Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Skyen
Naziv: Speed, Crystal Meth, Ice...

Vrsta: sinteticka droga, amfetamini

Izgled: beli ili zuti prah, tablete

Nacin koriscenja: speed se moze usmrkavati (snifovati) posto se javlja i u varijanti praha, moze se pusiti tzv prskani dzoint ili mesanjem sa obicnim duvanom, moze se intravenozno unositi, a najcesce je gutanjem tablete.

Amfetamini su stimulansi - ubrzavaju rad centralnog i vegetativnog nervnog sistema. Kao i svi stimulansi, podizu nivo telesne temperature, brzi je rad srca, disanje, poviseni krvni pritisak. Smanjuje se potreba za snom i hranom.

Efekti: javlja se osecaj povisene energije, pojacane budnosti, neki osecaju kao da imaju vise samopouzdanja, osoba puno prica, kod nekih lako prelazi u agresivno ponasanje (verbalno i neverbalno)
Neki mogu da osecaju anxioznost i paniku, neki su skloniji rizicnim oblicima ponasanja. Efekti su individulani i zavise od dosta faktora:umor, glad, iscrpljenost organizma...

Overdose:
amfetaminska psihoza
promena rada srca
srcani udar
krvarenje nervnih sudova u mozgu
groznica
u retkim slucajevima smrt

Dugorocne posledice:
- speed relativno brzo izaziva zavisnost. Povecava se prag tolerancije, pa je potrebno uzimati vece kolicine, samim tim javlja se rizik od overdoziranja
- agresivni ispadi bez razloga, razdrazenost
- opadanje imuniteta
- uznemirenost i/ili depresija
- amfetaminska psihoza

Speed je po misljenju vecine strucnjaka trenutno najopasnija droga koja se nalazi na trzistu. Opasnost se pre svega ogleda u javljanju psihotickih epizoda i neretkom razvijanju psihoze kao psihickog poremecaja cak i kod osoba koji nemaju nasledni potencijal. U Kanadi (Vankuver) je otvoreno posebo psihijatrijsko odeljenje koje prima i leci osobe obolele od Amfetaminske psihoze.
Cesti su emocionalni problemi koji se javljaju tokom ili po prestanku uzimanja Speed-a. Simptomi cesto mogu trajati i do godinu dana.

Smanjenje stetnosti:
- najbolje je speed ne uzimati
Ako resis da uzmes speed, imaj na umu sledece:
- unosi dosta tecnosti, pre svega mineralne vode, jer povisenjem telesne temperature iz organizma isparavaju soli. Soli treba nadoknadjivati mineralnom vodom ili slanim keksom. Posledice: padanje u nesvest, pregrevanje organizma...
- izbegavaj da uzimas speed ako si previse iscrpljen/na
- dan posle: potrebno je naspavati se i odmoriti organizam od iscrpljenosti uzrokovanu velikim naporom (stimulans!)
- ako vec zelis da uzimas amfetamine, izbegavaj speed, razvija visoku zavisnost i ima ozbiljne posledice po mentalno zdravlje
- ako mislis da te jedna tableta ne radi, sacekaj, bolje je i da propustis efekat nego da upadnes u rizik overdoziranja
Korisnikov avatar
By Delete
A ja bas razmisljala da za prijemni koristim speed, ne ponosim testove fizicke izdrzljivosti, smara me to, valjda ce mi speed pomoci, eto, ja to na konstruktivan nacin hocu da iskoristim :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Skyen
aj ti prvo konstruktivno procitaj o psihozama, pa se preispitaj :)
Korisnikov avatar
By Delete
`bem li ga, toliki ljudi ga redovno konzumiraju, i vrlo lako se odlucuju za to iz cistog hira...meni TREBA jednom u zivotu.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Draco
Ma slobodno :smilegrin:
Bicu poslusna, obecavam!:okret:
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Delete
Originally posted by Draco
Ma slobodno :smilegrin:
Bicu poslusna, obecavam! :okret:
:kiss:
Korisnikov avatar
By m..
Ma otrovi.
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by m..
Ma otrovi.
Nisu otrovi no heeemiiija :lol:

