Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Deepblue
Imam problem sa ukocenoscu vrata i ledja. Ne mogu da okrenem vrat na levu stranu tako da pogledam sebi iza ledja i na dole. Kada to pokusam osetim bol oko lopatice (sa strane blioj kicmi). Sa drugom stranom mi je sve u redu, a nemam problema ni sa jednim drugim pokretom.

Problem je hronican i javlja se ili posle plivanja na bazenu ili kada lose spavam (nekoliko puta godisnje) i traje par dana.

Trenutno ga saniram diklofenom, a cuo sam da bi mi jako dobro pomogao i bensedin (mada mi to izgleda kao suvise ozloglasena hemija).

Posto je forum pun sportista i studenata medicine :diplomac: molim za savet :kija:
Korisnikov avatar
By Delete
Meni se to desavalo ranije, i to najcesce tokom klupskih priprema, bila sam kod sportskog doktora, koji mi je rekao, citiram "tu nema pomoci", tako da...pokusas ili sa masazom, ili sa akupunkturom i sl.
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
"od ukocenog vrata i glavobolje sam patila celog zivota, ali sada mi JASTUK-KONTUR zaista pomaze"

da li se secate te reklame?

on topic: meni je uvek pomagala SOMA, sredstvo za opustanje misica...osim ako nije neki degenerativni procec na kostima...
Korisnikov avatar
By HARP
Radim vežbe za grupu leđnih mišića. Tako da kičma ne nosi sav teret već to delom preuzimaju mišići...
Trbušnjaci su fenomenalni za to a i dizanje nogu u vis i jako zabacivanje istih pozadi... prvo jednu po jednu, a zatim obe...
Mada svako bavljenje fizičkim aktivnostima je zdravo :D
Nije dobro mnoooogo i duuuugo sedeti :nokti:
p.s.
Zabacivanje nogu pozadi nemoj neko pogrešno da shvati :smeh:
Korisnikov avatar
By Deepblue
Originally posted by FireGox
Radim vežbe za grupu leđnih mišića. Tako da kičma ne nosi sav teret već to delom preuzimaju mišići...
Trbušnjaci su fenomenalni za to a i dizanje nogu u vis i jako zabacivanje istih pozadi... prvo jednu po jednu, a zatim obe...
Mada svako bavljenje fizičkim aktivnostima je zdravo :D
Nije dobro mnoooogo i duuuugo sedeti :nokti:
p.s.
Zabacivanje nogu pozadi nemoj neko pogrešno da shvati :smeh:

Verovatno si u pravu za trbusnjake, medjutim cak i sada mogu da ih radim bez problema. Ovaj misic/orwhatever se nalazi ispod vrata, u gornjem delu ledja.

Vezba koju opisujes podseca na "plug" u jogi!

Definitivno imam problem sa sedenjem, ali to se ne moze izbeci... jbga studiranje....

Sta je to SOMA?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan je pre imao hronichnih problema sa kichmom, uzasni bolovi u predelu bubrega i utrnutost vrata i dan danas Morgan "lomi" vrat par puta dnevno tek da kvrcne i onda je bolje. A bolovi su prestali kada je otkrio da slanjem energije iz Anahate /srchane chakre/ u dotichni deo reshava probleme.
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
mmmmda... bice koje obitava u trecem licu jednine je jos jednom ponudilo koliko nerazumljiv toliko i beskoristan savet. Chakre... to zvuci kao nesto iz salate frutti di mare.
No...
Avaj, Deepblue- i mene cesto uhvate ti bolovi. U vratu, u lopatici, u gornjem trapezu. Uzrok- moja baka je govorila, Borg da joj dusu prosti, kako je promaja najveci neprijatelj covecanstva a nase porodice pogotovo. Ne znam sta je uzrok- ja vezbam u teretani, trcim sprint po -12*C, i nista.
Onda, potpuno nevezano se probudim sa groznim bolom od kojeg izgledam ko da sam okacen na aufinger.
Ne znam ni lek ni uzrok, mada sumnjam na jastuk. Izgleda da je kljuc u njemu.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Hoplit
Chakre... to zvuci kao nesto iz salate frutti di mare.
Ako si kanibal, onda si u pravu.
Korisnikov avatar
By Deepblue
Kupio sam novi dusek ove jeseni, a anatomski jatuk proslog proleca...
By Rudnicki bik
Deepblue, to moze i da ne bude tako bezazleno.
Trebalo bi da proveris RTG snimkom stanje vratnog dela kicme iz dva pravca, a kao prva pomoc odgovara masaza vrata, al kod profesionalca ne kod priucenih kovaca.
Ne bi da budem napadan, ali ima leka za tvoj problem.
Srecno
By Fester
za isti problem koristim hrvatski Myoflex. Dve tablete odjednom i resen problem. Moze se naci po privatnim apotekama u BG. Za jace bolove samo amp. Lemod Solu ukupno 120mg. Odjednom. Sutradan sam kao nov.
Provereno!
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Fester
za isti problem koristim hrvatski Myoflex. Dve tablete odjednom i resen problem. Moze se naci po privatnim apotekama u BG. Za jace bolove samo amp. Lemod Solu ukupno 120mg. Odjednom. Sutradan sam kao nov.
Provereno!
Hemija samo privremeno resava problem bola kicme... potrebne su fizicke aktivnosti i zdrav zivot :)
By Fester
...i naravno, dok traje bol, NIKAKO fizicke aktivnosti i NIKAKO fizikalna terapija. Razlika izmedju Myoflexa (chlorzoxazon) i Bensedina je u tome sto je ovaj prvi cisti miotonolitik i neces imati efekata na svest i ponasanje.
Korisnikov avatar
By Morpheus
Meni se desilo isto kada sam bio u vojsi...prikljestio sam zivac bas na mestu o kom govoris Deepblue,bolovi su bili nemoguci.A tamo neki nadri lekar u kasarni dao mi diklofenak i bensedin,posto sam se zalio da od bolova ne mogu da spavam.Gutao sam te lekove ali dzabe.Onda sam isao kod neke zene na masazu i moram prizanti da je pomoglo.Tako da pokusaj sa masazom i vezbama.

