Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By *deni*
Cesto sam u situaciji da vucem sa sobom kese pune raznih sitnica, jer sam radno angazovan na 2 mesta, pa cesto jurim sa jednog angazmana na drugi, sto znaci da ujutru kad krenem od kuce ponesem sve sto mi treba za taj dan, jer se kuci vracam tek uvece.
Problem je u tome sto imam fiks ideju da cu stvari izgubiti i potrebu da svako malo proveravam da li su mi sve stvari na broju. :doh:
Tako sam neki dan na ulici naleteo na jednu staricu, jer sam hodajuci gledao u kesu koju sam imao u ruci i prebrojavao stvari, umesto da gledam kuda hodam.
Da imam problem sa prinudnim radnjama, jasno mi je. Interesuje me kako se to leci. Postoji li neka vaninstitucionalna metoda za prevazilazenje ovog problema ?
Korisnikov avatar
By anche
ja sam jedno vreme poznavala osobu koja je sve brojala. cak i listice wc papira. vise je ne poznajem, tako da ne znam kako je - i da li je, resila problem.
Korisnikov avatar
By blenta
ja obavezno brojim broj plocnika na koje sam stao dok nekuda idem
i jako jako pazim da ne zgazim na crtu izmedju dve ploche

chesto dok idem a nemam muziku vadim korene iz nasumichnih brojeva u glavi itd

moj otac sve broji
sveee
zna tacno ako se vozio kolima od tachke A do tachke B
koliko ima komada svega, znakova, drvetja itd
i pritom broji sekunde i oduzima i sabira
pa zna tacno koliko mu treba vremena od jedne nasumichne do druge nasumichne tachke

shto se meni jako svidja ne generalno neg kod njega zbog sledecih situacija

zvrrrrrr
tata: molim?
blenta: za koliko dolazish na posao
tata: za 13 minuta

zvrrr
blenta: kad stizhesh kuci trebash mi neshto da pomognesh
tata: za 7 i po minuta

i nikad ne greshi

:kasalj:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan se muchio skoro chitavu osnovnu (brojao, preskakao, vrteo se u krugove, ispushtao zvukove - jer je bio siguran da ako neshto izostavi doci kraj sveta)...i onda se smorio (Morgana jako brzo stvari smore....lenj je) pa danas samo kada neko nepoznat sluchajno pipne Morgana onda proverava sve dzepove da li je neshto ukradeno.
:ccn:
By Paris
Ja bas volim moje opsesivno-kompulzivne radnje:bicikl:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Ah...taj OKP sindrom...na sreću, ne patim od njega, ali imam prijatelje kojima je upravo to (zvanična) dijagnoza.

Znam da postoje lakši i teži oblici. Recimo lakši oblik opsesivno - kompulzivnog ponašanja bi bilo to brojanje, pedantnost, obuzetost detaljima i nepotrebnim radnjama i sl.

U svakom slučaju, ono što znam je da se jako teško "leči" i to često jedino uz pomoć lekova. Dakle, ako neko misli da ima OKP bolje je da se obrati psihijatru za pomoć nego nešto da pokušava na svoju ruku.

Takođe postoji veoma dobra knjiga, barem tako kažu, koja može da pomogne - "Blokiran mozak" Dr Džefri Švarc (Dr. Jeffrey Schwartz). Imate nešto o tome na sajtu http://www.hope4ocd.com/foursteps.php
Korisnikov avatar
By 2kune
ooovaj... ima li itko zdrav na ovom forumu? :qqlele:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by blenta

To radim... i to me toliko izludjuje! :cupakosu: !!!
To imam obicaj da brojim i gutljaje vode/sokica.
Sto je cudno, to samo radim kada pijem vodu sa cesme... a sokic iz tetrapaka... :nerd:

Ne znam odakle mi ta dosadna navika... i ne volim je!

Mada mogu sa sigurnoscu da tvrdim da mi je mp3 player pomogao u tome da pri hodanju uopste ne gledam u pod, niti da brojim bilo sta.
Toplo preporucujem bilo sta slicno. Nesto sto ce vam zaokupiti misli.
Korisnikov avatar
By RED BUTTON
Originally posted by *deni*
Cesto sam u situaciji da vucem sa sobom kese pune raznih sitnica, jer sam radno angazovan na 2 mesta, pa cesto jurim sa jednog angazmana na drugi, sto znaci da ujutru kad krenem od kuce ponesem sve sto mi treba za taj dan, jer se kuci vracam tek uvece.
Problem je u tome sto imam fiks ideju da cu stvari izgubiti i potrebu da svako malo proveravam da li su mi sve stvari na broju. :doh:
Tako sam neki dan na ulici naleteo na jednu staricu, jer sam hodajuci gledao u kesu koju sam imao u ruci i prebrojavao stvari, umesto da gledam kuda hodam.
Da imam problem sa prinudnim radnjama, jasno mi je. Interesuje me kako se to leci. Postoji li neka vaninstitucionalna metoda za prevazilazenje ovog problema ?
Kupi ranac :skola:

Kažu da vampiri imaju maniju da prebrojavaju stvari ...