Inace nas kao ne truju silnim zagadjivacima, fabrickim isparenjima, pesticidima, etc.. Stoj dva minuta u Kneza Milosa u vreme spica, pa da vidis sta je besplatna halucinacija i atak na organizam.. :)
Korisnikov avatar
By m..
Brate, ok, imam ortaka koji se navukao na speed i neke koji kao nisu ali rade stalno, i par njih koji su na horsu dugo vec, sve ih nesto slabo ikad i vidim (tj sretnemo se), ali ovi na dspiju imaju kajgane od mozga... Znaci, teshko mi i da pricam s njima, a ovog jednog redovno zabodem u busu i poblesavim dok stignem na odredishte.

Drugo, i sama sam se gudrala od 14. do 19. aktivno, pa nisam u stanju film da pogledam a da mi ne padne koncentracija ili se ne zabagujem. Griz u glavi.
Kod svakog koga znam da se uredno i redovno drogira posledice su katastrofalne. I nije da brbljam napamet, znaci pola neke sire ekipe mi je u jednom trenutku prslo od teshke gudrovine, bolje da ne znas kako su neki perspektivni maldici zaglavili u zatvoru i koje su to sheme....
Korisnikov avatar
By Vlada T
Slazem se - spid, odvratna, odvratna stvar.

Nekako covek :lood: od njega.

Nazalost, ja takodje znam mnogo ljudi koji su ispohovali sebi mozak tim sranjem.
Korisnikov avatar
By svejedno
Odvratna droga. Mesa se sa praskom za sudove. Stvarno.

Zamena za druge droge. Nije ni kao cox ni kao hors ali ljudi ga koriste kao zamenu za te dve droge. I zaista izaziva zavisnost.

Ma najgora droga.

Po molekularnom sastavu se od stiropora razlikuje za samo jedan atom. To sam skoro saznao.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Delete
`bem li ga, toliki ljudi ga redovno konzumiraju, i vrlo lako se odlucuju za to iz cistog hira...meni TREBA jednom u zivotu.
Procitaj ipak post od M... pre nego sto zakljucis da ti treba :nope:
Korisnikov avatar
By EYA
jednom ko ni jednom :P
Korisnikov avatar
By Skyen
zeno ti si poseban slucaj :beba:

ne spamuj mi temu :P
By жњ
Originally posted by Skyen
Naziv: Speed, Crystal Meth, Ice...

ice se razlikuje od spida.. u sitnim je kristalicima poput soli :sesir:
By жњ
Inace, nikad nisam volela njegov rad.. Samo se strashno unervozim i ne mogu zaspati tri dana. Teski smor!! :odbij:
Korisnikov avatar
By Kittrie
mene to niKAd nije radilo.. mada su mi samo i davali doZZe za decu, jer sam ja njihova :beba: , nije fer, kmeeeeeee, a uzela sam i te trunke samo 3-4 puta...

LM, spavam ko klada, jedino sto sam bilLA pricljivija jednom, i onako pozitivnija, i jedina (iako su svi bili na spidu) se nijESam uopste bacila u bilo kakav ruzan trip , bas mi bilo gotivVno izvoditi LARA CROFT tripove i skakutati dok su nas drzali satima u katakombama... dok su ostali vec podobijali naoDe nervoze (cak i poneki zalutali strejt, lol), hihii

ako neKAd STVARNO budem probala, javljam, mada kontam ne uskoro :D
Korisnikov avatar
By Kittrie
p.s. al ja SSe ne racunam , davno sam zajebala hemiju...
recimo mene je acutil fosfor ,kaD ga prvi put uzeh, radio jace nego neki exeRi i spid sav... :lood:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
mmmmmm amfetamini....

Miss Piggy je uvek na speedu...
treba li da pomenem da mi je ona bila role model u zabavishtu:cyborg:
By Çâðê_DUP
:down:

no further comment
Korisnikov avatar
By Val
Skyen, dal' mislish da bilo koga ovde zanima ova tema u tom smislu u kojem bi trebala da ga zanima? Kako neki rekoshe, pohovan mozak ne moze da se odupre zlu. Ne znam ko je veci debil. Onaj koji ga "konzumira" ili onaj koji ga prodaje.

