Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Zibro
off :

aaa znaci ovo je ta deksijeva tema , boze ljudi pa ja ovo nisam niti citao niti sam ovde postovao

.
ON \

moram da prostudiram malo sta sve ovde pise pa cu onda mozda moci nesto i da kazem
Korisnikov avatar
By svejedno
Alo bre tresh, pa sto pises takve stvari?
..

Prvo, to je najgluplje sto moze da uradi.

Ako vec ide tamo, neka bude iskren, ili neka lepo skupi muda i lepo kaze da nece da ide, i svima ce biti do jaja.

Drugo, jel moguce da, pored 'tolikog' iskustva sa gudrama, ne samo da odobravas, 'ajde to bih jos i skapirao, nego podstices 'dobrog druga' da se jos vise gudrira, laze svoje roditelje etc?

..

Jbt, sacekaj par godina, pa se seti sta si pisala i zgrani se.
By Hans
:sladoled: nisam posećivao takva mesta...ahahahahah, sve sam ih prevario....they're tryin' make me gooo to rehaaab but I won't gooo gooo goooo.... :saksofon:
By Swanheart
zar ne bi bilo fer i korektno prema ljudima koji te vole da budes bar malo iskren, ako neces da se menjas i to im reci, bar da ne tracis vreme psihologu jer sigurno ima drugih ljudi kojima je pomoc takodje potrebna i koji ce biti iskreni.
By Ulix
Deksi, ako ti vec nudi psihoterapiju, mozda je dobra ideja da je prihvatis. Ne morate uopste da pricate o drograma, mozete da pricate o bilo cemu, a koliko sam shvatio iz tvojih ranijih postova, itekako bi imao sta da joj kazes. A dobra stvar je sto ce ona da se prilagodi tebi - dakle, radicete kako ti odgovara, kad i sta. Nemas sta da izgubis.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Ulix
Deksi, ako ti vec nudi psihoterapiju, mozda je dobra ideja da je prihvatis. Ne morate uopste da pricate o drograma, mozete da pricate o bilo cemu, a koliko sam shvatio iz tvojih ranijih postova, itekako bi imao sta da joj kazes. A dobra stvar je sto ce ona da se prilagodi tebi - dakle, radicete kako ti odgovara, kad i sta. Nemas sta da izgubis.
Indeed, Dexi, psihoterapija uopste nije losa ideja.

Ali veoma je losa ideja prihvatiti je & lagati.

Izvuci maximum, sto kaze Ulix, ne morate svakako samo o drogama da pricate.

..

Ili prosto nemoj da ides.

Ali najgluplje je lagati.

..

Edit - evo, da citiram jos nest sto je mozda poenta price (drti cesto ume da ubode poentu, primecujem)

Originally posted by Dirty 19g
Koliko god da ne podrzavam to sto radis, razumem te.
Rekao bih, pod uslovom da ti to ne utice previse na druge aspekte zivota, u smislu zdravlja ili recimo skole (manje vise), da je najbolje da te puste jos neko vreme... jer stvarno verujem da ce ti to jednom dosaditi.
Ali to treba da dodje samo od sebe, bez ikakve prinude, jer posledice bilo kakve vrste prinude se nikada ne znaju... a cesto se desi da coveku bude gore od toga, nego kada bi ostao nepromenjen.

E sad... jos sam negde pominjao da ja psihologe/psihijatre nikako ne dozivljavam kao losu stvar.
Oni bez imalo subjektivnosti (makar bi trebalo!) mogu da popricaju sa tobom o svemu, i ne trebas nicega pred njima da se stidis.
Reci sve sto ti je na umu i ako te nesto muci.
Ali mislim da je za pocetak mnogo bolje bilo da odes sam.
A ako osetis potrebu, kada se oslobodis da o tome pricas, da sve to kazes pred roditeljima, to je opet nekako lakse... nego da se potpuno sam suocis sa njima.

A roditelji kao roditelji... a pored toga nisu u tvojoj kozi i ne mogu da znaju potpuno sve razloge...
Bice to tesko... ali jbg, moraces sa tim da se suocis.
Mislim da ce ti to doneti jedno veliko zivotno iskustvo, i nadam se pozitivno po sve vas.
By Tresh-grl
Ako ne bude otisao tamo roditelji ce ga ogranicavati u nekim aspektima zivota,mogu da se kladim da hoce.
Postavice mu ultimatume,jasne granice i uslove i nabijace mu na nos sto nije otisao.
Zato mu je moj savet da ide ali poznajuci ga on nece ni pola toga da kaze i lagace,znam Deksija bolje nego njegova keva.
ali opet to je bolje jer onda moze opusteno da se vrati na staro bez nekih adrenalinskih shokova,proveravanja i uslovljavanja...a cak i da se to desi ponekad sad je spreman i na to i zna kako ce i sta ce uraditi.

