Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Kada je rec o agorafobiji (strah od otvorenog prostora), mnogi se slazu da je to posledica vec dozivljenih napada panike. Strah od straha (ili anticipatorni strah) je vrlo intezivna bojazan od novog napada panike tezeg /lakseg inteziteta. Jednom dozivljeno i upamceno intezivno dozivljavanje straha i bespomocnosti ostavlja neizbrisive tragove "traumatskog iskustva".
Tako i strah od straha iznova podstice i povecava verovatnocu da ce se panika javiti u onim situacijama kada osoba nece biti u stanju da trazi pomoc ili,pak, u onim situacijama kada trpi zbog stida i sramote sto svi oko nje znaju za njene probleme.

Da li ste ikada doziveli napad panike iznenada bez ikakvog vidljivog razloga ili sa vec nekim specificnim predznakom?
Ako jeste, sta je prouzrokovalo panicno stanje i kako ste reagovali u tim trenucima?
Da li ste nekada doziveli unapred panicni strah od necega sto tek treba da se desi a da ste pritom svesni da ce situacija kojoj budete bili izlozeni,potencijalno biti pokretac panike?

Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
Ja imam malko drugojačiji problem... Fali mi zdrava doza panike u odsutnim momentima... :alien:
No, ipak me ova vještica što leti naopako dobrano preplašila... :drama:
By Hans
Reći ću ti samo da su mnogo gori strahovi od napada od samih napada...svako malo jače uzbuđenje koje liči na fizičko stanje tela u vreme napada, dakle lupanje srca, znojenje, tremor, može izazvati napad iako nema konkretne veze sa pokretačem napada, ako je osoba ranije doživljavala te stvari.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by Mystica_lady
Da li ste nekada doziveli unapred panicni strah od necega sto tek treba da se desi a da ste pritom svesni da ce situacija kojoj budete bili izlozeni,potencijalno biti pokretac panike?
Dobijam napade panike samo kada grmi, a ja treba da izadjem napolje. Nekada se jedva iskuliram da ne ostanem kod kuce kad treba sa krenem na posao samo ako grmi napolju, ono, po cenu otkaza. To je kod mene prouzrokovano bliskim susretom sa gromom, koji je jednom spicio drvo udaljeno 2 metra od mene i preko 10 godina ja ne mogu da se izborim sa tim. U datoj situaciji dovodim sebe u predplacno stanje, i kada izadjem ja sam vec u totalnoj agoniji jer sam lepo ceo scenario osmislio u glavi, i tu jednostavno nema mesta racionalnom ponasanju. To me obuzme u tolikoj meri da nisam u stanju da reagujem uopste, dok ne prodje. Kako stane grmljavina, tako i moja panika prestaje.
Originally posted by Mystica_lady
Da li ste ikada doziveli napad panike iznenada bez ikakvog vidljivog razloga ili sa vec nekim specificnim predznakom?
Ako jeste, sta je prouzrokovalo panicno stanje i kako ste reagovali u tim trenucima?

Nikada nisam dobio nicim izazvan napad panike, ako izuzmem problem sa grmljavinom, nisam panicar po prirodi, ali se mojoj dobroj drugarici desilo da je na putu za crnu goru (odakle je inace) dobila napad panike u autobusu, iz cista mira, jer je pogledala kroz prozor i nije znala gde se nalazi sto je rezultiralo histericnim placem. Kako je resila problem? Od tog trenutka putuje kuci iskljucivo avionom i iskljucivo sedated :D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne bas... nekako sam u odredjenim trenucima, odnosno situacijama vise sarkastican (ponekad i kriticar) prema svemu, a ponajvise prema sebi, nego sto imam vremena da panicim.

A mozda se samo stvari odvijaju previse brzo da bi moj mozak registrovao na vreme da je vreme za paniku... :kosa:
Korisnikov avatar
By Blady
Na ovu temu bih mogla dosta da pisem..... ali ne zelim...
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Strah je neka vrsta psiho/fizickog fenomena, jer se u teoriji psihologije,objasnjava priroda, i poreklo panicnih stanja i fobija.
U praksi i stecenom iskustvu otkriveno je mnogo suprotnosti tako da je lecenje (kod hronicnih pacijenata) postavljen nov pristup. Nisam sigurna,slagacu vas, mislim da se to zove "intergartivna" terapija (?)

Off: proveriti Cika Vujakliju :lol:

Licno, dozivljavala sam napade zbog traumaticnog detinjstva, te iskreno, mogu da kazem za sebe da sam "panicarka" po prirodi te sam vrlo afektivna i imam blazi oblik agorafobije. Psihijatar mi nije bio od neke pomoci, jer mi je "uvaljao" neke lekove ( :glupan: ) mislivsi da mi je time pomogao! A pre toga,tokom naseg razgovora ,bolje receno mog monologa, cini mi se da sam mu 543399071 put rekla"GAJIM AVERZIJU PREMA TERAPIJI" (mislim na tablete).
nije me konstatovao :nokti: :wtf: tako da od tad gajim i averziju prema psihijatrima!! :oklagija: :oklagija: :oklagija: :oklagija: :oklagija: :oklagija:
Korisnikov avatar
By Blady
I ipak, teba uraditi nesto povodom toga, makar i otici kod psihijatra..
Korisnikov avatar
By Li
Sklona sam napadu panike... a razlozi su mnogobrojni...
Uglavnom kada se to desi onda se ceo proces strahovanja odrazi na moj zeludac koji onda ne prestaje da me boli, a cesto i pocnem da gubim dah i obavezno mi padne raspolozenje do te mere da mi se odmah prispava... evo upravo mi se to desava... :alexis:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!