Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Deksi
Ima stara prica da su skoro svi narkomani od Ulcinja pa do Subotice bar jednom posetili ovo mest.
Zanima me kakva su iskustva,tretmani,price koje ste culi o ovoj ustanovi umobolnoj?
Korisnikov avatar
By Duh_iz_Konzerve
Ja nisam bila,nema razloga :D ali iz znam veoma dobro jednog decka koji je to mesto posecivao...
..po njegovom nacinu zivota sada,mislim da je mesto,hmmm aj da kazem "ok"..Ipak sad ima zenu i dete:) Sto znaci,da su mi ipak pomogli:diplomac:
Korisnikov avatar
By mihailo
Iz perspektive narkomana sve sto ne ide njemu u narkomansku korist je nenormalno.A njegova jedina zivotna maksima je pobeci od stvarnosti i redovno obezbediti narkoticke supstance.Ako je neko normalan on je za narkomana umobolan.
Teske recenice.Ali istinite.Nazalost.
Korisnikov avatar
By Duh_iz_Konzerve
Originally posted by mihailo
Iz perspektive narkomana sve sto ne ide njemu u narkomansku korist je nenormalno.A njegova jedina zivotna maksima je pobeci od stvarnosti i redovno obezbediti narkoticke supstance.Ako je neko normalan on je za narkomana umobolan.
Tjero...stae tebi,m? :) Sto si agresivan?Nema lekitja a?:D
Korisnikov avatar
By mihailo
Na zalost,ne pisem ono sto bi neko hteo vec ono sto mislim.
Korisnikov avatar
By Morpheus
Ne mogu da govorim za Drajzerovu jer niko koga znam nije bio u toj ustanovi na lecenju...Ali mogu da kazem o slicnoj ustanovi koja se nalazi nadomak Novog Sada.....Ustanova se simbolicno zove Raskrsce....Znam neke narkomane koji su tamo otisli i u vecini slucajeva vratili se totalno drugaciji...naravno u pozitivnom smislu....Naime...."Raskrsce" je ustanova u koju narkoman moze samo jednom da dodje (ukoliko je napusti samovoljno ili iz nje bude izbacen od strane uprave) vise nema prava povratka u istu....Dakle od samo starta je sve jasno,ako si dosao da se skines sa droge imaces njihovu maximalnu podrsku,ali pre svega moras da sredis u svojoj glavi,da li zelis da promenis zivot na bolje ili mislis da zelis ali nisi siguran......Oni imaju svoj redovan program,nisam siguran koliko traje,sve je do detalja isplanirano.....Od ustajanja,radnih aktivnosti za svaki dan,odlaska u crkvu........

Znam jednog momka koji je bio tamo,bio mi je komsija,uspesno se skinuo sa droge.....Iskreno sumanjo sam da ce ikad uspeti.....ali uspeo je....Sada ima zenu i dete i radi u "Raskrscu" kao savetnik....Ali isto tako znam i neke koji nisu uspeli,pa su odlazili u manastir u Kovilj......pa ni tamo nisu imali uspeha.....Ocigledno da su izabrali svoju sudbinu....Nek ide dok ide....
Korisnikov avatar
By mihailo
Morpheus,slazem sa poentom tvog teksta.Svako bira svoj put.Narkomaija je bolest isto kao prelom ruke,grip,upala slepog creva.Covek sa slomljenom rukom odlazi kod lekara i on mu pruza pomoc.Naravno,bolesnik moze i da odbije lecenje,njegova stvar.Ali niko zato ne bi trebao da optuzi lekara!Slicno je i sa narkomanom,ode u Drajzerovu,lekari mu ponude pomoc i lecenje ali samo je stavr bolesnika da li zeli da se leci.Elem!
Krivo mi je kad se optuzuju ustanove za lecenje zavisnosti zbog ovog ili onog.Ustanova radi po tipu pruzanja strucne lekarske pomoci kao i najbliza stomatoloska odrinacija.Tacno je da je narkomanija bolest zavisnosti i kao takva je specificna,ali ne mogu se kriviti lekari i psihijatri zato sto neko ne zeli svoje izlecenje.Ili ga mozda zeli u prva dva tri dana a kad krene kriza i nije mu dosta metadon(to je referenca i u svetu),narkoman jednostavno odustane,postane agresivan,tera u picku materinu sve zaposlene u Centru i krene klasicna pljuvacina inspirisana narkomanskom krizom.Bilo gde.Bilo kad.Svuda!Pa i ovde,na forumu.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by mihailo
Ako je neko normalan on je za narkomana umobolan.

