Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By KiWi
Ranije sam više puta prisustvovao situacijama u kojima se ismevaju ljudi koji se zdravo hrane. Možda ovo nekom smešno, ali jedan od primarnih faktora kod lečenja mnogih gastrointestalnih bolesti je zapravo taj HD (higijensko-dijetetski režim). Do sada se nisam hranio naročito zdravo, pa nije bilo razloga za ismevanje.

Od pre mesec dana počeo da primenjujem HD režim koji zahteva moje lečenje. Smršao sam za mene nezamislivih 6 kg i ublažio simptome bolesti (lekove pijem tek nedelju dana). Sada, kada me neko sretne kod lekara, na ulici, u komšiluku pohvali me da sam lepo doterao liniju i obavezno pita šta jedem. Onda krenem da nabrajam "šargarepice, krastavac, zelenu salatu, ćureće belo meso, bareni krompir na 100 načina, integralne testenine, bezmasni sir, tunjevina pa čak i integralni kolači ..."

Kada to navedem svi počnu da mi se smeju i daju komentare poput "Ha, ha, jedeš kao trudnica", "Ja mogu i kost da svarim a ti ne možeš prasetinu?", "Šta je sledeće? Da piješ samo rosu skupljenu izjutra u palminim listovima?" i "Pa kako sad na rođendan da te zovem? Biće samo alkohol i prasetina i salate. Ponesi sebi šta ćeš da jedeš ... ha ha ha" ... itd.

Kako to da sprečim i izbegnem?

Inače, i posle ozdravljenja planiram da se hranim ovako (poluvegeterijanski) jer mi prija :D (još kad bi mojoj okolini prijalo...)
Korisnikov avatar
By sofia
Zasto se osvrces na te komentare?:ccn:
Korisnikov avatar
By Rei
Prekini ih usred rechenise nechim tipa tipa "bla bla bla bla, zdraviji sam od kako se ovako hranim, a i smrshao sam, a ti eto jedesh prasetinu i pogledaj se..." sa smeshkom tipa :evilgrin: na licu.
Ako ne zacute ja sam nevin.

PS ovo mi nije tema za zdravlje, vishe za kafic.
A mogao bi i u varjachi da pishesh malo o ovome. :)
By Paris
Originally posted by Kiwi
bareni krompir na 100 načina
ja znam samo 1 jedini, koji su ostalih 99 ? :lol:

:sweet:
Korisnikov avatar
By Zoe
Zato sto su oni zdravi (nisu do sad imali problema), pa ne shvataju.......
A i zdrav covek treba tako da se hrani da bi to i ostao, ali jebi ga, nasa kuhinja je masna i mesnata (Boze, koji izrazi......)...

Razumem kako ti je, ali to je prosto tako; kao i sa drugim stvarima koje ljudi ne shvataju, kao sto ne shvataju da si gay (dobro, Bi :D )

Ne obaziri se. Ako ti je bas stalo, istakni im prednosti takvog nacina ishrane.
Korisnikov avatar
By erkondisn
ja mislio da je rijec o HD tv-u :drama: , al tek sam skuzio rubriku kasnije :giggle:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Renoir
a ti imas
mononukleozu
ili
zuticu?
????
Ne imam refluksnu bolest (mada još nije sigurno koju) .. vraćanje želudačnog sadržaja u jednjak (možda i više delove respiratornog sistema tokom noći). Čekam snimanje CT sinusa da bih tačno video šta je. Šta god da je, bitno je da je meni danas bolje nego što je bilo prošle, pretprošle i svih drugih nedelja ...
Korisnikov avatar
By jukie
"Ha, ha, jedeš kao trudnica", "Ha, ha, a ti izgledaš kao trudnica"

"Ja mogu i kost da svarim a ti ne možeš prasetinu?", "Šta ćeš, moji preci nisu bili hijene da vare kosti" (btw ni kosti se ustvari ne vare cele, samo se isisaju proteini i masti a minerali se izbace...)

"Šta je sledeće? Da piješ samo rosu skupljenu izjutra u palminim listovima?"
Ti se baš družiš sa nekim ludacima, ako "šargarepice, krastavac, zelenu salatu, ćureće belo meso, bareni krompir na 100 načina, integralne testenine, bezmasni sir, tunjevina pa čak i integralni kolači ..." smatraju za neke restrikcije u ishrani. Ja kad sam bio na dijeti nisam jeo ni bareni krompir (čist skrob).

