Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Pending-For-A-Bending
Moje misljenje je da osoba sama mora o tome da odluci..
A kad to stvarno odluci, nije vazno koja se metoda koristi
Korisnikov avatar
By Sutekh
^ :hug:

edit, bah:

A kad odluchi, jako je bitno da ima uslove za to (izolacija, pre svega - menjanje starih navika, starog drushtva, misaonih matrica itd i pre svega: podrshku blizhnjih)
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Sutekh

edit, bah:
menjanje starih navika, starog drushtva, misaonih matrica itd i pre svega: podrshku blizhnjih)
pa da
neizvodljivo....
Zelju za tim i dozivljaj,stav koji se ima prema takvim stvarima je bukvalno nemoguce promeniti.
By Ulix
Originally posted by Deksi
Originally posted by Sutekh

edit, bah:
menjanje starih navika, starog drushtva, misaonih matrica itd i pre svega: podrshku blizhnjih)
pa da
neizvodljivo....
Zelju za tim i dozivljaj,stav koji se ima prema takvim stvarima je bukvalno nemoguce promeniti.
Kognitivna i bihejvioralna psihoterapija se upravo bavi time - menjanem obrazaca misljenja i ponasanja. Cilj je da zavisnik uspe da stavi pod kontrolu upravo zelju za narkoticima. Tj. zelja sama po sebi ne nestaje, ali se uce nacini da se ignorise. Tesko je, uzasno tesko, ali nije nemoguce.
Korisnikov avatar
By Dr.Lee
Once a Junkie, always a Junkie:doktor: :doktor: :doktor: :doktor: :doktor: :astral2:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by untouchable
Originally posted by Ulix
Moje je misljenje da primarnu ulogu u odvikavanju od droge moraju imati nefarmakoloske metode - psihoterpija i socijalna terapija.

farmakoloske metode - da, za otklanjanje apstinencijalnih simptoma.
psiho i socijalna terapija - za apsolutno sve ostalo.

i volja. kao temelj svega toga.
nece ni Rusi ni ECT ni psihofarmaci ni nekakve terapije pomoci ako se nema samo to jedno parcence celog tog off-drugs mozaika - cista izolovana volja.

TACNO. Imala sam puno problema sa skidanjem i uzimanjem i skidanjem........i odlucila da vise nikad necu, ali sama sa sobom, nisam uspela da nadjem besplatnu strucnu pomoc, pa sam morala da se oslonim na svoje prioritete i snagu volje......i, uopste, da izvagam sta dobijam a sta gubim........Cinilo mi se da gubim mnogo, ali nije tako, zavisi kako gledas.......naravno da tako gledas kad se tek skidas i tek skines, ali malo kasnije se stabilizujes, i razmisljas malo drugacije....cuj malo, puno drugacije razmisljas.........

Ne znam za apsolutno izlecenje. Ne mogu da tvrdim nista, ali nastojim....
Apsolutno izlecenje bi, u stvari bilo da stalno snagom volje, zelje, i redanjem prioriteta sebe podsecas na ono zaista bitno.

I LJUBAV. Mnogoooooooooo ljubavi.
Korisnikov avatar
By heroji
Vrlo je vazno gde se osoba leci. Ustanove kao sto je Drajzerova nisu sposobne za lecenje ozbiljnih zavisnika od heroina . Jer , nije dovoljno da te nakljukaju lekovima i da na svakih par dana ides na razgovore sa psihologom. To je jako slozenija stvar.
Ali, gde god se i kako god se lecili, niko ne moze da vam pomogne ako vi zaista ne zelite da se izlecite ( sto je cesto slucaj, jer vecina narkomana se leci pod pritiskom ), tako da prvo treba objasniti i naterati ostobu da shvati da zaista treba da se leci.
Postoji jedna ustanova CPN- Centar za prevenciju narkomanije u Beogradu . To je samostalna ustanova, hocu da kazem nije drzavna. Imaju jako zanimljiv / "zanimljiv" nacin lecenja .

- u lecenje je ukljucena porodica - maksimalno i jako ozbiljno ( npr. obavezno je prisustvo bar nekoga od clanova porodice prilikom svake "seanse" koje su inace grupne, jednom nedeljno se organizuje porodicni sastanak u kuci )

- izricito je zabranjena upotreba bilo kakvih nelegalnih supstanci

- zabranjena je upotreba bilo kakvih lekova

- morate da pravite dnevni plan obaveza unapred, kad sta radite, gde idete, sa kim se vidjate

- zabranjen je odlazak na mesta koja mogu lose da uticu na lecenje, kao i vidjanje sa odredjenim ljudima koji mogu lose da uticu na vas

- vrse se nenajavljna testiranja, kad god se posumlja nesto

- dobijate specijalni novi broj mob. telefona, preko koga moze da se kontrolise vase kretanje ( sto vi naravno ne znate ), tako da ako zbrisete negde , mogu da vas nadju

- svaki dinar koji potrosite morate da pravdate racunima

- sve u svemu morate da menjate zivot iz korena, i najmanje sitnice se shvataju kao recidiv u ponasanju

.... verovatno sam nesto i zaboravila, naravno pravila se razlikuju zavisno od tezine i specificnosti problema

I jos jedna bitna i zanimljiva stvar. Glavna osoba u lecenju nije psiholog ili psihijatar ( naravno psiholog je ukljucen u lecenje ) , vec " jedan covek" koji sa medicinom nema nikave veze. Da bi sve to funkcionisalo Centar je jako povezan sa policijom. Ako se proceni da vam je ponasanje postalo ponovo rizicno ili da moze da postane ili kod teskih slucajeva vec od prvog dana lecenja uvode se " blokatori" ( ne lekovi :-) ) vec dva policajca u civilu koji su sa vama 24 sata dnevno, koliko god je potrebno. Znaci , spavaju u vasem stanu, idu sa vama npr. na fakultetet, bukvalno se ne odvajaju od vas sta god da radite i sa kim god da pricate.

Malo sam haoticno ovo objasnila, ali nadam se shvatate kako funkcionisu stvari.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!