Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by OneGirlArmy
Originally posted by Delete
Poznajem bas mnogo soba koje to rade, i jednostavno je nemoguce odgovoriti ih od toga i dokazati im da to nije bas ok. Te osobe moraju same da donesu odluku o prestanku.

Ali ZASTO to rade?
E to pitaj psihologe, a ne nas. ;)
Poznajem devojku koja se skoro svaki dan sece ( uzme zilet i rezucka po rukama dok krv ne krene). Znam da to radi da bi sebe kaznila, smatra se prljavom i krivom za sve shto se drugima desi... :temperatura:
Cak je ishla i na terapije, ali i dan danas nije prestala da kasapi svoje telo. Vremenom je i noge seckala. Cini mi se da je to neizlecivo. Devojka ima 40 godina , a pocela je s tim sa 16-17 godina. Uzas...
By Tea
Pa,ako ima 40, onda bas i nije devojka. :jezik:

LM, poznjem jednu devojku koja ima takve porive za seckanjem. Fazon je sto ona ne radi to ni malo namerno,koliko moze to tako da se okarakterise.
Dosla je jednom kod mene, a na stolu je ostao noz, ja seckala pomorandze. I sasvim se normalno ponasala dok nije videla taj noz. A, onda paranoja. Pocela je da se trese, trudeci se da se iskontrolise. Ali, ja u zivotu nisam videla nekog u takvom stanju. Na svu srecu drug koji je znao za njen trip je ustao i odmah odneo noz. Devojka se posle par minuta smirili i ponasala kao da se nista nije dogodilo. Da zlo bude vece, devojka je i klaustrofobicna, a moja soba tada i nije bas bila velika, pa smo se svi solidarisali sa njom i izasli u dvoriste.
Zelela sam da saznam cemu potreba za povredjivanjem, i samo mi je rekla da ona to jednostano ne radi namerno i svesno, nego kad vidi predmet kojim bi mogla da se povredi,kao da je nesto vuce da to radi. Dalje nisam zelela da ulazim u pricu. Videla sam da joj je tesko. :sniff:

Ja sam imala drugaciji trip, kad god sam bila besna da dobijem toliku zelju da povredim sebe, a ne druge, ja sam lepo uzela ogledalo, minjushe i pirsovala se( pupak,usta, usi ), i samo jednom mi se desilu u besu i iz straha( da ne duzim pricu) da skucam ruku u vrata. Rezultat- smrskana shaka, sest meseci gips, par meseci terapije i za malo operacija iste. Kreten! :testerica:
Korisnikov avatar
By Val
E pa bash si kreten. :D

Nije mi zao ljudi koji to rade svesno. Ali zali Boze sve koji to rade jer su bolesni... :(
Korisnikov avatar
By svejedno
Da, ja da ne bih povredio nekog ko me iznervira, a to je uglavnom porodica, roknem ruku u nesto sto nije porodica i sjebem je nacisto.
By жњ
uuuuuhuhuh

jednom sam se iskasapila zbog jedne devojke koja me navozala ko vola. sad kad je bolje poznajem pa znam kako voza druge i kad se setim sebe u tom trenutku koji sam dozivela maltene svecano dodje mi da se uputzam kakva sam budala. oziljak je i dalje tu, ali JA vise NIKAD ali BRATE NIKAD i NI ZBOG KOGA to ne bi uradila sebi opet!

sad se prosto obozavam :love:
By Gost
Originally posted by amnesia
uuuuuhuhuh

jednom sam se iskasapila zbog jedne devojke koja me navozala ko vola. sad kad je bolje poznajem pa znam kako voza druge i kad se setim sebe u tom trenutku koji sam dozivela maltene svecano dodje mi da se uputzam kakva sam budala. oziljak je i dalje tu, ali JA vise NIKAD ali BRATE NIKAD i NI ZBOG KOGA to ne bi uradila sebi opet!

sad se prosto obozavam :love:
No sé si decir que, por desgracia o no, no me sorprende que ella sea como la has descrito. Normalmente el tipo de personas como tú (no es que te conozca tan bien, pero tengo una idea--de como eres) se sienten atraídas a tipos de personas como ella (esta grosera)
Es como un imán, una atracción fatal. Esta chica proyecta su sentido de inferioridad -su crueldad- en ti. Su desestructurada mente se nutre de tus debilidades-que a la vez son las suyas también aunque no las demuestre-.
De hecho, ella es más débil que tú, por eso necesita aumentar su poder de una forma destructiva, para alimentar su ego. Todo el dano que te hace(o ha hecho) a ti, refleja todo el dolor que ella lleva dentro. Una persona ''normal'', con una estabilidad emocional ''normal'', no necesita maltratar a nadie ya que está tranquila con sí misma.