Neko koristi za kanalisanje svojih problema sport,neko razvija druge talente a neko gudru....to je nas svet,nazalost.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Tresh-grl

Neko koristi za kanalisanje svojih problema sport,neko razvija druge talente a neko gudru....to je nas svet,nazalost.
Droga se ne koristi za KANALISANJE frustracija od problema.

Ako droga ima neke veze sa problemima, to je prosto bezanje.

A problemi veoma dobro cekaju. I sacekaju.
..

No, nije to ono sto sam ti zamerio, zamerio sam ti to sto druga savetujes da laze roditelje, da se gudrira, da prosto manipulise roditeljima, ne shvatajuci da je taj problem pre svega njegov, ne njihov.

I da time vise manipulise sam sobom.
..

Ako mu zelis dobro, ako ga volis, i ako ga zaista toliko dobro poznajes, pomozi mu da na najbolji moguci nacin isharmonise odnose u porodici (koliko je to moguce), ne prosto da.. bezi.
By Tresh-grl
Originally posted by svejedno

Droga se ne koristi za KANALISANJE frustracija od problema.

Ako droga ima neke veze sa problemima, to je prosto bezanje.

A problemi veoma dobro cekaju. I sacekaju.
..

No, nije to ono sto sam ti zamerio, zamerio sam ti to sto druga savetujes da laze roditelje, da se gudrira, da prosto manipulise roditeljima, ne shvatajuci da je taj problem pre svega njegov, ne njihov.

I da time vise manipulise sam sobom.
..

Ako mu zelis dobro, ako ga volis, i ako ga zaista toliko dobro poznajes, pomozi mu da na najbolji moguci nacin isharmonise odnose u porodici (koliko je to moguce), ne prosto da.. bezi.
Pa to je po meni brzo i efikasno resenje problema :saksofon:
Uvek moze na kraju krajeva da se spakuje i dodje u NY kod mene da zivi....imam nepresusne izvore psihoaktivije do kraja zivota. :eifranloo:
Kad budem sedela za kompom neko duze vreme onda cu mozda i obrazloziti neke stvari ovde,sad moram da se spremam za zurku.
Korisnikov avatar
By svejedno
Lepo :eifranloo:
..
Pa to je po meni brzo i efikasno resenje problema :saksofon:
Vidim.
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by svejedno
Originally posted by Ulix
Indeed, Dexi, psihoterapija uopste nije losa ideja.

Ali veoma je losa ideja prihvatiti je & lagati.

Izvuci maximum, sto kaze Ulix, ne morate svakako samo o drogama da pricate.

..

Ili prosto nemoj da ides.

Ali najgluplje je lagati.

..

Edit - evo, da citiram jos nest sto je mozda poenta price (drti cesto ume da ubode poentu, primecujem)

Originally posted by Dirty 19g
Koliko god da ne podrzavam to sto radis, razumem te.
Rekao bih, pod uslovom da ti to ne utice previse na druge aspekte zivota, u smislu zdravlja ili recimo skole (manje vise), da je najbolje da te puste jos neko vreme... jer stvarno verujem da ce ti to jednom dosaditi.
Ali to treba da dodje samo od sebe, bez ikakve prinude, jer posledice bilo kakve vrste prinude se nikada ne znaju... a cesto se desi da coveku bude gore od toga, nego kada bi ostao nepromenjen.

E sad... jos sam negde pominjao da ja psihologe/psihijatre nikako ne dozivljavam kao losu stvar.
Oni bez imalo subjektivnosti (makar bi trebalo!) mogu da popricaju sa tobom o svemu, i ne trebas nicega pred njima da se stidis.
Reci sve sto ti je na umu i ako te nesto muci.
Ali mislim da je za pocetak mnogo bolje bilo da odes sam.
A ako osetis potrebu, kada se oslobodis da o tome pricas, da sve to kazes pred roditeljima, to je opet nekako lakse... nego da se potpuno sam suocis sa njima.

