Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Prle
Desiree Jennings (25) svi mišići u tijelu se grče te ne može ni hodati ni pričati normalno. Međutim, dok hoda unatrag ili trči, svi simptomi nestanu

Desiree Jennings (25) iz Virginije u SAD-u ne može mirno stajati ni sjediti. Svi mišići u tijelu joj se počnu grčiti te ne može ni hodati ni pričati normalno. Sposobna je napraviti samo par mučnih i grčevitih koraka unaprijed nakon čega se sruši. Amerikanku, koja je trebala postati profesionalna navijačica Washington Redskinsa, grčevi su uhvatili deset dana nakon što je primila cjepivo protiv virusa svinjske gripe, 23. kolovoza.
- Ovo mi je potpuno uništilo život. Jedino što sad imam je trčanje - kaže djevojka. Još je više zbunjujuće da dok hoda unatrag ili trči, svi simptomi nestanu. Liječnici kažu da ima rijetki neurološki poremećaj distoniju. Lijeka nema, no grčevi se mogu ublažiti botoxom koji 'zamrzne' mišiće. Šanse da cjepivo ima ovakve posljedice su jedan prema milijun. Liječnici ipak uvjeravaju građane da se ne trebaju prestati cijepiti zbog njenog slučaja.

http://www.24sata.hr/news/nakon-cjepiva ... ag/141656/
By Prle
Kraljevčanka B. Đ. (46) koja je preminula od novog gripa A H1 N1 danas će biti sahranjena na groblju u selu Milakovcu podno Gledićkih planina. Na sahranu će doći većina meštana, koji su se nedeljama molili za njen oporavak.

- Svi smo bili da izjavimo saučešće i ispratićemo je na večni počinak. Uz svu muku koja nas je snašla najviše nam smeta što selo zbog ovoga opsedaju novinari – kaže za “Blic” Milenko Jovanović, predsednik saveta mesne zajednice.
Sa ozbiljnim zdravstvenim problemima B.Đ. se javila lekarima prvi put 29. septembra. Savetovano joj je da ostane na lečenju, što je ona odbila. Četiri dana kasnije, dan pred svadbeno veselje njenog sina koje je htela da spremi, smeštena je u bolnicu sa teškim respiratornim problemima. Prebačena je u Kragujevac gde je ustanovljeno da ima novi grip. Cela njena porodica i svi koji su dolazili u kontakt sa njom su podvrgnuti kontroli i kod njih nije ustanovljeno prisustvo virusa novog gripa.
Posle smrti B. Đ, stručnjaci kažu da je situacija pshiloški drugačija, ali da nema razloga za paniku.
Epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, Vladan Šaponjić napominje da je epidemiološka situacija u tom gradu kao i u celom Raškom okrugu stabilna i da nema novih slučajeva infekcije virusom A H1N1.
Srbija je 18. zemlja u Evropi u kojoj je registrovan smrtni ishod obolelog od virusa novog gripa. Član radne grupe za praćenje epidemije novog virusa dr Branislav Tiodorović objašnjava u kom slučaju pacijenti treba da se jave lekaru.

- Kada osoba oseti opštu malaksalost, visoku temperaturu, kašalj ili sve ono sto liči na grip, razlog je da se bude oprezan. Kritičan momenat je ako se javi otežano disanje koje se registruje nedostatkom vazduha ili kad čovek govori i vidi da ne može da izgovori do kraja, neophodna mu je pauza da bi došao do vazduha – kaže dr Tiodorović, dodajući da stanovništvo treba da prati simptome i da ih ne ignoriše.
Doktor objašnjava da je trenutno situacija takva da nemamo povećanu aktivnost gripa, ali i da će situacija biti drugačija kako se zima bude približavala.
Iako ovaj virus više pogađa decu i zahteva složeniju logistiku, virus gripa A H1N1 izaziva manje smrtnih slučajeva od virusa sezonskog gripa, konstatovao je Evropski centar za prevenciju i kontrolu oboljenja, sa sedištem u Stokholmu.
Broj smrtnih slučajeva izazvanih gripom H1N1 iznosi između 0,2 i 0,3 na hiljadu pacijenata, što je manje nego kod klasičnog gripa, koji usmrti nešto više od jednog pacijenta na njih hiljadu.
Evropski centar za prevenciju i kontrolu oboljenja narednih sedmica očekuje drugi talas zaraze virusom gripa H1N1, ali je dobra novost što pre drugog talasa nema većeg rasta broja novih slučajeva. Grip H1N1 ne pogađa istu kategoriju stanovništva kao sezonski. On češće pogađa mlađe ljude, dok sezonski grip u većini slučajeva pogađa starije osobe, relativno pošteđene novim gripom.

