Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Tresh-grl

I ususaly dated drug dealers. :merlinka:

Me 2 :sigh:
By Tresh-grl
Ono sto sam primetila je da porodicni ljudi i starije osobe koje su dzankiji bivaju mnogo diskriminisaniji od mladjih.
Korisnikov avatar
By svejedno
Sto je negde i normalno..

..Svako, po meni, ima pravo da radi sa svojim zivotom sta zeli..

..

Ako neko ZELI da bude dzanki - kul - ali imati dete i drogirati se pri tom - mislim, implikacije su preogromne.

..

Od loseg rollmodela preko uplitanja deteta u losu ekipu do mogucnosti da dete prerano ostane bez roditlja...
..

..Tu vec ne utices samo na SVOJ zivot.

pS. Pa i ako covek ima kesa, zivi u ok kuci, ne visi sa 'losim' ljudima - tu je prosto los model ponasanja u smislu odgovornosti prema detetu..
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hm...dobro...a sta mislis o tome da i ovako ne utices samo na svoj zivot?

...u smislu, ljudi koji te vole....emotivna odgovornost....

gresim?
Korisnikov avatar
By svejedno
Ne gresis ni najmanje.

..

To se podrazumeva.. ..to ljudi koji se drogiraju shvate ili ne shvate..

..

Ali ti zivoti nisu njihova ODGOVORNOST. Narkomani uticu na njih, to da.

..

Ali dete, dete je tvoja odgovornost.

..

Neuporedivo je.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by hlaefdige
hm...dobro...a sta mislis o tome da i ovako ne utices samo na svoj zivot?

...u smislu, ljudi koji te vole....emotivna odgovornost....

gresim?

To jeste tacno, ali nemojmo zaboraviti da nas nase emocije prema nekome obavezuju (ili ne obavezuju, ukoliko ih nema), i u skladu sa njima se i ophodimo-tako neki zbog te emotivne odgovornosti brinu i o osecanjima drugih ali neki i ne,.....
Ovisnicima je jedino vazno da se pobrinu za sebe (da imaju sledecu dozu), a tek onda sve drugo. Jebi ga, takva je bolest (bez osudjivanja).

Na koncu, imas mnogo ljudi koji nisu nikad bili ovisnici, pa se ne ponasaju i ne osecaju emotivnu odgovornost ni prema kome, osim sebi. Mnogi ce to opravdati recima da je zivot samo jedan i samo njihov.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
sigurno...razumem....naravno da je neuporedivo...

...nisi ti terao nekoga da te zavoli......i ne drogiras se da bi njemu otezao zivot....uvek moze da odustane od tebe.....

.....opet...vrlo lako mozes da dovedes nekoga u situaciju da ostane npr. sestra bez brata....ili neko bez onoga ko mu je bio jedna od najvecih ljubavi.....pa recimo cak da su prijatelji ovde i "najmanja" stavka....

komplikovano....bas......

...u principu, nisam potpuno bez iskustva...ali sa te druge strane...i ne zelim da vrtim onu besmislenu pricu o "opekla sam se jednom"....ovde stvarno zelim da razumem......
Korisnikov avatar
By svejedno
Niko te ne tera, niti covek mora sve da razume, svakako.

..

Komplikovno.. ..pa kao i sve, i jeste i nije..

..

Moze se na to gledati vrlo jednostavno - ja zaista verujem da je svaciji zivot samo njegov, osim u slucaju da osoba dobije dete..

Najiskrenije.

..

Tako, kao sto neko slomi majci srce tako sto ode da zivi u Japan, na slican nacin, narkoman moze svesno 'otici' iz zivota ljudi koji ga vole, i koje on voli..

..

Pitanje je, uvek, karakter narkomana..

Ako vec pricamo o ljudima koji ne zele da se skinu.

...

Ima onih koji otezavaju zivot najblizima, licno poznajem decka koji je sebe tukao da bi mu roditelji dali novac pod izgovorom da ga duguje i da ce ga ubiti sledeci put, istog lika je cjale vodio na shemu, besio se o vrata itd..

..Imas i one koji gledaju da ni na koji nacin ne uticu na svoje, odsele se, i zive taj svoj zivot pod drogama..

