Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Obrezivanje?

obrezan sam
36
24%
nisam obrezan
104
68%
obrezan sam ali bi voleo da nisam
2
1%
planiram u skorije vreme
11
7%
Korisnikov avatar
By mmiki
Ja planiram da se obrezem, imam nesto vise koze, nesto je uza na tom visku, zbog higijene (nekada bas imam problem sa njom), a kad cuh da sex moze biti duzi, hello mister hirurg, here I am. No zna li neko gde se to radi, dal' treba neki uput?
By MR SEXO
Za drzavnu bolnicu ti treba uput, ako zelis kod privatnika da odradis odes u estetsku ordinaciju i gotovo sve za 1-1.5 h sat laserom bez krvi, nema problema sa bolovima polse operacije, konac sma ispadne itd.
Korisnikov avatar
By mmiki
A koliko to kosta u drzavnoj, a koliko u privatnoj bolnici (od prilike)?
Korisnikov avatar
By Mortis
Obrezan sam od 9te godine. (fimoza)
Korisnikov avatar
By mmiki
Od 9-e. Koliko sam ja cuo (procitao od strucnjaka) kod svakog decaka je normalno da je, do neke 10-15 godine, njegov prepucijum slepljen za glans (sto je bio i moj slucaj). Tako se glans stiti od povreda ali prvenstveno se stiti od stetnog delovanja urina na njega (u mladosti). Tako da smatram da se mala deca ne trebaju obrezivati niti im se povlaciti kozica i da se moze reci da je u pitanju fimoza tek nakon 15-e godine pa cak i par godina kasnije. U mom slucaju do svoje 13-e nisam video ni boju (ni mm kvadratni) svog glansa, a u 14-oj sam mogao ceo prepucijum da prevucem. Treba da naglasim da to nema veze sa masturbiranjem jer sam ga praktikovao od 10-e. No ostala mi je mala, delimicna fimoza vec 3 godine (da ne ponavljam, pise gore), zato sam se odlucio na obrezivanje.
Zna li neko neku jaftiniju privatnu kliniku? Laser mi se cini boljim resenjem. Da li uopste ima razlike.
Korisnikov avatar
By mmiki
Da li ima neko ko ce mi vise pojasniti ovo:" ung.Gentamicin a 15gr i uradjenim vremenima krvarenja i koagulacije"

Prekjuce sam bio kod doktorke opste prakse, trazio sam da mi kaze za neku drzavnu instituciju gde se mogu vise informisati o obrezivanju, dala mi je uput za gradsku bolnicu (KBC Zvezdara), za hirurga.
Danas sam bio u gradskoj bolnici kod urologa (tu je za obrezivanje nadlezan urolog, a ne hirurg). Doktor mi je pogledao penis, pitao me ponesto i dopisao na uput (od dr. opste pr.) dijagnozu (Phimosis relativa), kad i kojoj sestri da odem da zakazem obrezivanje (otici cu u Ponedeljak), da na dan zakazane operacije treba da dodjem od 6.45-7.00 sa uputom za stacionarno lecenje, okupan, obrijan, sa nabavljenom ung.Gentamicin a 15gr i uradjenim vremenima krvarenja i koagulacije (je*em li ga sta su tih poslednjih 3, ovo prvo je valjda neki lek, al' ova 2 mi valjda ne trebaju). Napisao je i tretman Palitrexom 5 dana od dana pre operacije.

Da li ima neko ko ce mi vise pojasniti ovo:" ung.Gentamicin a 15gr i uradjenim vremenima krvarenja i koagulacije"
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nemoj ti mnogo da lupaš glavu oko toga šta je šta. Samo lepo idi kod doktorke opšte prakse da podobijaš upute za laboratoriju i recepte za te lekove.

Gentamycin ung. a 15g ti znači 15 grama masti koja sadrži gentamicin. Ne znam da li to ide na recept (ja do sada to nisam pisao) tako da možda mora i da se kupi, ali nije skupo.
Palitrex ide na recept.

