Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By adebisi
Originally posted by ^Paranoid Androgynoid^
tebi mogu dati savet i predlog koga da potrazis.. ali ako parice nisu problem :shrug:
posto je privatnik.. ali bez ijedne lose reci o njemu, i nije mu problem necija orijentacija, daleko od toga. i neces imati problema u komunikaciji sa "potpunim strancem" jer nije takav ni na trenutak.
ako zashkripi, vichi :friends:
koliko uopšte košta odlazak kod privatnika?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ne znam za privatnike, ja sam otisla kod drzavnog psihijatra (tj. moja dr opste praxe mi je dala uput, pa sam otisla na psihijatriju u istom domu zdravlja).

Na psihijatriji su me pitali kod koga zelim da mi otvore karton, ali ja nisam znala nikoga od psihijatara, a bas mi je bilo lose, pa sam rekla - kod onog ko ce prvi da me primi.

I tako sam dosla kod moje shrinkice.

Ispala je ok.

Ja sam sela na stolicu i nisam znala sta da kazem. Ona me je samo gledala i ja sam se rasplakala. Ona je cutala. Onda sam ja pocela da pricam, i bilo je ok.

Sto se mene tice, i dalje uzimam Trittico, 2/3 posle jela.

Sad sam ok, cak toliko da se pitam da li bih mogla da predjem na nesto sto bih uzimala samo po potrebi, mada vise ne mogu da razlucim da li mi je ok zato sto mi je objektivno ok, ili mi je ok zato sto uzimam terapiju.
Korisnikov avatar
By gorilica
Znachi, prvo lekar opshte prakse.
Ok, hvala.
Kod mene je vishe u pitanju apatija i povlachenje u sebe. Uostalom, videcemo, kada se nakanim da odem.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Mozda ne bibilo lose da se eventualno raspitas ko je od psihijatara ok, pa kad odes kod dr opste prakse i da ti uput, da znas unapred kod koga zelis.

Ja sam izabrala nasumicno i ispalo je ok.

To je sto se tice psihijatra.

Ne znam kako ide to za psihologa. Mogao bi neko ko ima iskustva da objasni proceduru.
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by adebisi

koliko uopšte košta odlazak kod privatnika?
verovatno varira od jednog do drugog.. ovo sto ja znam kosta 15eur po satu. :shrug:
kapiram da ispod toga ne moze biti, pogotovo ne u 'prestonici'.
Korisnikov avatar
By LittleRed
"moja" psihološkinja sada naplaćuje nešto ispod 20 evrića
trenutno si terapiju ne mogu priuštiti :sigh: a iz KC i DZ bi me verujem izjurili :lol:
By Paranoid Androgynoid
KZZMZ je za tebe lep izvor :) s obzirom da bi te bivsi profesori (tj. profesorke) mogle prepoznati ;)
mada kapiram da i za tamo treba uput.. ali kapiram i da ako se obratis na 'konsultacijama' da mozes i bez toga proci ;) znam par ljudi koji su probali i uspeli.
Korisnikov avatar
By gorilica
A chemu predrasude da je depresija neshto chega se treba stideti?
Korisnikov avatar
By BellyButton
Tarifa koju moj psiholog (tachnije neuropsihijatar) trazi je 5000 din. po seansi, a ona traje oko 2 sata... I nisam u toliko ozbiljnoj situaciji da bih morao dolaziti cheshce nego jednom u 2 meseca, recimo... Anxiozni napadi izazvani velikim stresom (chitaj, fakultetom) su u pitanju... pijem Rivotril (ima sedativno i antiepileptichko dejstvo)...
Toliko...

@gorilica
Volim ljude koji imaju zdrav stav prema svojoj bolesti, problemu... :)
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by gorilica
A chemu predrasude da je depresija neshto chega se treba stideti?
To ni ja ne razumem.
Niti razumem uopšte čemu predrasude prema odlasku kod psihologa/psihijatra.
U svetu je to normalna pojava, kao i odlazak kod lekara opšte prakse.. koliko samo ljudi ima ličnog terapeuta koga posećuje redovno, so what? Normalno je i potrebno brinuti o svom zdravlju uopšte, pa tako i o mentalnom zdravlju.
Valjda živimo na prostorima gde je i to još uvek taboo.. ali nas to ne treba sprečavati u brizi o sebi samima, jednostavno zanemariti šta drugi misle o tome i ići po svoje, kao i za mnoge ostale stvari uostalom. :)
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
pa i nije tako.
sada je medju omladinom 'cool' posecivati psihijatra
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by suicidal.pony
pa i nije tako.
sada je medju omladinom 'cool' posecivati psihijatra
Medju omladinom je cool sve shto je nekada bilo taboo ili "zabranjeno", bilo sa opravdanim ili neopravdanim razlogom... fuj...
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by KissQueen

To je sto se tice psihijatra.

