Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Fester
samo Subutex za skidanje. Upravo ga koristim i prezadovoljan sam. Ima ga i u BG. Potpuno sam kompenzovan i nemam potrebu za dopom. On je parcijalni agonista/antagonista za receptore (mi i kapa), pa ga NIKAKO NEMOJTE UZIMATI DOK STE POD HEROINOM. Delovace kao nalokson i ubice vas kriza. Sacekate krizu, uzmete samo jednu tabl a 2mg Subutexa pod jezik i vratite se u normalu. Zelim Vam sve najbolje. Mi smo uspeli.
By beli_ns
pitanjce jedno,taj SUBUTEX za sta sluzi,dok se skidas da neostis krizu ili kao neka vrst ablokatora?Bio sam na bolkatorima 2 godine,i eto posle godinu dana sam ispao debil,naletwo na nekog na koga bas i nebih trebao i zaneo se mesec dana uzimajuci heroin,bilo bi mi veoma drago ako bi mi neko mogao pomoci kako da prebolim krizu?Sta da nabavim od lekova?Skidao sam se jednom na suvo i reako sam nikad vise,zelim da stanem ,ali se najiskrenije bojim krize.Unapred Vam hvala na pomoci
Korisnikov avatar
By Seaman
Brat od moje dobre drugarice, o kojem sam pisao na prvoj strani, nije uspio da se skine od heroina uz pomoc blokatora.

U groznom je stanju i tesko da ce se izvuci.
Korisnikov avatar
By svejedno
Moram..
Originally posted by svejedno
Ali ako chovek nije sa sobom sredio da li ce se drogirati, ne vredi mu davati blokove
By Fester
Subutex (buprenorfin) je lek za bezbolno skidanje sa heroina, metadona, heptanona, trodona... Svako ko je bio u krizi zna o cemu pricam i sta u stvari taj lek znaci u takvom trenutku.
Njegov efekat na receptore (parcijalni agonizam/antagonizam) cini da Subutex deluje i kao blokator, ALI TO NIJE NJEGOVA OSNOVNA FUNKCIJA I NAPRAVICE PROBLEM AKO I SAMO AKO STE POD DEJSTVOM OPIJATA PA CE VAS UVESTI U NAJGORU KRIZU.

Kada smo odlucili da se skinemo (ja i moj slucaj), secam se da smo pre par meseci poslednji shot u venu uzeli ujutro, a uvece oko 20h je uveliko krenulo znojenje i bolovi. Po jedna i po tableta Subutexa pod jezik i za 10-15 min smo bili u cudu. Bez bolova, nista od krize, nikakva POTREBA za dopom. Sutradan nam je trebalo vise, mislim cak i 4 tablete da bi kupirali efekte krize, ali se dozira po potrebi a ne po nekoj zadatoj shemi. Ponavljam, nemoguce je predozirati se Subutexom upravo zbog njegove parcijalne antagonizacije (blokade) opijatnih receptora.
Potpuno je nepotrebno koristiti Subutex duze od 10-14 dana, vec samo dok je heroinska/metadonska kriza u pozadini. Znam ljude koji su mesecima na Subutexu i bitno im je to sto nisu na heroinu. Ne mogu nikog osudjivati zbog takve motivacije, a jos manje da mudrujem o antidepresivima i psihoterapijama.
Nama je trebalo po tri kutije Subutexa za potpuno bezbolno skidanje. Od tada smo potpuno cisti od dopa.
U BG mozete naci i Catapresan tablete, blokiraju adrenalinske receptore u mozgu (to su oni napadi vrucine u krizi) i kostaju samo 200 din. Uzimajte 3x po pola tablete. Da ne reklamiram apoteku, malo iznad Beogradjanke pa levo.
Subutex sam (absurdum), posle visemesecne neuspesne pretrage, nasao kod svog dilera. Njega necu da reklamiram :)

Ja znam koliko nam je bilo tesko da se odreknemo "savrsenog antidepresiva i apsolutne srece", ali toga odavno vise nije bilo i svaki nas fix je bio "da se unormalimo" a ne "da se uradimo".

