Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Od skoro imam dijagnozu F32.0

Dr mi je dala Trittico (trazodon).
Postepeno je povecavana dnevna doza.

U pocetku se nije desavalo nista, bilo je potrebno nekoliko dana da pocne ta terapija da deluje, i onda je bilo bas ok.

Sad mi je opet jako, jako lose. Izdesavalo se u mom zivotu nesto sto me cini bas bzbz. Ne spavam, ne jedem, ne izlazim iz kuce...

Dr je jos mesec dana na odmoru...

Ima li jos neko sa istom dijagnozom?

Sta vam je propisano kao terapija?

Kako deluje?

E, da - tema je samo za one koji su antidepresive dobili kao terapiju, molim da o zloupotebi pisete na drugom mestu.
Korisnikov avatar
By Rei
Mislim da je jako neodgovorno i neprofesionalno nekome prepisati antidepresiv a zatim otici na odmor od mesec dana.

Ovaj period prvog korishcenja je izuzetno bitan i nikako ne bi trebalo kroz njega da se prolazi bez struchnog savetovanja.

Trebala je da sacheka da se vrati sa odmora, iako se tebi mozhda 'zhurilo'. Loshe.

PS takodje imam F32. Pijem Zoloft (Sertraline). Nisi sama. :hug:
Korisnikov avatar
By ns.happy
od svega toga, mogu samo da kazem da su mi ovo bili omiljeni lekovi za ucenje dok sam spremao farmakologiju... :)
Korisnikov avatar
By Deksi
Moj cale je pio Prozac i prvih nedelju dana,dve imao je bas dosta kontraindikacija,apatiju,nesanicu,gubitak tezine,nervozu,suicidne ideje...posle mu je bilo ok i pomoglo mu je.
Uz konsultaciju lekara je pre 5,6 meseci prestao da pije i skroz je ok...

Meni su prepisivali Paxil na klinici za odvikavanje ali nisam hteo....dosta mi je lekova i svega.
Korisnikov avatar
By Dominion
* F32 Depressive Episode
* F32.0 Mild Depressive Episode
* F32.1 Moderate Depressive Episode
* F32.2 Severe Depressive Episode Without Psychotic Symptoms
* F32.3 Severe Depressive Episode With Psychotic Symptoms
* F33 Recurrent Depressive Disorder
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Iskreno, probala bih da ishendlujem to bez lekova ili bih probala nesto "lakse", neku homeopatiju or STH (to su prirodne, biljne kapi)...
By Ulix
Kolika je dnevna doza leka koju uzimas sada?

Ako ti je vec tako lose, kao sto kazes, mozda bi trebala da se konsultujes sa drugim lekarom, bar dok je tvoja doktorka na odmoru, jer je mozda potrebno povecati dozu, promeniti lek, itd.

(Meni je licno pomalo neobican izbor trazodona kao monoterapije, posto se on obicno koristi u kombinaciji sa SSRI, kao adjuvantna terapija, akontam da tvoja doktorka zna zasto ti ga je dala... a i nisam uopste upoznat sa tvojim stanjem tako dobro da bih mogao da pricam.)

Elem, ja nikada nisam pio antidepresive, ali nekoliko meni veoma bliskih ljudi jesu. Jedna rodjaka je bila u dosta teskoj depresiji i uz pomoc seroxata (tj. paroksetina) danas dosta dobro funkcionise, bas smo juce pricali o tome. Mislim da pije lekove nesto vise od pola godine. Koliko se secam, u pocetku je imala mucninu, zbog cega je naprosto prepolovila doze i posle ih vratila na normalno, a drugih nezeljenih efekata nije bilo. Njeno stanje se popravljalo polako, ali stabilno, i sada je ok.

Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Iskreno, probala bih da ishendlujem to bez lekova ili bih probala nesto "lakse", neku homeopatiju or STH (to su prirodne, biljne kapi)...
Da je mogla da "ishendluje" bez lekova, verovatno da se ne bi ni obracala lekaru. Depresija je ozbiljna stvar, mada se rec izrabljuje, je l', na dnevnoj bazi. :/
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
u homeopatiju ne verujem

koje prirodne, biljne kapi? :nesiguran:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
@ Ulix

2/3 tablete od 150 mg mi je dnevna doza.
By Ulix
@kissqueen: Ta doza nije previse velika i moze da se poveca, maksimalna doza za trazodon je oko 300mg dnevno. To, naravno, nemoj da radis na svoju ruku.

