Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By KiWi
Ne bih se menjao. Ja ću ovo moje da lečim, što i tebi preporučujem.

A išao si na kolonoskopiju??
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Wang
Ne bih se menjao. Ja ću ovo moje da lečim, što i tebi preporučujem.

A išao si na kolonoskopiju??
Jok. Samo ultrazvuk:
- jetra normalne velicine i gradnje
-zucna kesica uredna
- zucni kanali nisu dilatirani
- pankreas uredan
- bubrezi urednog nalaza
- u ileocekalnoj regiji nema detektabilnih patoloshkih promena tipa infiltracija
- mokracna beshika distendirana, glatkih zidova.

Observatio.
Pasazne smetnje - colitis chr simplex.

Terapija: Enterofurul drg 3x2 4dana
Rapten K drg 3x1

Danas radim SE, KKS, CRP, govna na candidu i okultno krvarenje i urin komplet.. :mucka:

P.S. Izvadih krv, sada chekam (rezultate) ponedeljak.:zavera:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by MinaHarker
Verovatno ti nije nista.
Ali savet za ubuduce: ako mislis da imas upalu bilo koje vrste,a ti se lepo naoruzaj lovom i hrabroscu, pa u prvu privatnu laboratoriju da ti provere sedimentaciju, kompletnu krvnu sliku, funkcije jetre, secer. To ti je generalka, ako ti ista fali - tu ce se videti.
A da li povišena sedimentacija mora da ukazuje na upalu?

Ja evo već mesec dana imam sedimentaciju 56 (što je, kako kažu za nas muške mnogo), odradili su mi u bolnici sve žive analize i sve je ok (osim sedimentacije). Onda su mislili da imam upalu sinusa (jer imam neko curenje sekreta iz levog maksilarnog) i vidi se cista ali se ne vidi upala. Dakle, mora li sedimentacija da znači upalu??
Nije pravilo, ali visoka sedimentacija nije dobra jer pokazuje neku imunolosku reakciju (tj. povecava se broj 'teskih' krvnih elemenata, leukocita i limfocita, te oni uslovljavaju da se sedimentacija brze odvija, tj da dobijamo velike brojeve)
Sad, moze da bude upala, moze da bude alergija, kamen u zuci, bubregu (ili pesak), neki virus, kvarni zub, trudnoca, anemija, cak i (pupupu, pomeri se sa mesta) tumor. Ako nisi, proveri urinokulturu.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency ... 003638.htm - ovo sam iskopala, nema puno, ali ne moze da zameni lekarsko misljenje.
Inace, sedimentacija jako sporo opada, tj. zadrzava se visoka sedimentacija cak i kada te problem prodje. Mnogo ljudi, iako se sasvim ok oseca, ima visoku sedimentaciju i to im ne smeta, ali je zbog gore nabrojanih 'izazivaca' neophodno otkloniti sumnju na neke ozbiljne probleme.
Nemoj mi verovati, ali mislim da se kod konstantno visoke sedimentacije radi neki CRP test, na reaktivne proteine, kako bi bili sigurno da li se radi o upali ili ne...
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by ns.happy
Originally posted by Wh1t3 Tra$h
Da znash shta je Kronova bolest znao bi zashto je kolitis olakshanje za mene.
:zid: duso... cuti bolje...
Korisnikov avatar
By KiWi
Nije pravilo, ali visoka sedimentacija nije dobra jer pokazuje neku imunolosku reakciju (tj. povecava se broj 'teskih' krvnih elemenata, leukocita i limfocita, te oni uslovljavaju da se sedimentacija brze odvija, tj da dobijamo velike brojeve)
Sad, moze da bude upala, moze da bude alergija, kamen u zuci, bubregu (ili pesak), neki virus, kvarni zub, trudnoca, anemija, cak i (pupupu, pomeri se sa mesta) tumor. Ako nisi, proveri urinokulturu.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency ... 003638.htm - ovo sam iskopala, nema puno, ali ne moze da zameni lekarsko misljenje.
Inace, sedimentacija jako sporo opada, tj. zadrzava se visoka sedimentacija cak i kada te problem prodje. Mnogo ljudi, iako se sasvim ok oseca, ima visoku sedimentaciju i to im ne smeta, ali je zbog gore nabrojanih 'izazivaca' neophodno otkloniti sumnju na neke ozbiljne probleme.
Nemoj mi verovati, ali mislim da se kod konstantno visoke sedimentacije radi neki CRP test, na reaktivne proteine, kako bi bili sigurno da li se radi o upali ili ne...
Rađena mi je full analiza krvi, 3 vrste analize fecesa, 2 analize urina i ništa loše nisu našli.

