- 11 Sep 2009, 01:59
Negdje tamo, više južno, tamo gdje podočnjak ujutro posustaje odmah nakon buđenja i oslobađa svježu ravničarsku plohu kože za umivanje Q10-nom, baš tu mi se jutros prije kave pojavila jedna jesenska bora. Jesenske bore su one bore koje se pojavljuju početkom svake školske godine. Prvo su se uvijek pojavljivale u susjedovom vrtu, no pred jednu desetak godina stidljivo su počele i meni na tratinu navraćati oduzimajući mi svojim pojavljivanjem vrijeme rezervirano za bavljenje jehovinim svjedocima namjernicima. Zbog njene ravne, gotovo germanske odlučnosti odlučio sam je zvati Frida. Iz istovjetnog razloga Fridu sam uvijek zamišljao sa bičem.
A onda sam se tako zamišljen sjetio da je svaki tumor, cista ili aterom (ima ih što vole masno) zapravo samo komad mesa.
I to nas sada dovodi do onog što me zapravo zanima:
Da li bi se čovjek razbolio kada bi na malko ulja u tavi pofrigao obilat tumor sa krompirima?
OK, ako imate neke kočnice glede kanibalizma, dopuštam da se može raditi i o životinjskim tumorima. Frida me naučila velikodušnosti...
A onda sam se tako zamišljen sjetio da je svaki tumor, cista ili aterom (ima ih što vole masno) zapravo samo komad mesa.
I to nas sada dovodi do onog što me zapravo zanima:
Da li bi se čovjek razbolio kada bi na malko ulja u tavi pofrigao obilat tumor sa krompirima?
OK, ako imate neke kočnice glede kanibalizma, dopuštam da se može raditi i o životinjskim tumorima. Frida me naučila velikodušnosti...