Ne znam kako ide to za psihologa. Mogao bi neko ko ima iskustva da objasni proceduru.
Psihijatri su tu da na osnovu nekih simptoma postave dijagnozu,prepishu ti terapiju i leche te.
Razgovore potezu samo da bi iz njih zakljuchili nesto sto predtavlja bolest ili neki psiholoski poremecaj.

Psiholozi rade kroz prichu i razgovore,definishu i analiziraju tvoje probleme trazeci moguce reshenje da bi mogla sama sebi da pomognesh.
Zadiru duboko u lichnost i raschlanjuju stvari do najsitnijih detalja ne bi li ti bile jasnije.

Poslednje sto ce uraditi je prepisati ti terapiju,ako jedino tako mozes da resish probleme.
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by BellyButton

@gorilica
Pa znash kako, kao prvo, depresiju vishe dozivljavam kao problem, nego li kao bolest [nije u pitanju poremecaj zdravog razmishljanja, vec gubitak volje za noshenjem sa problemima], a buduci da sam u zivotu imao prilike da vidim ljude sa raznoraznim psihichkim problemima, od kojih minimum 90% ide na varijantu:"Mogu ja sam/a sa tim da se izborim, ne trebaju mi lekovi i struchna pomoc."; pa nakon pokushaja samoisceljenja svi do jednog zaglibe josh dublje nego shto su bili,logichan zakljuchak mi je bio da se sa nekim stvarima ne treba igrati vec se obratiti nekom ko je dobar deo svog zivota izuchavao sve te probleme i moze zaista da ti struchno pomogne.
Korisnikov avatar
By starsailor
gorilice potpuno se slazem. nemam sta da dodam.
been there seen that :misici:
By fazza
Moje iskustvo sa privatnim psihologom/psihoterapeutom je takodje pozitivno, seanse od 45 minuta su koshtale oko 10 evra, i to je tada kada sam ishao na terapije bilo ispod cene. Verujem i da je sada cena ista, a sa svakim dobrim psihoterapeutom mozhesh da se dogovorish oko cene. :)

Btw, od pre nekoliko dana potpuno sam prestao da uzimam Zoloft, posle skoro 3 godine. Nekoliko dana sam uzimao po 25mg, dok se nisam privikao, a onda ga potpuno izbacio iz upotrebe. Za sada se osecam dobro, s tim shto su mi se danas javile male vrtoglavice prilikom naglog pokreta glavom, shto je posledica neuzimanja Zolofta i nedostatka sertalina.

Drzhite fige! :fige:
Korisnikov avatar
By Rei
ne hvalish mi se

*drzhi fige*

:fige:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y

@gorilica
Pa znash kako, kao prvo, depresiju vishe dozivljavam kao problem, nego li kao bolest [nije u pitanju poremecaj zdravog razmishljanja, vec gubitak volje za noshenjem sa problemima], a buduci da sam u zivotu imao prilike da vidim ljude sa raznoraznim psihichkim problemima, od kojih minimum 90% ide na varijantu:"Mogu ja sam/a sa tim da se izborim, ne trebaju mi lekovi i struchna pomoc."; pa nakon pokushaja samoisceljenja svi do jednog zaglibe josh dublje nego shto su bili,logichan zakljuchak mi je bio da se sa nekim stvarima ne treba igrati vec se obratiti nekom ko je dobar deo svog zivota izuchavao sve te probleme i moze zaista da ti struchno pomogne.

Ja se borim sa jednom takvom osobom da ode kod nekog, ali nece, pod izgovorom - ionako ce mi reci da je problem u mojoj glavi i da moram sam to da resim.