"Pa kako sad na rođendan da te zovem? Biće samo alkohol i prasetina i salate. Ponesi sebi šta ćeš da jedeš ... ha ha ha"
"Dobro, ali za razliku od tebe doživeću tvoj sledeći rođendan, ha ha ha" :rock:

U svakom slučaju Deni zna jednu dobru disciplinsku meru :shamar:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne trebas ni u ludilu da se osvrces uopste na takve komentare.
Bitno je da se ti dobro osecas zbog toga.

Zdrava ishrana ne samo da je prevencija gastro bolesti... vec prevencija mnogih drugih povezanih i sa imunitetom coveka, i 300 drugih cudesa.

Sreca u nesreci pa si zbog zdravstvenih razloga otkrio pozitivne strane zdrave ishrane.
Ja sam apsolutno za to.

Pitace se oni vec jednom... ako dozive pozne godine pa budu morali da paze na ishranu... ili pak mnogo ranije, usled neke bolesti.

P.S. Ja sam mislio da su ti komentari samo shala... :wtf:
Meni da to neko kaze... ne bi doziveo da ponovo progovori!

Ne moras nista drsko niti bezobrazno da odgovoris.
Prosto i jednostavno:
"Mozda si u pravu... ali sam zdraviji nego sto sam ikada bio.
Pritom sam smrsao i osecam se bolje nego ikada. A vi kako 'te?"

Ne treba se spustati na njihov nivo, primitivan i apsolutno ogranicen.
Neka kaze sta ima... odgovoris im... i svako svojim putem.
Korisnikov avatar
By horus.
a ogranicenim ljudima pricas o svojoj ishrani zato sto...?

kada te neko pohvali da si smrsao i ako te pita kako si to uspeo, reci da pijes turbo slank... :evilgiggle:
Korisnikov avatar
By Paki
Kiwi, pogađaju te takve gluposti kao da si pubertetlija... :nope:
By superfly
Originally posted by erkondisn
ja mislio da je rijec o HD tv-u :drama: , al tek sam skuzio rubriku kasnije :giggle:
lol. isto i od mene.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Shta te boli kurac shta drugi prichaju?
Ako te boli..onda sledeci put kada neko pochne da te ismeva uzivo...lepo ga najavish kao i sav normalan svet. Mozda ce ispushtati drugachiji ton s par zuba manje. Problem reshen.
Ili i dalje budi pichka i trpi.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Paris
bareni krompir na 100 načina
ja znam samo 1 jedini, koji su ostalih 99 ? :lol:

:sweet:
1) Bareni krompir u sosu od sojinog brašna
2) Bareni krompir seckan na kockice + bosiljak
3) Bareni krompir + šargarepica + grašak (kao za rusku)
4) Bareni krompir i paškanat (u startu čudna kombinacija, ali ukusno)
5) Bareni krompir i topljeni bezmasni sir
6) Bareni krompir i soja šnicle :D
...

Shvatio sam da bi bilo bolje da sam napisao "bareni krompir u 100 kombinacija" jer postoji samo jedan način barenja :D Parižanko, nema tebi nešto da promakne :D :kiwi:
Korisnikov avatar
By Momo
Moja drugarica je krila da je makrobioticarka jer su je ljudi smarali.

Ja sam isto iz zdravstvenih razloga poceo da se hranim zdravo.
Kad kazem ljudima da sam izbacio meso iz ishrane redovno me pitaju: pa sta jedes onda? Ja im onda nabrojim jedno 5 vrsta povrca za koje neki od njih nisu ni culi, pa onda zitarice i mahunarke za koje takodje nisu culi a kamoli probali u zivotu , pa alge pa bla bla
E onda sledi pitanje - da nisi u nekoj sekti??? :lol:
By Paris
Parižanko, nema tebi nešto da promakne :D :kiwi:
I ako se ne bi reklo po mom izgledu, kad je hrana u pitanju retko sta mi promice :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Momo
Moja drugarica je krila da je makrobioticarka jer su je ljudi smarali.

