Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By haemoglobin
ne kazem da je placebo efekat vec pevam suncu: baby, did you forget to take your meds... :)
By Guion Nerville
Originally posted by KiWi

Što se tiče krckanja, ja pitao kiropraktičara kada sam bio prošli put ... To ima neke veze sa otpuštanjem azota ili tako nešto ... neki to imaju neki ne ... u većini slučajeva ne znači ništa ...
Kakvo "otpustanje" azota? :puzzle:

Hoces reci da mi kosti prde azot???
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by Banana
Originally posted by KiWi

Što se tiče krckanja, ja pitao kiropraktičara kada sam bio prošli put ... To ima neke veze sa otpuštanjem azota ili tako nešto ... neki to imaju neki ne ... u većini slučajeva ne znači ništa ...

verovatno je mislio na hiperaktivnost PAD-a (peptidilarginin-deaminaza) shto je chest uzrok degenerativnog reumatizma. prosto enzim genetski ima sposobnost da ronda po proteinskim molekulima koji imaju dosta arginina..a chini mi se da proteini hrskavitze imaju znachajnu kolichinu.
By Guion Nerville
Hvala.
Znaci ovako laicki treba da se cuvam od "degenerativnog reumatizma"?
Je l postoji neka prevencija?
Korisnikov avatar
By Kiborg

Ne kosti, no zglobovi :)
Evo objašnjenje sa vikipedije, jer me mrzi da kucam to isto na srpskom. Prosta fizika je u pitanju. Ovaj članak spominje ugljen dioksid kao gas koji formira mehuriće, a opet dosta njih spominje i azot, pošto ima i njega rastvorenog u telesnim tečnostima.
Naravno, ovo je hipoteza kako se to sve zbiva :) niko to baš nije dokazao na nedvomislen i jasan način.

Of these hypotheses perhaps the most popular is cavitation. When a manipulation is performed, the applied force separates the articular surfaces of a fully encapsulated synovial joint, which in turn creates a reduction in pressure within the joint cavity. In this low pressure environment, some of the gases that are dissolved in the synovial fluid (which are naturally found in all bodily fluids) leave the solution making a bubble or cavity, which rapidly collapses upon itself, resulting in a "clicking" sound. This process is known as cavitation. The contents of the resultant gas bubble are thought to be mainly carbon dioxide.[3] The effects of this process will remain for a period of time known as the "refractory period", which can range from a few seconds to some hours while it is slowly reabsorbed back into the synovial fluid. There is some evidence that ligament laxity may be associated with an increased tendency to cavitate.[4]
Korisnikov avatar
By Insorcer

Hvala.
Znaci ovako laicki treba da se cuvam od "degenerativnog reumatizma"?
Je l postoji neka prevencija?
Ne postoji.

Amaterski recheno: genetski "defekt"; struchno recheno:jedna od alternativnih formi gena koji kodira PAD nesposoban selektovati kada treba vrshiti dezaminaciju a kada ne.
By Guion Nerville
Kiborg, Armand, hvala!

S obzirom da nema prevencije, kada mogu da ocekujem pojavu degenerativnog reumatizma?

Koji je statisticki procenat od onih kojima nekad cuju pucketanje u kolenima da obole od degenerativnog reumatizma?
Korisnikov avatar
By haemoglobin

Kiborg, Armand, hvala!

S obzirom da nema prevencije, kada mogu da ocekujem pojavu degenerativnog reumatizma?

Koji je statisticki procenat od onih kojima nekad cuju pucketanje u kolenima da obole od degenerativnog reumatizma?
''
By Guion Nerville
Zelis reci da mi je pitanje paranoicno?
Pa moguce, ali Armand je rekao da je u pitanju: "hiperaktivnost PAD-a shto je chest uzrok degenerativnog reumatizma"
Takodje, bilo bi korisno i da on navede relevantne reference za to sto je rekao

Medjutim

It's unlikely that joint cracking is a significant cause of arthritis. Joint cracking is usually painless, and so long as it does not cause pain, most doctors agree that you are unlikely to be doing any harm. There are some conditions that can cause a joint cracking that need to be addressed, but these tend to cause symptoms of pain.

http://orthopedics.about.com/od/arthrit ... acking.htm

Knuckle "cracking" has not been shown to be harmful or beneficial. More specifically, knuckle cracking does not cause arthritis.

Joint "cracking" can result from a negative pressure pulling nitrogen gas temporarily into the joint, such as when knuckles are "cracked." This is not harmful

http://www.medicinenet.com/script/main/ ... ekey=12915

Dakle, kao sto rece Kiborg, ako ne izaziva bol i ostalo, ne treba se brinuti.
I da nije verovatno da je krckanje kolena znacajan uzrok artritisa....
Korisnikov avatar
By Kiborg
Eto, sve si saznao :)

Ono što Armand spominje su slučajevi pomahnitalih enzima koji dezaminišu svaki supstrat na koji nalete :lol: ja pravo da ti kažem nisam ni čuo za te enzime, mada se ne bavim artritisima i ostalim stvarčicama, ali ovo za zglobove i krckanje je opšte poznata stvar.

A knuckle cracking je specijalan slučaj, ono namerno krckanje zglavaka na ruci :) uglavnom se dokazuje da nije štetno, ali ima nekih radova koji pokazuju da kao smanjuje jačinu hvata. Ne mogu sad da guglam, sa tražim opet taj rad. Ali oni koji su pokušali da dovedu krckanje zglobova i kasniju pojavu artritisa nisu našli ništa značajno.
Korisnikov avatar
By Sunce
Pricajte vi sta zelite, puckala su meni kolena od malena, ali gazela je uvek bila najbrza u skoli, pobedjivala na krosevima, planinarila do besvesti, a danas seta od sat do 4,5 sati dnevno.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Kavitacija, najverovatnije.
Mada, primetila sam da se na pucketanje zglobova cesce zale ljudi koji su bili fizicki aktivni, pa su naglo prestali sa tom aktivnoscu... lek je, jednostavno, ponovo se fizicki aktivirati...
Korisnikov avatar
By Sunce
Citam sopstene odgovore na ovoj temi i ne verujem da sam to ja pisao. :giggle:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!