I ja bih ti naravno preporucio da odes kod drugog lekara i da porazgovaras sa njim, a ne da eksperimentises sa homeopatijom i drugim vudu glupostima.
Korisnikov avatar
By istok
Kao sto neko vec rece, nisi sama.
Pijem neko vreme Xanax (Alprazolam). I ok mi je skroz.
Decko mi je lekar i on mi ga je prepisao zato sto je ipak najbolje upoznat sa situacijom, a i logicno, kao osobu, obzirom da smo vec 4 i kusur godina zajedno.

Posto ti imas "situaciju", koliko sam ja shvatio iz tvog posta, mislim da bi ti Xanax odgovarao. Mada, jako brzo stvara zavisnost pa je potrebno postepeno ukidanje.

P.S. Ovde sam mislio iskljucivo na Pharmacia-in Xanax, nikako Pfizer-ov ili, ne daj Boze, nase zamene tipa Xalol. Kao sve je to isto, mada su razlike drasticne.

Zelim ti brz oporavak !!!
By Ulix
@istok: ti pijes sedativ, a ona antidepresiv, tesko da joj xanax sam po sebi moze mnogo pomoci. :)
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@KISS
Napisala sam ti na u2u, da ne offtopickarim ovde :)
Korisnikov avatar
By istok
Originally posted by Ulix
@istok: ti pijes sedativ, a ona antidepresiv, tesko da joj xanax sam po sebi moze mnogo pomoci. :)

Slazem se, svakako. Njena dijagnoza je daleko ozbiljnija depresija od moje (F41.2). Medjutim, mislio sam da ako je sposobna za socijalizaciju na ovom forumu i sam nacin na koji komunicira i trazi pomoc, onda je, po mom nestrucnom misljenju, upravo Xanax lek izbora i za nju jer ima sasvvim dovoljno i anksiolitickog i antidepresivnog efekta istovremeno.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by REI
PS takodje imam F32. Pijem Zoloft (Sertraline). Nisi sama. :hug:
Ja sam pio - jel mogu svejedno da se grlim s vama?

:D
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Mozes, ako ispricas kako ti je bilo, koliko dugo si bio pod terapijom, da li ti je pomoglo...

:kiss:
Korisnikov avatar
By Mars
Naravno.

Bila je to ljubav na prvi pogled. Trebalo je neko vreme da se sretnemo, Zoloft i ja, ali ja sam čekao.
Nisam ga varao sa Prosazima, Xanaxima i slično...i on je tu moju vernost kasnije nagradio.

Uobičajena priča,mislim, osim što ja usled velike ljubavi prema njemu nisam imao nikakva neželjena dejstva. Znam i za takve slučajeve koji su morali da prekinu terapiju. Sigurno ima udela i to što je Dr dozirao kako treba (a i to što sam bio poslušan pacijent...) pola doze ujutru, prvih deset dana, posle toga i noćna cela doza. Koliko tacno mg, zaboravio sam.

Odmah čim bih ga progutao, bilo mi je bolje. Sa radošću sam čekao svako sledeće jutro, svako sledeće veče da se sretnem s njim...

Doterao mi je i liniju, bilo je to prvi put da ja nisam nabacio svojih 5 zimskih kilograma.

Bili smo zajedno 6 meseci, a onda se rastali. U ljubavi, baš kao što svi ljubavnici i treba da se rastanu.

Važan edit: isao je u kombinaciji sa Rivotrilom (nja!) ali i prilično ozbiljnom psihoterapijom.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja sam imao prepisanu terapiju bas (nja ;) ) rivotrilom, od 6 meseci - pa da se javim - javio se, i usledilo je smanjivanje doze tokom narednih 6 meseci..

..

Rivotril je .. pa (osim sto je antiepileptik) neka vrsta psiho stabilizatora, da tako kazemo.. meni je ssmo taj lek odgovarao.

..

Ali to je bila post-heroinska terapija, no ipak - verujem da simptomi depresije, bezvoljnosti etc nisu bili nesto drugaciji od tvojih..