Da prevedem, za svaki slucaj, mada u zadnje vreme umem da razmisljam iskljucivo na spanskom.

Ne znam sta da kazem (govorim takodje iz svog licnog iskustva), na nesrecu ili ne, ne iznenadjuje me to sto ti je takva osoba uradila. Obicno tip osobe kao ti ili ja (umetnici) (ne kazem da te mnogo, mnogo dobro poznajem, ali imam neku idejicu-kakva si osoba), osecaju se izdanim od strane osoba kao sto je ta devojka (ta "grosera")

Ta devojka projektuje svoj osecaj inferiornosti-svoju okrutnost na tebe. Njen destrukturisan um se hrani tudjim slabostima-koje su uvek svacije iako ih obicno ne pokazujemo). U stvari, ona je mnogo slabija od tebe i zato mora da hrani svoju moc na jedan destruktivan nacin, da hrani svoj ego. Sva steta koju ti je ucinila reflektuje sav bol koji ona nosi iznutra. Jena "normalna" osoba, emocionalno stabilna, nema potrebu da maltretira i voza bilo koga jer zivi u miru sama sa sobom. (pisem u narativnom prezentu zbog radi dramatike)

Inace, potpisujem ovaj tvoj post, kao i mnoge druge!

:up:
By iWanna
Malo je falilo da otvorim identicnu temu... :sigh:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Suvise volim sebe da bih se samopovredjivala na bilo koji nachin! :hvala:
Korisnikov avatar
By jenny
Originally posted by Val

Nije mi zao ljudi koji to rade svesno. Ali zali Boze sve koji to rade jer su bolesni... :(
pa i ti sto rade svesno su bolesni, zar ne?
tj. aj da ne upotrebim rec bolesni, malo mi je preterana, nego imaju neki problem sa sobom

kako neko rece, ako ne racunam depilaciju nisam imala tih momenata.

mada, ubedjivali su me i da je pirsing cin mazohizma i samopovredjivanja.. :nesiguran:
By ...Sitnicava...
Originally posted by Galateja
Da li ste skloni (namernom) samopovredjivanju? Da li ste ikad to uradili? Koji su razlozi?
Ranije mi je pričinjavalo zadovoljstvo da se malo secnem u momentima pijanstva, ali je češći slučaj psihičkog samopovređivanja.

Razlozi su...

(Da li je ovo za forum? :iskusenje: )

...

...ludost.

:hypno:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by jenny
Originally posted by Val

pa i ti sto rade svesno su bolesni, zar ne?
tj. aj da ne upotrebim rec bolesni, malo mi je preterana, nego imaju neki problem sa sobom.. :nesiguran:
Imadoh u vidu Borderline-re!
Korisnikov avatar
By jenny
Originally posted by ...Sitnicava...
Originally posted by Galateja
Da li ste skloni (namernom) samopovredjivanju? Da li ste ikad to uradili? Koji su razlozi?
Ranije mi je pričinjavalo zadovoljstvo da se malo secnem u momentima pijanstva, ali je češći slučaj psihičkog samopovređivanja.

Razlozi su...

(Da li je ovo za forum? :iskusenje: )

...

...ludost.

:hypno:

mislim da je Galateja mislila samo na fizicko samopovredjivanje.

u slucaju da nije, menjam plocu- umem da budem mazohista.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Delete
Pribegavam samopovredjivanju samo u treucima kad se uzdrzavam da nekog drugog ne povredim, i kada upadnem u neki zestok bedak gde ne vidim razresenje svog problema, ali tada obicno odem na trening kick boxa i lupam vrecu bez rukavica dok se ne izduvam (citaj:dok ne potece krv iz ruke) i onda sam ok...ali to se u poslednje vreme bas retko desava.
Vise ovo ne radim...tad sam bila mala i zato sam to radila :saint2:
Korisnikov avatar
By KiWi
Znate da obično uz svaku temu postavim i neku ilustraciju, ali ne mogu da mučim sebe i tražim po netu takve slike.

