Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Da li vec znate da ste daltonista?
Mislite da niste? Mozda se iznenadite :evilgiggle:

Ja znam da imam neki blagi oblik :rida:

Evo testa pa proverite koliko vidite (u sredini stranice je treba sec da se ucita):

ishihara test

Ne bi bilo lose da zapisete sta vidite pa da uporedimo rezultate posto ih ne daju na kraju testa :sekirica:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja ne umem da koristim ovaj test. Npr. vidim 2. I šta sad? otkud znam da to nije prerušena devetka?
(Mene inače nerviraju na ovom običnom očnom testu gde imaju 7 koje visi na dole i liči na 1)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
niste pročitali uputstvo. dole u desnom uglu imate malo slovo "i". kad stavite miša na njega izađe vam opis koji broj treba da vidite. mene jedino smorilo što mu ovaj Flash ne radi nešto kako treba, pa da bih video sledeću sliku stalno moram da klikćem na back, pa da je ručno odaberem iz menija.

btw, imate još tabli kad idete na "click to proceed". na kraju prikazuje i pruge u raznim bojama.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
hvala na obavestenju :)

kako sam se nadao dobro sam prosao, pogresio samo kod dva broja :hiphip: i dve, tri linije su mi malko konfuzne za pracenje...

btw, zbog ovog testa nisam mogao da upisem srednju koju sam hteo (pokazala mi dr-ka samo dva kruga gde apsolutno nista nisam video)
do tada nisam ni znao da imam problema sa razlikovanjem boja

dobro je sto na faxu nisu trazili taj test :evilgiggle: pa sam ipak zavrsio sta sam hteo...bez ikakvih problema btw :puzzle:
Korisnikov avatar
By Dominion
i passed with flying colors :shmi: pun intended :lukavi:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Moj brat ne vidi pojedine nijanse zelene boje...

Ja kada gledam te testove, savrseno vidim brojeve... a njemu se desi da ne moze ni da nasluti... jer uopste ne uocava oblik upravo zbog te zelene boje.

Sto se tice konkretno ovog testa, jedino nisam znao ona 4 kruzica koja vide daltonisti! :P
Korisnikov avatar
By jukie
Evo sad sam uspeo da odradim test (u 4.40 ujutru)... sama definicija trace-a mi nije sasvim jasna... recimo u jednom kružiću kažu da nema ničega, a ja vidim crvene linijice, ali kao da su kanap isekli na male parčiće i razbacali, a ne kao jedan celovit kanap.
I čini mi se kada postoje dva trejsa da ne vidim onaj žuti? tj vidim samo zeleni.
U jednom pitanju su rekli da se vidi ljubičasti trejs a ja vidim zeleni.
Korisnikov avatar
By Dina
Meni se sve uklapalo, ali to me i ne cudi, posto sam i mislila da jako dobro razlikujem boje, nijanse itd...
Korisnikov avatar
By bothways
Imao sma slican test na regrutnom pregledu i zakljucili su da ne razlikujem pojedine nijanse zelene. Tako da mi je odredjeni vid daltonizma, odnosno ahromatopsije vec dijagnostifikovan :)
Korisnikov avatar
By RED BUTTON
Ja videh sve .... ali ovo može da zavisi i od monitora
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by RED BUTTON
Ne znam bas... moj je uzasan pa sam video... a pritom i nemam neki najbolji vid.
By XanaX
koja dosada... i did all the plates...

očekivao sam neku konačnu dijagnozu a ne samo "some people see" ; uglavnom, koliko sam zapamtio, red-green colour blindness... znao sam prije za stručan naziv jer su me poslali na neki spešl mašin di doktor gleda u oko i onda napiše da dajagnoz...

na onim, oh, užasa li, sistematskim pregledima, u osnovnoj, nikada nisam znao , naravno, i onda se setra derala da kao serem da ne vidim - toliko o etici medicinskih djelatnika...

