Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By KiWi
Posle usavršavanja u inostransvu moja doktorka se konačno vratila u Srbistan. I to baš u vreme kada je mene potrefio neki nazeb ... Bio kod nje, dobio lekiće .. i rekla "OBAVEZNO DOĐI NA KONTROLU" ....

Bio juče prepodne, nije radila, rekli ... dođi danas. Ja bio kod nje i fino se ispričali, pitala me 1001 nebitnu stvar (tipa da li mokrim noću, da li često štucam, da li imam bol vamo i tamo ...) ... Sve u svemu, odgovorim ja na svako pitanje i onda me pita:

Da li ti se nekada dešava da jedan mišić iz snopa mišića krene da "titra" i podrhtava ... kao da se stegne par puta i opusti ... I ja odgovorim "Da, gotovo svakodnevno već godinama, ali nije bolno i gotovo je neprimetno" ... ona me čudno pogleda, dopiše u karton nešto jako sitnim slovima i kaže da se obavezno javim u ponedeljak.

Kada sam izašao, pogledao sam karton i piše u zagradi "myoclonic jerk" ....

Poprilično sam siguran da je to engleski, a ne latinski ... Pa bih moglio nekog malo stručnijeg da mi pojasni šta je to (i što se toliko prepala kada sam odgovorio DA)
Korisnikov avatar
By Madonna
jerk :lol:

ot: nadam se da nije nista ozbiljno sad sam u onom linku sto je hemi okacio naleteo na neke nimalo bezazlene reci
By RACABG
Multiple skleroza, parkinsonova bolest, alchajmer, subakutni sklerzirajuci panencephalitis ..... i neki oblici epilepsije.

uradice ti EEG i ustanoviti da li je nesto opasno ili ne
Korisnikov avatar
By haemoglobin
daj kiwi nemoj se brinuti...ja ti dao osnovu sa wikipediom..izguglaj malo, procitaj ceo karton...sigurno je resivo sta god da je :mazi: :kiss:
By RACABG
a kako se zove onaj nemac sto nam sklanja stvari po kuci .............. alchajmer kiwi alchajmer

ubacujes previshe informacija u mozak a onda mozak se zabaguje i shalje pogreshne signale, trebalo bi da se restartujes redovno ..... ono blejis, gledas u zelenilo i ne razmishljas i posebno ne citas sajtove sa tematikom zdravlje jel ces otkriti da je cudo koliko simptoma raznih bolesti imas a jos si ziv.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Dr. M
:drama: :drama: :drama:
:invalid:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by RACABG
posebno ne citas sajtove sa tematikom zdravlje jel ces otkriti da je cudo koliko simptoma raznih bolesti imas a jos si ziv.
"I prošao sam celu medicinsku enciklopediju i imao sam simptome svih bolesti zaključno sa žuticom. Iza žutice po abecednom redu nije bilo više ničega. Jedino nisam imao vodu u kolenu. Prvo mi je bilo krivo zbog toga, ali onda sam odlučio da budem velikodušan. Kad već imam sve ostale bolesti ne moram da imam i vodu u kolenu."
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
blagi off topic:

E mislim da je ovo vazno, ali ne zbog KiWija vec generalno kao podatak,
jer moj otac je tako dobio dijagnozu parkinsona....

Prvi siguran simptom parkinsonove bolesti je kad pistete tekst da pisete
sve sitnije i sitnije u redu. Dakle krenete od fonta 12, pa sve manji i manji
da na kraju reda dodjete na font 1.....

Kao da slova pocnu da teze ravnoj linji...

Njemu se to desilo 1990 i jos uvek se drzi. Sada ga vec tesko razumem kad prica,
jer mu i govor tezi ravnoj liniji, odnosno sve vise gubi sposobnost tih mikro pokreta.

Uzasna stvar taj parkinson.. bas uzasna...
Korisnikov avatar
By ok_decko
@ kiwi: posto sam do pre skoro 3 godine ziveo u pancevu, jednom sam otisao u dispanzer kod lekara sa gomilom nekih simptoma, koje sam u medjuvremenu detaljno isproveravao u raznim knjigama. Kada sam sve to lepo izlozio, doktorka mi je rekla sledece: 'ma izadji bre covece u njegosevu, i nadji devojku...'

Sta hocu da kazem - ne treba ni olako da shvatas to sto ti je doktorka rekla, ali isto tako ne dozvoli da se stvari otrgnu kontroli i da sva svoja novostecena znanja primenjuje na tebi zato sto ti eto podrhtava misic. Cisto da ne zavrsis kao moj bivsi koji je otisao do lekara zbog povremenih bolova u slezini, a na kraju zavrsio na odeljenju hematologije gde su mu vadili uzorak kostane srzi kako iz plucne kosti tako i kuka, jer njegov lekar nije prihvatao da je sve ok i jer je hteo da mu po svaku cenu pronadje 'nesto' kako bi opravdao svoje 'sumnje' :ples:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by ok_decko
@ kiwi: posto sam do pre skoro 3 godine ziveo u pancevu, jednom sam otisao u dispanzer kod lekara sa gomilom nekih simptoma, koje sam u medjuvremenu detaljno isproveravao u raznim knjigama. Kada sam sve to lepo izlozio, doktorka mi je rekla sledece: 'ma izadji bre covece u njegosevu, i nadji devojku...'