Odbija lekove, jer tvrdi da je to vestacko stanje ne-depresije.
Korisnikov avatar
By Rei
Tarifa koju moj psiholog (tachnije neuropsihijatar) trazi je 5000 din. po seansi, a ona traje oko 2 sata...
huh ne mogu da ignorishem...
Koliko god tezhak tvoj problem bio, i koliko god njegova plata bila mala i koliko god on bio dobar neuropsihijatar, ovo je chista kradja chak i za seansu koja traje 2 sata.
Ima toliko 'alternativa', makar u beogradu, ne vidim zashto bi placao nekome 5k za seansu, chak ni ako ga godinama znash, tim pre bi trebao manje da naplacuje.

Ja sam svojeg shrinka, odlichnog might i add, placao 1.5k.
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by KissQueen

Ja se borim sa jednom takvom osobom da ode kod nekog, ali nece, pod izgovorom - ionako ce mi reci da je problem u mojoj glavi i da moram sam to da resim.

Odbija lekove, jer tvrdi da je to vestacko stanje ne-depresije.
Uhhh, borba sa vetrenjachama. :sigh:
Bojim se da se ta borba ne moze dobiti na lep nachin. Jedino neprestanim svadjama i ubedjivanjem, pa chak i prisilom. :sigh:
I sve to samo zbog ogromnih predrasuda koje ovde vladaju. Na zalost, u Srbiji danas chak ni masa fakultetski obrazovanih ljudi ne poseduje opshtu kulturu i podlozna je ukorenjenim, polu primitivnim ubedjenjima.
By Ulix
Na zalost, u Srbiji danas chak ni masa fakultetski obrazovanih ljudi ne poseduje opshtu kulturu i podlozna je ukorenjenim, polu primitivnim ubedjenjima.
:up:

To se jako lako vidi i na ovom forumu.

Odusevljava me to sto su ljudi spremniji da unajme vracaru nego da odu kod nekog ko im zaista moze pomoci. To je jedna vrsta ljudske gluposti koja ovde cveta i cveta. Evo, ceo ovaj folder je i vise nego sjajan dokaz za to.
By fazza
Vecheras sam besan, ali jako besan, nije da ne postoji razlog, postoji, ali kapiram da nije neshto zbog chega bih trebao da shizim.

Ovo je update u vezi sa mojim skidanjem sa Zolofta. Da vidimo shta ce dalje biti, dal' cu ubiti nekoga il' cu se ubiti. :lol:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Poslednji izvestaj - F41.2
Negde se provlacilo i to F32

Sto se tice lekova, ja sam neodgovorna kvochka, tako da nemoj da se neko poveo mojim losim primerom....
Jos pre manje od godinu dana sam dobila Cipralex, odlagala ga do krajnjih granica izdrzljivosti, a kada sam se odlucila da ga uzimam imala sam grozne nuspojave (mada je vrlo lako moguce da te nus pojave nisu vezane za lek, nego sam se jednostavno razbolela i usled virusa imala temperaturu, mucninu i lose stanje uopste), pa sam prekinula.
I ponovo se vratila malim bromazepamima po potrebi. Koje takodje ne uzimam. U smislu, da, iznerviram se, pocne srce da mi udara kao ludo, pocne da me boli grudni kos i isplacem se i tek kad sve to prodje i kada se smirim, setim se male bele kutijice.
Za mene je karakteristicno da mi se cesto desavaju te promene raspolozenja, cak do ekstrema, da iz apatije prelazim u hiperaktivnost, iz odlicnog raspolozenja u depresiju, cesto u toku samo jednog dana.
Iskreno, ne mislim da lekovi mogu da rese probleme koji do tog stanja dovode. Ali mogu da pomognu da se boris sa stvarima na koje ne mozes da utices.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by jukie
Dakle, čitam sve ove vaše životne priče i pitam se kako sam uopšte uspeo da živim ovoliko dugo bez ikakvih terapija depresije (što me plaši; čoveče ja sam tempirana bomba)... a sa druge strane postajem svestan koliki procenat ljudi u normalnoj populaciji ustvari funkcioniše na svakodnevnom nivou samo zato jer uzimaju prepisane lekove
Potpisujem. Ova tema me je, blago rečeno, šokirala.
By redanna6
lekovi su tu da stabilizuju osobu da bi bila u stanju da se posveti resavanju problema kroz terapiju. najbitnije je naci odgovarajuceg terapeuta.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
update:

ne uzimam vise terapiju.

dobro sam.

izmenila sam stil zivota i nacin prihvatanja stvari se izmenio, ili je mozda bio drugaciji redosled

nebitno

bitno je da sam ok.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!