eh, zadnji put kad sam išao na pregled za vozačku, žena mi je pokazala opet te brojeve i ja zbunjen, ne vidim ništa, ona samo kaže - ah, ne vidite to? dobro, nije bitno...

mislim da sam kombinacija ona dva pojma koji se spominju, i red i green... al' zaboravio sam ih, a ne da mi se otvaratiti ponovno...

crveno-zelena koalcija, SPD und die Grünen, Meine "Farbenblindigkeit" passt zu meiner politischen Orientation...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
javi nam kad sedneš za volan da ostanemo kod kuće. ;)
Korisnikov avatar
By RED BUTTON
Originally posted by Dirrty19g
Originally posted by RED BUTTON
Ne znam bas... moj je uzasan pa sam video... a pritom i nemam neki najbolji vid.
Ne menjaj monitor:smirk:
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Uhh nisam mogao sve slike da provalim(tj.onu sa narandzastim tackama).....mada su mi na regrutaciji napisali u kartonu da ne raspoznajem nijanse nekih boja(mesam tamno zelenu sa braon/ljubicastu sa plavom/narandzastu sa crvenom)..:alikako:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Ja znam za sebe da sam daltonista. Imam problem da prepoznam "mekane" boje, kao i dosta nijansi zelene.

Elem, necje bash da mi se lepo otvori stranica, ali po ovome sam verovantno 100% color blind..

Odradicju opet pa cju kopirati ovde.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
:yay: Nisam jedini!
:grouphug:
:lol:

Evo malo konkretnije:

AKO NE VIDITE BROJ
Slika
Protanomaly (1% of males, 0.01% of females):[12] Having a mutated form of the long-wavelength pigment, whose peak sensitivity is at a shorter wavelength than in the normal retina, protanomalous individuals are less sensitive to red light than normal. This means that they are less able to discriminate colors, and they do not see mixed lights as having the same colors as normal observers. They also suffer from a darkening of the red end of the spectrum. This causes reds to reduce in intensity to the point where they can be mistaken for black. Protanomaly is a fairly rare form of color blindness, making up about 1% of the male population. Both protanomaly and deuteranomaly are carried on the X chromosome.

AKO NE VIDITE BROJ

Slika
Deuteranomaly (most common - 6% of males, 0.4% of females):[12] Having a mutated form of the medium-wavelength pigment. The medium-wavelength pigment is shifted towards the red end of the spectrum resulting in a reduction in sensitivity to the green area of the spectrum. Unlike protanomaly the intensity of colors is unchanged. This is the most common form of color blindness, making up about 6% of the male population. The deuteranomalous person is considered "green weak". For example, in the evening, dark green cars appear to be black to Deuteranomalous people. Similar to the protanomates, deuteranomates are poor at discriminating small differences in hues in the red, orange, yellow, green region of the spectrum. They make errors in the naming of hues in this region because the hues appear somewhat shifted towards red. One very important difference between deuteranomalous individuals and protanomalous individuals is deuteranomalous individuals do not have the loss of "brightness" problem.

AKO NE VIDITE BROJ

Slika
Tritanomaly (equally rare for males and females) Having a mutated form of the short-wavelength (blue) pigment. The short-wavelength pigment is shifted towards the green area of the spectrum. This is the rarest form of anomalous trichromacy color blindness. Unlike the other anomalous trichromasy color deficiencies, the mutation for this color blindness is carried on chromosome 7. Therefore it is equally prevalent in both male & female populations. The OMIM gene code for this mutation is 304000 “Colorblindness, Partial Tritanomaly”.

Prvi vidim (prilicno slabo(pitam se da li ga samo ja vidim tako slabo ili svi)).
Drugi apsolutno joks.
Treci skroz ok.
Korisnikov avatar
By KiWi
37 (jasno da jasnije ne može biti)
49 (mada nisam sto posto siguran za ovu devetku)
56 (jasno kao dan)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ovi od blabla-baby su baš problematični na LCD monitorima. malo se nagneš gore-dole i vidiš ih sve bez problema. :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!