A roditelji kao roditelji... a pored toga nisu u tvojoj kozi i ne mogu da znaju potpuno sve razloge...
Bice to tesko... ali jbg, moraces sa tim da se suocis.
Mislim da ce ti to doneti jedno veliko zivotno iskustvo, i nadam se pozitivno po sve vas.

Znam ljudi,icicu najverovatnije....mozda ne cesto ali svakako ne moze da skodi kao sto kazete....
Mislim da ce to smiriti malo moje matorce a i koliko toliko biti dobro po mene.

Hvala na podrsci, znaci... :)
Korisnikov avatar
By Deksi

Zato mu je moj savet da ide ali poznajuci ga on nece ni pola toga da kaze i lagace,znam Deksija bolje nego njegova keva.
I ovo je,nazalost,tacno.
Poznajem sebe i znam koliko sam zatvoren,necu ni pola stvari koje bi mozda trebalo reci i izloziti ovom psihologu...ali valjda ce i to malo sto kazem postici neke efekte.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Neko od moderatora je isekao i to je dobro ali moram da prokomentarisem jer se ishokirah kad sam procitao:
Tresh-girl
...

Dobro ljudi ja samo obavestavam kako je stanje na trzistu u bgu ;)

...
Ovakvi i slicni postovi ce za sobom ubuduce da povlace trajni ban s foruma jer se ovde zasigurno nece promovisati narkomanija, a narocito ne ovako arogantno.
Samo obavestavam... ;)
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Deksi

I ovo je,nazalost,tacno.
Poznajem sebe i znam koliko sam zatvoren,necu ni pola stvari koje bi mozda trebalo reci i izloziti ovom psihologu...ali valjda ce i to malo sto kazem postici neke efekte.

Samo nemoj da lazes. Ma koliko sturo bilo, sce je ok, pricaj malo al' neka bude istina.

Ako zelis neke efekte.
Korisnikov avatar
By jukie
Sad ste me opet zagolicali ovim "stvarima koje bi trebalo reći svom psihologu", pa neko kao kaže pola stvari a ne sve. Koje su to stvari koje treba reći?

Verujem da sva omladina koja tamo dođe ima jednu istu priču "evo ja imam 1x godina, i tako malo idem u školu, i sve mi je smor, i hoću nešto da mi se dešava da mi ne bude dosadno, onda malo uveče/noću idem u klubove i na žurke, i tamo ljudi koriste xy supstancu a poneki i yz supstancu, pa sam i ja probao, i to mi se svidelo pa sam probao nekoliko vrsta, i sada mi više nije dosadno, mogu da upoređujem efekte, ali eto moji roditelji su se malo unervozili pa su me uhvatili, i baš su se popalili na odvikavanje, i tako sam vam ja dospeo ovde"

Ne znam, verujem da je ta psihološkinja to sve čula milion puta. Najverovatnije sve to što mislite da može da se sakrije ume da prepozna čim uđete na vrata. Pogotovo ako je "kul" kako reče Deksi, znači nije zatucana i verovatno je vrlo inteligentna.
Korisnikov avatar
By Galakticki Kompas
Uf ala ste zaratili... Ipak, istina je da je od 100% ai psihoterapeuta (molim da se pravi vrlo jasna granica i razlika izmedju psihijatra, psihologa i psihoterapeuta - ni psihijatar ni psiholog nisu psihoterapeut vec je to posebna edukacija na poslediplomskom nivou koja traje NAJMANJE 4 godine!), dakle mnogi od ovih pobrojanih su i sami zeli za LECENJE (procena je oko 85%)
Prema tome, oprez i pri izboru psihoterapeuta! Najopasniji su oni koji nakon zavrsene edukacijenemaju nikakvu superviziju svoga rada. Po meni licno, najopasniji su oni koji iskljucivo veralnim tehnikama kao postizu nesto - um laze, ali telo nikada...
Korisnikov avatar
By Galakticki Kompas
Sto se narkomanije tice - kompleksan i vrlo individualan problem pa mu tako treba i pristupiti. Inace, ljudi sa adikcijom imaju mnogo vece potencijale za sveobuhvatni - psiho-somatsko-duhovni rast i razvoj na sebi, i to mnogo veci nego nas zajednicki. Sto se pljuvaca narkomanije tice, pa ja bas volim kada kod pljuvaca ispliva u stvari njihova mizerna nezrelost i nesposobnost da iskorace iz svojih malih sterilnih svetova... Sto se Drajzerove tice, moja poznanica je jednom prilikom bila tamo zbog narkomanije i pobegla odatle glavom bez obzira. Danas je ziva i prava, zadovoljna i zaljubljena. pomoc je potrazila na sasvim drugom mestu, bogu hvala :)
Korisnikov avatar
By Galakticki Kompas
[/quote]