Nemoj srati! Nije istina! :neto:

Jos predrasuda, jos stigmi vezanih za narkomane........
Mnoge stvari su bolno tacne, ali ovo sto si ti rekao/la je cisto sranje i budalastina.
Korisnikov avatar
By mihailo
Zoe,zao mi je sto ne delimo isto misljenje.To je samo moje misljenje. Malo vise kulture ti ne bi skodilo.
Korisnikov avatar
By Zoe
Tebi malo vise edukacije po pitanju narkomanije o kojoj tako smelo tupis :hekla:
Korisnikov avatar
By Deksi
Konkretnije, ne mislim na lecenje ili hospitalizaciju nego psihologe tamo....naravno ako neko ima iskustva i sa ovim prvim moze napisati nesto naravno.
Vode me roditelji na razgovor kod psihologa tamo pa mi je malo frka,ne znam sta da kazem...
Korisnikov avatar
By Zoe
Uostalom, zaista ima narkomana koji smatraju ostatak sveta umobolnim, ali to nije iskljucivo zato sto su narkomani.
U onoj meri u kojoj oni-narkomani to misle o drugima, i str8-tj. cisti ljudi milse takodje.
Gadjenje prema ljudskom rodu nije ekskluzivno osecanje narkomana, to hocu da kazem.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Deksi
Konkretnije, ne mislim na lecenje ili hospitalizaciju nego psihologe tamo....naravno ako neko ima iskustva i sa ovim prvim moze napisati nesto naravno.
Vode me roditelji na razgovor kod psihologa tamo pa mi je malo frka,ne znam sta da kazem...

Zasto bas tamo kod psihologa?

Moj savet ti je da kazes istinu, da pokusas da budes sto otvoreniji.
Korisnikov avatar
By mihailo
Deksi.Moj nagovor je kategorican.BUDI ISKREN PREMA SEBI.To ce biti tesko.Ti mozes da lazes ljude oko sebe ali kad stanes ispred Deksija,e tu nema laganja.
Zelim ti sve najbolje ,verujem da ces uspeti.Samo sledi njihova uputstva,budi fin i kulturan i resio si vec 80% zadate teme!
I pisi nam karatke raporte kad stignes:-))
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja znam jednog momka koji je išao u Drajzerovu. Išli smo zajedno u osnovnu školu i nisam ga video sve do pre par dana kada smo se sreli kod lekara.

Čuo sam da je on posle srednje bio u Drajzerovoj, ali da je išao sa celom užom porodicom i da se rešio problema sa narkomanijom. Bilo mi je glupo da o tome pričam kada smo se sreli. Jedino što je primetno kod njega je što je u osnovnoj bio jako energičan, egocentričan i drčan, dok je sad umeren, smiren i sposoban za normalan razgovor. Verovatno ga je iskustvo sa drogom preobratilo.
Korisnikov avatar
By Zoe
Zavisi sta ti "treba", Deksi..........Ides li tamo da se skines ili zbog vikendaskog uzimanja opojnih supstanci panicni roditelji smatraju da ti je potreban psiholog.....

Ako ne ides da se skines, imas mnogo, mnogo dobrih psihoanaliticara i na drugim mestima/privatno npr.
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Zoe

Jer su me testirali na gudru iznenada i bio sam pozitivan na koku i ds.
Za sledeci put znam kako da lazhiram test tako da je opusteno ali me vode tamo jer misle da imam problem sam sa sobom.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Zoe

Za sledeci put znam kako da lazhiram test tako da je opusteno ali me vode tamo jer misle da imam problem sam sa sobom.

Zavisi koji su tvoji motivi uzimanja droga. Da li ih uzimas da bi pobegao od svojih problema, ili uopste nemas problema, vec ih uzimas radi zabave ii istrazivanja svesti?!
Ako uzimas drogu da bi tako "resio" probleme, ili da bi (jos gore) pobegao od njih (oni ce te cekati svejedno), onda bi mozda i bilo dobro da odes u samo srediste Zla droge, tj. tamo.......
Ako, pak uzimas radi zabave i sege-sale, onda ti ne treba nista od toga-zabavi se malo i prestani sa tim.
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Zoe
Originally posted by Zoe

Zavisi koji su tvoji motivi uzimanja droga. Da li ih uzimas da bi pobegao od svojih problema, ili uopste nemas problema, vec ih uzimas radi zabave ii istrazivanja svesti?!
Ako uzimas drogu da bi tako "resio" probleme, ili da bi (jos gore) pobegao od njih (oni ce te cekati svejedno), onda bi mozda i bilo dobro da odes u samo srediste Zla droge, tj. tamo.......
Ako, pak uzimas radi zabave i sege-sale, onda ti ne treba nista od toga-zabavi se malo i prestani sa tim.

