Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Da li je neko od vas to radio/su mu radili?

Ja sam se raspitivala kod moje zubarke, ona kaze da postoji metoda sa nekim gelom i laserom, ali da to ostecuje zubnu gledj,
i da mi uopste ne preporucuje.

Jel' neko probao ovo ili nesto drugo?
Kakvi su rezultati?
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by ns.happy
to uvek ostecuje gledj.
Znam slucaj gde su zbu pukli od plasticnog cepa mineralne vode knjaz milos :ozbiljan:

edit: doduse taj lik je puno puta izbeljivao zube....
Korisnikov avatar
By horus.
to uvek ostecuje gledj.
ovo sam i ja cuo... ali kad mogu u holivudu... :kosa:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mogu u Holivudu, jer mogu sebi da priušte i naknadnu skupu negu. koliko znam, ne postoji bezbedan način za izbeljivanje. fora je u tome što zubna gleđ svakog čoveka ima neku svoju nijansu bele i nemaju svi ljudi prirodno potpuno bele zube. da bi se dobila ta sjajno-bela boja, potrebno je bukvalno sastrugati površinu zuba da se dođe do kosti ispod koja je belja. to nepovratno oštećuje zube.

jedino što se može je da se zubi redovno održavaju čistim i da se povremeno ode na skidanje naslaga. kafa i cigarete mogu dodatno da učine zube žućim, pa i njih treba izbegavati.
By RACABG
ja sam koristio
http://www.opalescence.com/
ovo je gel koji se stavlja u navlaku koju vam napravi zubar mislim da se zove splint ili tako nesto
skroz sam izbeleo zube i nemam nikakvih problema grizem i jedem normalno

boju zuba ne odredjuje gledj vec dentin koji se nalazi ispod gledji gel prolazi kroz neke mikro pore na gledji i dolazi do dentina koji treba da se izbeli .

inace beljenje obe vilice je oko 250 eura
Korisnikov avatar
By Marvin
Meni to ionako izgleda užasno, ti tako fluorescentni zubi. :hand:
OK, naravno da su žuti nešto najružnije moguće... ali može to i lepo prirodno belo da bude :yes:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by 2Q2Bstr8
fora je u tome što zubna gleđ svakog čoveka ima neku svoju nijansu bele i nemaju svi ljudi prirodno potpuno bele zube.
zapravo, jako gresis, gledj je potpuno prozirna. sto kaze racabg, dentin odredjuje boju zuba. a dentin k'o dentin, njegova boja zavisi od genetike i od raznih dodatnih faktora, od ishrane majke, od lekova koje je uzimala, od lekova i ishrane koje je dete uzimalo...

ko rece da se moze u holivudu... pa, nije problem uraditi to, odes i skines kamenac i meke naslage, i zubi ce odmah u startu biti svetliji za nijansu - dve. ako neko bas pati za kreda belim zubima ( :redaljka: ) onda ima razne metode, ali kao svaki kozmeticki tretman, valjda se prvo krece od zdrave osnove, prvo se svi zubi saniraju, i stepen oralne higijene dovede na zavidan nivo, nacin ishrane regulise, pa izoli izbeljuj do mile volje, bices ok... a ni to ne znaci da zub nece puci kad zagrizes nesto...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
e dobro, onda dentin. ;) u svakom slučaju stoji to za genetiku.

btw, sad mi nešto prolazi kroz glavu, nije li još jedna metoda izbeljivanja stavljanje tih navlaka? doduše možeš i da povadiš sve zube i staviš veštačke, ali navlake su (valjda) manje invazivna metoda. :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
o cemu pricas?! kako manje invazivna??? da bi stavio navlaku, moras prvo da turbinom sastruzes zub do debljine cackalice, pa da na to stavljas navlaku...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa je l' ti svojim pacijentima rađe preporučuješ vađenje zuba nego navlake?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
tacno.

nista invazivno ne zelim, ni navlake ni vestacke zube.

moji su sasvim ok, samo sam ja smislila da ih izbelim, mada... kad sve ovo citam... :nope:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ja jos nemam pacijente, to je prvo... a kad ih budem imao, vadjenje zuba je poslednja stvar koju cu im predlagati. pogotovo kad je ''izbeljivanje'' u pitanju...

vadjenje je radikalna stvar, a navlaka je invazivna, ako si na to mislio. nisu u istoj kategoriji.
Korisnikov avatar
By Mars
o cemu pricas?! kako manje invazivna??? da bi stavio navlaku, moras prvo da turbinom sastruzes zub do debljine cackalice, pa da na to stavljas navlaku...
Jel se to zove da Vinci, ili tako nekako? Onako pitam.
Beljenje lepo radi ako su u pitanju fleke od nikotina, kafe, crnog vina... ostalo...

