Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Atlona
Da li znate nesto o tome kako deluju blokatori kod ovisnika o heroinu?

Bila sam na sajtu narkomanije, doktor i uho, ali nisam nasla nista sto bi bilo dovoljno precizno.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Atlona
Mi smo imali skriptu iz opšte u kojoj je pisalo svašta o raznim drogama i supstancama i kako deluju na sinapse i to, ali sam je valjda bacio kad sam položio ili nekom dao
ne volim opštu
:mjuza: :dance:
Korisnikov avatar
By Atlona
Originally posted by jukie
Originally posted by Atlona
Mi smo imali skriptu iz opšte u kojoj je pisalo svašta o raznim drogama i supstancama i kako deluju na sinapse i to, ali sam je valjda bacio kad sam položio ili nekom dao
ne volim opštu
:mjuza: :dance:
Grmble! Hvala na info :) ,
mada ne znam nikoga koga bih pitala za to...
Korisnikov avatar
By vivaldi
pitaj pcelicu, ona ordinira* na forumu :roflmao:

* videti temu u Zdravlju
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Blokatori, ako mislis na NALOXON ili NALOREX, deluju tako sto sprecavaju vezivanje diacetil-morfina (heroina) za opioidne receptore u mozgu, imaju depo dejstvo koje traje 24-36 sati i u vreme najvece koncentracije mogu da neutralisu 1g cistog heroina.

ako zelis detaljnije posalji u2u, izvestavam i o detaljima iz licnog iskustva :D :
Korisnikov avatar
By bambola
Pa jel ti treba medicinsko ili laicko objasnjenje...ja mogu laicko...no evo Alexandrus Magnus se prvi ponudio(ja samo dizem post count :smeh: )
Korisnikov avatar
By Seaman
Brat moje dobre drugarice, je bio zavisnik od heroina dugo godina.Onad su njegovi culi za taj blokator i odlucili se za taj korak.Nisam siguran o cemu se tacno radi, ali valjda taj blokator putem operacije ugrade u organizam i djeluje naredna 3 mjeseca.Sprecava se dejstvo heroina na organizam.
Korisnikov avatar
By Atlona
Originally posted by bambola
Pa jel ti treba medicinsko ili laicko objasnjenje...ja mogu laicko...no evo Alexandrus Magnus se prvi ponudio(ja samo dizem post count :smeh: )
hmh... pa trebaju mi oba :D
u sustini, laicko mi je vise od koristi, jer sam medicinska sad vec nasla, pa ako nije problem? ;)
Korisnikov avatar
By Zoe
Ma ja sam cula da su to davali teskim ovisnicima, ali da nije u 100% slucajeva uspelo (tj.ovisnici bi uvek nasli nacin da se vrate na staro), al` to sad vise nije tema o blokatorima, jbg...........
Korisnikov avatar
By svejedno
Blokator je oralno sredstvo, tableta i funkcionise tako sto sprecava coveka da oseti dejstvo droge.

Dakle, nakon sto se proguta blokator, osoba moze da uzme heroin ali nece osetiti efekte.

Uzima se u principu do godinu dana nakon skidanja, radi prevencije, jer narkomani lako moralno posrnu i ponovo uzmu drogu a na blokatorima ne mogu da osete rad droge.

Blokatori se ne smeju uzimati dok traje fizichka kriza, dakle chovek mora biti najmanje 6-7 dana chist da bi popio blok.

Ovo o chemu pise Seaman je IMPLANT, to mu je i naziv, i to je malo surovije od blokatora.

Ali ako chovek nije sa sobom sredio da li ce se drogirati, ne vredi mu davati blokove na silu, jer postoje nacini i da se neutralise njihovo dejstvo.
Korisnikov avatar
By Atlona
Originally posted by svejedno
Blokator je oralno sredstvo, lici na tabletu i funkcionise tako sto sprecava coveka da oseti dejstvo droge.

Dakle, nakon sto se proguta blokator, osoba moze da uzme heroin ali nece osetiti efekte.

Uzima se u principu do godinu dana nakon skidanja, radi prevencije, jer narkomani lako moralno posrnu i ponovo uzmu drogu a na blokatorima ne mogu da osete rad droge.

Blokatori se ne smeju uzimati dok traje fizichka kriza, dakle chovek mora biti najmanje 6-7 dana chist da bi popio blok.

