Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By banex22
E ovako glasi moj problem: decko i ja smo spavali bez lubrikanta, pri tome se nisam dovoljno opustio, a on je bio previše grub tako da sam prilikom sexa osetio jak bol u jednom momentu. Dan nakon toga sam primetio da mi je sluzokoža anusa napukla na dve strane i već par dana nikako da zaraste. Bolovi su užasni. Čitao sam na internetu nešto o tome i skontao da je u pitanju analna fisura. Uzeo sam factu mast koja mi je smanjila bolove mada pukotine još ne zarastaju. Da li je neko imao sličan problem i koliko vremena treba da zaraste? Koliko dugo ne smem da imam odnose sa deckom? Hvala!
Korisnikov avatar
By pthalo
nisam imala takve problem, ali mislim da bi trebalo da ideš kod lekara da te pregleda, posebno zato što te mnogo boli i još ne zarastaju, lekar bi mogao da ti daje savete.

i mislim dok boli, ne imaj odnose sa dečkom (sem ako želiš da budeš aktivan)... ili možete seks bez penetracije, ne znam kako to radi kod gejeve, ali mi lezbejke možemo da uradimo dosta toga i bez penetracije...

kada više ne boli, čekaj još malo, i budete nežni.

i idi kod lekara obavezno
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Prvo- preporučujem ti da odeš do lekara.

Drugo- zarastanje će trajati u zavisnosti od dubine fisure. Računaj na 7-10 dana uz redovnu toaletu rane (koju treba da ti prepiše lekar!) i svakodnevnu promenu donjeg veša.

Treće- svaki sledeći put idite POLAKO uz MNOGO lubrikanta.

Pozdrav i sve najbolje :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Analne fisure sporo i teško zarastaju.
Evo nekoliko stvari koje bi ti pomogle, a obićčno se preporučuju za to:

1. kupke u toploj vodi - sedi i umoči guzu u toplu vodu :D ovo popravlja cirkulaciju i opušta mišiće koji su obično u spazmu, što je još jedna komponenta bola kod fisura

2. faktu nije loš, ali nabavi i neku antiseptičnu mast na biljnoj bazi za hemoroide /sa nevenom, kantarionom itd.../- ima ih dosta da se nađe po apotekama, a sve su manje više iste

3. pitaj u apoteci da li imaju ili mogu da naprave mast sa nitroglicerinom za analne fisure, one navodno ubrzavaju zaceljivanje jer popravljaju cirkulaciju lokalno, ovde u KGu ima da se nađe, ali ne baš u svakoj apoteci

4. stolica mora da bude meka i ne smeš da se napinješ dok "kakiš" - uzimaj mekinje obavezno, jedi hranu sa dosta vlakana /zeleno povrće, razne salatice i tako to/, ukoliko imaš zatvor ili tvrdu stolicu, iznova ćeš da povređuješ sluznicu i ovo će sve duže da traje

-ako ti ne bude bolje za par dana ovog režima onda skokni do doktora, analne fisure mogu da se inficiraju i da traju solidno dugo
-i nadam se da si naučio, nema seksa bez lubrikanata ubuduće
Korisnikov avatar
By banex22
Originally posted by Kiborg
Analne fisure sporo i teško zarastaju.
Evo nekoliko stvari koje bi ti pomogle, a obićčno se preporučuju za to:

1. kupke u toploj vodi - sedi i umoči guzu u toplu vodu :D ovo popravlja cirkulaciju i opušta mišiće koji su obično u spazmu, što je još jedna komponenta bola kod fisura

2. faktu nije loš, ali nabavi i neku antiseptičnu mast na biljnoj bazi za hemoroide /sa nevenom, kantarionom itd.../- ima ih dosta da se nađe po apotekama, a sve su manje više iste

3. pitaj u apoteci da li imaju ili mogu da naprave mast sa nitroglicerinom za analne fisure, one navodno ubrzavaju zaceljivanje jer popravljaju cirkulaciju lokalno, ovde u KGu ima da se nađe, ali ne baš u svakoj apoteci

4. stolica mora da bude meka i ne smeš da se napinješ dok "kakiš" - uzimaj mekinje obavezno, jedi hranu sa dosta vlakana /zeleno povrće, razne salatice i tako to/, ukoliko imaš zatvor ili tvrdu stolicu, iznova ćeš da povređuješ sluznicu i ovo će sve duže da traje

