Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By milan99
...od kada sam shvatio ko sam i sta sam(citaj gay)mogu bukvalno reci da mi se u glavi svakodnevno dogadjaju praskovi koji rezultuju nesposobnoscu da vodim normalan zivot,bavim se muzikom koju obozavam,izadjem iz stana i pokazem sta znam drugim ljudima...i mnogo toga jos...a sve kao posledica mrznje koju osecam prema samom sebi,preziranju svoj(delimicne)feminiziranosti i ostalim sranjima koja idu uz homoseskualnost...
Recimo da sam se malo pomerio sa mesta i krenuo da prihvatam sebe priznavsi pre par dana drugarici da sam gay,al opet,nista spektakularno...i zaista ne znam sta da radim...do kada ovako?Do kada cu u glavi prelistavati svaku izgovorenu rec,pokret,gest u strahu da nisam najboljem drugu,u koga sam ludo zljubljen,otkrio svoja osecanja???
Voleo bih da cujem vasa iskustva oko prihvatanja toga sto ste...kako ste izgledali i ponasali se u mojim godinama(19)???
Korisnikov avatar
By bern
To prihvatanje je nešto što traje, ali važno je početi :)
By Ulix
Možda bi bilo pametnije da odeš u Studentsku polikliniku u Krunskoj, oni tamo imaju savetovalište za seksualnu orijentaciju.

Lepo je da čuješ i naše priče, ali internet neće učiniti da ti magično odjednom prihvatiš svoju seksualnu orijentaciju. Razgovor sa psihologom je u tom smislu produktivniji i konkretniji potez.

:sesir:
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by milan99

...kako ste izgledali i ponasali se u mojim godinama(19)???
Uživao u muzici i nauci, izgledao i ponašao se onako kako mi je u trenutku prijalo...silno se družio sa kreativnim i zabavnim ljudima....e baš te tvoje godine su meni bile najlepše u životu.

:sarana:

edit: u NS-u je u toku ciklus radionica grupe (samo)podrške mladim gay muškarcima..izbabraj ima li slično u BG-u..ili otiđi do savetovanog već psihologa.
By milan99
slazem se,razmisljao sam o tome...i poslusacu te...
Originally posted by Ulix

Možda bi bilo pametnije da odeš u Studentsku polikliniku u Krunskoj, oni tamo imaju savetovalište za seksualnu orijentaciju.

Lepo je da čuješ i naše priče, ali internet neće učiniti da ti magično odjednom prihvatiš svoju seksualnu orijentaciju. Razgovor sa psihologom je u tom smislu produktivniji i konkretniji potez.

:sesir:
By Guion Nerville

...od kada sam shvatio ko sam i sta sam(citaj gay)mogu bukvalno reci da mi se u glavi svakodnevno dogadjaju praskovi koji rezultuju nesposobnoscu da vodim normalan zivot,bavim se muzikom koju obozavam,izadjem iz stana i pokazem sta znam drugim ljudima...i mnogo toga jos...a sve kao posledica mrznje koju osecam prema samom sebi,preziranju svoj(delimicne)feminiziranosti i ostalim sranjima koja idu uz homoseskualnost...
Recimo da sam se malo pomerio sa mesta i krenuo da prihvatam sebe priznavsi pre par dana drugarici da sam gay,al opet,nista spektakularno...i zaista ne znam sta da radim...do kada ovako?Do kada cu u glavi prelistavati svaku izgovorenu rec,pokret,gest u strahu da nisam najboljem drugu,u koga sam ludo zljubljen,otkrio svoja osecanja???
Voleo bih da cujem vasa iskustva oko prihvatanja toga sto ste...kako ste izgledali i ponasali se u mojim godinama(19)???
Dobrodosao, Milane :)

U tvojim godinama ja sam "toliko bio u ormanu, da sam zapravo bio u Narniji." Dakle, rekao bih u jos nezavidnijoj poziciji od tvoje. Ovo sto si napisao mi zvuci dosta poznato.

