Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By mikka
Mozda je i bila tema, ali nesto nisam nogao da je nadjem :sladoled:

Koliko vodite racuna o njoj- ne mislim (samo) radi regulacije telesne tezine, vec i o njenom sastavu? Koliko cesto citate ona sitna slova, izbegavate emulgatore i slicne sastojke?

Ja recimo to uvek citam, volim da znam hemijski sastav do detalja, i gledam da sto manje stetnih sastojaka unosim :misici:

Ali ruku na srce, jos povremeno zabodem dzank fud:iskusenje: narocito kada sam duuugo u gradu, pa moram da uzmem nesto s nogu, ali gledam da to bude na minimumu :andjelak:
By J...
Originally posted by mikka

Ja recimo to uvek citam, volim da znam hemijski sastav do detalja, i gledam da sto manje stetnih sastojaka unosim :misici:
Ne obracam previse paznju na te detalje jer uglavnom ne razmisljam o hrani cak i dok jedem, iskljucivo je "konstatujem" culom ukusa. Tako da, ako prodje taj "test" znaci da je uredu. :D

Jedino na sta obracam paznju je da uzmem svaki dan i neko voce.
Korisnikov avatar
By spliff
najvishe obratjam pazznju na datum proizvodnje...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ishranu baziram na domacim proizvodima, kupujem samo mleko i hleb.
Gledam da hrana koju unosim bude raznovrsna, po sistemu - danas zuto, sutra crveno, prekosutra zeleno. :vegi:
Gurmanka sam velika, pa ne mogu da odolim masnoj i zacinjenoj hrani, a meso obozavam. :mljac:
Znaci, ne bih mogla reci da se hranim preterano zdravo, ali mogu reci da se hranim raznovrsno.
Korisnikov avatar
By horus.
uglavnom se trudim da se hranim zdravo...

naravno, imam i periode u kojima sam samodestruktivan, te jedem sve i svasta (mek je obavezan)... ali srecom, brzo me prodje...

najvise me nervira sto se ljudi iz mog okruzenja generalno hrane jezivo, pa se iscudjavaju sto ne jedem hranu tipa "pork and fork"...
Korisnikov avatar
By starky
Originally posted by spliff
:roflmao:

i ja...:doh:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pazim i to mnogo vec godinama unazad.
Posto na poslu uglavnom jedem hranu iz pekara i grilova-gledam da uvece kuci uvek jedem nesto kuvano i zdravije.
Voce mi je obavezno svaki dan, gazirane shrot sokove pune kojecega uopste ne pijem samo one stvarno vocne bez dodatka secera, slatkise slabo jedem, masnu hranu i onu punu holesterola izbegavam, mleko mi je redovno u ishrani.Cak cesto i dalje jedem uvece plazmu sa mlekom kao da sam i dalje dete a ne matora drtina :lol:

I uvek kada prvi put kupujem neki novi proizvod pogledam detaljni sastav i ako vidim da je puno kojekakvih konzervansa, E ovih E onih, aspartama, akacija guma, stabilizatora, emulgatora i slicnih otrova to necu kupiti sigurno.

Tako da se moze reci da pazim na ishranu puno i verovatno zato imam odlican imunitet, nisam bio bolestan godinama a svi silni zimski virusi koji haraju gradom mene zaobilaze :D
A i analiza krvi koju sam radio pre par dana i to prvi put posle 3-4 godina je dala odlicne rezultate.Svi bitniji krvni parametri su mi pri vrhu vrednosti sto je jako dobro i znaci da se paziti na ishranu itekako isplati :zen:
By mikka
Voce mi je obavezno svaki dan, gazirane shrot sokove pune kojecega uopste ne pijem samo one stvarno vocne bez dodatka secera, slatkise slabo jedem, masnu hranu i onu punu holesterola izbegavam, mleko mi je redovno u ishrani.Cak cesto i dalje jedem uvece plazmu sa mlekom kao da sam i dalje dete a ne matora drtina

I uvek kada prvi put kupujem neki novi proizvod pogledam detaljni sastav i ako vidim da je puno kojekakvih konzervansa, E ovih E onih, aspartama, akacija guma, stabilizatora, emulgatora i slicnih otrova to necu kupiti sigurno.
isto kod mene od reci do reci :hypno:

pa to se valjda podrazumeva :indijanac:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Voce mi je obavezno svaki dan, gazirane shrot sokove pune kojecega uopste ne pijem samo one stvarno vocne bez dodatka secera, slatkise slabo jedem, masnu hranu i onu punu holesterola izbegavam, mleko mi je redovno u ishrani.Cak cesto i dalje jedem uvece plazmu sa mlekom kao da sam i dalje dete a ne matora drtina

isto kod mene od reci do reci :hypno:

