Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By KiWi
[color=646464]Men's Health
Decembar 2006
Strana 70
[/color]
NAZALNI MANEVRI
[color=646464]Da li ste znali da korišćenje kapi i sprejeva za nos može izazvati zavisnost? Ima ljudi koji ne mogu da izdrže ni sat vremena bez kapi koje bi trebale da se koriste samo jednom dnevno. Preterana upotreba ima povratno dejstvo koje se manifestuje u vidu oticanja sluzokože i sve zapušenijeg nosa. Osim toga preterana upotreba kapi i sprejeva za nos može ozbiljno da utiče na vrednosti krvnog pritiska što znači da ta sredstva mogu biti opasna po život.

Kada vam se sledeći put zapuši nos, probajte da rešite problem uz pomoć obične slane vode. U apotekama možete da nađete slani rastvor u spreju po pritojnoj ceni. On ublažava kongresiju (zapušenost) tako što vlaži sluzokožu nosa. Prednost slanog rastvora je u tome što njime ne možete da se predozirate. Antihistaminici kao inhaliranje tj. Udisanje pare pomažu u izbacivanju sekreta.
[/color]

Ima li istine u ovome? Čak i obični Nafazoli i Efedrini?
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Da.Ziva istina!
Nafazol i Efedrin nisu OBICNI lekovi vec vrlo opasni i spadaju u grupu vazokonstriktornih lekova.Efedrin je,poznato svima,stimulativno doping sredstvo u sportu.Sve kapi za nos duzom upotrebom mogu dovesti od intracerbralne hemoragije do infarkta mozga!
Dakle samo dozirano i uz nadzor lekara!
By RACABG
neki to regulishu tako sto ushmrkavaju ulje za podmazivanje bicikle ( ne znam da li stvarno pomaze )
By Sixto
Znamo znamo!
Navucem se s vremena na vreme, odvikavanje je vise nego tesko! Toliko si zapusen da mislis da ti se mozak pretvorio u kamen!

Inace neki iz moje teretane koriste efedrin kapi za nos u svrhu dopinga tako sto popiju flasicu pre treninga! Sta sve nece se setiti jebes mi sve!
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by RACABG
neki to regulishu tako sto ushmrkavaju ulje za podmazivanje bicikle ( ne znam da li stvarno pomaze )
To ulje, iako naizgled opasno, savrseno ide u kombinaciji sa nekim rafinisanim zejtinom namazanim po telu i licu.
Korisnikov avatar
By Zoe
Uh, bre, sto ne rekoste pre.....:trci po svoju bocicu efedrina:

:cheer:
Korisnikov avatar
By Hys.
da, i postoji upozorenje obicno koliko smeju da se koriste. obicno koristi adrianol ili olyinth, kada sve te slane vode i inhalacije ne pomazu. Ako morate da koristite /nekad je to bolje nego zavrsiti sa upalom sinusa/ dobro je koristiti "marisol" i ostale kapi koje obnavljaju sluzokozu.
Korisnikov avatar
By Deksi
smrcite kokain ili speed i nece vam trebati kapi za nos. :roflmao:
Korisnikov avatar
By Pauceti
Ima istine u tome, jedan bivsi profesor je non stop konzumirao. Jako se navukao...
Korisnikov avatar
By noxnoces69
isto tako efedrin se mesa sa pojedinim psiho-aktivnim supstancama jer ima slicno dejstvo.....npr speed....
By fazza
Nikad nisam podnosio kapi za nos, zbog njihovog gorkog ukusa kad dospeju u grlo. Znam da nije preporuchljivo stavljati ih duzhe od sedam dana, i to sam chesto pokushavao da objasnim sestri koja se bila navukla. :)

Poshto nekad stvarno ne mogu da dishem bez kapi, narochito pred spavanje, onda ih stavljam i vec posle par dana osetim neki grozan ukus u ustima i to mi je znak da treba da prestanem sa ,,zalivanjem". :)
Korisnikov avatar
By colorado
Da li bi one trebalo onda da se koriste samo po receptu lekara?
A ako se koriste po sopstvenom izboru, koliko spricanja je dnevna doza? Nemam taj papir koji ide s njima kod sebe.
Imam neku upalu sinusa i ne znam sta drugo da radim. Trpeo sam tri dana, i treba da radim ovako bolestan, a samo
kap*
veseeelja
traaaazim...

* kapi za nos... comprende? ;)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
neke se koriste jednom dnevno, a neke na svakih x sati. koje kapi imaš?
Korisnikov avatar
By colorado
Kapi za nos s nafazalinom, 1 promil.
Proizvodi apoteka Zrenjanin.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
lokalpatriota. :) ma to onda neke obične, zar ne? te mogu u kontinuitetu par dana.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by colorado
Kapi za nos s nafazalinom, 1 promil.
Proizvodi apoteka Zrenjanin.
Pa to je isto Nafazol, samo ga nisu nazvali tako jer je Panfarma zaštitila to ime.

>> Nafazol <<
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pročitaj uputstvo sa kiwijevog linka. Sastav i koncentracija kapi koje ti imaš identičan je tom Panfarminom Nafazolu, samim tim to uputstvo za upotrebu važi u tvom slučaju.
Korisnikov avatar
By colorado
Vec jesam. Hvala sto si vaskrsnuo zbog mene! :)

Nego:
" Objasniti bolesniku pravilnu upotrebu kapi za nos (da zabaci glavu unazad, ukapa kapi u nos, zatim da glavu nagne prema kolenima 2 - 3 sekunde i vrati u normalan položaj)"

Zar mi nece ovako sve iscuriti?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Neće, da zabaciš glavu moraš u svakom slučaju, ako je ne vratiš nazad, iscuriće u ždrelo, ako je ispraviš, sliće se na dno nosne šupljine, tako da kad glavu nagneš unapred, jednostavno iscuri višak, što je i najpametnije. Dok kapi idu napred nazad u tom manevru, rasporede se u tankom sloju, taman koliko treba.

Iz tog razloga ja preferiram sprejeve, jednom uštrcaš, to se lepo rasporedi po nosnoj sluznici, nema šta da curi ni napred ni u ždrelo.
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Originally posted by Deksi
smrcite kokain ili speed i nece vam trebati kapi za nos. :roflmao:
Ziva istina... Vremenom ce vam se unutrasnjost nosa istopiti i izgoriti, pa za kapi nece biti nikakve potrebe.

Kapi za nos suzavaju krvne sudove. Oni koji ih piju za teretanu ili pre ispita za ucenje imaju sanse da se bas lepo slogiraju.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja sam chuo da to narkomani koriste kao prvu pomoc...
Korisnikov avatar
By fica
Originally posted by Zonche
Ja sam navucen na Olinth :lood:
I moj cale je skroz navucen na Olynth :lood: :lood:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!