Ja sam isto iz zdravstvenih razloga poceo da se hranim zdravo.
Kad kazem ljudima da sam izbacio meso iz ishrane redovno me pitaju: pa sta jedes onda? Ja im onda nabrojim jedno 5 vrsta povrca za koje neki od njih nisu ni culi, pa onda zitarice i mahunarke za koje takodje nisu culi a kamoli probali u zivotu , pa alge pa bla bla
upravo to ... imamo neki začin od algi koji super ide uz bareni pirinač i to smo ručali pre neki dan ... i naiđe moja sestričina i sedne da ručka sa nama .. kada je shvatila da jede alge nasmejala se i rekla "Vi ko sektaši jedete ... Sektaški, ali zdravo!"

Samo ne zna zašto su alge sektaške :D

Božen = Sektašica :D
Korisnikov avatar
By Momo
Ja bas volim alge. Miso supa sa algama :mljac:

Inace sve te makrobioticke stvari tipa: alge, integralne zitarice, soju na 100 nacina, cajeve, razne namaze od zitarica (od semenki bundeve, suncokreta itd) , nerafinisana hladno cedjena ulja mozes da nadjes po super ceni u Makrobiotickom diskontu - Bulevar Kralja Aleksandra 379, tu se snabdeva vecina radnji zdrave hrane u gradu, to je i veleprodaja i maloprodaja.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja obozavam integralne grickalice i kolachitje :mljac:
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Momo
...
Ju, bože! Pa bivši mi je ondaK sektaš! :uplasen:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Paki
Kiwi, pogađaju te takve gluposti kao da si pubertetlija... :nope:
baš. ti, Kiwi, izgleda imaš baš velikih briga u životu. :drama:
By Ulix
Kad neko pocne da mi zvoca kako ne treba da jedem pomfrit jer to nije zdravo, ja onda ospem paljbu po njemu, i uzivam u tome. A ako neko jede zdravo za sebe i ne sedi meni na glavi zbog toga, onda ga ne diram. Vrlo je jednostavno.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Kiwice, podrzavam, jer se i ja pridrzavam slicnog nacina ishrane...

Opet, ja nisam naisla na neka neodobravanja i pojebavanja, ali ja se i krecem medju ljudima koji razumeju zasto i kako hrana utice na kvalitet zivota.
Uostalom, uvek mozes da kazes da ih nisi ponudio hranom koju ti jedes...
A sto se tice slavlja i rodjendana, ili se zahvali na pozivu, ili napomeni da si na posebnom rezimu ishrane i sta bi mogao da jedes i pijes. Nema nista lose u tome...
Korisnikov avatar
By Stripi
Ignoriraj budale, to je prvo pravilo.
Drugo pravilo-puno je jednostavnije da nikome ne ne govoriš da si na dijeti jer odmah slijede mudri savjeti šta i kako trebaš.

ja sam na un-diet već drugi mjesec i točno znam kako ti je.
Prošli put kada sam zbog promjene vremena dobio migrenu kolegice su me htjele ubit u pojam sa time kako mi je to od dijete i da moram prestat. Od tada, svaki put kad je neku od njih zaboljela glava prvo sam pitao na dijeti i je li jela. Kada je odgovor potvrdan onda ih priupitam zaš ih boli glava :P

Enihau, radiš to radi sebe a ne radi drugih, samo nastavi sa svojom dijetom i drži se zadanog cilja. Rezultati će biti tvoje najveće zadovoljstvo a budale ćeš napravit ljubomornima jer nisu dovoljni karakteri da i sami poduzmu neke korake kako bi uravnotešili svoje kilograme i zdravlje. Umrli od prasetine dabogda :D
Korisnikov avatar
By RED BUTTON
Originally posted by sofia
Zasto se osvrces na te komentare? :ccn:
stvarno .... iskuliraj :peca:
Korisnikov avatar
By 2kune
burp... ja sam se večeras preždero... :curka: molim vas ignorirajte me... :drama:
Korisnikov avatar
By svejedno

Nemoj da pricas sta jedes.

Vrlo prosto, Kiwi. Ako procenis takvu situaciju, samo kazes "pa, pazim kako se hranim'. Ili 'prosto, smanjio sam hranu.'
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!