[/quote] Jesi ti siguran da ti nisi moj davno izgubljeni brat? :lol:
Ova slicnost mi postaje sumnjiva :lukavi:
By mikka
Originally posted by Lakiboy_ns
Jesi ti siguran da ti nisi moj davno izgubljeni brat? :lol:
bato :usamljen:
sve-za-ljubav-tralalalala
pronasli se preko gej-foruma :radosnice:

:smeh:

ali ja stvarno vodim racuna, pa video si uvodni post
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Lakiboy_ns
Jesi ti siguran da ti nisi moj davno izgubljeni brat? :lol:
bato :usamljen:
sve-za-ljubav-tralalalala
pronasli se preko gej-foruma :radosnice:

:smeh:

ali ja stvarno vodim racuna, pa video si uvodni post
Jao bato necu u tu cheezy emisiju nema sanse pa makar nam i platili :lol:
Znam da pazis.Zezim se malo :friends:

A to matora Drtina je bilo samoismevanje-kazu da je zdravo za psihu a inace ja se sa 28 osecam i izgledam bolje nego sa 18....tako da :cvetduga:
By mikka
:mazi:

tako je laki, nije bitno koliko imas, vec kako se osecas :deda:

:rotflmao:

sajim se malo :kiss:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Ne ocekujem da cu doziveti ceterdesetu (najvise 45) tako da me boli qrac za sastojke onoga sto jedem...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
^
:kakodane:
Pitacu te sa 40 godina da li mislis da si dovoljno ziveo i da lli ti se vise ne zivi?
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Ja bih jos sada zlato moje, nego sam se posvadjao sa dilerom... ;)
By mikka
Originally posted by ivanazuh
Ne ocekujem da cu doziveti ceterdesetu (najvise 45) tako da me boli qrac za sastojke onoga sto jedem...
Ja bih jos sada zlato moje, nego sam se posvadjao sa dilerom...
molim? :indijanac:
depra govori iz tebe
nemoj da joj dodjem tamo u palmograd da je sredim :spank:
tebi treba detoksikacija
prvo da krenes lepo svakodnevno plazmu i voce i puno vode...
pa malo da vezbas
odmah ces zaboraviti na te gluposti
kakav si to vampirko, treba da cuvas ten! :durenje:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by ivanazuh
Kako ja nekad imam potrebu da te prigrlim, poceskam po glavi i utesim, pa to nije normalno....
Osetljivko jedan.
:mazi: :meda:

Elem, konzumiram sve ono sto mi mama posalje u jednoj ogromnoj torbi.
A u torbi uvek bude svega - voca, povrca, mesa, mlecnih proizvoda, multivitaminskih napitaka, kafe, slatkisha....
Kad sadrzaj jednog paketa potrosim, odmah mi stigne drugi...
:B
Korisnikov avatar
By jukie
Mozda je i bila tema, ali nesto nisam nogao da je nadjem :sladoled:

Koliko vodite racuna o njoj- ne mislim (samo) radi regulacije telesne tezine, vec i o njenom sastavu? Koliko cesto citate ona sitna slova, izbegavate emulgatore i slicne sastojke?

Ali ruku na srce, jos povremeno zabodem dzank fud:iskusenje: narocito kada sam duuugo u gradu, pa moram da uzmem nesto s nogu, ali gledam da to bude na minimumu :andjelak:
Sitna slova čitam jer sam na neke stvari alergičan, ali to uglavnom ne piše nego moram da probam pa po ukusu procenim (onaj ukus na začin za piletinu). Na začin C ne reagujem tako da nije do generic začina.

Ne kupujem stvari kojima se u prva 2-3 sastojka nalazi nešto dibidus nezdravo a što nije po difoltu glavni sastojak. Npr. jasno je da će se u testeninama brašno naći na prvom mestu, ali u slatkišima šećer ne treba da bude prvi nego negde treći-četvrti.

Da, glukozni sirup! Njega uvek treba izbegavati! To je tečni otrov. I kukuruzni sirup, to je to isto. Onda aspartam.

Zatim recimo, u mesnim prerađevinama (ako se uopšte koriste, jer sam i na njihove začine često osetljiv) ne treba masno tkivo da bude mnogo prema početku spiska.

Onda stvari koje se prave da su nešto što nisu, npr. riblja pašteta, u kojoj je prva stavka "masno tkivo", druga stavka supa, a treća stavka riba.
By mikka
hvala ti, jukie, na korisnim informacijama. :hug:

ja se shokiram gde sve ima aspartama, kad razmislim, ne znam ni za jedne "sugarfree" zvake koje ga ne sadrze, sa orbitom na celu, koji je verovatno i najpopularniji.

cak i voce kad kupim nekad u supermarketu, koje na oko izgleda lepo, mogu da osetim da je veoma loseg ukusa :tuc: , odmah zamislim hemikalije kojima je punjeno :bljak: , te radije jedem ono koje mi posalju sa sela :cowboy:

i je l ima negde u bg-u da se prodaje organska hrana, i da li je bas skupa :trep:
By Tresh-grl

Hemijski sastav svega je zapravo vrlo bitan,znam dok sam u jednom periodu jela u burger kingu i meku nonstop da sam bila strasno umorna,usporena i lose sam se osecala.
Posle kad sam malo korigovala ishranu u neke zdravije stvari bilo mi je extra.

