- 17 Sep 2010, 11:19
Izmedju zelje i svesti.
Razlikuje se donekle, balans je vise proizvoljno, a kompromis moze biti nametnut.
Pre nego sto odustanes, za pocetak je bar jednom izgovori, a posle ces i sam shvatiti da li si trebao ili nisi.
Znaci napraviti prvi korak.. i ja u nekim stvarima ne mogu pa ne mogu, nesto da uradim, ali to nije stvar do mog samopouzdanja, vec do izgleda te situacije (glupavo) zato ni ne forsiram sebe da uradim nesto, sto bi kao trebalo..
Moras prvo razumeti svoje ponasanje, da bi poceo da reagujes na situaciju.
Originally posted by _miki_Sama rec kaze, samozavaravanje, to znaci da preterujes, a balans je nalazenje necega izmedju.
Kako da razlikujem balans od samozavaravanja?
Kako izgleda mentalni balans?Izmedju cega je?
I da li se balans razlikuje od kompromisa?
Ja,na primer,imam dobro misljenje o sebi.Ali u bilo kojoj situaciji u interakciji sa svetom,sa drugima,a narocito kada zelim nesto da uradim(bez obzira da li su 'drugi' prisutni li nisu),ja se blokiram.Ne mogu to da uradim.I cak na bilo koliko mali otpor naisao od strane nekoga,otpor koji bih mogao da savladam jednom recenicom,ja ne kazem tu recenicu.A nekada odustanem kada samo ocekujem bilo kakav,makar samo verbalni i ne veliki,otpor.Odustanem unapred.
Izmedju zelje i svesti.
Razlikuje se donekle, balans je vise proizvoljno, a kompromis moze biti nametnut.
Pre nego sto odustanes, za pocetak je bar jednom izgovori, a posle ces i sam shvatiti da li si trebao ili nisi.
Znaci napraviti prvi korak.. i ja u nekim stvarima ne mogu pa ne mogu, nesto da uradim, ali to nije stvar do mog samopouzdanja, vec do izgleda te situacije (glupavo) zato ni ne forsiram sebe da uradim nesto, sto bi kao trebalo..
Moras prvo razumeti svoje ponasanje, da bi poceo da reagujes na situaciju.