I ovo je,nazalost,tacno.
[/quote]

Deksi, ne poznajem te, ali ovo sto ti radis je jedna svojevrsna manipulacija! Prosto, jano je svakome ko je imalo strucan u ovoj prici da se ti poigravas kako sa nama ovde na forumu, tako i sa svima sa kojima su u privatnom kontaktu, pa jedno pitanje za tebe: Koju igru igras? I da li zaista mislis da su svi oko tebe cuclali vesla pa ne provaljuju da ih vozas u stvari.

Je, ako vec konstatujes kako poznajes sebe i konstatujes svoju kao neku zatvorenost, pa kako je onda moguce da ne donosis svesnu odluku da sebi i pomognes??? To se zove igra manipulacije. Dakle, privukao si paznju pojedinaca na ovom forumu koji te sada kao maze i paze dusebrizno, ne kapirajuci da ih u stvari manipulises na najbezvezniji moguci nacin. Znas, postoje mnogo kvalitetniji i efikasniji nacini da budes u centru paznje i dobijes potvrdu sopstvenog postojanja - recimo, kako ti na pamet ne pade da odes na terapiju, suocis se sa tim isprdkom od otpora i onda dodjes ovde da se ljudski pohvalis: "E ljudi, uspeo sam, mislio sam da sam najpmetniji ali... toplo preporucujem svakome ko ima problem da potrazi strucnu pomoc i potrudi se, zalozi za s... etc. etc."
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Galakticki Kompas
I ovo je,nazalost,tacno.
[/quote]

Deksi, ne poznajem te, ali ovo sto ti radis je jedna svojevrsna manipulacija! Prosto, jano je svakome ko je imalo strucan u ovoj prici da se ti poigravas kako sa nama ovde na forumu, tako i sa svima sa kojima su u privatnom kontaktu, pa jedno pitanje za tebe: Koju igru igras? I da li zaista mislis............
[/quote]
Koju igru igras? :lol:
Ovo je jace od mene.... Moooraaaam..... :smeh:

''
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
I ja sam svojevremeno - ne tako davno - isao kod psihologa. Svojom voljom, i apsolutno bez problema sa drogom.

I sam sam davno svoja narko iskustva trpao u svaki drugi post (valjda zato sto sam pusio ganju po cio dan, a uvece nerijetko blejao sa ekipom ili picio na zurke naboban kao zvijuk). Medjutim, da iskuliram sve to (ukljucujuci i ganju - nisam zapalio jox ne pamtim) mi nije trebao psiholog, i ja je nisam koristio za bjezanje od problema.
Samo sam skontao da je vrijeme da pocnem ozbiljnije da radim na sebi, svojoj licnosti - i da bi mi za to trebala strucna pomoc, cisto da bih uspjesnije formirao sebe kao zrelu mladu osobu.
Nastavio bih, da sam imao kinte - nazalost, terapije su prilicno skupe za moj dzep, mada cu svakako uskoro (vjerovatno kad krene sezona i zgrtanje kinte od vodickog posla:giggle: ) poceti opet.
jednostavno, koliko god na pocetku bilo cudno (sto je valjda i normalno, ja i kad kod ljekara opste prakse idem imam malu tremu:P ) ubrzo se toliko opustis da prosto uzivas u radu i razgovoru..

zato ti je (i) moj savet da iskoristis priliku. Koliko god tvoji problemi bili komplikovani, sigurno je ona do sada imala bar nekoliko slicnih slucajeva. I moci ce da ti pomogne. Svjesno odbijanje pomoci u takvom slucaju je cist mazohizam - da ne kazem glupost.

toliko. :bananica:
Korisnikov avatar
By Deksi
Cela ova situacija je potpuno izbacila iz takta moje matorce......a ja nisam mogao ni da zamislim da ce mi sve ovako tesko pasti.
Korisnikov avatar
By Zoe
@Galakticki kompas: tesko daje Deksi ovom temom hteo da izmanipulise nas sa Foruma; i ako se ti smatras izmanispulisanim, onda jebi ga.
Ja ne.
Ja mislim da je onako kako je i napisao-da ne zna sta da radi, a sa druge strane radi i ovo i ono. I to je sve.
Nikakve teorije zavere, nista drugo.

