Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderator: IriS
Originally posted by WangJok. Samo ultrazvuk:
Ne bih se menjao. Ja ću ovo moje da lečim, što i tebi preporučujem.
A išao si na kolonoskopiju??
Originally posted by WangNije pravilo, ali visoka sedimentacija nije dobra jer pokazuje neku imunolosku reakciju (tj. povecava se broj 'teskih' krvnih elemenata, leukocita i limfocita, te oni uslovljavaju da se sedimentacija brze odvija, tj da dobijamo velike brojeve)Originally posted by MinaHarkerA da li povišena sedimentacija mora da ukazuje na upalu?
Verovatno ti nije nista.
Ali savet za ubuduce: ako mislis da imas upalu bilo koje vrste,a ti se lepo naoruzaj lovom i hrabroscu, pa u prvu privatnu laboratoriju da ti provere sedimentaciju, kompletnu krvnu sliku, funkcije jetre, secer. To ti je generalka, ako ti ista fali - tu ce se videti.
Ja evo već mesec dana imam sedimentaciju 56 (što je, kako kažu za nas muške mnogo), odradili su mi u bolnici sve žive analize i sve je ok (osim sedimentacije). Onda su mislili da imam upalu sinusa (jer imam neko curenje sekreta iz levog maksilarnog) i vidi se cista ali se ne vidi upala. Dakle, mora li sedimentacija da znači upalu??
Originally posted by MinaHarkerRađena mi je full analiza krvi, 3 vrste analize fecesa, 2 analize urina i ništa loše nisu našli.
Nije pravilo, ali visoka sedimentacija nije dobra jer pokazuje neku imunolosku reakciju (tj. povecava se broj 'teskih' krvnih elemenata, leukocita i limfocita, te oni uslovljavaju da se sedimentacija brze odvija, tj da dobijamo velike brojeve)
Sad, moze da bude upala, moze da bude alergija, kamen u zuci, bubregu (ili pesak), neki virus, kvarni zub, trudnoca, anemija, cak i (pupupu, pomeri se sa mesta) tumor. Ako nisi, proveri urinokulturu.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency ... 003638.htm - ovo sam iskopala, nema puno, ali ne moze da zameni lekarsko misljenje.
Inace, sedimentacija jako sporo opada, tj. zadrzava se visoka sedimentacija cak i kada te problem prodje. Mnogo ljudi, iako se sasvim ok oseca, ima visoku sedimentaciju i to im ne smeta, ali je zbog gore nabrojanih 'izazivaca' neophodno otkloniti sumnju na neke ozbiljne probleme.
Nemoj mi verovati, ali mislim da se kod konstantno visoke sedimentacije radi neki CRP test, na reaktivne proteine, kako bi bili sigurno da li se radi o upali ili ne...
Originally posted by WangNazalost, moje znanje iz dijagnostike se zavrsilo sa prethodnim postom
Rađena mi je full analiza krvi, 3 vrste analize fecesa, 2 analize urina i ništa loše nisu našli.
E sad, imam jedan zub koji me povremeno boli, i mislim da je u dubini pokvaren, a imam i mikrokalkulus (jel se tako kaže?) u levom bubregu.
CRP je 3.8 .. a granične vrednost je od 0 do 5
Jel to OK??
Originally posted by Wh1t3 Tra$hIsuse, Marijo i Josife, kakva ikonografija? :krstise:
Rezultati za kandidu stizu sutra...ako nije kandida onda ce raditi neku "ikonografiju debelog creva"![]()
Ili neshto slichno na I.
Uvek sam bio siguran da je moje debelo crevo posebno, ali toliko da ce crtati ikone po njemu nisam ni sanjao.![]()
Originally posted by MinaHarkerI meni je bilo chudno. Doktorica mi je objasnila da ce ubrizgati neku technost u debelo crevo i posmatrati kakve oblike pravi, da li negde zastaje i da li negde postoje promene u strukturi.Originally posted by Wh1t3 Tra$hIsuse, Marijo i Josife, kakva ikonografija? :krstise:
Rezultati za kandidu stizu sutra...ako nije kandida onda ce raditi neku "ikonografiju debelog creva"![]()
Ili neshto slichno na I.
