Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Mars
I onda to sto ti kazes: u primitivni fizioloski rastvor koji se u narodu zove pljuvacka (kod vas profi saliva,a?)
a-ha :nokti: :D
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by Mars
@Kiwi: Mislis da joj se zbog nosenja sociva dioptrija povecala?

"Sa ponosom mogu da objavim, da je simbol nase nove promotivne kampanje - Marsovo dupe"
(Milka Forcan, menadzer godine, PR i podpredsednik Delta Holding)

http://www.kombeg.org.yu/komora/nagrade ... komora.htm
Pre ce biti zbog nenosenja sociva...
Korisnikov avatar
By Mars
Meni su mnogi rekli da im se dioptrija zaustavila.

Licno mi se smanjila za 0.5, lekar kaze zbog nekakvog pomeranja ocne jabucice za neki milimetar, posto sa socivima nema naprezanja oka kao u slucaju naocara.

"Sa ponosom mogu da objavim, da je simbol nase nove promotivne kampanje - Marsovo dupe"
(Milka Forcan, menadzer godine, PR i podpredsednik Delta Holding)

http://www.kombeg.org.yu/komora/nagrade ... komora.htm
Korisnikov avatar
By IriS
Meni se dioptrija zaustavila zbog so?iva... Mislim da se nije smanjila... No, u septembru ?u i?i na kontrolu, pa ?u vas izvestiti :salut:
By fazza
Ja cu da poshizim shto kad stavim sochiva ne vidim dobro na blizinu. :(
Sochiva su mi za daljinu, tako da sve ono shto savrsheno vidim bez sochiva
(sitna slova) ne vidim sa sochivima. Ima li leka? :zvezdice:
Korisnikov avatar
By IriS
Ima leka, idi kod o?nog ponovo i kaži svoj problem... Nisu mi poznate te tegobe, jerbo ih nikad nisam imala, ali mogu?e je da ti trebaju nao?are i za blizinu...
Najbolje je da odes kod o?nog a ne sa nama nadrilekarima da pri?aš o tome :mucka:
By fazza
Originally posted by kiss addict
Ima leka, idi kod o?nog ponovo i kaži svoj problem... Nisu mi poznate te tegobe, jerbo ih nikad nisam imala, ali mogu?e je da ti trebaju nao?are i za blizinu...
Najbolje je da odes kod o?nog a ne sa nama nadrilekarima da pri?aš o tome :mucka:
Ici cu sigurno kada mi ponestane sochiva. :D Prvo ove zalihe da potroshim...
Inache, rekoh da na blizinu bez sochiva vidim savrsheno, a kada stavim sochiva
onda mi se sve zamuti. :nerd:
Korisnikov avatar
By Mars
Postoje multifokalna sociva, kao sto postoje multifokalna stakla. I oba kostaju mnogo jer se rade po narudzbini.

Dioptrija im se graduirano menja, a samo socivo je "teze" sa donje strane, tako da pri stavljanju samo zauzme polozaj koji treba. To resava problem razlicitih dioptrija za daleko i blizu.

Rekli su o Marsovom dupetu:
"Garant su silikoni! Nema sanse da je prirodno!"
(Jelena Karleusa, pevacica i pocasni doktor uporedne silikonologije na univerzitetu Braca Karic)

http://www.balkanmedia.com/magazin/kolumne/7/7.html
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Jos uvek se secam svog dede kako skida naocare za daljinu da bi procitao TV program. I kako zeza caleta koji je ocoravio pre njega, a imao je samo 40 kad su mu dali cvike za citanje.

Prepadnem ti se tako ja pre par godina da mi slbi vid i pozalim se drugarici kako ne mog uda vidim broj na tramvaju koji skrece na 50 metara od mene ako je sumrak i tramvaj neopran i kako bi mozda trebalo da odem da kontrolisem vid. I ona me sutne i kaze mi da na toj daljini ne vidi ni tramvaj...

Tako da ne znam kako je to imati sve te muke sa ocima. Znam samo da mnogo volim kada nekome cvike lepo stoje. (@Kiwi: to ce reci, macak, da ih obavezno poneses sa sobom ako se ikada budemo kombinovali ;) :D )
By Paris
Originally posted by Njuskalo
...
Tako da ne znam kako je to imati sve te muke sa ocima.
Blago tebi:yes:...A tvoje saosecanje sa nama je bas cool:cool2::grouphug:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by ParisH.
Originally posted by Njuskalo
...
Tako da ne znam kako je to imati sve te muke sa ocima.
Blago tebi:yes:...A tvoje saosecanje sa nama je bas cool:cool2: :grouphug:
Ma znas kako je - kas imas 100 kila, uvek mozes da odvojis dobar deo sebe za saosecanje.

