Originally posted by QueerQue
Originally posted by Elena
.No,oni(dealeri)su trgovci,njihov posao je da prodaju te je time i rad na "plasiranju" robe njihov zanat...
Navlacenje se moze vrsiti na mnogo perfidnih nacina, valjda ne mislite da su dealeri klasicni trgovci? da otvorenih karata nude, primaju novac na ruke, da kazu: to je tvoja slobodna volja? fer plej? ma dajte. oni cesto ulaze i u seksualno/emotivne veze sa osobama koje zele da navuku (narocito mlade, nesigurne osobe, bez porodice, ko zna sta jos), stavljaju drogu u pice, nude za dz.
Nazalost,ima i takvih o kakvim sam pisala...
Na kraju se sa
pravim dealerima na to i svedu stvari-novac za robu i to je to...Oni pravi(shto sam ih nazvala "trgovcima") idu na fer plej-"chist rachun,duga ljubav"...njihovo je da prodaju robu dobrog kvaliteta(shto bi se reklo "chistu") na veliko za odredjenu kolichinu novca a shta cje dalje biti sa njom samo je pitanje...Naravno,njihovo je da rade sa sigurnim ljudima ali sve to na kraju dodje izmeshano sa svim i svachim na ulicu i nabavlja se preko sitnih riba,ulichnih dealera koji su najcheshcje ujedno i konzunmenti te zato i kvalitet biva sve loshiji jer ti "sitni" i prodaju a i koriste za svoje potrebe...tu dolazimo do tzv "iznudjenog kriminala" o kojem sam vecj par puta pisala...
Ima i ovih o kojima ti pishesh-i to je vecjina...ljudi koji nemaju stalne i proverene mushterije vecj ih bukvalno jure...i namernim navlachenjem ako treba...Profil devojaka koji si opisala su najidealnije zrtve-ta vrsta dealera tachno zna shta njima treba-ljubav i sigurnost i to im nude ali privid istih...preko droge-uz koju mnoge stvari idu jednostavnije...devojke se oraspoloze,prividno su sigurnije u sebe,prividno psihichki jache...Kasnije,kada je vecj kasno,mnoga osecjanja otupe i problemi,ma koje vrste,deluju manji ili kao da ih nema...Vazi i za emotivno/sexualne veze...mnoge u takvom stanju ulaze u sheme sa likovima koje chiste ne bi ni pogledale,oni imaju svezu,mladu,lepu devojku uz sebe samo zahvaljujucji paketicju koji im je uvek u dzepu...Sa druge strane ima onih devojaka koje bash zbog droge i ulaze u takve veze sa kojekakvim tipovima...dobijaju svoju dozu koja im je potrebna glumecju ljubav i nudecji svoje "usluge" koje im tada ne padaju teshko jer nisu chistog mozga...i tako u krug...Kada se takav odnos bolje sagleda vidi se da je to zapravo samo jedan vid prostitucije-sex za drogu,ne novac...kracji i jednostavniji put za te jadne devojke...
Za dz isto vazi...Niko drogu ne uzima da bi postao narkoman vecj da bi mu bilo bolje,lepshe,zaboravio na probleme itd itd...Ali to za dz prodje i naplacjivanje pochne-u novcu ili u "naturi",svejedno...
Shto se picja tiche-to mi zvuchi kao prilichno izlizana pricha bar shto se navachenja tiche...Ne znam o kojoj drogi bi se moglo raditi da se konstantno stavlja u picje nekom toliki period da bi se ta osoba navukla?Ali da nekada neshto moze da se stavi i osoba izmenjene svesti tada iskoristi-to da...