..

Poznajem par takvih ljudi, takodje..

..

Ali pre ili kasnije skoro svako ipak odluci da se skine, ZBOG SEBE.

Ako zele da zive duze od 30e.

Jer narkomani 'sa stazom' do svoje (npr. vec) 20e, po pravilu su vec videli nekoliko prilicno bliskih preranih smrti i imaju jasnu predstavu kojim putem to vodi i kolikom zivotu mogu da se nadaju, vodeci ga na taj nacin..

...

Ostalo je, kazem, njihov izbor.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by svejedno
Ne gresis ni najmanje.

..

To se podrazumeva.. ..to ljudi koji se drogiraju shvate ili ne shvate..

..

Ali ti zivoti nisu njihova ODGOVORNOST. Narkomani uticu na njih, to da.

..

Ali dete, dete je tvoja odgovornost.

..

Neuporedivo je.

Sve ovo je tacno, da ne moze biti tacnije, ali.........kada je osoba bolesna, tu vise nije vazno (naravno da je vazno, ali pricam o obolelom), ili igra vrlo malu ulogu da li imas roditelje, ljubav svog zivota, ali i DETE.

Dete moze biti i uglavnom i JESTE nesto sto svaka jedinka dozivljava kao najlepse u svom zivotu, motivisuce i smisleno; nesto sto im boji zivot u predivne boje...i zaista se retko ko odaje narkoticima ko pored sebe ima svoje dete (jos ako je porodica kompletno na okupu, jos redje), po prvi put. Ali osoba koja je u jednom delu svog zivota bila vec ovisnik, pa kasnije dobila dete, moze vrlo lako, uprkos navedenim pozitivnim osecanjima, opet da sklizne u taj recidiv i da postane ovisnik.
Verujem da je i Alexxa imala prilike da ovako nesto sretne u svom radu.

Ja dolazim do zakljucka, na osnovu svega ovoga (skratila sam dosta pricu), da je u pitanju bolest koja nema veze sa svim tim socijalno-ekonomsko-porodicnim prilikama, vec je stvar individualna, potpuno nezavisno od svih ovih faktora nailazi; ali NARAVNO da je u najvecem broju slucajeva dete mnogima dovoljno dobar motiv i razlog da se tome nikad vise ne vrate. :hvala:
.....

Jedan slucaj za koji ja znam je otprilike tako i tekao-osoba je i pored roditeljstva i prilicno "sredjene" situacije (sa strane gledano), ponovo imala recidiv, i znam da je na sva pitanja kako to moze sebi i detetu da radi, odgovor zaista zvucao kao odgovor ocajnika, odgovor osobe potpuno same, odgovor osobe potpuno usamljene..........Ja sam bila sokirana spoznajom koliko i pored roditeljstva i deteta covek moze biti sam, koliko se moze TAKO OSECATI (i sama sam roditelj), i koliko dete moze nemati nikakve veze sa tim.........Ako pogledamo iz ugla odgovornosti prema detetu, ima i te kakve veze, ali iz ugla ocajne, usamljene, bolesne osobe koja u svemu vidi besmisao i beznadje-nema nikakve.

Nema bolesti koja moze vise zivota razoriti od ove, a koju covek dozivljava tako jako licno, tako se jako usamljenim oseca..... Ne znam kako ovo da objasnim bolje.........
Korisnikov avatar
By Modesty
Dolazi otac sav zabrinut kući i ulazi pravo sinu u sobu i pita ga onako potišten:sine,čuo sam da se drogireš,je li to istina?
Sin će na to:pa ćuj stari,u jednu ruku da,u drugu ruku ne:evilgiggle:
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Zoe

Ja dolazim do zakljucka, na osnovu svega ovoga (skratila sam dosta pricu), da je u pitanju bolest koja nema veze sa svim tim socijalno-ekonomsko-porodicnim prilikama, vec je stvar individualna, potpuno nezavisno od svih ovih faktora nailazi;

Nema bolesti koja moze vise zivota razoriti od ove, a koju covek dozivljava tako jako licno, tako se jako usamljenim oseca..... Ne znam kako ovo da objasnim bolje.........
Naravno...zavisnici mogu biti osobe najrazlicitijih profila...
Od beskucnika,kriminalaca do maminih sinova i cerki,poznatih ljudi....