Kad se samo setim koliko sexy ramova za oci ima... :mljac:
By ^djavoljeva^
imam crvene fancy naochare za vid i prezadovoljna sam... ;)
svi mi dele komplimente za nji'.....i nikada mi nije palo napamet da
nosim sochiva,daleko od toga...volim naochare....
ako bih nosila sochiva,to ne bi bila za vid,vecj bela... ;)
By ^djavoljeva^
da...nosim -,nije neshto mnogo ali dovoljno da ne mogu bez njih...dioptrija
mi se nije menjala vecj 2 godine...
Slika
eto i mojih voljenih cvika... :D
Korisnikov avatar
By Pitomi oblak
E jos samo da odlucim gde da odem po sociva :doh: :D :D :D

Preporuka za neku ordinaciju u Bg-u ?
Korisnikov avatar
By bu
sociva mozes da narucis u jednoj opticarskoj radnji u trznom centru pored meka na slaviji..a i imas optiku denic na vozdovcu..oni su extra ali su i mnogo skupi...
Korisnikov avatar
By Mars
Vidiš li ti datum na njegovom postu? :D

Nego pitao sam te i tamo u onoj drugoj temi: ne možeš da nosiš meka? Mora GP?
Korisnikov avatar
By bu
hahah nisam gledala datum..danas sam skroz out...pa kad sam bila na pregledu za sociva ..bila mi je stavila na sat vremena meka al nie mi odgovaralo ja msm..i onda mi prepisala gas-propusna..nemam neke probleme sa njima..nervira me sto nekad mi se pomeri pa mi zasmeta..i pola sata mi suzi ooko..ispada da placem..odma svi sta ti je sta ti je..heh..treba uskoro da odem na kontrolu nisam bila odavno..doduse ova moja doktorka mi ne uliva neko poverenje..
Korisnikov avatar
By Mars
Ja ti preporučujem da je promeniš.

U kom smislu ti nisu odgovarala meka?

Kod mene je period privikavanja na meka bio NULA minuta. Trenutno.

Za tvrda i GP znaš...Prvi dan malo...drugi malo više...i tako dalje.

Takodje si ograničen i deo dana koji možeš da ih držiš, a za meka znaš...možeš nekad i da prespavaš s njima bez ikakvih posledica.

Možda ti nije lepo stavila meka, možda su te žuljala?
Korisnikov avatar
By KiWi
nerviraju me ... pa koristim naočare ... imam jedne posebne za posao koje držim na radnom mestu :D jedne za po kući ... i jedne za goste :D

jao, ovo me je asociralo na jednu pesmicu

''
Korisnikov avatar
By bu
a znam..to me i zeza kod g-p.sto najvise 11sati mogu da se nose..doduse ja sam sto puta prekrsila to pravilo i nie mi bilo nista al svejedno..oko treba da odmori od sociva..sad kad budem isla pitacu za meka..jer bilo bi mi mnogo lakse ako mogu i da prespavam as njima..ovako gde god odem ako hocu slucajno da prespavam..nosim sve za sociva..kod mekih..zuljala su me malo i non stop sam treptala..uopste nisam mogla normalno da gledam..
Korisnikov avatar
By Mars
Na dva, na tri mesta idi. I za savet i za probu.

Jer mi je mnogo čudno da su ti baš ona pravila probleme, uvek je obrnuto. Možda ih je stavila naopačke, ona su totalno savitljiva i možeš da se zezneš ako ne obrtiš pažnju...i onda žuljaju i nema pomoći, mora da se skinu.

Inače kad su stavljena kako treba...ma ne osećaš ih uopšte.

Za spavanje će svi da ti kažu da izbegavaš, ali povremeno ništa neće da ti fali. Tj očima.

Sad...na duže staze...ne mogu ni sočiva da se nose neograničeno dugo...znam kad ljudi zadju u neke godine jednostavno više nisu opcija...neki degenerativni proce na oku, usled nošenja njih, godinama...zato ima veze i kad si krenula sa tim. Ali u svakom slučaju su meka mnogo manje agresivna od tvrdih i gp.

A i sad su napravili neka...kao...još bolja, još mekša, još blaža...koja ti produžuju taj period, što se godina tiče, nošenja...al ja sam opet uzeo moja standardna, meka.

Garant ti je naopačke stavila čim si imala problema sa treptanjem...
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by bu
kod mekih..zuljala su me malo i non stop sam treptala..uopste nisam mogla normalno da gledam..
mozda ti je nizak ph oka... probaj sa vestackim suzama...
Korisnikov avatar
By Mars
Ali žuljala su je odmah po stavljanju...ne posle nekog vremena.

Zato mislim da je nešto mehaničko u pitanju, ne ph.
Korisnikov avatar
By horus.
mozda samo drami... neki ljudi jednostavno nikada ne mogu da se naviknu na sociva, jer drame kad im i voda udje u oci... :)

ja sam bio jedan od njih... :)
Korisnikov avatar
By bu
heh ma ne dramim..posle kad je stavila druga..nie bilo takvih problema :) ...
Korisnikov avatar
By Mars
Uh. Pričaj mi.

Mene su od lekara poslali kući da VEŽBAM, samo pokret, na suvo - primakni prst, odmakni prst. Primakni prst, odmakni prst. Pa da im se onda javim, kad tako malo otupim te mišiće za treptanje.

Sad mogu bez ogledala da stavim sočiva, ronim...ali mi je horor kad treba da stavim par kapi u oko i dalje.

Misterije života...

Edit: pa da. Nosiš gp, znači koncept ti nije stran.

Videćeš - uživaćeš kad staviš meka.
Korisnikov avatar
By bu
ja bez ogledala ova moja ne mogu da stavim..vec sam jednom prilikom jedno izgubila..drugo slomila..heh..i onda uvek sa ogledalom stavljam :) ..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!