Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Sixto
Vec neko vreme imam problem s njom, stomak mi je postao osetljiv, a nekad sam mogao vagone da varim!
Ima li neki recept za stisavanje pozara u zelucu a da nije prokleti ranisan, a ni neka nadri 'bacanje kamena obmotanog kudeljom s ramena u Moravu' varijanta!?
Sta izbegavati, na sta obratiti paznju, kako srediti ishranu?

Unapred hvala!
Korisnikov avatar
By Sutekh
Da nemash mozhda chir na zheludcu? U tom sluchaju postoji prepisana ishrana.. Ne mogu da se setim tachno shta stvara kiselinu u stomaku.. Znam da meni hocje da proradi kiselina od belog luka..

Jesi probao sodu bikarbonu? Ona je meni vishe pomogla nego ranisan.
Korisnikov avatar
By Sunce
Potrebno je da se smiriš. Verovatno je na nervnoj bazi!
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
pa kad bih sodu morao da pojedem, onda mi ne bi trebao cir - pucao bih se u glavu:D

elem, ja pijem Himekromon.. On meni pomaze za sve u vezi sa zelucem:)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Mrzi me da pišem, pa sam izguglao ovo, što se tiče djete:

http://www.healthcastle.com/acidstomach.shtml

A odatle je ovaj koristan deo:

* First of all, try to eat small frequent meals instead of 3 big meals a day. Small amount of food each time would exert less workload on the stomach and therefore requires less acid secretion for digestion. Make sure to include foods that are high in complex carbohydrates in each meal. These foods, such as rice, breads and pasta, are able to tie up excess stomach acid and are often easy on the stomach.
* Avoid high-fat meals such as those from the fast food chains. High fat foods will remain in the stomach longer in which more acid is secreted to digest them.
* But remember, don't overeat! Eating too much of any foods will stimulate the stomach to secret more acids for digestion.
* Avoid or limit alcohol, chocolate, foods containing caffeine such as coffee and tea
* Maintain upright position during and at least 45 mins after eating
* Try elevating the head of bed 6 - 8 inches when lying down.

Ko ima probleme sa težinom, može i da smrša :) Da smanji intraabdominalni pritisak.
Korisnikov avatar
By ns.happy
sigurno je na nervnoj bazi, jadnicak, sekiras se zbog zonceta sto se preudala, ustva beogradska...

rp./
popij ti mico dva bensedina, odspavaj, nadji neku trebu i proci ce i ta gorusica...
signa: po potrebi

srecko, doktor za stomak.
Korisnikov avatar
By Dominion
rupurut (bayer), alfogel, gelusil lac, soda bikarbona.... sta ti padne na pamet :)
Korisnikov avatar
By Elipsis
Razmisli sta si jeo u zadnje vreme, i da li se pojavilo nesto novo na jelovniku od prilike u isto vreme sa gorusicom. Ja sam provalio da od kecapa dobijem gorusicu, i prestao sam skroz da ga koristim.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Imao sam gorusicu svaki put kada se najedem pre spavanja.
Treba izbeci prezderavanje kasno u noc...

:curka:
Korisnikov avatar
By KiWi
gelusil lac ... koristi samo kad moraš i kada gorušica ne planira da popusti ... ja sam ranije imao problema sa tim, sada je hvala bogu sve ok :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!