Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Paki
'Oćeš o timin-dimerima, potencijalima ćelije da popravlja te greške, kancerogenezi... tim stvarima...? :)
By жњ
Originally posted by Paki
'Oćeš o timin-dimerima, potencijalima ćelije da popravlja te greške, kancerogenezi... tim stvarima...? :)

pilence :kiss:

e pazi, ne generalno... otvorila sam ovu temu zbog neceg drugog - citaj I.N.A.T.A. (pogledaj temu premestenu iz mode - o losionima za samopotamnjivanje) :zeleni:

inace se pazim sunca, suncobran sklanjam samo posle pet, a i onda se ne odricem losiona sa najvecim zastitnim faktorom ;)

nego, posto si vec upucen, ne bi skodilo da mi kazes "zasto to izaziva rak"?? missim, i druge stvari ostecuju kozu pa ne izazivaju maligne promene. zasto bas uv zraci?
Korisnikov avatar
By Paki
Pa sve one stvari, materije (šta god) koje posredno ili neposredno oštećuju nasledni materijal ćelije (DNK) su potencijalno ili definitivno kancerogene. UV zraci, konkretno, stvaraju tzv. timin-dimere (kada se u jednom lancu, od dva, koliko ima svaki DNK molekul, jedan pored drugog nađu dva timina, UV zraci raskidaju njihove veze sa adeninima iz drugog lanca DNK i stvaraju vezu među njima samima).

Slika

Kada se to dogodi, ćelija ima enzime koji takve defektne veze prepoznaju i sposobni su da ih poprave, vraćajući sve u prvobitno, zdravo stanje. Kada tako stvorenih timin-dimera ima previše i kada enzimi prosto ne stignu da poprave sve greške do ulaska ćelije u sledeću deobu, tada se dešava da se DNK replikuje nepotpuno, tj. do mesta na kome se nalazi timin-dimer i tu nastaje prekid u novosintetisanom DNK molekulu. Ako se taj prekid nalazi na mestu DNK molekula koji daje informaciju za stvaranje nekog bitnog proteina, onda kasnije dolazi do stvaranja defektnog proteina koji ćeliji daje kancerogena svojstva...

(može sve ovo detaljnije i jasnije da se objasni, ali bih onda morao da pišeeemm... :vruce: ... možda pronađem nešto na netu pa postavim... ili možda da Kiborg ili neko drugi dobro upućen to bolje objasni od mene)
Korisnikov avatar
By jukie
Joj kako ovo homofobično zvuči :wow:
jadni mali timini su samo hteli da žive u istopolnoj zajednici i odmah su ih proglasili za kancerogene
Korisnikov avatar
By Delete
Buduci da nema sanse da koristim losione, koji mi, svi do jednog, imaju neki odvratan miris, a nemam strpljenja da se kvarcam u solarijumu, mislim da cu i ovo leto provesti na plazama i bazenima. Nije to bas toliko stetno...
By ~ Le Saint X ~
ja odrzavam svoj snobovsko-aristokratski look

:snob:

tamnjenje je za seljake u poljima...

koje, by the bye, gotivim

et toq!
Korisnikov avatar
By muzika86
sada tek saznajem zasto ljudi govore da je sunce stetno za kozu!!! au sto sam izgorio, kako boli, kako se koza zacrvenila!! lice, ramena, grudi, ruke, ledja sve se upalilo!!!!
groznoooooo
kako cu noc izdrzati?? :( :( :( :( :(
Korisnikov avatar
By Allkey
Ja sam juče spavao... Mnogo dugo... I ne znam šta mi se desilo, ali probudio sam se obasjan popodnevnim (najjačim) suncem, sav mokar sa ogromnom temperaturom, jakom glavoboljom i bolom u grlu.

Stvarno počinjem daverujem da iznadnas nema ozonskog omotača više... Ovo postaje nepodnošljivo.

Sad sam kraće spavao (ukapirao sam da moram da se budim ranije, ako hoću da preživim) i opet imam temperaturu, ali barem nisam ošamućen i nesposoban kao juče.

