Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By starky
SPIRONOLAKTON

zbog esencijalne arterijske hipertenzije

Spironolakton je sintetički steroid koji u distalnom tubulusu blokira dejstvo aldosterona. Povećava eliminaciju natrijuma, hlora i vode, a u isto vreme smanjuje izlučivanje kalijuma. Sprečava pojavu sekundarnog aldosteronizma i refraktarnost bolesnika prema diuretskoj terapiji. Može se koristiti i u kombinovanoj terapiji sa drugim diureticima u cilju pojačanja diuretskog efekta.
Spironolakton se dobro apsorbuje iz gastrointestinalnog trakta. Brzo se metaboliše u jetri u više metabolita, od kojih je glavni kanrenon. U velikom procentu se vezuje za proteine plazme. Eliminacija se vrši uglavnom preko urina i fecesa.

:drama:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Drogu ne pijem, kako god ih nazivala, osim što me je jedna hohštaplerka svojevremeno navukla na grupni seks preko nazovi lekova i tih steroida od kojih sam dobila vaginalni mišić koji liči na Švarcenegera u mladjim danima, pa mi ne treba otvarač za flaše od piva, šrafcigere i osigurače za struju.
:mad: :vatrica:
A što se tiče dijareje ( proliva ) i diuretika i slično, to mi prija tako da ne bih remetila siguran seks i komociju ostalih korisnika ovog Foruma i sveopšti užitak.

:lezkiss:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Trazodon (Trittico), zbog F32.0

Trazodone (trade names Desyrel, Molipaxin, Trittico, Thombran, Trialodine Trazorel) is a psychoactive compound with sedative, anxiolytic, and antidepressant properties. The various manufacturers claim that the antidepressant becomes active in the first week of therapy. Trazodone has less prominent anticholinergic (dry mouth, constipation, tachycardia) and adrenolytic (hypotension, male sexual problems) side effects than most tricyclic antidepressants.

Trazodone is chemically and pharmacologically distinct from tricyclic antidepressants and tetracyclic antidepressants. Lacking the fused ring structures typical of these compounds, trazodone is a triazolopyridine derivative.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
4 dana u mesecu analgetike svih vrsta u kolicinama visim nego preporucene zbog izuzetno jaki bolova. Necu da pisem ime leka, jer cu onako za 2-3 meseca postati rezistentna i na njega i morati da smislim novi lek protiv bolova (a mislim da sam za ovih 6 i po godina pila sve iole poznatije).
Korisnikov avatar
By Dzi
Magnesium..vitamines B1,2,12..
Korisnikov avatar
By zboO
prepisali su mi propranolol 2x dnevno, ali sam ja debil koji odbija to da pije.

A kada me tahikardija opali vise nego inache bice kasno...a udara sve vise i sve cheshce..

...a redovno pijem kafetin...to sada vec sisam kao bombonice...

:neznam:
By Paranoid Androgynoid
beviplex i protektin, jer moram vestacki da odrzavam imunitet :njuska:
..i maticni mlec, isto iz tog razloga.. mada se to pije 4 puta dnevno ja se setim jednom u 4 dana :giggle:
Korisnikov avatar
By Blady
Beviplex... i sada sam trenutno na terapiji, necu pisati koji su lekovi u pitanju...
Korisnikov avatar
By starsailor
ranital i sl. skoro svaki dan zbog gastritisa ...
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
Originally posted by starsailor
za gastritis nema boljeg leka od kanarionovog ulja, pre svakog obroka dvadeset kapi k.ulja, a leci i depresiju.:stopdrogi:
By J...
Originally posted by zboO

Propanol je lek koji je napravljen tako da moze redovno i dugo da se pije jer je namanjen za suzbijanje poremecaja koji je konstantno prisutan (tahikardija, visok pritisak itd). Kafetin je za povremenu upotrebu tako da je sigurno da je propanol manje stetan nego kafetin koji, kao i svi lekovi protiv bolova jako ostecuje jetru i moze da dovede do povisenog krvnog pritiska.
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
dakle, bisoprolol i lorista i pored toga, mislim da cu dobiti anginu pectoris i umreti mladda:rentgen: a mozda samo imam panicni poremecaj i strah od vezivanja:fuck:
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by J...