http://www.blic.rs/drustvo.php?id=116915
By Prle
Još jedno šokanto upozorenje o vakcini protiv svinjske gripe

Izvor: Mercola.com
(kraći izvod iz članka)

U vezi s vakcinom protiv svinjske gripe pojavila se bojazan o njenom mogućem izazivanju raka nakon što je jedan njemački ekspert za zdravlje izdao šokantno upozorenje u vezi s njenom bezbjednošću.

Specijalista za plućne bolesti, Wolfgang Wodarg, izjavio je da postoje mnogi rizici koji su povezani sa vakcinom protiv virusa H1N1. Hranljivi rastvor za vakcinu sadrži kancerozne životinjske ćelije, tako da vlada zabrinutost da se rizik od raka može povećati nakon što se te ćelije ubrizgaju u organizam.

Ta vakcina takođe može prouzrokovati ozbiljnije posljedice od samog virusa svinjske gripe.

Komentar Dr. Mercola-e:

Napokon neke lijepe vijesti u vezi s ovom konfuzijom oko svinjske gripe.

Ovaj vebsajt, kao i mnogi drugi koji pokušavaju da rasvijetle ovu prevarantsku manipulaciju uveliko utiču na ljude koji odbijaju da povjeruju vladinoj propagandi.

Zagovornici vakcinacije počinju sve više da odstupaju. Prema nedavnoj anketi [url=http://www.prisonplanet.com/fox-news-po ... virus.html]Fox News poll[url], većina ljudi u SAD sada vjeruje da bi sama vakcina protiv svinjske gripe mogla da bude smrtonosnija od samog virusa.

Nadalje, imamo i dobre vijesti kad se radi o onome što sami medicinski radnici vjeruju. Prema rezultatima istraživanja koji su objavljeni 25 augusta u the British Medical Journal, ispostavlja se da će više od polovine doktora i medicinskih sestara u javnim bolnicama odbiti vakcinu protiv virusa H1N1, zbog zabrinutosti u vezi s njenim mogućim posljedicama a takođe i zbog sumnje u njenu djelotvornost.

Pojavljuju se nove potencijalne opasnosti po zdravlje u vezi sa vakcinacijom protiv svinjske gripe

Prošle sedmice sam izvjestio o povjerljivoj prepisci između Britanske agencije za zaštitu zdravlja i 600 neurologa, gdje se njih upozorava da budu na oprezu u vezi s pojavom novih slučajeva oboljenja Guillain- Barré Syndrome, nakon što počne kampanja vakcinacije.

Prije sam već objavio neke članke o opasnijim sastojcima vakcine kao što su živa i skvalen koji su povezani sa autoimunim bolestima kao što su reumatoidni artritis i lupus.

Sada, njemački specijalista za plućne bolesti Wolfgang Wodarg pominje neke čak još opasnije sastojke vakcine protiv svinjske gripe. Interesantno je to da Dr. Wodarg takođe ima i jednu političku funkciju kao presjedavajući Komiteta za zdravlje u Njemačkom parlamentu i Savjetu evropske zajednice.

Prema Dr. Wodargu, vakcina protiv svinjske gripe sadrži životinjske kancerozne ćelije a ne postoje nikakvi podaci koji mogu indicirati da li one mogu izazvati alergične reakcije, kad se ubrizgaju u organizam.