Srecno,i javi sta si uradio.
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Pa Diklofen i Bensedin se i daju u takvim slucajevima.
Bensedin ti nije dat zato sto si lose spavao vec iz sasvim drugog razloga-miorelaksantno dejstvo diazepama koristi se kod lumboishialgija!
Sem toga u akutnom stanju najstrozije je ZABRANJENA bilo kakva masaza jer tada mogu da se naprave kobne greske!Tek po smirivanju stanja moze se pristupiti laganoj kinezi terapiji i kasnije rucnoj masazi.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Alexandrus Magnus
on topic: meni je uvek pomagala SOMA, sredstvo za opustanje misica...
opa... zvuci kao droga! a podseca me na hakslijev vrli novi svet... vise informacija, molim :mljac:

ont: batali forumase bre, idi kod lekara - sto pre! :bouncy:
Korisnikov avatar
By kali
anche, sto ne preporucis svoju masazu kao pomoc za navedeni problem? :bic: :bic:
Korisnikov avatar
By anche
:njanjanja:

izgleda da cu morati, inace mi sleduju batine? :blush:
Korisnikov avatar
By kali
ma, jok! samo sam htela da ukazem na metodu rada.
:zacepi:izgleda sasavo, ali mene ledja vise ne bole (sad me boli samo glava):D
Korisnikov avatar
By anche
:smeh:

eto, bolje je obratiti se profesionalcima - citas deepblue? :oklagija:

nego bre... SOMA!? :mljac:
By XanaX
za vratnu kraljeznicu ne znam toliko, ali sam na vlastitom primjeru nauchio koliko sve bolove u kraljeznici treba shvatiti ozbiljno. kod mene se, prosle godine, nekoliko puta javila snazna luboishialgija, koju sam pretrpio par dana (uz Voltaren, analno)... i sve dok u jednom od tih navrata bolova nije doslo do pareze potkoljenica i gubitka mogucnosti hodanja. CT, NMR -> ekstruzija lumbalnog diska (zhena se chudi sto jos kontroliram sfinktere!) i operacija za par dana... rehabilitacija (potpuna) traje oko 6 mjeseci i jos uvijek je u tijeku... :(
By Rudnicki bik
XanaX svaka cast ka si pristao na operaciju, mogu ti reci da postoje sredstva koja ce ishraniti hrskavicu i diskove na kicmi, vratiti je u funkciju i operacija nije potrebna. Ja sam je izbegao a pretila mi je
Brz oporavak
By XanaX
Originally posted by Rudnicki bik
XanaX svaka cast ka si pristao na operaciju, mogu ti reci da postoje sredstva koja ce ishraniti hrskavicu i diskove na kicmi, vratiti je u funkciju i operacija nije potrebna. Ja sam je izbegao a pretila mi je
Brz oporavak
hvala na lijepoj zelji :)