Slozio bih se sa bern, simarrgL*i Ulixom. Mnogo brze ces sebe resiti tih unutrasnjih konfilkata razgovorom sa strucnim licem. To ti kazem i iz licnog iskustva. Mozda ti sad deluje strasno, ali vremenom ako radis na tome, prihvatices sebe.
Korisnikov avatar
By blabla54380
mozes da probas ko nas dragi forumas sunce, da se ne skidas sa kurca 6 meseci, oce i to da pomogne u tim godinama.
Korisnikov avatar
By bern
Mislim da je najbitniji element prihvatanja sebe kao homo osobe ne osjećati gnjev da ti nekom nešto duguješ (jer si "nakaza" pa moraš sa se iskupiš) ili, još gore, da tebi čitav svijet nešto duguje.

Znam da je možda suviše rano o ovome pričati, ali imaj to na umu. Jer od ovoga gore zavisi mnogo stvari.
By milan99
i,kada si izasao iz toga stanja?
Originally posted by Banana

Dobrodosao, Milane :)

U tvojim godinama ja sam "toliko bio u ormanu, da sam zapravo bio u Narniji." Dakle, rekao bih u jos nezavidnijoj poziciji od tvoje. Ovo sto si napisao mi zvuci dosta poznato.

Slozio bih se sa prethodnim postovima osim Sprinterovim. Mnogo brze ces sebe resiti tih unutrasnjih konfilkata razgovorom sa strucnim licem. To ti kazem i iz licnog iskustva. Mozda ti sad deluje strasno, ali vremenom ako radis na tome, prihvatices sebe.
By milan99
ej,ako vec nemas sta pametno da kazes,molio bih te da ne pises,barem sto se tice ove teme...muka mi je od drkadzija kao sto si ti koje nista ne razumeju...

Originally posted by Sprinter

mozes da probas ko nas dragi forumas sunce, da se ne skidas sa kurca 6 meseci, oce i to da pomogne u tim godinama.
Korisnikov avatar
By deran
pa ja ne mogu da kažem da je to kod mene bio proces koji traje-to sam znao odmah u pubertetu-i nisam se previše uzbuđivao-uživao sam i bio vrlo pozitivan...

...i bio zaljubljen-sretno...:sweet:
Korisnikov avatar
By blabla54380

ej,ako vec nemas sta pametno da kazes,molio bih te da ne pises,barem sto se tice ove teme...muka mi je od drkadzija kao sto si ti koje nista ne razumeju...

zasto bi trista pedeset peti put pisao nesto pametno? zato sto tvoju nevinu bulju mrzi da prelista 18 hiljada postova napisanih na ovu temu.
By milan99
izgleda da ti je neko osim bulje probio i mozak,xxexexexexe
http://www.gay-serbia.com/forum/images/ ... lorado.gif

zasto bi trista pedeset peti put pisao nesto pametno? zato sto tvoju nevinu bulju mrzi da prelista 18 hiljada postova napisanih na ovu temu.
:colorado:
Korisnikov avatar
By horus.
a sta tebi konkretno treba? tapsanje po ramenu? "bice sve u redu"?
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Meni je 19. godina bila najlepsa i presudna sto se tice mog troumljenja sta sam i ko sam.

Savetujem ti da ne slusas previse gay svet, nego radi ono sto ti mislis da je ispravno i najbolje.
Korisnikov avatar
By Tungi

Reci samo da nisi vernik(religiozni).Posto sam znao tako "neke tamo" autohomofobe koji su se lecili i svoju seksualnost dozivljavali kao greh,isli redovno na psihoterapije.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Kao sebe da čitam sa 19 godina. Uz hiljadu muka sam se autovao najbližem društvu i imao sam sreću da su odlično prihvatili moju homoseksualnost. Najbolji drug me je zagrlio i rekao "nema veze, ti si mi najbolji prijatelj i ja te volim takvog kakav si". (I sad se vidimo svaki put kad dođem u Srbiju, on je sad oženjen, i njegova žena zna za mene.) To se sve dešavalo u četvrtoj srednje i na prvoj godini fakulteta.

Prva autovanja su jako teška, svako sledeće je sve lakše.

Dobra vest je da vremenom postane svejedno da li si gej ili ne, tebi i drugima, jer život počinje da se vrti oko drugih osovina.
Korisnikov avatar
By Mars
Koliko sam shavtio gore - to je samo jedan deo problema.