Tu se takođe javlja i pitanje rizika oboljevanja od raka.

http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... &start=340
Korisnikov avatar
By Sutekh
postoji snimak sa Desiree Jennings na youtube-u.

vidi se iz aviona da folira
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by KiWi
antioksidansi dakle :)

Ja našao na netu da ekstrakt lista masline, purpurni zvončić, mačja kandža, Pau d' Arco, lizin i cink imaju jake antiviralne osobine ... napraviš koktel, sručiš i praseća pošast može da se slika :)

u je...

jel treba i devichanska krv uz to?
By Prle
Senat države Massachusetts donio je zakon S2028 o pandemiji gripe, koji nameće fašistički režim kad god to guverner poželi nakon pandemije gripe, poput onog, kao što znate, onog koji planiraju uvesti. Zakon ovlašćuje državnog povjerenika za zdravstvo, provoditelje zakona te medicinsko osoblje da:

- cjepe stanovništvo,

- ulaze na privatne posjede bez naloga.

- Zatvaraju ljude u karantenu protiv njihove volje

- uhite bez naloga svakog kog policijski dužnosnik procjeni da je prekršio pravilo o izolaciji ili karanteni

-pošalju u zatvor ili kaznom od 1000 USA dnevno kazne svakog tko počini takav prekršaj.
http://www.gasparic-pejzazi.com/VIJESTI ... 0GRIPA.htm

Pa ovo bas nije kao pticiji i obican grip. a kazu da od svinjskog umire manje ljudi nego od obicnog, godisnje.
Iako ovaj virus više pogađa decu i zahteva složeniju logistiku, virus gripa A H1N1 izaziva manje smrtnih slučajeva od virusa sezonskog gripa, konstatovao je Evropski centar za prevenciju i kontrolu oboljenja, sa sedištem u Stokholmu.
http://www.blic.rs/drustvo.php?id=116915
Korisnikov avatar
By boy89
Ma grip ko grip. Samo belog luka, slaninice, voca, rena i ima da ozdravimo. kakva vakcina, kakvi lekovi, samo beli luk:blenta:
By Prle
vakcina protiv svinjske gripe:

Upoznajte se sa činjenicama pre primanja VAKCINE !!!

ČINJENICE

1) Bočice sa vakcinom protiv sezonske i svinjske gripe H1N 1 sadrže ŽIVU koja je poznati neurološki otrov!

2) Neke vakcine protiv svinjske gripe sadrže FORMALDEHID i dokazano je da izloženost formaldehidu povećava rizik od razvoja određenih karcinoma (raka)!

3) Ne znamo da li je vakcina protiv svinjske gripe H1N1 sigurna za davanje svim trudnicama, deci i odraslima, pogotovo ako su hronično bolesni ili bolesni u trenutku vakcinacije!

4) 1976 godine nakon vakcinacije protiv svinjske gripe došlo je do povećanog rizika od razvoja (GBS) Đulian-Bareovog sindroma (ponekad fatalna upala živaca)!

5) GBS i upale mozga su bili zabeleženi nakon sezonskog vakcinisanja protiv gripe!

6) Vakcine protiv svinjske gripe H1N1 nisu testirana na moguće izazivanje karcinoma (raka), oštećenja gena ili narušavanje plodnosti!

7) Ne znamo da li vakcina protiv svinjskog gripa H1N1 može naškoditi fetusu ako bi se dala trudnici !

8 ) Jedan od proizvođača vakcine protiv virusa H1N1 navodi da su odgovor imunog sistema i sigurnost vakcine ocenjeni (testirani) na uzorku od samo 31 deteta u dobi od 6 do 26 meseci !

9) Spej za nos protiv svinjske gripe H1N1 nije preporučen trudnicama, deci ispod dve godine ili bilo kome sa hroničnim plućnim bolestima (astma)!

10) Sezonske vrste gripa koje su kružile u proteklim decenijama povezane su sa više ozbiljnijih oboljenja ili smrtih slučajeva nego virus svinjske gripe H1N1!