Uvek sam bio siguran da je moje debelo crevo posebno, ali toliko da ce crtati ikone po njemu nisam ni sanjao.![]()
Da nije kolonoskopija?
Pretpostavljam da bi moglo da se radi o kolonoskopiji zbog toga sto je to danas jedna od osnovnih metoda kojima se ispituje debelo crevo, odnosno promene na istom, od upala i krvarenja, preko divertikuluma i polipa, pa do (pupupu, pomeri se s'mesta) tumora. Guglaj kolonoskopiju i vidi da li se o tome radi.
Originally posted by ParisVala kad bih mogao da zakažem kod njega, zakazao bih
Tebi Kiwi moze pomoci samo Dr. House![]()
Originally posted by WangDa imam upalu sedimentacija bi mi bila veca. Da je tumor u pitanju vrednost CRP-a bi bila 5.0+++ Nema stranih tela koje je ultrazvuk mogao da prikaze.
Možda ima upalu debelog creva, pa žele da potvrde kolonoskopijom. Bitno je da krvarenja nema. A kako su ti doznali da nema tumora? Prostom observacijom? Pošto ti je hemokult dobar (to je taj test da nema krvarenja), možda je samo crevo iritirano i ništa više.
Originally posted by Wh1t3 Tra$hIrigografija
I meni je bilo chudno. Doktorica mi je objasnila da ce ubrizgati neku technost u debelo crevo i posmatrati kakve oblike pravi, da li negde zastaje i da li negde postoje promene u strukturi.
Originally posted by MinaHarkerHvala ti na trudu. Znao sam da je neshto na I.Originally posted by Wh1t3 Tra$hIrigografija
I meni je bilo chudno. Doktorica mi je objasnila da ce ubrizgati neku technost u debelo crevo i posmatrati kakve oblike pravi, da li negde zastaje i da li negde postoje promene u strukturi.![]()
Guglaj, sigurno ima dosta o tome.
Originally posted by WangDa sam te poslushao kao shto nisam ushtedeo bih 15k
Da nisi radio jogu pa istegao neki mišić? (vi džigljavi imate oko struka gomilu mišića koji su kao stvoreni za istezanje)
Originally posted by ns.happyjel to stvarno moze tako? da jedesh suvu hranu, imash zatvor i da te zato boli samo jedan delitj stomaka
duso, kao lekar ti tvrdim da imas samo ukljesten prdez, da prostis. verovatno si jeo malo suvlju hranu nego inace.
Originally posted by Wh1t3 Tra$hBitno je bre da je tebi sad dobroOriginally posted by WangDa sam te poslushao kao shto nisam ushtedeo bih 15k
Da nisi radio jogu pa istegao neki mišić? (vi džigljavi imate oko struka gomilu mišića koji su kao stvoreni za istezanje).... Posle irigacije mi je recheno da imam lepo slepo crevo i da su me ischistili "da mogu s dupetom ikone celivati."
Bio si u pravu, mishic je bio sve vreme u pitanju.![]()
Ljubim te u ushi.![]()
Originally posted by Wh1t3 Tra$hVazno je da si ti sad dobroOriginally posted by WangDa sam te poslushao kao shto nisam ushtedeo bih 15k
Da nisi radio jogu pa istegao neki mišić? (vi džigljavi imate oko struka gomilu mišića koji su kao stvoreni za istezanje).... Posle irigacije mi je recheno da imam lepo slepo crevo i da su me ischistili "da mogu s dupetom ikone celivati."
Bio si u pravu, mishic je bio sve vreme u pitanju.![]()
Ljubim te u ushi.![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!