Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By KiWi

Slika

Kada ja kupujem jabuke gledam da kupim velike, lepo obikovane i bez crva. Neretko, samo su lepe na oko ... ukus je često blago bljutav. Posle nekih čak imam gasove (i to ne samo ja, već svako ko ih jede)

Kada moja mama kupuje jabuke, kupuje male jabuke, sve neke tunjave nikakve i obavezno bar svaka druga ima crva! Ali su zato te ukusne i nemaš osećaj nadutosti posle njih.

Kakve jabuke kupujete?
Korisnikov avatar
By erkondisn
nastojim uzeti domace. doduse, nije bas lako s obzirom na ponudu 'plasticnog' voca i povrca :(
uostalom, crvi su puni proteina.
Korisnikov avatar
By dungoll
auh, trudim se da budu domaćeg porekla, ne prevelike i predivno oblikovane, ali nisam najsrećniji kada imaju crve, naravno nije košer :D .

enivej, jabuke obično utiču na gasove, varenje etc. iako su crvljive ili ne, mada mislim da kod tih "lepih, velikih, oblikovanih i lepo obojenih" to može biti posledica vrlo hemijskog tretiranja jabuka, tj, preterivanja sa pesticidima i moguće čak GM tretmanom biljaka (mada ipak smo u Srbiji, ali uvozi se svašta). :hvala:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by ns.happy
ne jedem voce. :domino:
ne jedeš voće????

A povrće???
Korisnikov avatar
By ns.happy
povrce da. meso da. slatko ne volim previse. voce mi uglavnom istruli u ciniji.
Korisnikov avatar
By dungoll
ns.happy, ti si čudan neki dečko! :(
Korisnikov avatar
By Blady
Vise volim breskve.... one su mi ukusnije..
Mada, ni jabuke volim...a najvise iz svog dvorista :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by dungoll

Izuzetno! Unikat, definitivno!
Korisnikov avatar
By jukie
Nikakve; ta faza sa jedenjem jabuka me je prošla. Sada jabuke pijem u sokovima, pošto se svaki sok sastoji bar 1/3 (ili više) od soka jabuke, a ostatak je sok od neke druge voćke.

Te male jabuke su (po mom iskustvu) kvrgave, tvrde, kisele, imaju neke crne tumorolike delove. Velike jabuke su lepe i slatke.
Eto, nema pravila. Zavisi i od sorte jabuka. Ne znam da li su vas terali u šestom razredu da učite napamet onu pesmu o sortama jabuka... (inače jedna sorta se ponavlja, ima je na dva mesta u pesmi). U svakom slučaju ta pesma se proteže na dve strane čitanke. Čitanka se zvala Lete ždralovi, dok se čitanka u PETOM razredu zvala Jabuka, pa nas je nastavnica podsetila kako nam je kada smo došli u peti razred rekla "pozdravljam vas deco i želim vam jabuka puna kola" (što je u toj pesmi kao uvod u spisak sorti) i kako je podigla ovu knjigu i rekla "ova čitanka, koja se zove Jabuka..." a glupavi dečaci iz mog odeljenja su rekli "Lete ždralovi", i onda je ona to ponavljala još dva puta i oni su svaki put na ova čitanka Jabuka rekli Lete ždralovi.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by KiWi

Izuzetno! Unikat, definitivno!
ma hajte... voce je za curice :roflmao:
Korisnikov avatar
By starky
jedem one koje mi neko oljusti i isece na komadice...:D
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by jukie
Te male jabuke su (po mom iskustvu) kvrgave, tvrde, kisele, imaju neke crne tumorolike delove. Velike jabuke su lepe i slatke.
Eto, nema pravila. Zavisi i od sorte jabuka.
ja sam bas naisao na sortu 'Red Star' koja je mala, kvrgava i slatka :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
says the girl :) :plavuso:
I'm a barbie girl, in the barbie world
Life in plastic, it's fantastic!
you can brush my hair, undress me everywhere
Imagination, life is your creation:tetka::alexis:
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by starky
jedem one koje mi neko oljusti i isece na komadice... :D
znaš kako, ja volim jabukovu pitu.

OFF:

oklen bre nalaziš te slatke starkijeveske animacije (kako ih ja zovem) ;) :dance:

OFF V 1.1 Professional :
says the girl :) :plavuso:
I'm a barbie girl, in the barbie world
Life in plastic, it's fantastic!
you can brush my hair, undress me everywhere
Imagination, life is your creation:tetka: :alexis:
:opacupa: :tehno:
Korisnikov avatar
By KiWi

Božen ima pravo ... te Red Star su slatke :)

ako je verovati slikama sa neta, izgleda da su ove male baš te zvezdaške
Korisnikov avatar
By horus.
joj, ja mLogo, volEm crveni delises... :njam: (mislim da se tako zovu :hmm: )...
Korisnikov avatar
By dungoll
kad smo kod sorte, ja volem ajdare! :cekam:
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by hlaefdige
ajdara ti u gacama - to je Idaho Red
like i am a redneck American growing apples! :paradajz: :hand:

nemam pojma koji je originalni naziv, moja baba i' oduvek zvala ajdare, seljanka jebiga, a i domaći transkribovani naziv je zapravo Ajdared!
By Swanheart
povrce da. meso da. slatko ne volim previse. voce mi uglavnom istruli u ciniji.
takodje

mada ja i povrce slabo jedem ( citaj samo kad me mama natera )
Korisnikov avatar
By dungoll
hummm... to je isto ono kao i kad jedeš piletinu bez kožice (skin is the best part) ...
Korisnikov avatar
By starky
e pa nije...volim kozicu sa piletine...i to resh...:D
Korisnikov avatar
By dungoll
thats my girl! :) ali skin je uvek the best part ( sem na kiti, tu je ne volem :D )
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kad smo kod sorte, ja volem ajdare! :cekam:
Originally posted by hlaefdige
ajdara ti u gacama - to je Idaho Red
ili ajdareD, to je domaći naziv, zar ne?

i ja slabo jedem voće, uglavnom sam previše lenj da perem, sečem... :) mada ovih dana svaki dan jedem lubenice. jabuke ne volim, trnu mi zubi iz nekog razloga. breskve ne volim, jer cure. najrađe jedem banane, njih je najlakše pripremiti. :smilegrin: ili mandarine.

anyhow, to što su te jabuke lepe, crvene i jednake ne znači da su sve na drvetu rodile takve, već da su sortirane pre prodaje. s druge strane, u zavisnosti od mesta gde ih kupuješ nije isključeno da su hemijski obrađene ne bi li dobile takvu boju (i ostale bez ukusa).

kao i paradajz. ne znam da li sam ijedne godine ranije toliko često naleteo na farbani kao ove. makar dok nije prispeo domaći. navodno se domaćim proizvođačima ne isplati proizvodnja na veliko, jer je ove godine bilo jeftinije uvesti zeleni paradajz iz Turske i ostaviti ga da prenoći u "farbi". (neverovatno kako to rade, stvarno ga ostave u toj hemiji i preko noći skroz pocrveni.)

dosta offtopic-a. :giggle:
Korisnikov avatar
By starky
thats my girl! :) ali skin je uvek the best part ( sem na kiti, tu je ne volem :D )
ni ja...:roflmao:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!