Vakcine nisu jedino rešenje za sprečavanje bolesti - razmotrite sigurnije i prirodnije načine, poput ispravne ishrane i vođenja zdravog načina života!
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Plasim se svinjskog jos od juna meseca, sada je doooosaooooo.. :uplasen: :uplasen: :uplasen:
Korisnikov avatar
By jenny
Boli me za grip, moj imunitet dobro šljaka :kingkong:
By Prle
Neki su možda čuli za slučaj od prije par mjeseci kada se čovjek koji se predstavio kao Joseph Moshe, mikrobiolog Mossada, telefonom uključio u jednu radio emisiju iz Los Anđelesa i izjavio kako će za par mjeseci ukrajinska laboratorija farmaceutske kompanije Baxter, pustiti u opticaj vakcinu ("biološko oružje") zaraženu virusom H1N1 i tako izazvati pandemiju. Usput je pomenuo i da će u toj vakcini biti i neki aditivi koji će narušavati imuni sistem kod ljudi. On je tom prilikom takođe izjavio kako ima namjeru da o tome obavijesti i američke pravosudne organe.

Naravno, brzo nakon toga bio je uhapšen a prilikom hapšenja počastili su ga tretmanom koji se sastojao od kombinacije plina i tasera, kao da s radilo o nekom opasnom teroristi. Mediji su ga nazvali luđakom i ta priča se brzo zataškala a od Moshe od tada ni traga ni glasa.

http://www.unfictional.com/joseph-moshe ... e-westwood

Posle su ga uhapsili iz nekih "drugih" razloga. Evo snimka.

http://www.youtube.com/watch?v=rdajhqp85Zg
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by KiWi

Osnovna prevencija je:
...
- Izbegavanje mnogoljudnih skupova (parade i tako to)

Aha ha ha ha

E al' de nađe baš paradeeeeee waha ha ha ha.

Priznaj da je ovo tajni način da nas sve pozdrviš prekoRace... aaa. Nema!
Korisnikov avatar
By jukie
Ma grip ko grip. Samo belog luka, slaninice, voca, rena i ima da ozdravimo. kakva vakcina, kakvi lekovi, samo beli luk:blenta:
U čemu je stvar sa ovom slaninicom? Video sam da se u mnogim komentarima na raznim sajtovima pominje u ovom kontekstu. Jel' to šala ili je stvarno kao lekovita?
:njami:
Korisnikov avatar
By Adenim
Je l' zna neko gde i da li se mogu pronaci neki podaci o zarazenima/obolelima u Beogradu?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Adenim
Je l' zna neko gde i da li se mogu pronaci neki podaci o zarazenima/obolelima u Beogradu?
Moguće na sajtovima vesti?
Doduše velika je verovatnoća da uopšte i ne postoje nikakvi tačni podaci, tako da mogu ja da kažem da ima npr. 1236 obolelih u mom naselju i da jednostavno ne znamo za koliko sam omašio. Zaraženih verovatno ima koliko hoćeš, mi smo svi trenutno zaraženi mnogim bolestima ali se naš imuni sistem uspešno bori.

Najnovije vesti su da se epidemija u Srbiji verovatno proglašava u sredu, posle maratonskih sednica u utorak. To bi značilo i da škole i vrtići ne rade do daljnjeg.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by jukie
U čemu je stvar sa ovom slaninicom? Video sam da se u mnogim komentarima na raznim sajtovima pominje u ovom kontekstu. Jel' to šala ili je stvarno kao lekovita?

Nije lekovita!
Tu pricu ces najcesce cuti od ljudi koji su iz ovih mojih krajeva, ili imaju neke veze sa njim.
Verovatno je imalo neke veze sa lekovitiscu kada su ljudi bili siromasniji, a radili fizicke teze poslove, pa su im kalorije iz slanine pomagale da odrze telesnu temperaturu zimi na polju i ne padnu u neuhranjenost kada nema kvalitetnije hrane, a i jedno i drugo dovodi do pada imunog sistema.
A ovi danasnji sedentarni oblici koji rade za stolom i u klimatizovanoj prostoriji slaninu da omirisu ne bi smeli. Prepuna je losih masti, talozi holesterol na arterije i samo salje na kardio odeljenje u Sr. Kamenici. Nego, ko bi jeo beli luk bez slanine, ta i'te, molim vas....
Korisnikov avatar
By Insorcer
Moja tetka je nakon operacije Echinococcus-ne ciste na plutjima kao dijetu uz terapiju dobila da jede slaninu. Verujem da su pulmolozi sa instituta u Sremskoj Kamenitzi imali razlog za takav savet. :cigareta:
Korisnikov avatar
By Dina
...

