Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Delete
Drugarica, koja se bavi kosarkom je radila sistematski, tacnije vadila krv i utvrdjeno je da joj je hemoglobin nizak, u prethodnih 7 dana je vec 3 ili 4 puta vadila krv i nista se nije promenilo. Ona se oseca dobro, trenirala je normalno, ali su joj lekari nalozili da prestane sa treniranjem. U petak opet treba da vadi krv i ako joj i tada bude nizak hemoglobin, morace da se vrati kuci, tj. njena kosarkaska sezona ce biti zavrsena pre nego sto je i pocela. Hemoglobin joj je 94, gvozdje 7 ,a treba izmedju 6-27 /kazu da je 7 za sportistu nisko../ A feritin (koji ima veze sa gvozdjem) i koji bi trebao da bude izmedju 6 - 159 , njoj je 3,3. Zna li neko neki nacin/preparat pomocu kojeg moze u roku od 4 dana stabilizovati krvnu sliku, makar i prividno, samo za te rezultate?
Korisnikov avatar
By mrle
Moj savet je da bi bilo bolje da se tvoja drugarica zaista posveti poboljsanju svoje krvne slike, a ne samo prividno. U suprotnom moze da dodje do komplikacija, sto joj ja ne zelim, daleko od toga...
By Ulix
Za cetiri dana ne verujem da moze bilo sta da uradi. Ali moze da pije gvozdje, folnu kiselinu i cijanokobalamin (vitamin B12); mislim da one sumece tablete Fe, sto ih mozes kupiti u svakoj apoteci u sebi sadrze sve to. Pa neka izvoli.
Korisnikov avatar
By IriS
nek proba sada, za ta 4 dana, ove šumeće što je predložio Ulix...
ja sam ih pila jedno vreme i uradila krvnu sliku. tražili su mi da je ponovim jer mi je gvožđe bilo nenormalno visoko :lol: a inače mi je k.s. savršena...
nek pokuša, ništa je ne košta. a ako prodje testove, nek se posveti malo i poboljšanju svoje krvne slike... bilo bi joj pametnije
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Ulix
Za cetiri dana ne verujem da moze bilo sta da uradi. Ali moze da pije gvozdje, folnu kiselinu i cijanokobalamin (vitamin B12); mislim da one sumece tablete Fe, sto ih mozes kupiti u svakoj apoteci u sebi sadrze sve to. Pa neka izvoli.
Hvala na odgovoru. Imam samo jedno pitanje vezano za te sumece tablete. Mislim da je RDA 1 tableta dnevno, hoce li biti nekih negativnih posledica ako ona bude pila po 2-3 na dan u ovom peridu dok ne ode sledeci put da vadi krv?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by mrle
Moj savet je da bi bilo bolje da se tvoja drugarica zaista posveti poboljsanju svoje krvne slike, a ne samo prividno. U suprotnom moze da dodje do komplikacija, sto joj ja ne zelim, daleko od toga...
Sigurno ce se postarati da poboljsa krvnu sliku, ali joj je sada neophodno da to regulise u veoma kratkom roku jer joj od toga zavisi buduca karijera.
Korisnikov avatar
By IriS
pa, ja sam ih pila kao sokić (budala) što mu dodje minimum dve dnevno. i nisam se loše osećala. mada, nisam ja neki faktor prema kome bi se trebalo voditi, ali niko mi nije rekao da ne sme da se pije više komada dnevno
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Delete
Originally posted by Ulix
Hvala na odgovoru. Imam samo jedno pitanje vezano za te sumece tablete. Mislim da je RDA 1 tableta dnevno, hoce li biti nekih negativnih posledica ako ona bude pila po 2-3 na dan u ovom peridu dok ne ode sledeci put da vadi krv?
Bez preterivanja... Dovoljna je jedna dnevno..... I neka odmah krene sa pojačanom mesnom ishranom (svinjsko, teleće i pogotovo konjsko meso ili prerađevine). Cvekla takođe kao salatica... :)
Korisnikov avatar
By Delete
Evo sad mi ortak rece da pokusa sa ampulana Tothema, je l` zna neko nesto o njima? Kaze da ce se posle 2 ampule njena krvna slika koliko-toliko stabilizovati.
Korisnikov avatar
By mrle
Originally posted by Paki
Bez preterivanja... Dovoljna je jedna dnevno..... I neka odmah krene sa pojačanom mesnom ishranom (svinjsko, teleće i pogotovo konjsko meso ili prerađevine). Cvekla takođe kao salatica... :)
I sociva, recimo, prepuna su gvozdja :)

P.S. @ Delete : Moja primedba nije bila zlonamerna. Ne sumnjam da je tvoja drugarica ozbiljna devojka koja, kao posveceni sportista, vodi racuna o svom zdravstvenom stanju :)
By Ulix
Evo sad mi ortak rece da pokusa sa ampulana Tothema, je l` zna neko nesto o njima? Kaze da ce se posle 2 ampule njena krvna slika koliko-toliko stabilizovati.
A da se ona mane brzih resenja i pocne da vodi racuna o svom zdravlju? (Nemam ni malo razumevanja za terorisanje spostvenog tela, na sta se sport veoma cesto svodi.)
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by mrle
P.S. @ Delete : Moja primedba nije bila zlonamerna. Ne sumnjam da je tvoja drugarica ozbiljna devojka koja, kao posveceni sportista, vodi racuna o svom zdravstvenom stanju :)