Ako Raca kaže, onda... nekad se umiralo od zapaljenja pluća, sada se to leči...

Nisam znao da može.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
fora je u tome što zubna gleđ svakog čoveka ima neku svoju nijansu bele i
Gledj je kod svih ljudi zuckasta, nema choveka na ovome svetu koji ima prirodno bele zube.

Kod nekih ljudi se chini da imaju belje prirodne zube, ali to je usled boje koze i/ili shminke.

Boldovan tekst je izjava zubara kome verujem, jer je iskusan i za razliku od mladjih generacija nece uraditi tretman ako isti nije istinski koristan samo da bi zaradio koji dinar vishe.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne znam kojoj generaciji kod nas su davali da piju (valjda!) neke antibiotike, sta li, koji su u ostatku sveta bili povuceni upravo zbog pojave promene boje zuba. I to ne na belo nego na - zuto.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by V I V I S E C T
Gledj je kod svih ljudi zuckasta, nema choveka na ovome svetu koji ima prirodno bele zube.

Kod nekih ljudi se chini da imaju belje prirodne zube, ali to je usled boje koze i/ili shminke.

Boldovan tekst je izjava zubara kome verujem, jer je iskusan i za razliku od mladjih generacija nece uraditi tretman ako isti nije istinski koristan samo da bi zaradio koji dinar vishe.
promeni zubara odmah... :zid: gledj zuckasta :qqlele:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Mars
Ne znam kojoj generaciji kod nas su davali da piju (valjda!) neke antibiotike, sta li, koji su u ostatku sveta bili povuceni upravo zbog pojave promene boje zuba. I to ne na belo nego na - zuto.
mislis na tetracikline. nisu povuceni jer su i jako korisni, negde su oni lek izbora. samo se vise ne daju deci i trudnicama.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye

promeni zubara odmah... :zid: gledj zuckasta :qqlele:
Teshko ti ja da proverish informaciju. :kosa: Shta ono narod kaze: prvo skochi... :kopanos:
"Što je gleđ manje providna to su zubi belji, a na translucenciju utiču debljina, gustina, stepen kalcifikacije i homogenost gleđi."
"Dentin se stvara kontinuirano tokom celog života (sekundarni i tercijarni dentin), a boja mu varira od žućkaste do belosive."
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%97%D1%83%D0%B1
By Çâðê_DUP

Moja ex imala! Fenomen. /Bez sminke/boja koze, ovo sto si naveo. /Pravilnije, savrsenije i potpuno bele zube nisam videla u zivotu, kao njene. Prala ih je sedam puta dnevno (brojala sam) :perezube:
Kad bi se nasmejala, kao sunce da me je ozarilo :radosnice:
Mnogi su primetili isto sto i ja. Bas juce je moj ljubavnik gledao njenu sliku i primetio je da ima neobicno pravilne i bele zube. Bilo mu je zao sto smo raskinule :placko:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Mars
mislis na tetracikline. nisu povuceni jer su i jako korisni, negde su oni lek izbora. samo se vise ne daju deci i trudnicama.
Misli na hloramfenikol kapsule-ja sam ta generacija:D
Korisnikov avatar
By Stripi
pa kolamfenikol se i danas daje, u kojekakvim kremama.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Stripi
pa kolamfenikol se i danas daje, u kojekakvim kremama.
da. hloramfenikol je donekle izbacen (premda je i dalje nezamenjiv za neke infekcije) ali ne zbog prebojavanja zuba, vec zbog reverzibilne dozno zavisne supresije kostne srzi (ako se koristi duze od 7-10 dana).
tetraciklini su antibiotici koji su poznati po tom svom prebojavanju zubne gledji.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja nabavio ovaj " 5 minute speed whitening system ", set za brzo beljenje zuba i rezultati su zaista vidni.

:D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!