Vreme krvarenja i testovi koagulacije se rade valjda u svim domovima zdravlja u Beogradu. Samo treba da povedeš računa o jednoj stvari. Sve laboratorijske analize se zakazuju, dakle može da se desi da ti zakažu i posle operacije jer su u svim domovima zdravlja i njihovim laboratorijama gužve prevelike. Zato napomeni kada budeš kod doktorke da na upute za laboratoriju stavi HITNO! (ili CITO! ako voli latinski) jer ti treba za operaciju da bi te primili onda kada se pojaviš bez zakazivanja.
mmiki
je*em li ga sta su tih poslednjih 3, ovo prvo je valjda neki lek, al' ova 2 mi valjda ne trebaju
Sve ti treba, bez vremena krvarenja i testova koagulacije (to je sposobnost zgrušavanja krvi, obično se rade PTT i aPTT pred operaciju) sigurno neće hteti da te operišu. I vole sveže rezultate, nikako da budu stariji od 7 dana, vodi računa o tome.

Doktorka će sve lepo da ti objasni.
Korisnikov avatar
By Escobar
Pritom vreme koagulacije i krvarenja mozes da uradis u bilo kojoj privatnoj lab za manje od 500 din....
Korisnikov avatar
By mmiki
Hvala na pomoci ljudi, jednostavno sam glup (i mlad) za te bolnicke stvari, posebno hvala Kiborgu na iscrpnom odgovoru.
Korisnikov avatar
By mmiki
Danas sam bio da zakazem obrezivanje, automatski sam doziveo 2 soka.
-Sestra mi je rekla da se placa 13 000 dinara.
-Zakazala mi je za MESEC DANA 19. oktobra.

Do para mi i nije toliki problem, a imam i mesec dana, vec imam jedno 6 hiljada... Inace, s' obzirom da su mi i doktorke (i dr opste prakse), i dosta pacijenata u cekaonici cestitali na dobrom doktoru (Radulovic Slobodan), ne mislim o parama, nije mi zao...
Ali MESEC DANA, nadao sam se da ce to biti ove sedmice, cak sam se i obrijao... Nije zena htela da mi zakaze ranije... Moracu da idem ponovo u laboratoriju... A bas sam resio da to sto pre uradim... :cupakosu: :cupakosu: :cupakosu:
No dobro, cekam mesec dana... Prosao je samo 1. dan...:drama:
Korisnikov avatar
By Zoe
Sta je fimoza?

(BTW, i meni se chini da je `lepse` obrezano, ali ne smem da tvrdim :giggle: )
Korisnikov avatar
By mmiki
Fimoza-suzeni prepucijum (kozica) na vrhu penisa. Osobe sa fimozom ne mogu da prevuku prepucijum preko glansa (glavica). Ja, u punoj erekciji, mogu da prevucem kozicu, ali snaznije i bolnije, sto naravno nije za pozeleti... Zato je moja dijagnoza "Phimosis relativa".
Korisnikov avatar
By Zoe
Trci na seckanje i javi kako je ispalo :bye:

Mislim da roditelji (keve, najcesce) treba da decacima povlace tu kozicu od kada se rode........da se to `razradi`.......i onda sve bude ok.
Korisnikov avatar
By mmiki
OneGirlArmy, ja napisah gore da to nije bas toliko zdravo. Bar kako sam ja to cuo.
Korisnikov avatar
By Zoe
E, jebes ga..........sta nije zdravo? Kada mame povlace kozicu ili da se obrzujes? :lood:
Korisnikov avatar
By mmiki
Pa da znas i da imas pravo...
No, uz duzno postovanje, OneGirlArmy, mnogo scroll-ujes.
Korisnikov avatar
By Zoe
Izvinjavam se, sada jesam, a temu sam jos juce procitala pa sam mislila da sam sve zapamtila....... :shake:

Nastavicu.......

