Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By ::fy::
Čitanje pri slaboj svetlosti ne škodi očima, nema potrebe piti osam čaša vode dnevno da bi čovek ostao zdrav, a to što neke žene briju noge, ne znači da će im dlake brže rasti.

Te priče su među sedam velikih medicinskih zabluda nabrojanih u tekstu objavljenom danas u stručnom časopisu „British Medical Journal”. Ispostavilo se da, uprkos mnogo puta ponavljanom savetu u popularnoj štampi da treba piti osam čaša vode dnevno, za tu tvrdnju nema nikakvog naučnog dokaza.

Ostalih šest zabluda su:

- Čitanje pri prigušenoj svetlosti škodi očima: većina oftalmologa kaže da je malo verovatno da će to uticati na vid, jedino što čovek tada više žmirka, trepće a može da ima i problema sa fokusiranjem.

- Od brijanja dlake rastu brže i postaju oštrije: brijanje nema nikakvog uticaja na brzinu rasta ni jačinu dlaka.

- Od jedenja ćuretine, čoveku se prispava: ćuretina sadrži aminokiselinu triptofan, koja učestvuje u procesima spavanja i kontrole raspoloženja. Ali, istu količinu triptofana sadrže i piletina i mlevena govedina. Pre će biti da je pospanost rezultat toga što se za Božić jede i pije više nego obično.

- Čovek koristi samo 10 odsto mozga: taj mit datira još iz 1907, ali savremena snimanja pokazuju da nema nijednog dela mozga koji miruje ili je potpuno neaktivan.

- Dlake i nokti nastavljaju da rastu posle smrti: ideja verovatno potiče iz horor priča. Naučnici kažu da se koža suši i skuplja posle smrti, pa otud dlake i nokti izgledaju duži.

- Mobilni telefoni su opasni u bolnicama: uprokos široko rasprostranjenom uverenju, istraživanja su pokazala da mobilni minimalno mogu da utiču na funkcionisanje medicinske opreme.
Korisnikov avatar
By ns.happy
dobro jutro, jedino nisam siguran za ovo sa dlakama i brijanjem, ali ovo ostalo je davno vec poznato. samo sto ljudi vole da veruju u nesto, treba im neki mit... kao i to da su antibiotici bezopasni npr.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
znam dosta toga od ranije, čitao sam u raznim medicinskim priručnicima.

doduše, ja takođe nisam siguran u vezi sa dlakama, pošto se brijanjem odseca vrh dlake koji je njen najtanji deo. a za vodu, pa moguće je da tih "osam" čaša stvarno nema veze. mada ako pijete dosta vode, koža će vam biti zategnutija. a i zdravo je za sistem za izlučivanje, zar ne?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by ForeverYoung
- Čitanje pri prigušenoj svetlosti škodi očima: većina oftalmologa kaže da je malo verovatno da će to uticati na vid, jedino što čovek tada više žmirka, trepće a može da ima i problema sa fokusiranjem.
Sa druge strane, bilo kakvo mrgođenje i škiljenje pomaže stvaranje bora, što je isto tako jutros bilo u yahoonews kao i ovo.
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
ovo me je nateralo da obrijem noge, sto inace ne cinim...ako si me zajebala...:pms:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by ::fy::

- Od brijanja dlake rastu brže i postaju oštrije: brijanje nema nikakvog uticaja na brzinu rasta ni jačinu dlaka.
Ovo je istina (mislim zabluda je istina) bar znam po sebi kolika je razlika kada 6 meseci depiliram noge vs 6 meseci kad ih brijem (to uglavnom bude zimi).
Korisnikov avatar
By 2kune
ajde sad kad ste tako pametni... kako da se riješim dlaka iz ušiju? :hamlet:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
to sa dlakama, u stvari, funkcionise tako sto ti brijanje skine samo gornji deo dlake, i skine svim dlakama u isto vreme, a ne dira folikul (rec sam izmislila, mislim na koren i sve delove ispod koze). onda kada pocnu da rastu, rastu sve zajedno, pa tako deluje....

e sad...kada ih depiliras redovno, cupas sve, ukljucujuci i koren, onda svakoj treba razlicito vreme da taj koren formira, jer ih ne uhvatis sve u istoj fazi rasta...onda za mesec dana, izgleda da ih ima manje, a u stvari ima manje samo onih koje su uspele do tada da izrastu....e tako su meni nekad objasnili...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!