A baba kupuje neki Fagorov jonizator od 10000 (kakvih identičnih ima nabuvljaku za 1000), umesto da mi kupi roletne i klimu... Eto, još jedna mana blokova.
Korisnikov avatar
By muzika86
ma ja se kupao na bazenu. sunce je zaista opasna stvar ako se ne cuvas a ja imam svijetlu kozu pa tako da lako gorim!
Korisnikov avatar
By muzika86
stetno i te kako.... nema potrebe da se izlazes u sunce pa kasnije da se patis i koprcas od bolova. niti hodati, niti se obuci (zulja odjeca) niti leci da spavas.
Korisnikov avatar
By Allkey
Sunčanje?

Samo proverenim Avonovim maramicama za samopotamnjivanje i kremama. :vampir:
By Sixto
Volem pa to ti je, dodjem ko cigance s mora!
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Da je i najzdravije, mene tamna boja nece da "uhvati".... Samo pocrvenim, takva ostanem dok god se izlazem suncu, a onda.... Opet pobelim.... Porozim, da budem preciznija, vratim se u sopstvenu providno-roze boju... :lol: Isprobano vise puta... :sigh:

Ali vise NE!!! :durenje:

Od prosle godine, kako naidje vreli balkanski maj, uzimam kremu sa zastitnim faktorom 36 pa navise, i napred!!! :yes:
(i dalje se trudim da ne pesacim po najjacem suncu, ako je moguce... :cut: )
Korisnikov avatar
By blenta
ja isto kao vanila
arijevac
:merlinka:
Korisnikov avatar
By decko
Ja se vec zadnja 4 dana suncam na terasi u nadi da dobijem kremkastu boju :giggle:
Korisnikov avatar
By Pauceti
Eh karotenci, sve bi ja vas na njivu pa cete biti i kremasti a usput cete i njivu da dovedete u red. Korov je uzeo maha ove godine :vegi:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Renoir
ja odrzavam svoj snobovsko-aristokratski look

tamnjenje je za seljake u poljima...

koje, by the bye, gotivim

et toq!
Et Toq!
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by blenta
ja isto kao vanila
arijevac
pridruzujem se klubu uz vanilu i blentu
Korisnikov avatar
By Phoenix
Originally posted by Renoir
Originally posted by blenta
ja isto kao vanila
arijevac
pridruzujem se klubu uz vanilu i blentu
I ja se učlanjujem. :kada:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Ja se suncala jednom i uvece mi bilo lose, suncala se posle 2 dana ponovo i opet mi bilo lose.....suncala se u petak-juce i danas sam na samrti:zid: a najgore od svega je sto nisam primila ni B od Boje:testerica:
By unkafesito
10min dnevno je dovoljno da provitamini iz koze predju u aktivne oblike. dovoljno je izloziti kozu lica i ruku
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Ne razmisljam previse o tome. Namazem se zastitnom kremom i :sunce: Bash volim plivanje, tako da bezim od sunca nema vajde.
By ...Sitnicava...
Ja sam od onih maloumnica koje su crne i leti i zimi.
Solarijum mi je često svratište, a losione na godišnjim odmorima ne koristim. :kosa:
Doduše, trudim se da prevazidjem to, nisam se kvarcala već skoro pet meseci.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by ...Sitnicava...
Solarijum mi je često svratište, a losione na godišnjim odmorima ne koristim. :kosa:

Zaista?
Zaboravljas da je jedna krajnje interesantna fotografija u mom posedu. :lizalica:

:aristokratija:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
5 mes. ? Kako si ga slagala sada ! :shamar:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by LordOfSex
Ne razmisljam previse o tome. Namazem se zastitnom kremom i :sunce: Bash volim plivanje, tako da bezim od sunca nema vajde.
Isto.. Obozavam sunchanje i plivanje, jedan od lepsih uzitaka.. :camac:
By ...Sitnicava...
Originally posted by Zwezdica
5 mes. ? Kako si ga slagala sada ! :shamar:
Misliš da znaš bolje od mene?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!