-ako ti ne bude bolje za par dana ovog režima onda skokni do doktora, analne fisure mogu da se inficiraju i da traju solidno dugo
-i nadam se da si naučio, nema seksa bez lubrikanata ubuduće
Hvala ti puno! Malo bolje se osecam danas mada mi je sfinkter često u grču,pogotovo kada mislim o tome.
Jel znaš mozda koliko su česti recidivi, da li će mi se ponovo javiti fisura nakon zarastanja ako budem imao analni sex?
Korisnikov avatar
By Madonna
super odgovori, hope u'll get better! :pivce:

mali off:
Originally posted by baboonbaba
Računaj na 7-10 dana uz redovnu toaletu rane (koju treba da ti prepiše lekar!) i svakodnevnu promenu donjeg veša.
ja mislio da to svi ljudi rade bez obzira na analnu fisuru :shrug:
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Originally posted by shut
super odgovori, hope u'll get better! :pivce:

mali off:
Originally posted by baboonbaba
Računaj na 7-10 dana uz redovnu toaletu rane (koju treba da ti prepiše lekar!) i svakodnevnu promenu donjeg veša.
ja mislio da to svi ljudi rade bez obzira na analnu fisuru :shrug:
you'd be amazed by the atrocities I've seen :drama:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by banex22

Jel znaš mozda koliko su česti recidivi, da li će mi se ponovo javiti fisura nakon zarastanja ako budem imao analni sex?
Recidivi su obično vezani za ponavljanje onih okolnosti koje su dovele do analne fisure prethodni put. Kod nekog je to zatvor, a kod nekog grub analni seks bez odgovarajuće lubrikacije.
Sledeći put kreni polako, uz dovoljne količine lubrikanata i pre nego što gurneš partnerov qrac :) kreni sa prstima, lagano, dok ne osetiš da se unutrašnji sfinkter opušta. I ne žuri nigde, tek onda kad si siguran da si relaksiran i spreman pređi na analni seks. Ako sve ovako budeš radio, ne verujem da će biti problema. Ako ih ipak bude, moraćeš kod lekara da se vidi da li ima neki uzrok za čestu pojavu analnih fisura (mada obično nema ništa specijalno, ali treba da se proveri ako se često dešava).
Korisnikov avatar
By KiWi
slažem se .. bravo za Kiborga :)

Stvarno je tu kada zatreba (kao meni prošle godine)

Hvala mu što postoji i što je forumaš :kiss:
Korisnikov avatar
By banex22
Kiborg hvala ti puno! Fisura mi sad polako prolazi i mnogo bolje mi je, ne osecam tegobe. Međutim pre neki dan sam primetio da mi je limfni čvor na preponama natekao i da je bolan na dodir. Par dana posle toga natekao mi je i drugi limfni čvor na preponi koji isto boli. Sta mislis da li je potrebno zbog toga da se obratim lekarima? Jel mogu'e da su se lnn uvećali zbog fisure,kao ulaznog mesta infekcije? Ostali limfni cvorovi su ok, a inace se redovno testiram na hiv i vodim racuna.
By Momak22
Ljudi treba mi pomoc , po mogucnosti ako neko ima strucan ... ako ne ... :)
Naime, operisao sam fisuru i fistulu na debelom crijevu prije tacno dva mjeseca . Od tada se nisam usudio da ga primim (pasivan sam) i ne znam da li bih se i sad usudio ... nemam kome da se obratim po tom pitanju ... pa ako ima neko ovdje da je upucen bicu mu mnogo zahvalan :) jer sam se bas pozelio a strah me :D ... hvala unapred
By Momak22
Originally posted by haemoglobin87
pokusaj sa prstima pa ako ne ide...cekaj ;)

mozes da konsultujes nekog online lekara...imas sajt http://www.stetoskop.info/ koji je koristan za to :)