P.S. I ja volim dzanki food :yay:
Korisnikov avatar
By broX

Ok je citati deklaraciju proizvoda, ali ona ne mora uvek da bude tacna tj. u vecuni slucajeva neki sastojci nisu uopste pomenuti (kao npr. stabilizatori i sl), pa cak i dodati šećer ako se u proizvodu nalazi sirovina koja prirodno sadzi secer jer je onda tesko dokazati odakle on potice...
jedina stvar u koju verujem je natpis BEZ GLUTENA, jer se sa tim stvarno niko ne bi igrao, jer je mozda i neciji zivot u pitanju

inace dosta vodim racuna o ishrani (nisam vegetarijanac niti sam pobornik toga, ali to je vec druga tema)
desi mi se ali bas retko da pojedem svinjsko meso, ali inace jedem samo piletinu i ribu, ne jedem nista sa roštilja, iz fast food-a, i slicnih sranja,ne pijem Colu niti bilo koji sok sem onih cedjenih, hleb u manjim kolicinama i to razani integralni itd

i sto je najvaznije ukusna mi je sva hrana koju jedem, i nikad ne bih jeo nesto na silu samo zato sto je zdravo

:sesir:
By Hans
Dan pocinjem muslijem i nekim vocem najchesce. Trudim se da ne jedem hranu na ulici, pre svega pice i pljeskavice. Izbegavam Coke, ako i pijem uzmem Zero, ne jedem prasetinu i slicne prerade kao sto su pihtije, kavurma i slicno..Volim ribu i piletinu. Ima dana kada preteram sa slatkisima posto ih jako volim. Pijem manje piva nego ranije. Majonez...jedem i dalje.. :S
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa... sa 26 godina je logicno da mi je imunitet dobar, ali svakako da zdravlje na usta ulazi... nemam pojma, ne obracam paznju na te natpise sta sadrzi kesa necega, mislim, te teorije zavere kako svi ti E-nesto izazivaju ko zna kakve bolesine su mi malo shoobydooo... proslo je kontrolu ispravnosti - moze da se jede. hvala bogu pa mi je metabolizam takav da nema shanse da se ugojim...
jedino sto mleko ne pijem, izgleda da sam alergican... dobijem proliv uvek od njega...
slazem se sa daliborkom - samo da je shareno, a ako neka boja fali, ja serviram sve na tanjiru te boje i to je to. cheers! :-D
Korisnikov avatar
By broX
Originally posted by ns.happy

jedino sto mleko ne pijem, izgleda da sam alergican... dobijem proliv uvek od njega...
da si alergican dobio bi alergiju :D

verovatno samo nemas enzim koji razlaze laktozu, mada cini mi se da je Imlek izbacio mleko bez laktoze, samo ne znam kakvog je ukusa
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by broX

verovatno samo nemas enzim koji razlaze laktozu, mada cini mi se da je Imlek izbacio mleko bez laktoze, samo ne znam kakvog je ukusa
:giggle:

to se zove lactose intolerant :) dobrodošao u klub :)

ja em dobijem proliv, em gasove kao da sam tri balona progutao ..

laktazu dobijamo iz nekih bakterija i gljivica u crevima ... a meni su one poumirale (bila sa'rana i sve...)
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja ponekad sa uzitkom konzumiram DJUBRE (koka kolu, mek proizvode i sl.). A inace - kao pazim. Nekad jedem samo voce u toku dana, nekad samo slatkise. Doduse, vrlo dobro znam sta unosim i sta je dobro za mene. :lol: Viskove oslobadjam brzigonzales setnjama...

I mnogo volim ljude koji vole da jedu slatkise. Ko ne voli slatkise, za mene nije emotivno bice. :sudija:
By Hans
Originally posted by Sunce
I mnogo volim ljude koji vole da jedu slatkise. Ko ne voli slatkise, za mene nije emotivno bice. :sudija:
Haha, upravo! :D
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by broX

da, nisam se pravilno izrazio. netolerantan sam na mleko. znam da je imlek napravio i za nas neko mleko, ali ga nisam video u maxiju... zapravo po defaultu ni ne gledam, uzmem samo ono malo mlekce, za goste, da imaju za kafu...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Hans_87
Originally posted by Sunce
Haha, upravo! :D
pls... :sixto: ja ne volim slatkise.
Korisnikov avatar
By Sunce
Meni se gadi mlako. Imam nagon na povracanje i na pomisao da ga pijem.

Cokoladno mleko i jogurt dolaze u obzir.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!