Ako to mame ne rade, ne moze kozica sama od sebe da bude onakva kakva treba........
Korisnikov avatar
By mmiki
Meni se sama rastegla za godinu dana 13-14, ali ne potpuno.
Inace ne moras nastavljati, ovo je ipak tema koja razglaba muski problem, pa ti verovatno nije mnogo interesantna.
Korisnikov avatar
By Zoe
O tome JA odlucujem :federi:
Korisnikov avatar
By Rei
Ja sam kada sam bio mali, sa drugarom iz razreda u osnovnoj shkoli u WC-u bez problema navlachio tu kozhicu (bash me zanima shta taj danas radi :D ), a kasnije sam dobio isto 'relativnu' fimozu, pa mislim da nema prevelike veze sa fimozom shta radish kao mali sa kozhicom...
A obrezao sam se za DZ :nerd: u poliklinici u NS. Chekao samo na pregled kod urologa neshto ispod dva meseca, na operaciju sam chekao manje, nekih 15-ak dana.
Korisnikov avatar
By mmiki
Uuuuuu, oprosti, nemojte me tuci.... :lol: :lol: :lol:
Kako ti hoces... Postoji i obrezivanje zena tako da si uvek dobrodosla u ovoj, i u svakoj drugoj, temi... :lol: :lol: :lol:
No, salu na stranu, ovde, kao i svi mozes biti 100% slobodna... Uh ko sam ja da ti o tome pricam, ti si u forumu verovatno starosedeoc, a sad ti tu neki balavac prica sta i kako...
Korisnikov avatar
By mmiki
REI
To cekanje bi me dokusurilo, a i ko zna kad si ti to uradio, mozda si imao neku vezu, ili odobrenje roditelja, cuo sam da uz odobrenje roditelja operacija moze da bude bezplatna... Kad bih ja to rekao roditeljima, koji su po rasudjivanju zreli za kameno doba, rafalnom paljbom bi me odvratili i zabrinuli bi se dal' sam normalan uopste...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
mmiki, poceo je oktobar, datum za kad ti je zakazano se priblizava! Nadam se da ces nam pisati detaljno kako je bilo, i na samoj intervenciji i u postoperativnom periodu. :zastava:
Koliko se dugo za to ostaje u bolnici? Da li da dolazimo i donosimo ti banane, kobasice i virsle? Naravno, virsle iskljucivo one bez 'kozice'! :)
Sve najbolje zelim! :)
Korisnikov avatar
By mmiki
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jaoooo, pukoh od smeha..........
Pa ja sam se bas posteno aktivirao na ovoj temi bas iz razloga sto znam koliko je tesko kad si potpuno neupucen u neke toliko ozbiljne stvari (naravno ozbiljne za nekoga)...
Ja sam inace i pronasao ovaj forum u potrazi za informacijama u vezi sa obrezivanjem...
Sto se posecivanja u bolnici tice, koliko sam cuo ostacu 1-3h u bolnici i to je to... Tako da bi mi banane, kobasice i virsle (sve to bez kozice) dobro dosle van bolnice i to tek kad stvar malo zaraste... Do tada, molio bih te KissQueen, da me ne podsecas na ONO-like stvari, pogotovu ne na prehrambene...
Korisnikov avatar
By mmiki
OBREZAO SAM SE DANAS.
Operacija je pocela oko 12h i trajala jedno sat vremena.
Bio sam sve vreme budan.
Bilo je jako bolnih trenutaka dok anestezija nije potpuno pocela da deluje a i nekih poslednjih 10 min kad je delovanje anestezije prestajalo, ali ja sam bio 100% opusten cak sam se i salio na svoj racun zasmejavajuci doktore...
Nisam bas gledao sta su radili ali sam gledao sta su sve uzimali (nozice, makazice, krvave rukavice itd).
Posle operacije su ga uvili u zavoj, rekli mi da nosim tesniji donji ves i da ga odrzavam u gornjem polozaju kako bi spao otok (neki skroooz ruzan i veliki otok mada je do kraja dana, do sada, pola spao).
Bas me je nezgodno bolelo dok sam se vracao kuci i jos sat vremena posle dok nisam zaspao.
Probudio sam se oko 18h, nije me bolelo vise ali mi je zavoj spao, tada sam ga video (estetski ne izgleda nikako prvih nekoliko dana, pogotovu zbog otoka koji uzasno izgleda), vratio sam zavoje i zalepio ih ponovo.
Konci ce sami da spadnu za nekih od 10-20 dana, do tada ne sme da mi se digne, ako se to ipak desi (uglavnom jutarnja erekcija), moze samo malo zaboleti ali konci nece spasti.
Korisnikov avatar
By Rei
Isto kao i kod mene. :)

Brz oporavak zhelim... :)
Korisnikov avatar
By mmiki
Originally posted by REI
Isto kao i kod mene. :)

Brz oporavak zhelim... :)
Hvala, hvala REI, znaci mnogo kad cujes da je sve to normalno i uobicajeno od nekog ko je to prosao. :hvala:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Šta si dobio od terapije?
Korisnikov avatar
By mmiki
Originally posted by Kiborg
Šta si dobio od terapije?
Meni nista za terapiju nisu rekli, rekli su mi samo da dodjem na pregled (i verovatno menjanje zavoja) za 2 dana. Znas li ti mozda za nesto sto se terapije tice, valja upotrebiti sve provereno. Tebe mogu da pitam i da ti verujem posto znam da si cenjeni dr.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!