Ovo o chemu pise Seaman je IMPLANT, to mu je i naziv, i to je malo surovije od blokatora.

Ali ako chovek nije sa sobom sredio da li ce se drogirati, ne vredi mu davati blokove na silu, jer postoje nacini i da se neutralise njihovo dejstvo.
Da, cula sam da postoje nacini da se neutralise dejstvo...

Da li oni uticu na potenciju? Tacnije, koji su im negativni efekti na organizam?
Korisnikov avatar
By svejedno
Nakon heroina, negativni efekti blokatora su sigurno sasvim zanemarljivi.

Heroin utice na potenciju, blokator ne.
Korisnikov avatar
By Atlona
Ok, fala lepo na odgovoru :)
Korisnikov avatar
By Skyen
i samo jedna dopuna - NE UZIMATI heroin dok se uzimaju blokatori. Postoji jako veliki rizik od overdoza, jer osoba nema osecaj koliku je kolicinu unela u organizam.

emprona
Korisnikov avatar
By Gothrose
Cini mi se da je Alexandar M. sve lepo(ali struchno)napisao.Svejedno,takodje...
Dopunu by Skyen ozbiljno shvatiti-nikako ne uzimati dop(opijate)preko blokatora!
Kao neko ko je bio oko godinu dana na Nalorex-u mogu samo da dodam da je super poshtapalica u sluchaju "zute minute"(trenutne zelje da se ponovo uzme dop)...
Ako nekog josh neshto interesuje-tu je U2U...

:lukavi:
Korisnikov avatar
By m..
Ovako: blokatori (naltrexon, mislim da se zove) se uzimaju nakon sto se osoba 'ocisti' od heroina (tu postoje jos 3-4 leka koji ublazuju tegobe, jer ta kriza je zaista uzasna), moze umesto blokatora da se ugradi implant ispod koze stomaka (traje u principu 3 meseca, ista supstanca je unutra). U principu, lek se vezuje za odredjene receptore u mozgu i tako sprecava dejstvo droge (vezuje se za iste receptore kao i heroin). Anyway postoji odredjeni spisak lekova koje bi trebalo izbegavati dok se uzimaju blokatori ili ima implant, a implant moze da dovede kod osetljivijih ljudi do nekih alergija (zato se uzima tefen)...
Anyway, poznajem osobu koja je vec 4 godine cista od heroina zahvaljujuci blokatorima (prvih godinu dana), dobroj terapiji (psiholog) i podrsci porodice. Sva tri faktora su jako vazna kao i to da se popuni ta ogromna rupa koja ostaje nakon sto se neko 'skine'. Ipak kljucno je da osoba sama odluci da zeli da prekine s konzumiranjem droge i da se sve to ne radi na svoju ruku, vec da se obrati strucnim licima (tu preporucujem http://www.yuyellow.com/lorijen/ ).

Uh, malo je konfuzan post, tek ustah, a tema teshka.
Korisnikov avatar
By m..
Evo i txt sa sajta koji sam dala:
"Bez obzira na koji na?in da je sprovedena detoksikacija, le?enje se dalje nastavlja opijatskim antafonistima tj. blokatorima opijatskih receptora. To su relativno bezbedni i veoma efikasni lekovi, ?ije koriš?enje je u velikoj meri promenilo prognozu le?enja opijatske zavisnosti. Ovi lekovi deluju tamo gde zavisnost nastaje - na nivou opijatskih receptora, Blokadom opijatskih receptora ovi lekovi onemogu?avaju dejstvo heroina i drugih opijata i otklanjaju želju za njima. Ne stvaraju zavisnost i nemaju psihoaktivne efekte. Terapija ovim lekovima se sprovodi pod kontrolom roditelja ili nekog drugog saradnika u le?enju i traje optimalno 6-9 meseci. Najve?i problem u le?enju blokatorima je sklonost pacijenata, da i pored adekvatnog nadzora iybegnu uzimanje tablete, ?ime prekidaju kontinuitet blokade i stvaraju uslove za recidiv. Zbog toga se teži razvoju preparata blokatora sa produženim dejstvom (potkožni implanti i depo injekcije naltrexona).
Potkožni implant naltrexona je prvi takav preparat, koji se primenjuje poslednjih godina. Aktivan je oko 2 meseca. Po isteku tog perioda implantacija se obnavlja ili se dalje nastavlja sa uzimanjem tableta. Rezultati istraživanja pokazuju da se 80% recidiva napravi u prva 2 meseca apstinencije. Implanti naltrexona omogu?avaju da se prebrodi ovaj najkriti?niji period u le?enju."
Korisnikov avatar
By Atlona
nasla sam vec dosta informacija, ali dodatnih nikada nije dosta
m... hvala :D
Korisnikov avatar
By Atlona
e samo da dodam, ja ovo pitam zbog pacijenata, bila sam na praksi na psihijatriji pa mi je trebalo dodatnih informacija, ali ne od doktora

