Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Obrezivanje?

obrezan sam
36
24%
nisam obrezan
104
68%
obrezan sam ali bi voleo da nisam
2
1%
planiram u skorije vreme
11
7%
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja bih ti rekao samo za otok, uzmi Chymoral Forte, 3 puta dnevno po 2 tablete.
Obično se daju i antibiotici pošto je to mesto bogato bakterijama, ali ako ti to nije rečeno onda ništa, čemu ti služi onaj gentamicin /mast/ koji su ti rekli da kupiš?
Za erekcije - ako ih dobiješ - stavi led iz friza u kesu /čistu, one za zamrzivač su OK, da se ne bi kvasila rana/- pomaže. Podrazumeva se da kesu držiš vrlo kratko, da se postigne efekat i ne stavljaj taj led na šav (mesto gde je šiveno) nego par cm ispod.
Korisnikov avatar
By mmiki
Super, ja ti vec poslao U2U, ali bolje je na ovaj nacin jel ce osobe sa istim problemom moci da se bolje upute. VELIKO HVALA u svakom slucaju.:hvala:
Korisnikov avatar
By Rei
Meni su rekli da pijem neki antibiotik i josh neshto ne secam se tachno shta, moguce da je bash taj chymoral forte.
Sve ostalo isto, operacija trajala sat vremena, pod lokalnom anastezijom, bilo jako bolno, konci trebali da ispadnu sami za 20-30 dana... Par 'tvrdoglavih' sam ischupao sam posle :ostrisekiru:
Korisnikov avatar
By mmiki
Super, bas mi je drago sto ovaj forum ume da bude jako koristan.

No rekli su mi pre da operacija kosta 13000din, ja se ubi od peljesenja sopstvene keve, a sad kad sam dosao niko me nista nije pitao... Izgleda da sam kevu krao za dzabe, no sad imam pare.:smilegrin:
Korisnikov avatar
By Rei
Boli te uvo :D

Ja svojoj kevi nisam ni rekao da cu imati operaciju do par dana pre iste :lol: Kako se zhena frapirala jadna... Ne bih joj ni rekao da mi nije trebao potpis jednog roditelja poshto sam bio maloletan...
Kako bih kasnije objasnio da treba da mirujem nedelju dana mi nije uopshte padalo na pamet :lood:
Korisnikov avatar
By mmiki
Jao, moja keva nema pojma... Zato su mi rekli da treba da platim posto sam maloletan a nemam odobrenje. No ni potpis ni pare nisu trazili. :D :D :D
E sad imam i ja problem oko toga koliko cu biti odsutan od skole i kako to sakriti... Evo danas sam bio "sakriven" u kuci strica, verovatno cu i sutra za vreme skole, posle cu da odem kod lekara opste prakse da mi napise opravdanje (mnogo dobra doktorka tako da nece biti problema, nece traziti roditelja), samo ja bih voleo da ne zaostajem sa skole tako da bih isao u skolu vec u ponedeljak, mislim da nece biti nekih problema.
Korisnikov avatar
By IceBerg
obrezan od trece godine zivota
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Za mnoge je ovo lichna tema, koja se tiche religijskog izbora. Ili jedina opcija koja je bila ponudjena od strane doktora za reshavanje medicinskih problema.

U svetu postoje mnoge institucije koje podrzavaju obrezivanje. Kao i doktori koji smatraju da je obrezivanje u religijske svrhe obichno sakacenje genitalije i da se krshi s etikom i moralom.

Morgan ce pokushati da da odgovore na pitanja koje mozda muche Vas i malishu.

Obrezivanje u Egiptu.

Verovali ili ne, obrezivanje je nastalo kao nachin da egipcani razlikuju robove od slobodnih ljudi.
Obrezivanje je bio znak robstva. Svaki rob je morao biti obrezan. (nasilno)
Jevreji koji su bili robovi, su prihvatili to kao deo svoje tradicije i povezali sa svojom religijom.

Obrezivanje i sprechavanje HIV-a?

Iako mnogi doktori imaju suprotstavljena mishljenja, neke studija pokazuju da obrezane osobe imaju oko 1% manje shanse za uspeshnu penetraciju, 1% manje shanse da uzivaju.
Dok par procenata je zanemarljiva chinjenica u smanjenju rizika od HIV infekcije.

Obrezivanje i shta se sve moze desiti kada Vas seckaju:

-infekcije
- odumiranje tkiva celog penisa (necrosis)
-Meatal stenosis (suzavanje otvora penisa) koja se javlja po nekim studijama 0.9%-10% samo kod obrezanih mladica
- ciste, fistulae
- impotencija
- Epispadias*1
- Chordee*2
Slika

Shanse za ove i druge retke nesrece je od 0.5%-55%.

Fimoza i alternativa obrezivanju.

Postoji.

Preputoplasty

Kada obrezivanje moze da bude korisno?

U sluchaju da imate rak kurca(penisa).
U svetu obrezivanje samo radi reshavanje fimoze je stvar koja se raspravlja. Tako da ako imate fimozu, dobro se raspitajte, nashi doktori su glupavi a vole da seckaju pa to je strashno.

Oziljak!

Vi ste taj srecnik koji je obrezan. Postoji mogucnost da ako vam je isuvishe koze otsecheno ili procedura nije adekvatno izvrshena da se zavrshi tragichno po Vas.
Da, smrt jeste opcija!

Oziljak moze da natekne tokom odnosa,
U retkim sluchajevima rak penisa moze da nastane na oziljku.