Svima zelim puno srece. Subutex je vec godinama lek izbora za lecenje narkomanije u svetu, a nasa agencija za lekove ga jos dugo nece registrovati jer im sigurno odgovara prodaja metadona i maltretiranje zavisnika potpuno napustenim lekovima.
Korisnikov avatar
By Deksi
Tromadol ili trodoni,radi isto kao i pajdo.....mada ne preporucujem za eksperimentisanje onim osobama koje se ne skidaju sa pajda vec hoce samo da probaju.....
Posle pajda lekovi izazivaju zavisnost najlakse......:vulkanac:
By Spiridon
Originally posted by Deksi
Tromadol ili trodoni,radi isto kao i pajdo.....mada ne preporucujem za eksperimentisanje onim osobama koje se ne skidaju sa pajda vec hoce samo da probaju.....
Posle pajda lekovi izazivaju zavisnost najlakse...... :vulkanac:
Otkud ti ideja da trodon radi kao pajdo?
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Spiridon
Originally posted by Deksi
Posle pajda lekovi izazivaju zavisnost najlakse...... :vulkanac:
Otkud ti ideja da trodon radi kao pajdo?
ne potpuno....ali ima slicnosti....znam.
By Spiridon
Jedina slicnost je to sto je trodon na bazi opijata. E sad ako zgutas celu tablu mozes da upadnes u stond slican onome od pajda ali mozes i da popijes epi-napad zato ne pokusavaj da se igras sa trodonom, los je skroz.
By natasa
Lijek s kemijskim imenom naltrekson (u svijetu se proizvodi pod više zaštićenih tvorničkih imena - Nemexin, Revia, Antaxone, Nalorex) je opioidni antagonist, lijek koji blokira odnosno suprotstavlja se (antagonizira) učincima opijata. Sam naltrekson nema narkotički učinak (kao što ima, primjerice metadon - Heptanon) i ne uzrokuje ovisnost. Djelovanje mu je oko 72 sata pa se ne mora uzimati svaki dan. Primjenjuje se u liječenju ovisnika od opijata (koji su prošli detoksikaciju, dakle više nisu pod utjecajem droge!) jer blokira učinke opijata, posebno euforične učinke, i time smanjuje žudnju za opijatima. Prije počinjanja uzimanja naltreksona ovisnici trebaju biti "čisti" od opijata najmanje 5 dana, trebaju proći potpuni pregled te se izložiti testiranju s 0,4 - 0,8 mg kratkodjelujućeg naloksona da bi liječnik bio siguran da pacijent podnosi dugo-djelujući naltrekson.Prema bihevioralnoj teoriji, mijenja naučeno ponašanje traženja droge tako da ovisnik usvaja novi model ponašanja i više ne traži drogu. Najveća mana terapije naltreksonom je nepostojanje bilo kakvog mehanizma koji će ovisnika natjerati da redovito uzima naltrekson. U nekoliko kliničkih ispitivanja naltreksona upravo se to pokazalo kao problem: učinci su dobri dok ovisnik uzima naltrekson, ali mnogi ovisnici odustaju i prestaju uzimati terapiju, te se ponovno vraćaju uličnim drogama. Uzimanje pod nadzorom druge osobe u praksi je često teško provesti. Pacijenti pokazuju veliki otpor ovom liječenju unatoč njegovim očiglednim prednostima.Uzimanje naltrexona može propisati samo liječnik-psihijatar i uzima se samo pod nadzorom psihijatra.
By beobandit
Vise od 10 god.sam bio na heroinu i znam da blokatori i implanti uopste ne pomazu.To su lekovi koji ne otklanjajnu zelju za heroinom i dolazi se u situaciju da zavisnici izbegavaju da ih popiju kako bi mogli da se drogirajubar neki dan.Ja licno sam probao bar 3 puta da se lecim sa njima,1 sam ugradio i implat posle 12 dana lecenja metadonom,ni to nije pomoglo,ali sam za tih 12 dana shvatio da mi je Metadon potpuno ukinuo zelju za uzimanjem heroina.Nekako sam uspeo da iskukam da pocnu da mi ga prepisuju na recept,ali ja sam 1 od 1000 koji nisu dobili,sada sam strejt 18 meseci izuzev ponekog uzimanja koke,ne pusim travu,ne pijem antidepresive,lekove za smirenje i spavanje,terapija mi je 150 kapi Metadona dnevno i ja sam namiren,osecam se super kada popijem terapiju,nema jurnjave i trke za drogom.Zeleo bi svakome ko je duze u problemu sa heroinom da dobije duzu terapiju Metadonom i videce kako je zivot na heroinu bio totalno sranje.
Korisnikov avatar
By ns.happy
zanima me da li kombinujete i psihoterapiju sa medikamentoznom? nas su ucili da su to dve neodvojive stavke u lecenju ovisnosti. i koliko vam je pomogla?
By Fester
A ja nikako da napisem protokol lecenja. Evo, kopirao sam svoj post sa jednog drugog foruma. Nadam se da ce pomoci...

Terapija Subutex/Suboxon iz autolimarskog ugla
iliti: Skidanje Subutexom (za neupućene)

Postoji jedna dobra izjava Marka Tvena: "Zaista je lako ostaviti cigarete. Ja sam to uradio bar hiljadu puta." Svakako, to nije rekao na srpskom, ali nemojte i vi da ga tupite toliko.
U tom istom duhu su sve naše zavisnosti. A ima ih puno. Od pušenja cigareta preko preterane potrebe za hranom, pa "ne mogu da živim bez te i te osobe", slušanja glasne muzike (narkotizacija zvukom), kladjenje i sportske kladionice do, napokon, korišćenja alkohola i raznih psihoaktivnih supstanci.
Verujem da smo svi svedoci da neka debeljuca ekstremno smrša, ali se ubrzo ponovo pretvori u "aseksualnu" lopticu. Ovde vas necu gnjaviti o zajedničkim psihološkim karakteristikama tih ljudi ni o razlozima vraćanja na staro ponašanje. Ovde će biti objašnjeno kako da se bez ikakvih problema skinete sa opijata (heroina, metadona, trodona) i biće objašnjeno zašto je ostavljanje cigareta daleko teže i neizvesnije od ostavljanja heroina.

