Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Slika

Crna čokolada, hladno meso i riba za doručak, upražnjavanje seksa pomažu boljem funkcionisanju mozga, tvrde britanski naučnici.

Kognitivni psiholog Teri Horn i biohemičar Sajmon Vuton, autori knjige "Naučite da trenirate vaš mozak", tvrde da je izbor načina života od ključnog značaja za održavanje vaše mentalne kondicije u top formi. "Način života može povećati sposobnosti vašeg mozga", ukazao je Horn i dodao da način života pomaže stvaranju hemijskih uslova u mozgu.

Horn je u intervjuu Rojtersu rekao da je mozak sličniji hemijskoj fabrici nego kompjuteru.

"Možete stvoriti optimalne uslove u vašem mozgu, niste samo pasivna žrtva vaših gena", ukazao je on.

Autori ove knjige imaju drugačije mišljenje od onih koji tvrde da je opadanje kognitivnih sposobnosti neizbežno posle 17. godine života. Pažljivim izborom načina života "možete stvoriti rezervni kognitivni kapacitet", smatra Horn.

Naučnici nude listu onoga šta se sme i šta ne sme i insistiraju na tome da ljudi budu aktivni u održavanju svog mozga vitalnim.

Veliki deo liste je sam po sebi razumljiv.

"Stres je loš za vašu sposobnost mišljenja. Izbegavajte prekomernu potrošnju alkohola i ne pušite hašiš."

Autori takođe pozivaju čitaoce da izbegavaju gledanje sapunica, a Horn poručuje: "Ne mešajte se s ciničnim ljudima i onima koji stalno jadikuju i zapomažu".

Knjiga je puna praktičnih saveta kako da vaš mozak radi punom parom.

"Hladno meso i riba dobri su za doručak", kaže Horn u knjizi koja je, kako ističu autori, bazirana na vodećim naučnim istraživanjima širom sveta.

Crna čokolada je za takođe dobra jer sadrži mnogo hemijskih sastojaka koji su prisutni kada mozak dobro radi. Ona relaksira mišiće oko krvnih sudova i praktično poboljšava dotok krvi u mozak.

Naučnici su zatim razmotrili svih sedam stadijuma kroz koja se prolazi prilikom seksa i zaključili da "u četiri od sedam stadijuma nailazimo na iste hemijske supstance koje pomažu u procesu mišljenja".
Korisnikov avatar
By Escobar
mmm extra, ja bas cesto jedem ribu za dorucak :)

zato i jesam ovako briljantna :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin
Nema šanse da bih mogao ribu i da primirišem do podne :hand:
Korisnikov avatar
By Escobar
ribu da.

ali ribicu ne bi da pomirisem nikad :pms:

:lol:
Korisnikov avatar
By jukie
Baš me zanima šta su mislili pod "hladno meso za doručak"
pease pudding hot, pease pudding cold, pease pudding from the pot, nine days old
Moguće je da je to neko njihovo lokalno jelo, kao što su npr. pihtije od jegulje
a što se tiče ribe, mene u suštini mrzi da je jedem, ili je masna ili je puna košlji ili ima ukus na prazan hleb
Korisnikov avatar
By M M and I
Da citao sam o tome i na sajtu SVT-a.

Zvuci dobro posto su to sve stvari koej volim :)
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Escobar
ribu da.

ali ribicu ne bi da pomirisem nikad :pms:

:lol:

Jao...ali pazi kad te razumem 100%

:smeh:
Korisnikov avatar
By KiWi
E jbg .. ja ne volim hladno meso.
Korisnikov avatar
By Kittrie
riba zbog OMEGE III.

ako ne VOlite ribu za bRekfast, ondaK qpite kapsule :D .

OFF:
a najvercji svestki hit (meni :lol: ) je lek koji se kod nas proizvodi pod nas generickim imenom OIKAMID (piracetam) koji se ranije koristio kao pomoc u za aftter stroke aphasiu, demenciju, alchajmera itd...

lekaRI i apotekari ga zovu VITAMINI ZA MOZAK, jer je maZImalno neShtetan, nije ono hhemja na kub.
zato nigde u svetu, pa i kod nas nije potreban recept za njega, a CHUDO JE za mozak i njegove funkcije.

oD kad je otkriven 19674., spada u tzv. SMART DRUGS, ali se stalno otkrivaju njegoVa nova POZITIVNA dejstva:

PIRACETAM= (brand name: Nootropil, Qropi, Myocalm, Dinagen) is a nootropic. It is a dietary supplement which is claimed to enhance cognition and memory, slow down brain aging, increase blood flow and oxygen to the brain, aid stroke recovery, and improve Alzheimer's, Down syndrome, dementia, and dyslexia, among others. Piracetam is a cyclic derivative of GABA. It is one of the racetams. However, some treat it as a food supplement rather than a drug.

najnovija istrazivanja kod skijaSHa, tj skakaCHa na duge staze, lol, pokazuju da oni koji su koristili oikamid imaju drAsticno poboljsane rezultate (duzi skok, ili kako god- nisam sportashica, kme), tako da utiChe chak i na fizicke performanse.i tu nije kraj...
sajdeffect su takoreci nepostojeci i izuzetko retki- recimo slabije spavanje, blaza anxioznost (sto je kao normalno ako ti mozaK radi 100000000 na sat- bar meni,lol)..

LICNO ISKUSTVO: prepisala m doktorica nakon sto je cula da sam popila oko 7-8 eXera u zivotu, probala travu, i zloUpotrebljavala, bass u tom periodu sedative u nezamislivim kolicinama (kutija na dan i funKcionisala i izgledala kao ZOMBI).
poSSle 4 dana, pogled mi je bio saVrseno foQsiran, bistar, kao i misaoni procesi. nakon jos nekoliko dana moZak mi se tako ubrzao da sam pamtila SVE, secala se savrseno SVEGA iz svog zivota, reprodukcija veRbalna mi je bila savrsena, miSSim, ko kompjuter sam funkcionisala. t
takodje, jedna od stvari koje mi se kod njega svidjaju je sto smanjuje duzinu spavanja koja je potrebna organizmu (i sad kad kad popijem 1-2 dnevno) nije mi skoro nikad potrebno vise od 6 saTi sna, budjenje je spontano i osecJash se sveze.

za svaQ preporuku onima koji uce, ili zbog bilo kog razloga zele da poboljsaju mentalne funkcije, spavaju kracje, zasTite oRganizam od raznih raZnih ozbiljnih bolesti,lol.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!