Mislim da najviše treba da poradiš na prihvatanju sebe, a to ne mora nužno da ide preko outovanja i prihvatanja od strane okoline. Prvo od sebe.

Ja tu nekako stvarni nisam imao problem pa i nemam nikakav savet da ti dam.
Korisnikov avatar
By Dina
Mozes da odes i kod psiholoskinje koja radi bas u savetovalistu za gay muskarce i besplatno je. Imas i temu o tome na sledecem linku

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=41384

Ja inace nemam i nisam imala bas takvu vrstu problema. Meni je najveci problem uvek bio da definisem ko sam, kada bih to uspela lako bih se prihvatila, problem je sto vec tu zastanem... Ali kao sto vec Banana rece, imas puno iskustava ljudi u forumu coming out, pa mozes da ih iscitas...
By milan99
definitvno cu otici,hvala puno...
Originally posted by Dina

Mozes da odes i kod psiholoskinje koja radi bas u savetovalistu za gay muskarce i besplatno je. Imas i temu o tome na sledecem linku

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=41384

Ja inace nemam i nisam imala bas takvu vrstu problema. Meni je najveci problem uvek bio da definisem ko sam, kada bih to uspela lako bih se prihvatila, problem je sto vec tu zastanem... Ali kao sto vec Banana rece, imas puno iskustava ljudi u forumu coming out, pa mozes da ih iscitas...
Korisnikov avatar
By mrgud

mahom mrzimo ono cega se plasimo, a plasimo se onoga sto nam je nepoznato.
nemas ni jedan razlog da mrzis sebe :) i jos mnogo mnogo godina ces upoznavati samoga sebe, ne samo u ovom svetu koji si u sebi otkrio, vec u mnogim drugim stvarima s kojima ces se sretati.
shvati da si poseban, jedinstven, kao i svako drugo bice na planeti, i da te upravo to cini bitnim, da ne postoji niko poput tebe :)
ne postoje dve iste pahulje snega, ni dve iste travke, i to je upravo jedna od drazi zivota.
na svetu postoji toliko razlicitih kultura i poimanja morala i normi-sta je dobro a sta nije, sta je pozeljno, a sta ne, sta je istina, a sta nije, sta je jestivo, a sta ne, i tako u nedogled.
to sto trenutno osecas deluje ti strasno jer se ne uklapa u ono kako vecinu nas vaspitavaju. ali, da si rodjen na nekom drugom kraju planete, u drugacijoj kulturi, gde vaze drugacija shvatanja, ne bi imao tu mukicu, vec ko zna kakvu lupoglavku drugu :)

pregeldaj malo teme po forumu,
baci pogled i na ovo
http://www.field-archaeology.com/clanci ... /index.php

i, dobrodosao :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
@mrgud: odlican post, svaka cast :up:

Hm... Ne znam kako ti je jer je meni trenutno 17 :)
A autovanje samom sebi... Hm... Koliko se secam (citaj "ne secam", uzasno slabo pamcenje) desilo se paralelno sa mojim najvecim uspesima u zivotu - osvajanje bronzane medalje na balkanijadi iz programiranja u 8. razredu, dobijanje stipendije za odlicnu privatnu skolu 400km daleko od svog rodnog grada i porodice kao i odlazenje tako sa 15. Meni su to bili najproduktivniji dani zivota.
Verovatno zato sto kad god imam neki problem, pogootvu ako je pronalazenje sebe deo tog problema, ja se poprilicno posvetim njemu. Iskljucim telefon, legnem u krevet, pustim muziku na najjace i razmisljam, pustim misli da lutaju, trazim razloge, smislove, uzroke, pitanja i odgovore, jednostavno mi taj problem postaje sve sto postoji u tom trenutku. To ume da traje 10-15 minuta, a ume i celu noc.
Probaj ovo, pomaze u svemu u zivotu, pa se nadam da ce biti i tebi od koristi :)

Takodje je neophodno da upoznajes ljude slicne sebi. Prijavljivanje na ovaj forum je odlicna stvar jer ne mozes svaki problem resiti razmisljanjem i zatvaranjem u sebe, lako se mozes da postanes asocijalan (nazalost provereno)

Dobrodosao :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!