Najnovije vesti su da se epidemija u Srbiji verovatno proglašava u sredu, posle maratonskih sednica u utorak. To bi značilo i da škole i vrtići ne rade do daljnjeg.
Bilo je u vestima sinoc da se proglasava u utorak. Nisam znala da to znaci... A fakulteti i preduzeca? Ja mislim da sve normalno radi, samo nema nikakvih skupova, znaci nema pozorista, bioskopa, koncerata...

Inace meni je na neki nacin i dobro sto ce da proglase epidemiju... :D Ja sam moju licnu epidemiju proglasila jos pre nekog vremena pa nos ne pomaljam iz kuce, sem sto moram da odem tj posao, doktori i tako... ali me ljudi dovode u iskusenje zovuci me u bioskop i tome slicno... ali od utorka nema :lukavi:
By Prle
GLAS RAZUMA

Poljska ministrica zdravstva odbacila cjepivo protiv H1N1

Poljska ministrica zdravstva Ewa Kopacz iskočila je iz monotone globalne političke strukture koja se, bez valjanih znanstvenih dokaza i podataka, priklanja širenju panike i potiče cijepljenje stanovništva protiv 'svinjske gripe'.

Poljska, u kojoj su do sada zabilježena 234 slučaja zaraze gripom H1N1 bez ijednog smrtnog slučaja, tako ostaje 'oaza' oslobođena od cjepiva u čiju kvalitetu i učinak sumnja sve više ljudi, kako laika tako i medicinskih stručnjaka.

Sa stavom ministrice se, prema pisanju tportala, slaže i poljski predsjednik Donald Tusk koji je prošli tjedan izjavio da Poljska neće kupiti cjepivo dok se ne dokaže da je sigurno i da nema nuspojava. Tusk je dodao da je to rekao usprkos snažnim pritiscima farmaceutskih kompanija, što dovoljno govori o pravednosti sumnje koje je izrazila ministrica Kopacz.

Izjava ministrice ipak nije prošla bez žestokih kritika pa su se tako nakon njezinog govora na javnoj televiziji, koji je usput rečeno naglo prekinut bez valjanog razloga, na nju obrušile brojne udruge za ljudska prava, ali i Poljski pravobranitelj za zaštitu ljudskih prava koji je najavio da će tužiti ministricu ako do ponedjeljka ne promijeni mišljenje.

Time je djelomično 'ušutkana' jedna od rijetkih javnih kritika onoga o čemu mnogi pričaju samo neslužbeno. Radi se naravno o farmaceutskim lobijima, tomu da cjepivo nije testirano, potpunoj enigmi o njegovom sastavu kao i činjenici da proizvođači ne žele preuzeti odgovornost za eventualne nuspojave svojeg sumnjivog proizvoda.

HTV-središnji dnevnik

Poljska ministrica zdravstva Eva Kopacz sezonsku gripu smatra opasnijom I smrtonosnijom, a cjepivo protiv nove gripe smatra opasnom ZAVJEROM farmaceutske industrije kojim ucjenjuje svijet.
Neče dopustiti uporabu cjepiva koje nije posve testirano I od kojeg bi moglo umrjeti više ljudi nego od same nove gripe, rekla je Kopacz.
Njen nastup u parlamentu prije nekoliko dana bio je tako šokantan da je prekinut izravni TV prijenos sjednice.
No njezina izjava postala je jedna od najgledanijih na svijetu na YouTubeu.
Zbog širenja panike I gripe pravobranitelj traži kazneni progon ministrice.

Šta reći, SVAKA JOJ ČAST! Nadam se da će se još neki probuditi!
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa eto, i ko kaže sad da ćurke ne mogu da postanu ministarke?
Korisnikov avatar
By wlan
Ja sam razgovarao sa nekoliko lekara,stvarno mozgova,i dali su mi odgovor da je vakcina bezbedna za primanje ALI da nije bilo vremena da se ista ispita u smislu nezeljenih dejstava i posledica koje moze ostaviti na organizam!Tako da jos uvek ne znamo sta moze dati za pet ili deset godina.
Vakcina za sezonski grip da(primio prekjuce),vakcina za Meksicki grip,ipakhvala,NE!
Korisnikov avatar
By Nuriel
Moje iskustvo sa svinjom.