Sta hocu da kazem - ne treba ni olako da shvatas to sto ti je doktorka rekla, ali isto tako ne dozvoli da se stvari otrgnu kontroli i da sva svoja novostecena znanja primenjuje na tebi zato sto ti eto podrhtava misic. Cisto da ne zavrsis kao moj bivsi koji je otisao do lekara zbog povremenih bolova u slezini, a na kraju zavrsio na odeljenju hematologije gde su mu vadili uzorak kostane srzi kako iz plucne kosti tako i kuka, jer njegov lekar nije prihvatao da je sve ok i jer je hteo da mu po svaku cenu pronadje 'nesto' kako bi opravdao svoje 'sumnje' :ples:
Čudno što si to spomenuo ... ranije uopšte nije toliko zapitkivala ... sada, kao da je pokušala "da nabode" nešto za šta bi mogla da se zakači .... posebno me je uznemirilo što odmah u ponedeljak trebam da se javim ...

Reče mi jedan poznanik koji je medicinar da podrhtavanje mišića može da bude od vežbanja (a ja vežbam intenzivno u poslednje vreme) .... A i pogledao sam simptome MS i Parkinsona ... sem ovog podrhtavanja nemam ni jedan drugi simptom (a ima ih poodosta)

Ali ipak .. ne može da bude sasvim normalno da ti npr. mišić na podlaktici "zaigra", pa posle nekog vremena list na nozi ... nekad osetim mišić da titra koji nisam ni znao da postoji (neki sitni na vratu npr.)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by ok_decko
Cisto da ne zavrsis kao moj bivsi koji je otisao do lekara zbog povremenih bolova u slezini, a na kraju zavrsio na odeljenju hematologije gde su mu vadili uzorak kostane srzi kako iz plucne kosti tako i kuka, jer njegov lekar nije prihvatao da je sve ok i jer je hteo da mu po svaku cenu pronadje 'nesto' kako bi opravdao svoje 'sumnje' :ples:
Ajoj. I meni je doktorka dala uput za JOŠ analiza jer joj nije pravo što su mi rezultati pet prvih različitih analiza koje sam drljao mesec dana negativni. Tj. imam visok pritisak i debeo sam. Inače mi je fizički sve u redu.
Korisnikov avatar
By KiWi
E ovo je baš kod mene ...
''

Samo što u mom slučaju tako "blinkne" par puta pa stane ... ne ovako. Btw. neko od forumaša mi je na mail poslao link o tome kako suplementi Magnezijuma, Kalcijuma i Natrijuma rešavaju ovaj problem (ukoliko je ovo jedini simptom, a ne neka teška gore navedena boleština) ... A takođe može da bude i vezano za stres ...

Ko god da je, hvala mu :D (sledeći put nek' napiše bar nick)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by ns.happy
koji si ti hipohondar...
tako su rekli jednom liku ... pa je umro!
By J...
Originally posted by KiWi

:lol:

Ali Kiwi, svi cemo mi umreti. :friends:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by J...

not me :D
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by ns.happy
koji si ti hipohondar...
i ja sam hipohondar :giggle:

i dobro je da si stavio snimak, jer sam mislila da je to ono što ja imam ali sada vidim da nije :lol:

(ja imam tikove)
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Ako dozvolis, izneo bih jednu komparaciju koja mozda zvuci neumesno, ali mi je trenutno najblizi primer.

Jedno vreme sam imao fazu intenzivnog uzgajanja cveca (trajala je par godina, sto ne znaci da su biljke sad pocrkale, vec sam drugim ukucanima prepustio tu brigu...), i tada redovno (nekoliko puta dnevno) gledas, analiziras listove, trazis truncicu, tackicu, bilo kakvu "abnormalnost", i poredis je sa simptomima oznacenim, opisanim i slikovito prikazanim u knjizi/knjigama. TADA, mislis da ti svaka biljka boluje od SVEGA! Padnes u ocaj, mislis da ih je sve napalo (sve moguce bolesti, svi moguci organizmi i mikroorganizmi)... Sve sto uocis neodoljivo podseca, potpuno odgovara prilozenom. A ustvari, nije im nista, sve je uredu...

Mislim da smo i mi skloni za sebe (ili za druge, k'o ova lekarka) ponekad da imamo takve, slobodno mogu da kazem, tripove. Da ne pominjem da je prava sreca danas (mozda je oduvek tako i bilo) izbeci lekare, imati dar da si zdrav i da ne moras da izlazez sebe ispitivanjima gde ce svako da ti kaze nesto razlicito, ili jos gore, da primeni neodgovarajucu terapiju (meni se licno desilo, mojoj mami se desilo, tati hvala bogu nije, a spisak ljudi koji su imali priliku da spoznaju "strucnost" svojih lekara se nastavlja)... I to, pocev od najjednostavnijih bolesti...

