Originally posted by Hans_87
Ulixe...ne znam sta bih ti rekao. Istina, jesi ti zanimljiv et cetera et cetera...Ja nazalost mislim da ti pises ono sto se od tebe kao od mudre sove foruma ocekuje da napises a ne ono sto mislis. Tako se na primer od tebe ocekuju iskljucivo liberalni stavovi, mnogo razumevanja a ti pritom samo teoretises. A obozavatelji tvog lika i dela ovde sve to aminuju.
Ne trudite se, unapred da vam kazem, nisam ljubomoran, ne nedostaje mi paznja i tome slicno.
Nemoguce je da ti ne razumes sta sam ja zeleo da napisem. Dakle, oni koji su hiv pozitivni ne treba da budu prognani zbog toga ali ne razumem potrebu da se popularizuje bareback ako broj zarazenih sve vise raste. Jednom si napisao da si u stabilnoj vezi, cini mi se. To je jos jedan od dokaza zasto je tebi fino i laganao da samo teoretises i da sve potpuno razumes. Da si u nezavidnoj poziciji da malo cesce menjas partnere verovatno bi razmisljao malo ozbiljnije o tome i ne bi bio toliko otvoren.
Istina je da ti meni licis na one koji su u srednjoj skoli ili osnovnoj bili spremni da beze sa ostalima sa casova a onda se kada dodje taj kontrolni sa kog su bezali samo skloni i najbolje ga uradi a da pritom nikome ne pomogne i objasni ono sto ne razume. Ali da, ti si deo vecine pritom, a uspeo si i da budes najbolji. A i dalje teoretises...Drugo, voleo bih da nekad napises i sta ti mislis a ne da lektorises druge.
Da li ja treba da razumem neciju neodgovornost i da pristajem na nesiguran seks samo da bih bio ultra gay liberalan, je li o tome ovde rec? Da biste me onda vi koji se potajno divite tim osobama koje su sa svima a vi ste i dalje bubuljicavi i debeli potapsali po ramenu i citirali me?
Nikada!!! Mislim da su oni koji srljaju neodgovorni i da daju los primer ostalima i to je tako. Ako vam je u redu da kazete da je neko zlocinac ili ne, da je nesto srpsko ili ne i pritom gurate prst u oko javnosti pa nas onda posle toga sve kompletno sabotiraju, zasto onda niste dovoljno hrabri da ove stvari nazovete pravim imenom? Bojite se mozda nekoga?
Ili je na kraju rec o sablaznjavanju ljudi nad cinjenicom da sida i dalje hara a 'sa hivom se danas zivi'. Neko je napisao to, pola se stiti, pola ne, a svi smo zaprepasceni time. Klasicne malogradjanske fore iz GSP i ljudi u njima koji besne kad vide da je neko usao sa psom u tramvaj.
Hanse, ovaj tvoj post je bio višestruko informativan.
Prvo, nisam znao da imam zapaženo delo na forumu, pa me je iznenadilo da imam obožavaoce. (Izvinjavam se svima njima što ih do sada nisam primetio!) Možda bi trebalo da se brendiram kao Status? Druga stvar - a to me je, moram priznati ushitilo do nesvesti - je da ti zapravo provodiš vreme pokušavajući da rekonstruišeš moj karakter, izgled i srednjoškolske dane. Na stranu što si, koliko god je to moguće, promašio, i bez obzira na to što bi neko možda kazao da je ovaj tekst sjajan primer projekcije, lepo je što te toliko opsedam da mi posvećuješ svoje vreme i van foruma, pa makar i u mislima.
Voleo bih da mi objasniš, jedino, na koji ja to način bodem javnost prstom u oko, kad se u životu na televiziji pojavio nisam, za novine ne pišem, a moj kontakt sa medijima se svodi na čitanje Danasa i gledanje prenosa Vimbldona na TV-u? (A kad si već tu, valjalo bi da mi kažeš i ko su ti "vi" o kojima govoriš; ja imam 25 godina, malo je glupo da mi persiraš, a da pripadam nekakvoj grupi, nisam bio svestan.)
Odakle ti ideja da bilo ko na ovoj temi popularizuje bareback seks, samo zato što se nad tim ne zgražava?
Nisi pažljivo pročitao moj prethodni post, ili te je zavelo fantaziranje o meni pa nisi primetio, ali rekao sam ti da uopšte nema potrebe da bio šta razumeš, ni ja ne razumem mnogo toga, uključujući i slovenački "ruski rulet". Stvari stoje ovako: svako ko praktikuje bareback seks se izlaže nekim rizicima, a HIV je samo jedan od njih. Pretpostavka je da ljudi koji to rade znaju šta može da im se desi, pa ako je njima to OK, ako smatraju da se isplati rizikovati, šta ja da im radim? Ako sam te dobro shvatio, ti si zapravo jedan od ljudi koji ne vole da koriste kondom, pa me tek onda fascinira tvoja tobožnja moralna superiornost. Da li ja smatram da je to neodgovorno? Apsolutno smatram. Za mene, u mom svetu, seks bez kondoma je neodgovoran. Ali ako ti to radiš, zašto je na meni da se zgražavam nad tim? Ponoviću još jednom: jedina neodgovornost koja se mene tiče je moja lična neodgovornost. Da li ću ja imati bareback seks sa nekim? Neću, ne pada mi na pamet. I to je to.