Jedna koleginica sa faksa mi je navukla naviku da preskačem šahte (poklopce) jer je, zaboga, baksuz pred ispit. Iako sam joj se smejao vremenom sam nesvesno počeo to i da radim. E kako je to, u par navrata, ispalo korisno (ne zbog ispita već zbog polomljenih ili klizavih poklopaca), nisam se ni trudio da suzbijam.

Negde sam čuo da se te radnje suzbijaju yogom, pa probajte ...
By Paris
Originally posted by 2kune
ooovaj... ima li itko zdrav na ovom forumu? :qqlele:
:lol:
pa ti tek sad kontas da nema
Korisnikov avatar
By 2kune
a što ako jebanje postane jedna od takvih radnji? :nesiguran:
Korisnikov avatar
By blenta
onda nisi opsesivno kompulsivan
onda si samo drolja

obichna :gubitnik:
Korisnikov avatar
By 2kune
nijesam obična već opsesivno-kompulzivna :P
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by 2Q2Bstr8
snagom volje. :astral2:
Netocno, snaga volje je u dobroj meri fasisticka tvorevina.

Opsesivno-kompulsivne osobe to rade u fazama: postoje faze kada sve drze pod kontrolom (sve je na broju i cisto je), a sa druge strane one moraju da imaju i prljave faze kada sve to rasture. Kakva li je ova druga faza kod tebe?

Potrebno je da razmislis zasto sve zelis da drzis pod kontrolom i zasto si opsesivno-kompulsivan? Da li postoje stvari u tvom zivotu koje ne mozes svesno da kontrolises pa repariras to kompulzivnoscu? Malo kopaj po svojoj podsvesti.

Zamisli da si na cistom belom tepihu. On je savrseno cist ali si ti sam i tesko ti je. E sad, zamisli da ga malo uprljas a da nisi vise sam.
Korisnikov avatar
By 2kune
samo ako je volja narodna ili božja :peace:
Korisnikov avatar
By Escobar
Ja imam problem sa brojevima...

Sve mora da se radi neparno, a ako taj broj predje 10 onda mora da bude parno, po mogucstvu 24. Dakle, ako hodam to mora da bude neparan broj koraka, sacuvaj boze da stanem na liniju ili nesto, onda ponavljam u sebi neke svoje tripozne reci neparan broj puta, zatim pijem neparan broj kafa, onda cak i kad se ljubim sa deckom to mora da se zavrsi neparnim brojem puta, a citao sam skoro na vikipediji da imam i neke druge simptome tipicne OPK. Samo, oni su malo ozbiljniji, pa necu da vam pisem o tome :)

:odrasti: :andjela:

(primetite neparan broj smajlija)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by *deni*
Deni, ja iz ovoga ne vidim da imaš neku težu verziju problema. I ja proveravam šta sve imam, ali zato što po prirodi nisam opsesivno-kompulsivan povodom toga*, a dojadilo mi je da se vraćam po zaboravljene stvari (jednom sam se tri puta vraćao da ponesem i kišobran i torbu i kesu i urolani poster jer sam uvek uspevao da jedno ostavim dok drugo uzmem). Dakle, namerno proveravam sve što imam uz sebe.
I da, nabavi veći ranac, i papire slaži u fascikle.
*inače, volim da računam razne stvari, ali to je zato što mi je zabavno kada pronađem da nešto odstupa od pravila
Korisnikov avatar
By 2kune
ako sam opsesivno kompulzivan, da li se može reći da sam O.K.? :snob:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Sunce
joj, bre. :doh:
By Swanheart
brojim stepenike uvek, plocnike dok idem, ne mogu da zgazim na liniju izmedju plocnika jer mi prekine koncentraciju pa onda moram da gazim samo po liniji, izbegavam da gazim po shahtama jer sam ubedjena da cu propasti kroz prvi shaht na koji nagazim...

ima jos toga, mrzi me da pisem sad
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Sunce
joj, bre. :doh:
:doh: zato napisah netOcno :doh:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by blenta
takodje, konstantno u glavi haoticnim brojevima pokusavam da dam neko znacenje pokusavajuci da shvatim sablon po kojem su slozeni... :freak:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
A ja mislim da mnogo serete! :D

Nisam strucan ali kontam da O-K osoba to cini potpuno nesvesno i da pri tom, u jednom momentu, pocinje da smeta i sebi i drugima. Zasto bi se inace i lecila od toga?

Pazi da vam poverujem da Bas stalno brojite gutljaje, cigle, golubove, vinske musice...

Ali ok, kontam da je to jedna od onih in bolesti za imat` ...

btw, imam naviku da proverim da li sam iskljucio sporet ako izlazim iz kuce a nesto sam kuvao, da proverim da li mi je novcanik/mob i sl. na mestu ako se sudarim sa nekim i mislim da je to to.
Brojim sve i svasta ponekad kad sam u busu i kad mi je extremno dosadno, nekad sam i sabirao brojeve na reg. tablicama.
Ali daleko je to od okp.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!