E sad neki faktori mogu da povecaju razne mogucnosti i uvedu lakse i brze u svet narkomanije.
Ali to su opet samo "mogucnosti"

Mnogi su zamenu za nesto sto im treba i nedostaje iako ne znaju sta je to, nazalost nasli u gudri.
Korisnikov avatar
By TheDutchess
Ono sto sam ja primetila je da osobe koje imaju problem sa zavisnoscu cesto izbegavaju da pricaju o sebi,svojim osecanjima....skoro se ne vezuju ni za koga.
Isto tako kod ljudi s kojima se druzim a imaju/imali su problem sa zavisnoscu nikad nisam bila u stanju da naslutim o cemu razmisljaju,kako se osecaju.
Moc ekspresije osecanja kao da nije ni postojala kod njih.
Korisnikov avatar
By LittleRed
Originally posted by TheDutchess
Ono sto sam ja primetila je da osobe koje imaju problem sa zavisnoscu cesto izbegavaju da pricaju o sebi,svojim osecanjima....skoro se ne vezuju ni za koga.
Isto tako kod ljudi s kojima se druzim a imaju/imali su problem sa zavisnoscu nikad nisam bila u stanju da naslutim o cemu razmisljaju,kako se osecaju.
Kod zavisnika se jako često ( u oko 50 % slučajeva) sreće aleksitimija - nesposobnost prepoznavanja sopstvenih (ali i tuđih) emocija.Oni kao da uopšte nisu svjesni svojih emocija, pričaju o njima na površinskom nivou i nesposobni su da ih objasne .
By Tresh-grl
Originally posted by TheDutchess

Nije pravilo.Znam dugogodisnje dzankije u stanju raspada koji se i dalje smeju,placu i po tom pitanju su zivlji nego vecina strejt ljudi.
To vec zavisi od osobe i njene licnosti,ako je neko zatvoren po prirodi, gudra moze da potisne emocije jos dublje.
Isto tako ako je neko kreativan,ima veliku moc ekspresije itd. gudra moze da bude podsticaj i moze da kanalishe dosta dobrih stvari.
By Kragi
Malo sam umoran za neku ozbiljniju polemiku vezanu za ovu temu, ali cu reci da nisam za diskriminaciju bilo koji vrste i josh cu reci da mislim da je na ovakvoj temi podela droga na lake i teske najblaze receno licemerna :sweet:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Kad vec udjoh u ovu temu da pitam...

Gde je Treshgrl? :iskolacen:
Dolazila je barem povremeno da opise koju dogodovstinu i kaze po koju o methu. Znam da su Deksi i The Dutchess bili bliski sa njom jedno vreme, ali ni njih vise nema na forumu...

FB joj je izbrisan jos odavno, nema je vec godinu i nesto na forumu, i ne bih da budem ptica zloslutnica, ali imajuci u vidu sta je ta devojka sebi radila (Da, ona POSTOJI, za one koji tvrde da je dupli nalog u pitanju) mogu samo na najgore da pomislim. :/
Korisnikov avatar
By lana-bg
Takodje ne diskriminisem narkomane. Ne mogu bas da se slozim da oni ne snose ni malo krivice i da je njihova bolest kao i svaka druga. Medjutim, oni su za mene ljudi kao i svi ostali.
Mnogi ljudi mi duguju pare iako ne znaju sta je droga, ima dosta i onih koji lazu, a nemaju veze sa ovom temom. Ima i agresivnih ljudi i onih sto pljackaju radnje, a nisu ovisnici. Ima cak i onih koji prodaju drogu iako je sami ne koriste. To sto neko nije narkoman ne znaci da je dobar covek, bas kao i to sto je neko narkoman ne znaci da je automatski los.
Osim toga, vecina zavisnika je pocela da uzima neku vrstu droge pre 18-te god. Ne mogu da osudjujem nekog ko u tom trenutku nije bio dovoljno zreo da uvidi opasnost . One starije bas i ne razumem, ali to sad i nije bitno...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!