Propanol je lek koji je napravljen tako da moze redovno i dugo da se pije jer je namanjen za suzbijanje poremecaja koji je konstantno prisutan (tahikardija, visok pritisak itd). Kafetin je za povremenu upotrebu tako da je sigurno da je propanol manje stetan nego kafetin koji, kao i svi lekovi protiv bolova jako ostecuje jetru i moze da dovede do povisenog krvnog pritiska.
znam, znam...kafetin pijem za glavu...dok je ne opalim o zid pa mi kafetin vise nece trebati..
By Swanheart
nista.
od lekova pijem samo nekad nimulid kad me glava bas bas bas zaboli
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
pijem orgametril na 28 dana, i androcur svaki dan......

Ostale uzimam intramuskularno...

:hekla:
Korisnikov avatar
By Island
Presolol (beta blokator slicno propranololu) zbog pritiska, cetvrt tablete.
Ponekad u slucaju zel. kiseline Ranisan, Gelusil i slicno.
Za glavobolju Brufen, al onaj manji, od 200mg, jednom u mesec dana, otprilike.
Kad ne mogu da zaspim (a treba rano da ustanem) ili kad negde dugo putujem pa da mogu da zaspim, onda neki blazi sedativ.
Kad imam dijareju a nisam kod kuce onda presecem Loperamidom. Za grceve ranije Buskopan, ali sada ga nema.
Antibiotike pijem jednom u 5 godina otprilike.
Kod prehlade i kijavice Rinasek, ali posle dva dana vec mi smeta, glavobolja, pritisak... delotvoran ali mi ne odgovara.
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by Silvija Plat
za gastritis nema boljeg leka od kanarionovog ulja, pre svakog obroka dvadeset kapi k.ulja, a leci i depresiju. :stopdrogi:
znam al meni je los ukus...a i volim hemuju :D ( zezam se) probacu..i ako izlecim depresiju castim te :cuddle:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Ne,zdraFo se hranim,vezbam svakodnevno i njet nista :D :rambo: :superheroj: :cobanica:
Korisnikov avatar
By Azdaja
hahahhha,ali to su extremni slucajevi kada nisam kuci :lol:
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
Originally posted by Silvija Plat
za gastritis nema boljeg leka od kanarionovog ulja, pre svakog obroka dvadeset kapi k.ulja, a leci i depresiju. :stopdrogi:
znam al meni je los ukus...a i volim hemuju :D ( zezam se) probacu..i ako izlecim depresiju castim te :cuddle:
drzim te za rec...
dakle otvoricu se, ja sam TABLETOMAN...volim da lecim i one bolesti koje nemam. tako cesto uzimam liobif, za regulisanje crrevne flore, peristaltike. takodje volim preparate za imunitet, a omiljeni mi je ekomer. zatim, diklofenak duo kod glavobolja i menstrualnih bolova. obozavam sumece, omiljene su mi ACE sa selenom. gelusil lac za gastritis. zatim deep relief gel, kada toliko dugo sedim za kompijuterom da se skroz ukocim. omiljeni antibiotici su mi penicilin i klindamicin.kad mi to gotkor prepise sva se ozzarim. etc.

jbte, al' ssam zaglibila:(
Korisnikov avatar
By one of the people
:misli:

pa jedini lep koji povremeno leti pijem je onaj REACTINE za alergiju (ili sto bi nas narod rekao - alegoriju)
Korisnikov avatar
By reveal
Jedino sto pijem je oligovit i beviplex.... zbog apetita. A to nisu ni lekovi... Mada su tablete! :teg2:
By Snow_Crystal
Originally posted by J...

znam, znam...kafetin pijem za glavu...dok je ne opalim o zid pa mi kafetin vise nece trebati..
:deda: isto....
Korisnikov avatar
By DJ Nemo
pressing kad me uhvati alergija
aloprol bas kada moram, tj kada ni pumpica ne pomaze
ventolin uvjek imam sa sobom
salbutamol ponekad
Korisnikov avatar
By Khons
nishta posebno. eventualno kad se setim glukozamin sulfat kapsule za kolena (sto bi, istina, morala cesce...).
glavobolja-aspirin, menstrualni bolovi-kafetin. i to jednom-dvaput mesecno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!