Dakle, danas sam bio kod lekara i u čekaonici sam sreo drugaricu iz osnovne škole. Zvonio joj je telefon, ona je ustala i dok je telefonirala video sam da na podlaktici a čini mi se i kod ključne kosti ima tragova samopovređivanja (kao u filmovima kada se seku žiletom).

U jednom trenutku je shvatila da se ožiljci vide i okrenula mi je leđa dok je pričala. Kada je završila razgovor sela je i nastavila razgovor kao da ništa bitno nisam video ...

Po samom razgovoru ne mogu da zaključim da joj nešto fali (mada, ja nisam upućen u to, još manje ekspert za ovakve slučajeve) ...

Pa me zanima, ako neko možda zna, zašto se ljudi samopovređuju i da li postoji neki opšti obrazac u koji mogu da se uglave svi koji se samopovređuju ...

P.S. Imajte na umu da se povređivala samo na mestima koja mogu da se sakriju odećom ...
Korisnikov avatar
By D.I.S.C.O.
Postoji više uzroka zbog kojih neke osobe odluče da se samopovređuju.
1. Mogu to biti suicidalne osobe, koje su pokušavale samoubistvo, i, ili im nije uspelo, ili nisu želele da se ubiju, već samo da samopovređivanjem i pseudosuicidalnim radnjama skrenu pažnju okoline na sebe i svoje probleme. Takvih primera je u psihijatrijskoj praksi dosta.
2. Osoba može biti uživalac narkotika, i u stanjima pomućene ili promenjene svesti sama sebi načiniti povredu.
3. Postoje osobe koje uživaju u nanošenju telesnih povreda svome telu, i to bi mogli da nazovemo nekom težom vrstom mazohizma, iliti automazohizma, da se slobodno izrazim.

U sva tri slučaja, osobu kod koje se primeti neuobičajeno ponašanje ili povrede na telu koje, kako kažeš, predstavljaju očigledne učinke samoranjavanja, treba ili uputiti nekome ko je u stanju da joj pomogne (psiholozi, psihijatri, centri za odvikavanje od narkomanije, Centri za socijalni rad, ili ako ništa, onda bar uputiti na Sentar "SRCE" 021/6623393) ili joj pružiti jedan nekritički, miran i prijateljski razgovor, koji ćete početi sa pitanjem "Kako ste? Da li vam je dobro?". Osoba koja se samopovređuje, to u najvećoj meri čini da bi privukla pažnju na sebe, i samim tim je razumno zaključiti da joj je potrebno da je neko sasluša i reši joj probleme. Mi se, naravno, nećemo upuštati u rešavanje njenih problema ili davanje saveta, naročito ako tu osobu ne poznajemo, jer bi time mogli samo da joj sugestijom napravimo još teži problem, ne poznajući njen život. Zato, kao što rekoh, takvu osobu treba diskretno uputiti na STRUČNU pomoć.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by D.I.S.C.O.
... takvu osobu treba diskretno uputiti na STRUČNU pomoć.
Zato nisam ni hteo da preduzimam ništa ... Verovatno je zato bila kod lekara ... Ako sam ja primetio ožiljke, lekar opšte prakse ih je sigurno primetio ...

ne bih da se mešam u njen život, samo me je zanimalo kako neko može da povredi sebe ...
Korisnikov avatar
By KiWi
hm... moglo je ... zaboraveo sam da srčujem ... nek prespoje glavešine ...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
u stvari imam neke nagone za tim.....

...auh...pazi sad....moj obrazac bi bio sledeci...kada sam lose duze vreme...narocito ako mi se desava da zapadam u apatiju, nalazim veeeliko zadovoljstvo u fizickim aktivnostima (treniranju) koje me bole...

govorim o treniranju do lakse povrede...sitnim otocima, ooogromnim modricama, padanju od umora i slicno....

...nisam sigurna kako ovo funkcionise do kraja, ali mislim da se trudim da osetim nesto....pa kao...tako je najlakse...ne znam...

..moguce i da bas lupetam....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!