Zadnje nedelje juna.

Prvog dana sam oosetio umor i mucninu ali sam to pripisao vecoj kolicini alkohola koju sam uzeo noc pre.
Drugi dan sam vec imao osecaj opste iscrpljenosti pomesan sa intenzivnim vruce /hladno osecaj. Kako po prirodi nisam panicar a i to je bilo vreme tropskih vrucina i dalje nisam preduzimao nista osim sto sam povecao unos tecnosti.
U toku noci me je probudila visoka temperatura i mucnina. Povracao sam dva puta a temperaturu nisam uspeo da spustim ispod 38 iako sam uzeo nekoliko tableta febriceta.
Ujutru sam , poucen izjavom ministra zdravlja otisao do infektivne klinike klinickog centra, do karantina gde je trebalo da se javim na spoljni salter... tako su bar rekli na tv-u.
Posto zivim manje vise u blizini KC , isao sam pesaka pod temperaturom od 39 stepeni.
Sekrecija nosa je vec uveliko bila povecana i imao sam napade kaslja trajanja od po nekoliko minuta.
Po dolasku do saltera karantinskog odeljenja infektivne klinike vec sam bio iscrpljen i omamljen temperaturom i hodom.
Kada sam rekao sestri zasto sam dosao trazila mi je uput i knjizicu i na moj odgovor da nemam ni jedsno ni drugo, pitala me je kako sam ja sam postavio dijagnozu???
Srecom da sam dobio napad kaslja u trenutku sto je izazvalo opstu paniku sto medju okolnim pacijentima sto medju sestrama. Jedna je istrcala histericno mi dala masku i rekla da odem do izolacione jedinice 7 koja je desetak metara dalje.
Posle par minuta je izasla druga sestra sa maskom pitala me da li sam putovao negde i kako nemam knjizicu.
Probao sam da joj objasnim da deset godina nisam bio kod lekara i da ne radim, da cu platiti pregled ili sta vec i da nisam otisao kod privatnika jer nisu osposobljeni da dijagnostikuju meksicki grip.
Ona me je lepo saslusala i rekla da ce doktorka odluciti da li da me primi ili ne.
Posto su se tu muvali neki ljudi koji su dosli iz drugih razloga uputila me je da je najbolje da sednem na zidic pored parkica koji se nalazi preko puta. Sa sve maskom , temperaturom i kasljem sam sedeo 3 sata i 15 minuta na zidicu...
U toku iscekivanja da me pozovu , dosao je jos jedan decko u "cekaonicu". Isti simptomi isto bez knjizice.
Dakle posle vise od 3 sata cekanja, dosla je istra sestra da mi kaze da ce me ipak primiti. Uvela me je u sobu za izolaciju dala novu masku, zastitno odelo i kapu!!! odvela na rendgen pluca, izvadila krv i vratila u sobu. Posle sat vremena u sobi za izolaciju, dosla je vidno iznervirana doktorka , poslusala me, nazvrljala neki nalaz uzela broj telefona za kontakt , naterala da popisem neku izjavu da cu doneti knjizicu u roku od 5 dana, rekla da mi nije nista jer mi rg pluca cist a i analize krvi u redu i da kupim panklav i vitamin c.
Posle ukupno 5 sati sam krenuo kuci.
Trebalo mi je 15-ak minuta do stana. Koliko sam usao, zvali su me na mobilni ljudi iz zavoda za epidemiologiju. Ubrzo je dosao tehnicar , koji se "maskirao" u hodniku ispred stana, usao u stan, iz svoje veterinarsko-elektricarske torbe izvukao bris iz epruvete, otkinuo mi parce grla, otvorio sve prozore u sobi i rekao da ne izlazim iz stana , ne primam posete i da zovem hitnu pomoc aako ne mogu da spustim temperaturu ili mi se stanje pogorsa ali da ih upozorim na mogucu infekciju meksickim gripom. Posto zivim sam najbolje da angazujem nekog da mi donosi namirnice. E da...i da meni niko ne moze da zabrani ali da je savest ta koja treba da me spreci da izlazim iz stana ili primam posete dok mi ne jave rezultate.
Zvali su me dva puta u roku od tri dana da me pitaju kako se osecam i kolika mi je temperatura.
Rezultate mi nisu javili.
Na moje pozive uvek su imali odgovor da zaduzeni epidemiolog nije trenutno tu.
Tek po angazovanju mog oca, koji igrom slucaja (predaje na fakultetu) poznaje ljude koji imaju pristup institutu, dobijam informaciju da jesam h1n1 pozitivan ali da je proslo 8 dana od pojave simptoma i da nisam vise infektivan, da sam imao blazi oblik i da ne obavestavaju da ne bi sirili paniku....