Ako bash morate da se obrezete, imajte na umu da mozete zavrshiti s osakacenim penisom.

Samoobrezivanje!

Ne to nije kada sami sebi otfikarite deo penisa.

To je u stvari vezba kozice da bez problema stoji povuchena. Neki smatraju da tada mozete imati sve koristi obrezanog penisa bez operacije i problema koji se mogu javiti.

*1. An epispadias is a rare type of malformation of the penis in which the urethra ends in an opening on the upper aspect (the dorsum) of the penis
*2 Chordee is a condition in which the penis curves downward (that is, in a ventral direction)or upward.

Morgan smatra da je obrezivanje bahato unishtavanje lepote kurca. On je veliki protivnik seckanja, u nekim sluchajevima to je neophodno. U drugim 99% se moze zaobici bez briga komplikacijama i negativnim efektima.
Korisnikov avatar
By shishmish
cudno...
pa meni je ova tema zanimljiva...
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Morgan Le Faye

Fimoza i alternativa obrezivanju.

Postoji.

ne kod nashih doktora.
Korisnikov avatar
By dungoll
:) i ja sam. i to je kul. bolje nego da nisam. :sluske:
a i bolje mi je bivalo sa obrezanim tipovima. :prst:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by dungoll
i to je kul.
Uz duzno poshtovanje kurca-palca, sakacenje tela bez valjanog razloga (opasnog po zivot) zaista nije "kul."
Korisnikov avatar
By dungoll
i to je kul.
Uz duzno poshtovanje kurca-palca, sakacenje tela bez valjanog razloga (opasnog po zivot) zaista nije "kul."
nisam rekao da nije bilo valjanog razloga. nisam imao zdravstvenih problema, a nije ni zato jer sam jew. mada cela moja muska porodica je secena po rodjenju, ja nekim razlogom nisam.
dovoljno veliki razlog je da ja tako hocu. i tu zavrsavam pricu, i meni je to kul. :happysmoke:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye

dovoljno veliki razlog je da ja tako hocu. i tu zavrsavam pricu, i meni je to kul. :happysmoke:
Sada Morgan moze da poshtuje tvoje mishljenje, jer je ogranicheno na subjektivan utisak. Pogreshno je prodavati muda za bubrege deci, kako je to kul kada ih to moze koshtati zivota, zdravlja, uzivanja i najvaznije srece.
Korisnikov avatar
By dungoll
morgane uz sve duzno postovanje, i u prvom postu je znacilo da je MENI to kul. to je valjda jasno kada ja stojim kao pojedinac koji se ne bavi medicinom. :)

ali, da sam pojasnio, da, jesam.

:P

sve kul.
By Pending-For-A-Bending
i to je kul.
Pricanje o sebi u trecem licu PO MENI nije kul
Korisnikov avatar
By dungoll
pa jbte. nije mi jasno, ne propovedam ja ovde pravoslavlje, samo svoje misljenje :) :rafal:
Korisnikov avatar
By Dominion
nisam obrezan i nikada ne bih dao malog nekome pod noz, na stranu da mislim da je uncut hot :hail2:

a sakacenje je stvarno monstruozno osim ako ne postoji neka medicinska komplikacija.

sto se tice glupave tvrdnje da je higijenskije - jesu ljudi mozda culi za vodu i sapun?

kao i za hiv, n-e p-o-s-t-o-j-e dokazi da su cut ili uncut na bilo koj nacin podlozniji ili rezistentniji na virus.

final thought - obrezivanje dovodi do gubitka osecaja (tj. ogrubljivanja tkiva) u glansu penisa.
By Tresh-grl
bas interesantna tema iako sam devocica i lezba :)
Elem, meni je lepse kad je lik obrezan....pre par godina sam cula za sve to cut/uncut fore jer pre nisam ni imala pojma da to postoji,mislila sam da je individualno od kite do kite i estetskog izlgleda.
Svi likovi s kojim sam se ja davno kresala su bili cut....videla sam dosta puta uncut varijantu i ona kozica mi je odvratna. :bljak:
Korisnikov avatar
By .L O S T
cut
jedan od najboljih poteza u mom zivotu!
savetujem svima:wink2:
Korisnikov avatar
By geronimo00
ja sam to napravio prije 3 god.da sam znao napravio bih prije 30 god.nevjerovatan osječaj kod sexa,partnerica uživa puno više,ako vas zanima napisat ću vam postupak cijele operacije,oporavka,prednosti,nedostatke-nema ih,već možda prije poslijedice koje mogu nastati
Korisnikov avatar
By geronimo00
mogu vam poslati slike po fazama prije operacije,poslije operacije kada je zašiveno,do ispadanja konaca,pa na kraju kako izgleda kada je sve gotovo
Korisnikov avatar
By geronimo00
da sam barem ja imao od koga doznati,svašta se piše po internetu,ljudi naklapaju,eto ja sam to prošao prije par godina zbog iznenadnih zdravstvenih razloga,zato vam mogu sve objasniti,javite se ako vas intersira
Korisnikov avatar
By hefestion
nisam obrezan, niti bih to ikada uradio osim iz zdravstvenih razloga. Drug mi e na medicini i kaze da je to u redu, prvenstveno iz higijenskih razloga, mada ja ne bih. neka, hvala
By Hans
Da, obrezan... :D
Korisnikov avatar
By Vespertine
Obrezan ali bih voleo da nisam...
Kad je opushten nekako mi je totalno ruzhan
Korisnikov avatar
By Rei
wow shta je obrezanih...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!