E sad, imam jedan zub koji me povremeno boli, i mislim da je u dubini pokvaren, a imam i mikrokalkulus (jel se tako kaže?) u levom bubregu.

CRP je 3.8 .. a granične vrednost je od 0 do 5

Jel to OK??
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Rađena mi je full analiza krvi, 3 vrste analize fecesa, 2 analize urina i ništa loše nisu našli.

E sad, imam jedan zub koji me povremeno boli, i mislim da je u dubini pokvaren, a imam i mikrokalkulus (jel se tako kaže?) u levom bubregu.

CRP je 3.8 .. a granične vrednost je od 0 do 5

Jel to OK??
Nazalost, moje znanje iz dijagnostike se zavrsilo sa prethodnim postom :nope:
Mozda ce neko ko ima vise medicinskog znanja moci da dopuni 'problematiku', ali ja sam napisala sta znam...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Znachi

CRP 0.5
Urin OK
Okultno Krvarenje: Negativno.
SE 1h 6mm (3-8)
2h 16mm (6-16)

Rezultati za kandidu stizu sutra...ako nije kandida onda ce raditi neku "ikonografiju debelog creva" :kesa:

Ili neshto slichno na I.

Uvek sam bio siguran da je moje debelo crevo posebno, ali toliko da ce crtati ikone po njemu nisam ni sanjao. :sniff:

Nema upale, nema tumora, nema krvarenja, ima bolova, ultrazvuk nije pokazao nikakve promene.

Internista smatra da se nekada kod mladih mushkaraca vrshi spontano podizanje i spushtanje debelog creva, koje lichi na bruh ali nije. :opatica:

Ako neko neshto zna o toj ikonografiji neka napishe par redova. Pokushao sam da potrazim na wiki, ali ono shto sam nashao nema veze s mojim debelim crevom.

Hvala.
Korisnikov avatar
By KiWi
Sačekaćemo Kiborga. On zna najbolje.

SE 56/
Leuk 7.1
Er 5.53
Hgb 139
Tr 421
Glikemija 5.2
Urea 3.8
Ukupni bilirubin 11
Na 136
K 4.65
C1 100
AST 20
ALT 25
ALP 198
gGT32
CRP 3.8
fibrinogen 5.6

Urin - nalaz uredan
Paul-Bunellova reakcija - negativna
ASTO - 0
RF - 0
Bris guse - nisu nadjene aerobne bakterije
Rtg pluća uredan.
Urinokultura - nisu nadjene aerobne patogene bakterije
Koprokultura - Nisu nadjene bakterije iz roda salmonella niti Shigella
Hemokult test - negativan
Pregled stolice na svarljivost - nadjene kapljice masti

EGD: Elongatio ventriculi

UZ trbuha: Suspektan minikalkulus u levom bubregu (6mm). Ostali nalaz uredan.

CT paranalaznih šupljina: Retenciona cista u levom maksilarnom sinusu, zadebljanje sluznice desnog maksilarnog sinusa. Primetna devijacija septuma ulevo.

To su svi moji nalazi.

Znaće Kiborg da nam kaže o čemu se radi. On je stvarno stručnjak vredan pažnje!

P.S. Ti imaš bol uvek na istom mestu ili bol "šeta"?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Rezultati za kandidu stizu sutra...ako nije kandida onda ce raditi neku "ikonografiju debelog creva" :kesa:

Ili neshto slichno na I.

Uvek sam bio siguran da je moje debelo crevo posebno, ali toliko da ce crtati ikone po njemu nisam ni sanjao. :sniff:
Isuse, Marijo i Josife, kakva ikonografija? :krstise:
Da nije kolonoskopija?
Pretpostavljam da bi moglo da se radi o kolonoskopiji zbog toga sto je to danas jedna od osnovnih metoda kojima se ispituje debelo crevo, odnosno promene na istom, od upala i krvarenja, preko divertikuluma i polipa, pa do (pupupu, pomeri se s'mesta) tumora. Guglaj kolonoskopiju i vidi da li se o tome radi.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Shta su tebi doktori rekli Wang? Hocesh dobiti besplatnu rinoplastiju?

Ja se nadam da imam kandidu, ako nije to, operacija mi predstoji u to sam siguran. :(
btw. Na istom mestu je bol kao i pre.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye

Ili neshto slichno na I.