Moj ti je savet da izvrsis sve potrebne analize, ali da se obratis razlicitim ljudima, cak ni oni preporuceni, toboze "provereni", "od ugleda" nisu uvek u pravu (kao izvesni dermatolog "od ugleda", opet - iskustvo)...

99% ti je sve uredu, imam takav osecaj, mozda ti treba neka propisana vitaminska terapija (neko gore rece), ili slicno...

:bye: :hug:
Korisnikov avatar
By horus.
''

Samo što u mom slučaju tako "blinkne" par puta pa stane ... ne ovako. Btw. neko od forumaša mi je na mail poslao link o tome kako suplementi Magnezijuma, Kalcijuma i Natrijuma rešavaju ovaj problem (ukoliko je ovo jedini simptom, a ne neka teška gore navedena boleština) ... A takođe može da bude i vezano za stres ...

isti slucaj sa mnom... sve je to od vezbanja... :hekla:

kazu da je dobro uzeti saku suvog grozdja posle treninga za oporavak misica...

s obzirom da si na, hm, "specijalnom" rezimu ishrane (vazduh i voda), ne znam koliko je tebi dozvoljeno da jedes suvo grozdje...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by horus.
''

isti slucaj sa mnom... sve je to od vezbanja... :hekla:

kazu da je dobro uzeti saku suvog grozdja posle treninga za oporavak misica...

s obzirom da si na, hm, "specijalnom" rezimu ishrane (vazduh i voda), ne znam koliko je tebi dozvoljeno da jedes suvo grozdje...
E pa da znaš, oni se dešavaju kada telo dehidrira ... a ja pijem dosta Coca Cole Zero (koja, verovali ili ne, dodatno dehidrira telo) ... a jedan od glavnih znakova dehidratacije su ti grčevi mišića ....

Tako da mislim da je ovaj simptom vezan za sve od prehlade do potpunog otkazivanja bubrega .... i mogu samo da zaključim da sam po sebi ne znači ništa (bar ništa konkretno)

Probaću da se nalivam vodom narednih par dana kao plovka, pa javljam šta se dešava ...

http://209.85.135.132/search?q=cache:Xi ... en&ct=clnk

P.S. Ovo je toliko neprimetno da mi uopšte ne bi smetalo da me prati do kraja života ... samo da se ne pogorša :D

@sing&dunum ... Slažem se sa svim što si napisao :D
Korisnikov avatar
By horus.
pa ne znam kako moze da ima veze sa dehidracijom, jer ja danima kada vezbam (6 dana nedeljno :drama: ), pijem oko 4, 5 l. vode... :hmm:

mislim da pre ima veze sa preforsiranjem...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by J...

Pitanje je na koji nacin i koliko bolno. :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
pa ne znam kako moze da ima veze sa dehidracijom, jer ja danima kada vezbam (6 dana nedeljno :drama: ), pijem oko 4, 5 l. vode... :hmm:

au ... svaka čas' ... a piješ li gazirana pića i čajeve?? izgleda da oni dodatno dehidriraju telo ...
Korisnikov avatar
By horus.

au ... svaka čas' ... a piješ li gazirana pića i čajeve?? izgleda da oni dodatno dehidriraju telo ...
ne... samo vodu... u toku treninga koji traje nekih sat vremena obavezno popijem 2 l. vode...

inace, ne nalivam se na silu, vec mi organizam trazi tu kolicinu vode... :neznam:

sokove pijem jaaako retko i to samo kad sam u gradu, a prethodno sam preterao sa kafom...

sto se tice cajeva, zeleni caj je kao dobar za izbacivanje vode iz organizma...

ako imas nizak pritisak (ja imam), gledaj vise da solis hranu, jer so zadrzava vodu u organizmu... i pripremi se da nateknes... :giggle:
Korisnikov avatar
By ok_decko

inace, ne nalivam se na silu, vec mi organizam trazi tu kolicinu vode... :neznam:
e vidis, sad bi ti neko rekao da treba da proveris secer pod hitno, kao i bubrege :drama: :lol:

@ kiwi: posto si rekao da ti je doktorka postavljala toliko pitanja, kad si joj odgovorio na trzanje misica, jel' nastavila sa podpitanjima tipa treniras li i sl., ili je oman lupila u karton to 'blablabla jerk'? :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Combo
Jel bilo reči o ovome: koji mišić? Uvek isti ili se menjaju?

Znam da se Dr. House u jednoj epizodi jako zabrinuo što se nekom pacijentu nekontrolisano trese prst na ruci, ali nisam gledao do kraja da vidim šta je bilo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!