srecno ;)
Prstima smo vec pokusavali i osjecam blagi bol, pa nismo isli dalje ... hvala u svakom slucaju
By Momak22
Pisao sam na stetoskop.info, i rekli su mi da postoji realna opasnost vracanja fisure prilikom pasivnog analnog sexa ... i da treba biti oprezan ... nemam pojma sta da radim ... ne volim biti aktivan :( (((
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Momak22
Pisao sam na stetoskop.info, i rekli su mi da postoji realna opasnost vracanja fisure prilikom pasivnog analnog sexa ... i da treba biti oprezan ... nemam pojma sta da radim ... ne volim biti aktivan :( (((
najbolje bi bilo da ne razmišljaš o tome i maksimalno se opustiš .. što si opušteniji, manje su šanse da se to desi ... I ne igrajte se grubo ako vaša guza nije spremna za to!
By Momak22
Juce sam prvi put pokusao imati analni sex poslije spomenute operacije ... i nisam uspio ... Boljelo me dosta (ranije me nikad nije boljelo) i malo sam krvario pa smo prestali ... :(
Korisnikov avatar
By krpica
imala sam fisuru (ne od analnog ahahahah) i morala sam da operishem . boli i pre operacije i posle i to u PM !!! uzasno je :/
Korisnikov avatar
By krpica

Naime, operisao sam fisuru i fistulu na debelom crijevu prije tacno dva mjeseca . Od tada se nisam usudio da ga primim (pasivan sam) i ne znam da li bih se i sad usudio ... nemam kome da se obratim po tom pitanju ... pa ako ima neko ovdje da je upucen bicu mu mnogo zahvalan :) jer sam se bas pozelio a strah me :D ... hvala unapred
dva meseca je malo da bi to potpuno zaraslo . morash da se strpish barem duplo od tog vremenskog perioda . ovako mozesh samo josh da povredish ushivenu ranu ili inficirash .
pozdrav !
By Momak22
Originally posted by krpica

dva meseca je malo da bi to potpuno zaraslo . morash da se strpish barem duplo od tog vremenskog perioda . ovako mozesh samo josh da povredish ushivenu ranu ili inficirash .
pozdrav !
sad je vec proslo vise od pola godine, a ja nisam bio pasivan :( ... sta mislite jel ok da ponovo pokusam ?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by krpica

pozdrav !
sad je vec proslo vise od pola godine, a ja nisam bio pasivan :( ... sta mislite jel ok da ponovo pokusam ?
Ja ne bih, na tvom mestu.
Fisura manje-više, ali fistula je ozbiljna stvar, koja se teško leči i još lakše recidivira. Kao što vidiš tebi je trebala i operacija da bi se problem rešio.
U svakom slučaju, ukoliko pošto-poto rešiš da upražnjavaš analni seks /iako ti ja to ne bih savetovao/, drži se sledećeg:
-temeljno klistiranje pre odnosa
-obilna lubrikacija
-ne bi bilo loše da isprobaš ceo scenario analnog seksa sa nekim dildoom manjeg obima, da proceniš da li si sposoban ili ne za neki duži analni seks
-i obavezno sve što radiš, radi lagano i polako
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne zaboravi da se pomolis Bogu za guzu. :mazi:

:opatica:
Korisnikov avatar
By HPLC
U apoteci mozes da kupis FLOGOCID mast. Preporucuju je proktolozi, proizvodi je veterinarski zavod iz Zemuna, ali nemoj da te to buni, mast upotrebljavaju i ljudi kad imaju povredu na mestu koje se stalno prlja. A ako bas imas bolove, mozes da kupis neki anestetski gel (Novokain, Lidokain... itd.)

good luck :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Sunce

Ne zaboravi da se pomolis Bogu za guzu. :mazi:

:opatica:
nekako mi je tuzno kada se neko, ko moze da pomogne, sprda tudjom nevoljom... ti bar radis u apoteci i mozes da mu kazes koju mast da maze... opatice. :regan:
By SlatkiCrni
E ovako sad ide pravi savet,ja sam imao analnu fisuru,i to me je stalno sprecavalo da imam analni sex,tacnije da primim:))) pa sam sa svoje 23 god,bio nevina pasiva...i odem kod doktora na kraju i utvrde mi to odradio operaciju,i sad sam preporodjen.STo se tice fisure,ne moze da se zaleci nikako tim pomadicama,lekovim,moze samo da se privremeno sanira,ali operacija je zakon,nikada ne moze da se vrati posle toga...inace OP traje oko 10min,oporavak nekih 5dana i posle samo da jedes blagu hranu i negu nekih 20dana,posle stolice naravno potapanje u hipermangan i hladnim tusem pranje i to je to:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!