sve ukupno 5 dana temperature 38.5 -40 stepeni, uzasan kasalj , povracanje i iscrpljenost od koje se jedva ustaje iz kreveta.
inace , godinama unazad kad zakacim sezonski grip ne traje duze od 2 - 3 dana smrkanja nosa bez temperature.
Generalno sam odlicnog zdravlja i manje vise vodim zdrav zivot ali mi je trebalo 8 + 10 dana da se potpuno oporavim.

Tamiflu sam imao (nabavio sam ga bez recepta) ali ga nisam koristio jer nisam znao da li jesam ili nisam zarazen.

Sve u svemu taj grip nije nista specijalno, ali nestrucnost i nesposobnost naseg zdravstvenog sistema je zastrasujuca, tako da se zapitam kako ce ljudi koji su slabijeg zdravstvenog stanja i/ili manjih materijalnih mogucnosti (vitamini, lekovi,nega, samoizolacija) proci ako dodju u kontakt sa infekcijom.

Zaista ne zelim da sve ovo zvuci kao neka teorija zavere drzave protiv naroda, vec samo da podelim svoje iskustvo.
Korisnikov avatar
By starsailor
nuriel hvala sto si podelio svoje iskustvo. pokusavam da zivim zdravo, al malo me brine to sto sam stranac u ovoj drzavi. ne znam kako ide to.
pokusavam da ne paranoisem ali kako tek dolazi zima skoro svi cemo uhvatiti shvajn flu :D
e sada ko prezivi pricace :)
By Hans
Gospode!
Ukoliko i dobijete grip, to ne znači da je H1N1. Tek temperatura iznad 38.5 i teško disanje MOGU da budu lakmus za grip...ali NE moraju.
Čuvam se kao i do sada...jedem voće, pijem limunadu, trudim se da spavam dovoljno...
By Prle
U Njemačkoj i Kini preminule prve žrtve svinjske gripe nakon cijepljenja

PREMA pisanju njamačkog lokalnog dnevnika preminula je prva žrtva koja je bolovala od svinjske gripe i to nakon primljenog cjepiva. U mjestu Leinefelde 55-godišnji muškarac cijepio se u četvrtak protiv H1N1, međutim sljedećeg dana je preminuo.

Ministrica zdravstva Heike Taubert priopćila je da se slučaj preminulog muškaraca istražuje. "Nakon obdukcije više ćemo znati", kazala je.

Kineski glasnogovornik ministarstva zdravstva priopćio je u petak da su dvije osobe preminule nakon što su primile cjepivo protiv nove gripe.

Obdukcija jedne žrtve pokazala je da je muškarac preminuo od infarkta dok je igrao košarku te je ministar objavio "kako je ovo slučajnost i da smrt muškarca nije povezan sa cjepivom kojeg je primio nekoliko sati ranije". Za sada su detalji smrti druge osobe nepoznati, prenosi China Daily.

"Iako je cjepivo rigorozno testirano i zadovoljava sve postavljene standarde, kod nekih osoba može uzrokovati nuspojave pa čak i smrt", priopćili su iz ministarstva.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-nj ... 60200.aspx

Naravno, demantuje se da je od vakcine, ali...... sacekajmo jos malo, pa ja mozda i necu biti takva budala, kao sto sam bio kad sam poceo da pisem o ovome.
By Prle
A u Hrvatskoj pocela vakcinacija, ali nema koga da vakcinisu. Kazu, od jedne bocice imaju 10 doza, a dodju tri coveka danas, pa nisu hteli da otvaraju. Kaze narod da se boji, a uz to potpisuju nesto, a nikome nije jasno sta. Upisao sam se od smeha, kad sam video.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!