Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Mage
Evo baš danas kevi dajem popodnevnu terapiju, kad posle 5 minuta od uzimanja ona tvrdi da joj nisam dao lekove i da joj ponovo dam. Naravno počinjem da se raspravljam kako je već popila, ali ne vredi. Ona vrišti i dere se kako joj je loše, kako je ja ubijam itd.

Onda mi pala ideja na pamet: Kao fol odem da joj uzmem lekove, a u stvari uzmem aspirin i podelim ga na pola da izgleda kao da je to njena popodnevna terapija. Ona popila i odma se smirila, kaže da joj je sada bolje! :wtf:

Jel neko imao sličnih iskustva sa placebom? Koliko placebo zapravo može biti efikasan?
Korisnikov avatar
By h2o
Placebo može biti veoma efikasan, naročito kad su u pitanju lekovi koji deluju na psihu, gde 50% dejstva leka može da dude postignuto placebo efektom.

Sugestija je čudo.

Placebo nije održiv na duge staze.

I da si joj ponovo dao istu dozu leka ništa joj se strašno ne bi desilo jer današnje doze koje bolesnici uzimaju skoro uvek su nekoliko puta manje od toksičnih :doktor:

Zabrinjava to što tvoja majka već posle 5 minuta zaboravlja da ih je uzela ili što pokazuje nepoverenje i sumnjičavost prema tebi :napitak:
Korisnikov avatar
By Rei
Shta se desilo sa ovom temom, pishe da ima 0 replies a ima ochigledno jedan, a znam da je imala i vishe :puzzle:
Korisnikov avatar
By Mars
Bolje joj je jer je odagnala strah. Za trenutak.

Nije rešenje da joj stalno seckaš polovine aspirina, ako se ti panični napadi učestale.
Možda C vitamin, onaj što nije kiseo...

Mislim da nije klasičan placebo efekat u pitanju, drugo je to....

Inače znam da ljudi umeju da budu neverovatni...što se lekova tiče...proizvodjača..kutijice. Na zamene su posebno osetljivi i duboko veruju da je ono PRE što su pili dobro, dok ih to nešto drugo ubija. Naprave dramu ako popiju lek ne u odredjeno vreme nego 10'' posle...

Sad se sećam tvoje situacije od ranije, na drugu temu. Zeznuto, žao mi je...
Korisnikov avatar
By Dina
Mage,
odlicno si se snasao! Nije neko resenje za vise puta naravno ali u ovoj jednoj situaciji uspeo si da smiris mamu a da joj ne das duplu terapiju...

:hug:
Korisnikov avatar
By Burak
Čist primjer je dejstvo lijeka PERSEN. Naime radi se o medikamentu za smirenje i spavanje. Međutim ta tableta je toliko blaga da ni djetetu od 3 godine ne može pomoći. Kažu da 35 persena ima dejstvo približno kao 1 lorazepam(isto lijek za smirenje i spavanje).
E sad, moji djed i baba imaju problema sa nesanicom pa su me zamolili da im nabavim neke tablete za spavanje. Meni je bilo žao da ih kljukam ovim zepamima i bensedinima pa im kupim persen.
Poslije 5-6 dana navratim ja do njih i baba mi kaže da su im super ti lijekovi, popiju po 1!!! tabletu (dijete bi trebalo popiti barem 2-3 da bi bilo ikakvog efekta) pred spavanje i zaspu jako brzo.
Zaključak: pošto su doza i jačina lijeka neznatne pretpostavljam da je u pitanju placebo efekat koji ih smiri i uspava samim saznanjem da su uzeli lijek za spavanje.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne verujem uopste u taj placebo efekat.
Korisnikov avatar
By Mage
Ja sam čak čitao da je efekat placeba kao antidepresiva zapanjujuć. Mislim da pokazuje čak 70-80% uspešnosti pravih antidepresiva.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!