Isuse, Marijo i Josife, kakva ikonografija? :krstise:
Da nije kolonoskopija?
Pretpostavljam da bi moglo da se radi o kolonoskopiji zbog toga sto je to danas jedna od osnovnih metoda kojima se ispituje debelo crevo, odnosno promene na istom, od upala i krvarenja, preko divertikuluma i polipa, pa do (pupupu, pomeri se s'mesta) tumora. Guglaj kolonoskopiju i vidi da li se o tome radi.
I meni je bilo chudno. Doktorica mi je objasnila da ce ubrizgati neku technost u debelo crevo i posmatrati kakve oblike pravi, da li negde zastaje i da li negde postoje promene u strukturi.
By Paris
To su svi moji nalazi.

Znaće Kiborg da nam kaže o čemu se radi. On je stvarno stručnjak vredan pažnje!
Tebi Kiwi moze pomoci samo Dr. House :doktor:
Korisnikov avatar
By KiWi
Možda ima upalu debelog creva, pa žele da potvrde kolonoskopijom. Bitno je da krvarenja nema. A kako su ti doznali da nema tumora? Prostom observacijom? Pošto ti je hemokult dobar (to je taj test da nema krvarenja), možda je samo crevo iritirano i ništa više.

Morgane, jel držiš dijetu ili jedeš šta stigneš?
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Paris
Tebi Kiwi moze pomoci samo Dr. House :doktor:
Vala kad bih mogao da zakažem kod njega, zakazao bih :D

Mada, meni se opšte stanje poboljšava ... polako ali sigurno. Biće da mi je imunitet otišao u minus, napale me kojekakve bakterije u sinusu i još krenuo GERB. :slinavko:

Meni je samo bitno da ja mogu da se vratim na posao, uživam u životu i šetam ulicom kao ranije (u startu mi je ovo slivanje smetalo toliko da sam samo ležeći mogao da smirim osećaj povraćanja, a sada ga jedva osetim).
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Možda ima upalu debelog creva, pa žele da potvrde kolonoskopijom. Bitno je da krvarenja nema. A kako su ti doznali da nema tumora? Prostom observacijom? Pošto ti je hemokult dobar (to je taj test da nema krvarenja), možda je samo crevo iritirano i ništa više.

Da imam upalu sedimentacija bi mi bila veca. Da je tumor u pitanju vrednost CRP-a bi bila 5.0+++ Nema stranih tela koje je ultrazvuk mogao da prikaze.
Ma znacu sutra koji me vrag cheka. Znajuci svoju srecu nishta dobro.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
I meni je bilo chudno. Doktorica mi je objasnila da ce ubrizgati neku technost u debelo crevo i posmatrati kakve oblike pravi, da li negde zastaje i da li negde postoje promene u strukturi.
Irigografija :eureka:
Guglaj, sigurno ima dosta o tome.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Irigografija :eureka:
Guglaj, sigurno ima dosta o tome.
Hvala ti na trudu. Znao sam da je neshto na I. :hug:
Nadajmo se da nece doci do toga, i da je u pitanju obichna kandida.:fige:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Da nisi radio jogu pa istegao neki mišić? (vi džigljavi imate oko struka gomilu mišića koji su kao stvoreni za istezanje)
Da sam te poslushao kao shto nisam ushtedeo bih 15k :njuska: .... Posle irigacije mi je recheno da imam lepo slepo crevo i da su me ischistili "da mogu s dupetom ikone celivati."

Bio si u pravu, mishic je bio sve vreme u pitanju. :dance:

Ljubim te u ushi. :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Schveca
Originally posted by ns.happy
duso, kao lekar ti tvrdim da imas samo ukljesten prdez, da prostis. verovatno si jeo malo suvlju hranu nego inace.
jel to stvarno moze tako? da jedesh suvu hranu, imash zatvor i da te zato boli samo jedan delitj stomaka :D

pa ja sam onda totalno zapushena, da prostite :smilegrin:
Korisnikov avatar
By KiWi
Da nisi radio jogu pa istegao neki mišić? (vi džigljavi imate oko struka gomilu mišića koji su kao stvoreni za istezanje)
Da sam te poslushao kao shto nisam ushtedeo bih 15k :njuska: .... Posle irigacije mi je recheno da imam lepo slepo crevo i da su me ischistili "da mogu s dupetom ikone celivati."

Bitno je bre da je tebi sad dobro :D :kissing:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Vazno je da si ti sad dobro :hug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!