Zbog zabave,zezanja,zato i hocu da skinem psihologa sa grbace i ne bih da razglabam neku pricu o njemu pa zato i pitam da li ima neko iskustva.
By Tresh-grl
Pricaj kako je to lose i kazi da ces da prestanes a iza ledja im se gudraj i svi su srecni :sunce:
Korisnikov avatar
By Zoe
Onda lepo razgovaraj sa roditeljima. Kazi im da postoje decica koja konzumiraju droge da bi pobegla od problema, da bi pobegla od stvarnosti i da ti NISI JEDAN od njih, i da zaista nema potrebe da te vode.
Kazi im i da, ako osetis potrebu da popricas sa nekim, reci ces im to i onda neka te vode.
Pokusaj tako, ne znam kakvi su ti roditelji.

Kazi im da si to uradio tad, i da nemas nameru da tako zivis nadalje.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ako ti nemas nikakvu zelju da prestanes sa tim, mislim da ti prinudni odlasci, od strane roditelja, nece nimalo imati efekta.

Ako, i dok sam ne shvatis da li, i zasto, da prestanes da koristis te stvari, niko ti tu ne moze pomoci.
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by Dirrty19g
Ako ti nemas nikakvu zelju da prestanes sa tim, mislim da ti prinudni odlasci, od strane roditelja, nece nimalo imati efekta.

Ako, i dok sam ne shvatis da li, i zasto, da prestanes da koristis te stvari, niko ti tu ne moze pomoci.
Evo, da i ja citiram nesto sto je po meni u celoj ovoj temi najbitnije. Dzabe ti je da i nadjes dobru kliniku ili psihologa ako to radis da udovoljis nekom a ne zbog sebe. Ako te vec ne zanima odvikavanje i to radis cisto radi reda i zato sto te teraju tvoji, zar je i bitno gde ce te odvesti kad nece imati efekta?

:nesiguran:
Korisnikov avatar
By Zoe
Naravno, sve je u nama samima-ti moras da odlucis da to ne uzimas, ne moze na silu.
Isto tako, ponekad smo toliko zatvoreni u svojim malim zacaranim krugovima, da nam je nuzno potrebna psiholoska pomoc strucnog lica.
Pogledaj u sebe, prepoznaj problem (makar delimicno), i u skladu sa tim delaj........

Ako se zajebavas okolo i experimentises, to je u redu. Da, u redu je, ali sve donde dok ne predjes tu tanku granicu koja ce te odvesti u propast. Ako si sposoban da je prepoznas, onda nemas problem (bar sa ovim), a ako nisi, bolje je da sto ranije porazgovaras sa nekim.....
Korisnikov avatar
By Kiborg
Deksi,
traži da razgovaraš nasamo sa njim, reci lepo istinu, šta radiš i zašto radiš. Pošto nemaš ni želje ni volje da se lečiš, reci i to, niko neće da te leči na silu, tako da će verovatno sve i da se reši tom jednom jedinom posetom, a psihologa obavezuje profesionalna tajna, tako da ne bi smeo da prenosi ono što si mu ti rekao u poverenju. Prekršio bi zakon. Lepo objasni čoveku/ženi da ne gube vreme sa tobom.
Korisnikov avatar
By jukie
Pa Deksijevo pitanje je u suštini na mestu, gledano iz njegove perspektive. Da ja treba da idem kod psihologa kod koga je neko već bio, interesovale bi me sve moguće cake kako da izgledam što normalnije. (ovako uvek idem naslepo pa primenjujem glavologiju)

Sa druge strane, Deksija na forumu dobro znamo od ranije, znamo njegov stav prema drozama, i sve priče tipa "razmisli kako da prestaneš" u ovoj temi neće imati efekta (bar za samog Deksija, ne znam za nasumične čitaoce - goste foruma)
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Kiborg
Deksi,
traži da razgovaraš nasamo sa njim, reci lepo istinu, šta radiš i zašto radiš. Pošto nemaš ni želje ni volje da se lečiš, reci i to, niko neće da te leči na silu, tako da će verovatno sve i da se reši tom jednom jedinom posetom, a psihologa obavezuje profesionalna tajna, tako da ne bi smeo da prenosi ono što si mu ti rekao u poverenju. Prekršio bi zakon. Lepo objasni čoveku/ženi da ne gube vreme sa tobom.
Pa onda cu tek poceti da razglabam pricu o svemu,kako,sta i zasto a ne zelim to....zadiranje u moju licnost i neke probleme ce me slomiti skroz.
Ovako mi je ok zato sam i mislio da sto manje kazem,kratko i jasno da necu vise to da radim,da sam kao probao i znam da je to lose...blabla.
Korisnikov avatar
By decko
Deksi, kapiram da je to stvar tvog izbora, ali mali savet: sto vise odlazes da se suocis s nekim stvarima sad, kasnije ce biti samo teze i jos vise ce te slomiti. Toliko od mene.
U svakom slucaju srecno!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!