Ne smatram da je bila zlonamerna :kiss:
Pa u zadnje vreme bas i nije vodila racuna, jer je imala mnogo obaveza, i danonocno je bila pod velikim stresom, sto zbog preseljenja u BG, sto zbog prijemnog, sto zbog promene kluba, potpisivanja ugovora...nije stizala ni da jede kako treba, to se odrazilo na njenu krvnu sliku, i kad su napokon svi ti problemi dovedeni do kraja, pojavio se novi...zdravstveni!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ma devojka ima anemiju. Vishe paradajza, neka se naguta tabletica, i bice kao nova. Ako krene sa masnom ishranom sjebace se. Srchka ima da je rikne.
Korisnikov avatar
By Val
Paradajz i cvekla mogu da pomognu. Ali, ne mogu da verujem shta ovde citam. Jebesh karijeru kad je zdravlje u pitanju. Krvna slika polako pocne da se kvari, pa dok jedan problem dovedesh u red sjebesh sledece i sve tako u krug. Godinama sam se aktivno bavila sportom, pazila shta jedem, odrzavala kondiciju, ni u cemu nisam preterivala i na kraju ipak sjebala kicmu. Ma...
Dovoljno je stara, mada je moj jedini savet da smanji stres, na trenutak zanemari sport i posveti se sebi i svom organizmu.
By Ulix
Originally posted by Val
Jebesh karijeru kad je zdravlje u pitanju.
:up:
Korisnikov avatar
By Delete
Tu se postavlja jedno pitanje, od cega da zivi, kako da zavrsi fax ako ne izgradi karijeru! Od konobarisanja, rada u butiku/prodavnici, kradje, tudje milostinje...?!
Korisnikov avatar
By Galakticki Kompas
Vidi srce, kazi drugarici da pojede u naredna tri dana mnogo pilece dzige - ako je ne voli neka jede na silu; sochivo obavezno; jogurt ili kiselo mleko (da bi kalcijum pokupio oksalate koji mogu ometati apsorpciju gvozdja) a jako je bitno da to bude u prilicnim kolicinama jer se gvozdje inace slabo resorbuje - svega oko 1% od ukupne kolicine unetog. Sto se preparata tice svi na nasem trzistu zahtevaju jednu duzu upotrebu (iako helirani ipak imaju jos nizi stepen apsorpcije od prirodno unetog gvozdja)...

Ima uz to jos jedan vrlo dobar recpet - mentalni rad. Reci joj da svaki dan po ustajanju i uvece pred utonuce u san vizualizuje i imaginira da joj je nivo Hb-a i Fe-a u granicama prihvatljive normale za sportiste. To je barem prosto, neka relaksira, i tako opustena zamislja kako je bez ikakvih problema prosla lekarski sa sjajnim laboratorijskim rezulatatima...

ljubim vas

:sesir:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Neće.
Inače, te ampule su odličan izbor. Dobro se podnose, imaju 50 mg gvožđa (u obliku glukonata).
Korisnikov avatar
By Galakticki Kompas
Jos kad bi nam pojasnio uronski put... imaj obzira za ljude koji nisu medicinari pls. :zastita:
By High Maintenance
Nisi pogresio,postoji uronski put,ali ipak je to cista biohemija ;)
By uno dei
Bazdarenje Galaktickog kompasa:
Resorpcija gvozdja je od <1 do skoro 50%. Zavisi od mnogo cega.

Anyways,
Devojci svakako treba uraditi adekvatnu dijagnostiku jer uzrok ne mora biti u nedovoljnom unosu gvozdja. Uz pravu dg i pridrzavanje medikamentne i nutritivne terapije rezultat je neizbezan u naredna 3-4 meseca.
Za 4 dana je neizvodljivo, whatsoever i nazalost.

p.s. Nijedan od navedenih podataka ne vodi poreklo iz "Lepote i zdravlja" :zongler:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
meni se desila slicna stvar...na kratko ne znam sta da radi ali sam ja sliku popravila tako sto sam se napucavala dzigericom, pila sam najmanje litru cedjene cvekle dnevno, bar jedan caj od koprive, i sok od borovnice (prirodni)...u to vreme mi je sve to bila najomrazenija hrana ali sam se naterala i stvar je resena!!!
Korisnikov avatar
By Delete
Ma ja joj lepo kazem da nadjemo nekog "zdravog" sa istom krvnom grupom i da taj neko ode umesto nje da izvadi krv, time cemo sve probleme da resimo.
Btw, jednom sam i ja tako zeznula krvnu sliku, ali tad nisam bila nikako kod kuce i jedina hrana koju sam konzumirala mesec dana je Fast food+neki rucak kod ortaka...i odem na redovan sistematski i svi su zinuli kad su videli rezultate...naravno, ja sam to vesto izlazirala i nakon 3 meseca, na sledecem sistematskom sve je bilo ok.
Korisnikov avatar
By bigirl
Tako sam ja pre par godina vadila krv, sve žive analize... I onda se skupio kolegijum lekara da vidi TU personu čija je to krvna slika. Zaključak je bio: nizak hemoglobin (i to ne donja granica neg' ga skoro pa i nema....) + još svašta nešto u kombinaciji što ukazuje na nenormalnu depresiju i sklonost samoubivstvu.

Mislim... Bože sačuvaj... Osmeh sa lica ne skidam (a naročito taj period života), a samoubistvo... Evo, još sam živa.
Korisnikov avatar
By Delete
Pa dovoljno je da te covek vidi i da zakljuci da sve to sto pricas ima neke logike!
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Galakticki Kompas
Gde li sam pogresio :nokti:
Nigde, samo mi nije jasno kakve veze to ima sa hiposideremijskom anemijom? Ali, ja nisam Sveznajući, tako da možda i ima neke veze, ali ja to ne znam i mrzi me da tragam po internetu za tom informacijom. Znači, nema frke, panike, samo čemu to služi (vezano za anemiju, naravno).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!