ali, to da se totalni prolapsus diska (2/3 diska je izbilo u spinalni kanal, sve se lijepo vidi na slici od magneta, postat cu, ako treba) , dakle , da se takav proboj diska moze ikako rijesiti osim operacije - nope... ja sam dugo (mislim, dugo - ono, dva tjedna) durao to stanje nepokretnosti i bolova, ali sam onda shvatio da tu nema nikakve pomoci... i nije to nepokretnost u smislu , ah, pokochilo me i sl. nego totalno, nema osjecaja nogu i ako se zhelish osoviti na noge samo se "slozhish" na pod, kao da su od gume... niti jedan normalan kiropraktichar te nece primiti u takvom stanju jer zna da bi te mogao opasno sje.... ako nesto nategne krivo. osim toga, kod mene je to bio progresivan tijek, tako da je disk polako dislocirao, izvlachio se iz intervertebralnog prostora i svaki pokret ga je, u biti, drobio i mljeo. ono sto su mi, nakon operacije, pokazali kao izvadjeni disk, bila je nekakva odvratna smedjkasta masa (dobijes u vakuum ampulici kao "suvenir")...
By Rudnicki bik
Taj tvoj problem nije se javio preko noci sigurno, trajalo je to dugo vremena. Disk ne iskace sam od sebe, a posledice koje se mogu javiti su katastrofalne. U stanje u koje si ti upao verovatno je moglo na ovaj nacin da se nesto ucini ali i jako puno vremena do prvog pozitivnog efekta, 3-4 meseca. Problem u opste kicmenog stuba je nedovoljna ishranjenos hrskavicavog tkiva, i sundjerastog(diska) te kao prva posledica je ukljestenje nerva, njegova upala, smanjen protok krvi itd. Ne retko se pri nekim pokretima il udaru moze desiti presecanje nerva i kraj. Dodatnom ishranom tih mesta, povecace se medjuprsljenski prostor, narastanjm hrskavice, sundjerastog tkiva i oslobadjanje nerva. Noz uvek treba ostaviti na kraju, on nece nigde da pobegne.
Pozdrav i brz oporavak. Cak i sada ovo sto sam ja koristio moze da ti pospesi oporavak i ubrza ga.
Korisnikov avatar
By Val
A da ti odesh doktoru? Nemo' "zavrshish" k'o ja!
By Rudnicki bik
Originally posted by Val
A da ti odesh doktoru? Nemo' "zavrshish" k'o ja!
A kako si ti "zavrsio"
Korisnikov avatar
By Val
Ja zavrshiLA nekoliko puta na hitnoj! Noga se oduzme, ruka...i onda nema mrdanja! Evo oporavih se (zahvaljujucji doci i bocama) nakon "samo" dve nedelje. A ume to da traje i duzhe. Nit' je operacija garancija, nit' cju im dozvolim da me seckaju. A sve to samo zato shto ne odoh na vreme doktoru!

Znachi, redovno padanje u "nesvest" od bolova, hitna, bolnice i "krivljenje" kichme... Sad redovno vezhbice...teretana (samo pod nadzorom) i POpravlja se...
By Rudnicki bik
Originally posted by Val
Ja zavrshiLA nekoliko puta na hitnoj! Noga se oduzme, ruka...i onda nema mrdanja! Evo oporavih se (zahvaljujucji doci i bocama) nakon "samo" dve nedelje. A ume to da traje i duzhe. Nit' je operacija garancija, nit' cju im dozvolim da me seckaju. A sve to samo zato shto ne odoh na vreme doktoru!

Znachi, redovno padanje u "nesvest" od bolova, hitna, bolnice i "krivljenje" kichme... Sad redovno vezhbice...teretana (samo pod nadzorom) i POpravlja se...
Izvini, nisam imao nameru da te uvredim, ne pise striktno da li si musko il zensko. a nisam odmah obratio paznju na profil.
Lepo, drago mi je da si se oporavila, al veruj mi nisi resila problem, tj uzrok nastanka takvih stanja. Ako si predhodno procitala sta je u sustini problem kicme, znas i sama da boce ne lece, vec samo umiruju bolove, analgetici i sedativi ne lece. Naucio sam dosta toga u protekle skoro dve godine.
Doduse nisam imao probleme kao ti, tipa nesvesti i sl, al sam ih pretekao zasigurno.
Dodatno ishraniti kicmu i prokrviti je poenta resavanja uzroka problema.:sunce:
By Bombina
imam ja problema moje kicme i ledja
By gordana
da li neko ima problem vratne kicme diskus hernije 5 i 6 prsljena kao i 4 a najvise bolova prave osteofiti koji kompromituju kicmeni kanal nije za sada za operaciju bolovi nepodnosljivi
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!