Kazem, meni Rivotril spasao zivot, prakticno.
Korisnikov avatar
By Mars
Ok, jasno. Drago mi je da je tako.

Ja sam Rivotril pio nesto kratko, na pocetku, posle po potrebi.
Nadao se kombinaciji Zoloft+Xanax, ali doca rekao ovako i ja poslusao.
By XanaX
S F33 i neodgovornom liječnicom, XanaX (tj. ja) započeo s Prozacom i Xanaxom (alprazolamom).

Dogurao do ovisnosti o bezodiazepinima (nitko mi nije vjerovao, od liječnika, na količini koju sam pio, pa neću niti spominjati).

U međuvremenu počeo uzimati Zyprexu (5 mg) i Zoloft (2 mg) umjesto Prozaca čiji učinak nisam nimalo osjetio, te Lamictal (lamitrigin) - zbog epileptičkih napada i bipolarnog (navodno i opsesivno-kompulzivnog)...

Na biologijskoj psihijatriji, na skidanju, jedan čuveni prof. dr.sc., skinuo mi je sav alprazolam (prvi dan nakon cheking - in) i stavio me na 40 mg valij(um)a i 4 mg (!) Rivotrila, uz Zoloft. Pakao.

Tremor smatran posljedicom adikcijske krize, sve dok me nije pregledala jedna (od brojnih) neurologinja i posumnjala na Wilsonovu bolest. K.-F. prsteni negativni, transaminaze tipično povišene (no, uslijed terapije sve je moguće), ceruloplazmin i bakar - pogodite...

Over now. Uglavnom, antidepresivi nikad mi nisu pomagali, samo velike količine bezodiazepina.
Anksiozna faza je završila (barem se nadam), depra se nastavlja, počeo sam uzimati Wellbutrin (2x150 mg) - čekam učinak...

Uglavnom, izjadah se bezveze - eto, samo da kažem kako antidepresivi nisu nužno i tako djelotvorni, a na kraju krajeva, točan način djelovanja antidepresiva nije poznat (općenito da, ali ne na razini na kojoj danas funkcionira mol. neurofiziologija).
Korisnikov avatar
By Mars
U bre. Jedva procitah tekst do kraja od dugackih reci.

Meni je upalilo ono: serotonin bio zarobljen tamo negde medju sinapsama, Zoloft mu pomogao da se probije tamo gde treba. Cista hemija i mehanika fluida.

Napominjem da je ne mali znacaj imala i psihoterapija.
By fazza
Javljam se i ja sa istom dijagnozom. :D

Pijem Zoloft, ima vec 3 godine, tabletu od 50 mg jednom dnevno. Proshlo je oko mesec dana posle uzimanja prve tablete do trenutka kada sam osetio promene. U pitanju je bila depresija i anksiozni poremecaj. Sada se osecam bolje, anksioznost se javila par puta ali nije dugo trajala. Depresije nema. Od juche sam sebi smanjio dozu Zolofta na pola tablete i tako cu gurati josh koji mesec, dok se potpuno ne skinem s njega, pa da vidim kako ce biti.
Korisnikov avatar
By Rei
fazzko, nisi javio da si smanjio dozu :eya:
By Tresh-grl
Meni su postavili dijagnozu klinicke depresije jos pre 7godina ali nikad nisam stigla da se pozabavim time niti uzimala neku terapiju.
Pre nekih godinu ipo dana kad me keva slala kod psihologa postavili su mi F32.3 i prepisali neke lekove,ne secam se tacno kako su se zvali uglavnom ispila sam kutiju celu i posle mrzelo da se cimam ponovo oko toga.

Medikantujem se sama svim i svacim :teletabisi:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Tresh-grl
Meni su postavili dijagnozu klinicke depresije jos pre 7godina ali nikad nisam stigla da se pozabavim time niti uzimala neku terapiju.
Sumnjao nisam.