Ma nek crknu, kad su blesavi! :novine:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Val
Skyen, dal' mislish da bilo koga ovde zanima ova tema u tom smislu u kojem bi trebala da ga zanima? Kako neki rekoshe, pohovan mozak ne moze da se odupre zlu. Ne znam ko je veci debil. Onaj koji ga "konzumira" ili onaj koji ga prodaje.

Ma nek crknu, kad su blesavi! :novine:
Upravo, burn them all.
Ljudi nemaju pravo na slobodu akcija i delovanja, otkud im pravo da misle drugachije od mene. A tek da zive drugachijim zivotom.
Smrt razlichitosti.
Pa oni su blesavi i zli.
Takvi ne zasluzuju da zive.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Morgan Le Faye
Pa oni su blesavi i zli.
Upravo! Posebno ne oni koji i druge navlace na to! Da, da navuku! Jer na svu zalost nisu svi ljudi dovoljno jaki da se odupru niti svi imaju isti rad mozga! :iskusenje:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Val
Pa oni su blesavi i zli.
Upravo! Posebno ne oni koji i druge navlace na to! Da, da navuku! Jer na svu zalost nisu svi ljudi dovoljno jaki da se odupru niti svi imaju isti rad mozga! :iskusenje:
Da si ovo napisala, i da si isti probala, jako bi cenio tvoj odgovor, jer bi tada bio iskustven, a ne teorijski.
Svako ima prava da radi sa svojim zivotom shta hoce.
Granice dobrog i losheg su granice nashih mogucnosti za shta smo sposobni.
Korisnikov avatar
By Val
Veruj mi, probala i vishe od toga. Ali za razliku od mnogih nisam probala jer me neko NAVUKAO. Jednostavno htela da budem IN. :lol: I kad sam skontala koliko sam pogreshila (shto je trajalo vishe od godinu dana) bacila govna! Upravo zbog toga ovako reagujem.

Vec vishe od 14 godina nishta od sintetike i hemije ne uzimam niti cu ikada vishe!

Naravno, svi imate pravo da radite shta hocete, da se ubijate ili da zivite. Ali zar ja nemam pravo da iznesem svoje mishljenje, koje upravo bazira na mom iskustvu?
By Çâðê_DUP
Originally posted by Val
Pa oni su blesavi i zli.
Da si ovo napisala, i da si isti probala, jako bi cenio tvoj odgovor, jer bi tada bio iskustven, a ne teorijski.
Svako ima prava da radi sa svojim zivotom shta hoce.
Granice dobrog i losheg su granice nashih mogucnosti za shta smo sposobni.
Pusti ti tu demagogiju, inteligentan si momak, moze to i bolje. Upravo si opravdao cinove i postupke serijskih ubica, jer i oni su zaboga deo teorije diverziteta! :indijanac:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Val
Onaj koji ga "konzumira" ili onaj koji ga prodaje.

Ovaj sto prodaje nije nimalo "debil" (sem po defaultu), naprotiv, to su jako proracunate osobe koje gledaju da zarade na tudjim sranjima i slabostima

:machevi:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Val
Veruj mi, probala i vishe od toga. Ali za razliku od mnogih nisam probala jer me neko NAVUKAO. Jednostavno htela da budem IN. :lol: I kad sam skontala koliko sam pogreshila (shto je trajalo vishe od godinu dana) bacila govna! Upravo zbog toga ovako reagujem.

Vec vishe od 14 godina nishta od sintetike i hemije ne uzimam niti cu ikada vishe!

Naravno, svi imate pravo da radite shta hocete, da se ubijate ili da zivite. Ali zar ja nemam pravo da iznesem svoje mishljenje, koje upravo bazira na mom iskustvu?
U zivotu sve treba probati, znash i sama, da je pre 14godina ti neko govorio kako je to loshe, odjebala bi ga. Neke stvari se moraju iskusiti.

Angelina777
Upravo si opravdao cinove i postupke serijskih ubica, jer i oni su zaboga deo teorije diverziteta!
Serijske ubice nisu nishta loshije od tvog mesara. Oboje ubijaju. Ali ja iako sam vegetarijanac, necu izbegavati drushtvo Daliborke, iako je ona mesarka.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!