i tako, hvala vam svima na recima podrske koje sam dobila na u2u :zastava:
By nn_nn
Poznajem 3 osobe koje su na tim blokatorima, nalorex tacnije...Uticu tako da navodno kao ne smes da uzmes heroin a dovoljno je da ne uzmes jedan dan blokator i mozes da uzmes sledeci dan heroin....Znaci sranje a najgore je sto unistavaju tj slabe jetru...Tako da ne preporucujem nalorex
Korisnikov avatar
By svejedno
Zato je pravilo da ih daje druga osoba - majka, otac, brat, sestra, drug, stagod.

Da se nebi preskakalo.
Inace, dejstvo traje 2 dana.

Ja ni ne preporucujem, ni preporucujem.

Zavisi od osobe & koliko je duboko u tome.
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by svejedno
Blokator je oralno sredstvo, tableta i funkcionise tako sto sprecava coveka da oseti dejstvo droge.

Ma da, zato mi je ortak na maturskoj exkurziji overio..
A ortakinja *koja je dileja na kub* je ubedila svoje da bolje da joj kupe chizme <od ko zna koliko stotina jura> umesto da pucaju pare na blokatore.. Ima neka fora oko uzimanja.. Tipa ako zgutas blokator pa heroin onda ne radi ali ako se prvo odradis onda overis.. ili tako nesto.. ne secam se vise, davno je bilo kad mi je ta ortakinja zavrsila u urgentnom..
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by nn_nn
Uticu tako da navodno kao ne smes da uzmes heroin a dovoljno je da ne uzmes jedan dan blokator i mozes da uzmes sledeci dan heroin....
Sorry,ali greshish...Blokator(nalorex tj. naltrexon) se zadrzava u organizmu oko 3 dana i tada nije bezbedno uzeti dop tj bilo kakav opijat.Ja sam ga bila preskochila 2 dana(a pila pola tablete) i posle mrvice dopa(kretenski momenat u mom zivotu ali me je bar opametio i zgadio mi drogu za ceo zivot) probudila sam se na VMA iz overa...Uistinu,postoji i mogucjnost "probijanja" blokatora ali ne vidim chemu to ako se neko odluchio za ozbiljno lechenje.Blokator je tu jako dobra stvar,kao shto sam i napisala u prethodnom postu,ako ti dodje da uzmesh dop u josh uvek slabom i osetljivom psihichkom stanju -ne mozesh...
Inache,treba biti chist od heroina 5-7 dana a od metadona 10 dana da se pochne sa blokatorima...
Da ne duzim,m.. je sve cool napisala...
Btw,pored nalorexa i implanta postoji i nova genetracija blokatora-subotex i suboxon-jedan je chist blokator(kao nalorex) a jedan kombinacija blokatora i morphina pa je,koliko kapiram,komplikovaniji jer se sa njega isto treba skidati tj smanjivati dozu.Sad sam pobrkala koji je chist blokator koji kombinacija ali potrazi na netu,znam da ima...No,kod nas tog subotexa(ili suboxona?)bash i nema osim u privatnim klinikama gde jedna tableta koshta oko 30-tak eura...
A shto se tiche shtetnosti blokatora na jetru-skoro svaki junky ima problema sa njom tj skoro svi imaju hcv...Opet,jetra se unishtava josh vishe i drogom...Ja sam nalorex pila oko godinu dana i sve je ok...

:lukavi:
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Draco.

Zato i kazem, opasna to moze da bude rabota, da je pre svega bitno da je osoba resila da zeli da se skine.

Jer i ja znam razne slucajeve 'probijanja', pa ujutru opet zgutaj blok, pa bolnice i gluposti.

Ja sam isto koristio blokove. No ih nisam probijao.