To je ona akcija - narkomanija je posledica, ne uzrok.. Pre koliko god. si pocela da se Igras?
Korisnikov avatar
By Zibro
hajde da se pridruzim diskusiji

Draga Kiss queen samo hrabro , lekovi su samo jedan od nacina da ti se pomogne da uspesnije prebrodis krizu

Trittico je sjajan lek
antidepresivima generalno treba malo vise vremena da pocnu da deluju
kako i sama kazes tek posle nekoliko dana osetila si da se nesto desava ,
Moj savet ti je da NE MESAS LEKOVE NA SVOJU RUKU trittico ima i sedativnu i anksioliticku komponentu i zato se i pije uvece , upravo da te ne bi previse uspavao i osamutio doktorka ti je postepeno povecavala dozu , videla si i sama da tableta ima dve crte i da se lako deli na 1/3 uobicajeno se 3 dana daje 1/3 zatim se povecava na 2/3 dozu koju ti vec pijes , u skladu sa efektom i stepenom sedacije ukoliko je sve ok povecava se na 1 celu tabletu uvece .

Ulix je u pravu najveca dnevna doza jeste 300 mg ili 2 tablete ali tu dozu nije uobicajeno davati u vanbolnickim uslovima.

Dakle ono sto mozes sama da uradis bez bojazni to je da pocnes da pijes celu tabletu uvece
ali NEMOJ DA SE KONCENTRISES NA LEK KAO NA JEDINU STVAR KOJA TI MOZE POMOCI trudi se da sto manje budes sama , pricaj sa osobama kojima verujes i za koje mislis da te mogu razumeti , nemoj se prepustati tuznim mislima i jadikovanju, ukoliko osetis navalu neraspolozenja pokusaj makar i na silu da sebi smislis neku obavezu ili posao , nemoj samo sedeti u kuci ....

Moj savet ti je da ukoliko ti je ok odnos sa sadasnjom doktorkom ne menjas lekara o da sacekas kraj tog famoznog godisnjeg
Naravno ukoliko osetis da ti je jednostavno previse tesko ili da se stvari izmicu kontroli bez cekanja i oklevanja se obrati za pomoc
Korisnikov avatar
By Sanguine
F32.1 Vec nekoliko godina...pio sam Zoloft i uz nadgledanje doktora posle 2godine izbacio ali izgleda cu ponovo dobiti neku drugu terapiju jer again imam depresivne faze...

I terapiju su mi uspostavili kao post-heroinsku bas kao i nekom od vas ako sam dobro procitao.
Korisnikov avatar
By bakalar
Ladno covek otisao na godisnji ...

Ja bi zeleo da ti skrenem paznju na par stvari koje sam ja naucio iz mog iskustva ...

1) Psihijatar je naucen da leci sa iskljucivo lekovima, i za razliku od psihologa koji je ucen da radi bez njih (psiholog u slucaju da oseti potrebu sa njima, trazi pomoc od psihijatra koji prepise lekove ...)
Da li si razmisljala da probas i sa psihologom (to svakako ne moze da odmogne tvojoj terapiji sa psihijatrom, nemoj se ustrucavati da predlozis tu ideju...).

Stavise, onako laicki (kako je i meni objasnjenjeno) napravili su jedan test.
Pustili su psihologe da gledaju snimke svojih kolega dok traje terapija.
Psiholozi koji su gledali snimke nisu znali koju vrstu terapije psiholog sa snimka koristi. Imas ih nekoliko popularnih (ako pricamo o psiho-terapiji), svaki je opredeljen za neku svoju, ali na kraju sve imaju isti rezultat (necu da kazem da su sve isto uspesne (nadam se da smo se razumeli oko ovoga...))
Hocu da kazem, da je tesko da ti kombinacija psiholog + psihijatar moze odmoci!

2) Tvoj psihijatar mi deluje neozbiljno, ja na mojoj terapiji sa psihologom, za period od godinu dana, imao sam 2x prekide sa njene strane (ako su bili, dugacki su 1 nedelju, tacnije jednu terapiju).

3) Nikada nemoj da se ustrucavas da zakazes vandredni termin ako si u down-u ...

Bice tesko, ali na kraju nikada nemoj posumljati da odande neces izaci kao bolja/ svesnija (!) osoba :kiss:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam posle Zolofta primetio da mi je samopouzdanje otislo malo previse u pravom smeru, pa su morali da me vracaju nazad. Sad bi nesto da ga uzimam preventivno, ali sde uzdrzavam.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!