Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Koja je vasha krvna grupa ?

Saznala sam da sam B Rh negativna pa sam se sva smuljila....trudnoca deca...i tako to.....
Korisnikov avatar
By mirth
0+

Neuporedivo veci dijapazon za davanje nego za primanje.

Story of my life. :smeh:

A to za Rh neg i ne mora da bude toliki problem. Malo vise cimanja u toku trudnoce, ali sta sad. I to se prezivi kad se prezive sve one ostale muke, i guess. :roll:
Korisnikov avatar
By unic0rn
A - ili + nisam siguran. mislim da je -
Korisnikov avatar
By Skyen
0+

komsinka i ja smo nakorisnije u ovom gradu
Korisnikov avatar
By usamljeniLepotan
O ili 0, sad posto je moja majka mogla da me izgubi (a i sebe) dok je bila trudna sa mnom, a ona je -, predpostavljam da sam +. Ako to tako moze da se vidi
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Originally posted by usamljeniLepotan
O ili 0, sad posto je moja majka mogla da me izgubi (a i sebe) dok je bila trudna sa mnom, a ona je -, predpostavljam da sam +. Ako to tako moze da se vidi
Verovatno, ako imas starijeg batu ili seku koji su plus.
Korisnikov avatar
By zimizamizum
U stvari, sad lupih. Znam da sam ja mogla da napravim probleme za moju mladju seku jer sam bila - a ona +, da je ista od moje krvi ostalo u majcinoj utrobi. Ali posto nije, nije bilo problema. Elem, ne znam da li si + ili - :)
Korisnikov avatar
By avalon
B+.....kao i 65% drugih stanovnika Srbije :hypno:
Korisnikov avatar
By IriS
A+ naj?eš?a krvna grupa

a vi što ste 0- bi mogli da budete malo društveno korisni, ne bi vam mnogo zafalilo... vaša krvna grupa pored AB- je najtraženija koliko ja znam...
Korisnikov avatar
By avalon
Dakle, neko je bežao sa ?asova biologije u srednjoj školi, a to nisam bio ja :sladoled:
Korisnikov avatar
By Cruiser
A+, skroz str8 :)

Antropoloski, ovo ima svoje implikacije. Nadam se da prica nece poprimiti rasisticki tok :)
Pogotovo sto je Avalon B grupa, centralnoazijski tip :D
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by preciousss
A+, skroz str8 :)

Antropoloski, ovo ima svoje implikacije. Nadam se da prica nece poprimiti rasisticki tok :)
Pogotovo sto je Avalon B grupa, centralnoazijski tip :D

Ma nebitno....Meni je važno da je u Zavodu za transfuziju (daleko bilo) ima dovoljno (mislim na B+) :jezik:
Korisnikov avatar
By Draco
0+
mada ne znam sto je bitno.

:hejtklanje:
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Inner-Smile

Saznala sam da sam B Rh negativna pa sam se sva smuljila....trudnoca deca...i tako to.....
nemoj bwee da se smuljavas tu zbog toga!
Moja ortakinja, koja je 0 negativna, je iznela trudnocu bez ijedne komplikacije, tako da ne mora da znaci nista <ok, veci je rizik, ali to je to>!

:kiss:
Korisnikov avatar
By EYA
moje su obe cerke b+
redovna kontrola plodove vode... posle porodjaja odmah neku extra skupu inekciju i sve ok... ako se kontrolise rizik da se nesto od potencijalnog (nekih 7 zasu stavki) desi i pokvari celu happy pricu o trudnoci je veoma mali :D
Korisnikov avatar
By zboO
B +
...to sam skoro saznala,visha sila. A i uvek sam se pitala da li su me mozda zamenili u porodilistu.. :D
Korisnikov avatar
By tramp
nemam pojma, ne znam ni kako da znam osim da bas idem da proveravam a kako nemam zdravstveno ne bacaju mi se pare na zabavu i onako ako dodje do transfuzije moraju da provere ... a kako ljudi to uopste saznaju (osim ako dajes krv)
By Çâðê_DUP
0 Rh+
Originally posted by zimizamizum
U stvari, sad lupih. Znam da sam ja mogla da napravim probleme za moju mladju seku jer sam bila - a ona +, da je ista od moje krvi ostalo u majcinoj utrobi. Ali posto nije, nije bilo problema. Elem, ne znam da li si + ili - :)
Uopste nisi lupila.
U tim stanjima tzv. Rh inkompatibilije
(majka Rh-, otac Rh+) se po rodjenju deteta
u prvih 72h radi tipizacija. Ako je dete Rh+,
majci se daje RhoGAM, da bi se sprecile
komplikacije svake naredne trudnoce.
Ako je Rh-, nista se ne radi.
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Da, ali moj slucaj je bio da su majka i otac + a ja - i da je to moglo da napravi komplikacije za moju + sestru koja je dosla na svet kasnije. E sad ja licno mogu imati probleme tek sa drugim + detetom, to znam, ali mislim da je prethodni bebac u utrobi takodje deo rizika za bilo koga ko je nekompatibilan... bilo sa majkom, bilo sa starijim detetom. Mada je rizik mozda mnogo manji, pa se zato manje prica o tome?
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Inner-Smile

Ja sam A+.

Sto se tice Rh negativnog faktora i ja mislim da to danas nije toliki problem. Moja kuma je Rh negativna, oboje dece je radjala posle 30 god. pa su je svrstali u rizicne trudnoce. Isla je na silne neke preglede stalno i terali je da ne radi. Medjutim, ona se super osecala pa je i radila, na te preglede je isla cisto da bude mirna. Ja nisam videla zenu koja je lakse podnosila i trudnoce i porodjaje.

Nadam se da ce i kod tebe biti tako... :)
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by EYA
moje su obe cerke b+
redovna kontrola plodove vode... posle porodjaja odmah neku extra skupu inekciju i sve ok... ako se kontrolise rizik da se nesto od potencijalnog (nekih 7 zasu stavki) desi i pokvari celu happy pricu o trudnoci je veoma mali :D

savrseno tacno .... ovih nekoliko recenica predstavljaju idealno objasnjenje za sve koji zele da znaju vise o ovoj temi a nemaju veze sa medicinskom profesijom ..... samo jako je vazno primiti tu skupu injekciju na vreme
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by pcelica
0 Rh+
Originally posted by zimizamizum
Uopste nisi lupila.
U tim stanjima tzv. Rh inkompatibilije
(majka Rh-, otac Rh+) se po rodjenju deteta
u prvih 72h radi tipizacija. Ako je dete Rh+,
majci se daje RhoGAM, da bi se sprecile
komplikacije svake naredne trudnoce.
Ako je Rh-, nista se ne radi.

E SAD STE OBOJE LUPILI !

naravno zimizamizum se prasta a sto se pcelice tice
( ako sam dobro shvatio ona je med. student pa sam zato malo stroziji prema njoj )
savetujem prvo da malo osvezi svoje znanje a drugo da se ne pravi pametna i ne upotrebljava strucne izraze tipa serotipizacija , anti rho gam i sl sem ako se ne obraca drugom med profesionalcu ...
Korisnikov avatar
By Zibro
e da zaboravi ... ja sam B+ :doktor:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!