Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Shoplifter
Skin Deep is a safety guide to cosmetics and personal care products brought to you by researchers at the Environmental Working Group.

http://cosmeticsdatabase.com/index.php?nothanks=1

Koga zanima, nek proshetje sajtom. Prilicno sam se zabrinuo videvsi da prema njihovim istrazivanjima (there’s the catch) veliki broj proizvoda koje svakodnevno podrazumevano i bez razmisljanja upotrebljavam(o) - sapun, gel za tusiranje, sampon, pasta za zube, i sve… mogu ozbiljno ugroziti zdravlje (toliko omiljena kancerogenost). Glavne teme su prisustvo parfema u svim kozmetickim proizvodima, aluminijumskih soli (npr. dezodoransi), i slicne supstance za koje se vec sumnja da mogu ugroziti zdravlje pri ucestaloj izlozenosti istima.

Na sajtu postoje liste proizvoda poredjanih prema visini rizika po zdravlje, detaljna objasnjenja o supstancama koje se upotrebaljvaju, hemijskom sastavu etc.

Ako ima nekog strucnog da da svojih 5 cents na ovu temu, super.

mass hysteria spin or the real thing?

:volinevoli:
Korisnikov avatar
By jukie
Ljudi su se od pamtiveka mazali otrovima kako bi izgledali lepše (Kleopatra, Rimljani, razne soli i mešavine minerala i biljnih sokova); jedina razlika je u tome što su nekada ljudi u proseku živeli toliko kratko da oni koji su se mazali otrovima nisu živeli kraće od onih koji nisu imali para da kupe dotične otrove (slično kao što je heterozigot za srpastu anemiju otporan na malariju i to je razlog što aleli za srpastu anemiju nisu evolucijom uklonjeni iz populacije). Danas se živi mnogo duže nego ranije pa je veća i verovatnoća da ćemo pomreti od kancera ili biti izlečeni od istog.

To je isto kao kada na nekim stvarima (hrani, lekovima) piše da nisu za ljudsku upotrebu a da smeju da se daju kucama i macama, jer kuce i mace i inače neće poživeti dovoljno dugo da bi im se razvili simptomi bolesti, dok deca koja to isto pojedu/popiju verovatno hoće.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
To je isto kao kada na nekim stvarima (hrani, lekovima) piše da nisu za ljudsku upotrebu a da smeju da se daju kucama i macama, jer kuce i mace i inače neće poživeti dovoljno dugo da bi im se razvili simptomi bolesti, dok deca koja to isto pojedu/popiju verovatno hoće.
Znaci dao si mi odgovor na jednu od stvari koje sam se ceo zivot pitala zasto je tako....

ON
Ne znam sta treba raditi. Kozi i telu uopste je potrebna nega, a opet sa hemikalijama ne treba preterivati, mislim da je umerenost u svemu kljucna stvar.
Korisnikov avatar
By anche
meni se umerenost nekako podrazumeva :neznam: ali mi je bitan, isto kao i kod hrane: sastav, proizvodjac i cena. tim redom.
Korisnikov avatar
By Sunce
Jeste, jeste, sve je to otrov, sve se prozivodi od nafte i svi cemo dobiti rak, svi, svi...i ti sto citas ovo, i ti! :bundeva:

Ko se plasi od smrti, plasi se i od kozmetike.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!