A ono sto si rekao da " ljudi sa adikcijom imaju mnogo vece potencijale za sveobuhvatni - psiho-somatsko-duhovni rast i razvoj na sebi, i to mnogo veci nego nas zajednicki" se slazem :up:
Korisnikov avatar
By Draco
Meni je skola, neko bash kratko vreme, bila preko puta drajzerove. Onda promenih skolu, ali ne i navike. =)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Zoe

A ono sto si rekao da " ljudi sa adikcijom imaju mnogo vece potencijale za sveobuhvatni - psiho-somatsko-duhovni rast i razvoj na sebi, i to mnogo veci nego nas zajednicki" se slazem :up:
U kom smislu? Molim konkretne primere, dokaze, izvore...
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by MinaHarker
Originally posted by Zoe

U kom smislu? Molim konkretne primere, dokaze, izvore...

Znala sam da ce neko da se uhvati za ovaj moj citat, i sve trcim da se objasnjavam.....no:
Ja sam recimo i dokaz i primer i izvor za gorenavedeno, a ko iole poznaje psihologiju, reci ce ti da su ljudi skloni adikciji izrazito senzibilni, osetljivi i osecajni.....Najcesce se odaju narkomaniji svake vrste zbog neresene i nestabilne porodicne situacije, i drugih traumatskih dozivljaja koji i ne moraju biti usko vezani za porodicu (mada najcesce odatle poticu), kao i neresenih i sukobljenih osecanja u sebi samima.
Obzirom da ima puno onih sa istim/slicnim problemima a ipak ostanu str8 i "cisti",i nikada u svom zivotu nemaju problem sa adikcijom, shvatamo da su ovi drugi Hyper-sensitivni i osecaju sve nijanse, one ih pomeraju, pogadjaju, definisu..........te STOGA su oni izvrstan materijal i za taj sveobuhvatni i duhovni rast i razvoj na sebi i sve ono tanano sto se sa ljudskom dusom moze ciniti..........

Ako hoces opsirnije informacije, procitaj slobodno bilo koju studiju ili psihijatrijsku enciklopediju koja govori o strukturama licnosti, i narkomaniji/alkoholizmu/drugim-ostalim adikcijama........pa nesto i sama povezi ako bas tamo ne pise tacno OVAKO.

Jos nesto-ne sme se bukvalno sve shvatati i generalizovati; ako je receno da ti ljudi imaju veci potencijal, to ne znaci da ga "ovi drugi" nemaju, niti da je ta tvrdnja iskljuciva (bar je ja, kad sam je citirala, nisam dozivljavala kao iskljucivu).
Ako te zanima sta je onaj prvi mislio, onaj citirani, citiraj ga, pa vidi s`njim........

(ovo sam napisala u sekundi, ne da mi se da se udubljujem u nesto sto zahteva objasnjavanje ovako delikatnih stvari, a o kojima sam ja dosta i edukovana a i bila "jedna od njih", sada, kada me glava boli i kada mislim da imam neku tumorcinu na mozgu, jer ne prestaje 5 dana.....)
Korisnikov avatar
By Deksi
Matorci su se smirili malo,mislim da sam ih ubedio da nema potrebe da brinu.
Od sledece nedelje ponovo idem kod psihologa s vremena na vreme.
Evo sad ce 10idan odkako sam clean....s obzirom da je u zadnjem periodu od par meseci moje zezanje sa gudrom bilo precesto nije mi toliko tesko palo ovo...samo sto mi je skroz cudno funkcionisanje bez icega i bez razmisljanja o trpanju svih mogucih psihoaktivija u sebe.
Im proud of myself :klap:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Mislim da su svi koji te znaju ponosni, i zavide ti...
Korisnikov avatar
By Zoe
:klap:

(btw, poznat mi je taj osecaj, ali keep going)
Korisnikov avatar
By KiWi
Deksi, ako ideš budi iskren i reci sve što misliš. Ako planiraš da lažeš, nemoj se ni truditi da trošiš svoje vreme na Drajzerovu.

Što se tiče rešavanja problema, ne znam kako bilo koji vid droge (i najbezazleniji) može da REŠI neki problem. Može da skrene misli, ali ne više od toga :D To možeš da uradiš i štrikanjem, manje škodi ...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
OFFTOPIC MODE: ON
Unic0rne, jednom i ti da doneseš pravu odluku u pravom trenutku o banovanju :D
OFFTOPIC MODE: OFF
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!