Isto je bitno da ih neko drugi daje itd, m.. je napisala tacno sve, od pocetka do kraja.
By aurena
Moje iskustvo sa "blokatorom" je sledeće: ugrađivala sam implant 3 puta, implant bi trebalo da deluje 3 meseca (u zavisnosti koji ugradite) međutim meni se desilo da sam se posle 2 meseca uradila ( bila sam u vrlo lošem psihičkom stanju) tako da kod toga treba biti oprezan pa npr. ako ugradiš na 2 meseca ponovo ga ugradi posle mesec i15 dana. Međutim posle tog prvog puta ugrađivala sam još 2 puta a od tada pa do dana danas pijem tablete Nalorex (godinu dana sam čista) super mi je, idem u školu, teretanu, nisam više totalno u okruženju ljudi koji se drogiraju iako se ponekad viđam sa njima. Ali naravno do ovoga nije bilo lako doći jer moje lečenje je počelo pre više od dve godine a tek pre par meseci je heroin i ljudi koji ga rade počeo da mi se gadi. Smatram da sam imala dosta sreće jer nikada nisam koristila iglu i nisam zaradila nikakvu bolest tako da svoj život mogu da nastavim bez većih posledica. A što se nalorexa tiče mene je u početku strašno bolela glava kada sam ih pila ali sam ipak skapirala da to nije bilo od njih već od neradjenja ali i to je vremenom prestalo. Od kako sam čista nijednom nisam bila bolesna, a dok sam se radila preležala sam upalu bubrega, gastritis, tako da nemojte da brinete za negativne efekte nalorexa, jer bukvalno svaki lek pa čak i brufen nije dobar za želudac! Želim svim osobama koji imaju problema sa drogom da ga se oslobode, da pronađu snagu u sebi i svojim voljenima i shvate da je život mnogo lepši kad ustaješ bez bolova i kada možeš da zaspiš bez DOP-a! Inače moj dečko i ja smo se drogirali svo vreme od kako se zabavljamo a evo sad je već godinu dana kako smo oboje čisti i što je najvažnije još uvek smo zajedno i volimo se više i ne svađamo se oko droge i ne bijemo se! Razumeju me neki od vas sigurno! :kija:
By aurena
Zaboravila sam da kažem da je mnogo opasnije kada se uradite a onda popijete blok (nećete se dobro provesti 100%), a ako preko bloka uradite heroin nećete osetiti nikakav rad samo će vama biti gore psihički ( mada ko zna nečiji organizam možda ni to ne može da podnese)
By quazi
Originally posted by aurena
Zaboravila sam da kažem da je mnogo opasnije kada se uradite a onda popijete blok (nećete se dobro provesti 100%), a ako preko bloka uradite heroin nećete osetiti nikakav rad samo će vama biti gore psihički ( mada ko zna nečiji organizam možda ni to ne može da podnese)
....khm....tes'...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by aurena
... Želim svim osobama koji imaju problema sa drogom da ga se oslobode, da pronađu snagu u sebi i svojim voljenima i shvate da je život mnogo lepši kad ustaješ bez bolova i kada možeš da zaspiš bez DOP-a! Inače moj dečko i ja smo se drogirali svo vreme od kako se zabavljamo a evo sad je već godinu dana kako smo oboje čisti i što je najvažnije još uvek smo zajedno i volimo se više i ne svađamo se oko droge i ne bijemo se! Razumeju me neki od vas sigurno! :kija:
Ja te verovatno bas ne razumem sasvim, bar ne iz licnog iskustva, s obzirom da nikad nisam uzimala drogu i ne nameravam... Ali iskreno se nadam da ces uspeti :fige: Jedan prijatelj moga prijatelja je bio toliko odmakao sa drogom da sam ja mislila da njemu nema spasa... A onda je pre vise godina sreo svoju sadasnju suprugu i uz njenu ljubav odvikao se. Vec nekoliko godina ne uzima drogu, imaju dvoje dece. Bas sam ga skoro srela kod prijatelja, nije ona osoba, samo prica o deci, o smislu koji su dali njegovom zivotu i tako... :)
Korisnikov avatar
By Morpheus
Ne znam puno o tim stvarima jer ih nisam nikada koristio (sva sreca) ali znam dosta slucajeva gde ni ti blokatori nisu dali rezultata...ja ipak mislim da je sve u glavi....kako rece jedan ucen covek "Jednom narkoman uvek narkoman",ali i to se u par navrata pokazalo netacnim...dakle ponavljam sve je u glavi
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!