Njegovo Visočanstvo Subutex dosao je na svet davne 1970 god kao Temgesic, i bio je registrovan kao lek protiv bolova. Današnji oblik, tableta koja se rastvara pod jezikom i oblik koji se koristi za skidanje sa opijata, dobija tek 1990, a registrovan prvi put u Francuskoj 1995 god.

Najbitnije za nas je KAKO SE KORISTI. Ovo sada zaista shvatite ozbiljno jer nepravilna upotreba vas može uvesti u užasnu krizu i, što je gore, napraviće vam nepotreban otpor za dalje korišćenje Subutexa.

Za skidanje će vam biti potrebno 4 kutije Subutexa od 2 mg (ima 7 tableta u kutiji), i u dopunskoj terapiji (nije po svaku cenu OBAVEZNA, ali će pomoći) su još tablete Catapresan (clonidine), inače je lek za povišen krvni pritisak, kao i Stilnox (zolpidem), tablete za spavanje.

Kutija Subutexa u Hrvatskoj košta oko 5 Eura, kutija Catapresana u BG je oko 200 dinara i kutija Stilnoxa oko 400 dinara.

DAN PRVI
Ako ste na heroinu (nebitno da li uzimate na nos ili na venu), savetujem da ujutru uzmete poslednju dozu heroina i potrudite se da ga nemate u rezervi. Uzmite i pola tablete Catapresana. Trebalo bi da uzimate po pola tablete Catapresana tri puta dnevno. Slobodno pustite da vas hvata kriza. Što veću krizu sačekate, bolje će vam delovati Subutex. Uveče bi već trebalo da ste u krizetini, pa slobodno stavite jednu i po tablete Subutexa pod jezik i pustite da se polako otope. Dok se tope, bicete u čudu kako kompletna kriza polako nestaje. Znam da je Subutex odvratnog ukusa, ali priznajte da desetak minuta i nije neka velika žrtva. Sada vas ne boli ništa, a i ona celodnevna ludačka potreba za dopom je nestala. Čestitam. Ako te noći imate problema sa spavanjem, uzmite tabletu Stilnoxa (nemojte više od dve tablete Stilnoxa). To će vas uspavati, a odmor vam je i te kako potreban. Ipak ste danas malo krizirali pre Subutexa. Dan prvi je završen, a jako bitne stvari su:

1. MORATE SAČEKATI KRIZETINU PRE SUBUTEXA
2. PRVOG DANA NIKAKO VIŠE OD DVE TABLETE SUBUTEXA (SAVETUJEM JEDNU I PO)

DAN DRUGI
Probudili ste se a više ne postoji ritualno uzimanje heroina ili šta god. Subutex vam, najverovatnije, nece biti odmah potreban, a ako jeste, slobodno uzmite tabletu pod jezik. Biće vam istog trenutka bolje. Od danas niste više ograničeni na samo dve tablete Subutexa i SAMO VI možete da znate koja količina Suba vam poništava krizu. Ništa nije čudno da vam samo jedna tableta odradi posao. Meni je tog dana trebalo tri i po tablete, ali ponavljam, svako koristi Subutex po potrebi dok kriza ne nestane. Svakako, i danas koristite Catapresan tablete 3 puta po pola. Catapresan koristite ukupno desetak dana. Čuda velikoga, nista od krize, a heroin vam i ne pada na pamet.
Svi spavaju a vi ne možete?
Stilnox.
Laku noć.

DAN TREĆI
Slično kao i dan drugi, ali od sutra razmišljajte već o smanjenju količine subutexa. Trebaće vam sve manje i manje doze da pokrijete krizu. Nakon 2-3 nedelje slobodno prekinite sa subutexom. Neće vam biti nista. Do tada ćete već uveliko imati jaku sposobnost rasuđivanja, znoj vam neće više mirisati na heroin, a vratiće se i potreba za tuširanjem. Znači, konačno ste uspeli da se izborite sa heroinom. Bravo. To je ogroman uspeh i pored toga što je bio bez nekog specijalnog truda i mučenja.

AKO STE NA METADONU
Prelazak na Subutex zavisi od količine metadona. Ako koristite 6 ili manje tableta na dan onda imate startnu prednost jer samo morate sačekati početak krize (kod metadona je 24 do 48 sati) i kada udjete u dobru krizu samo nastavite po već opisanom protokolu skidanja za heroin.
Ako koristite vise od 6 tableta metadona dnevno (30 mg metadona), morate prvo smanjiti količinu na 6 tableta pa tek onda koristite isti protokol.

AKO STE NA TRODONU
Bez obzira na količinu, sačekajte krizu i možete početi sa opisanim protokolom.

Na kraju, umesto odrzavanja, ako se bas radi o vristecoj depresiji, volim da dam Zoloft a 50mg, 1 dnevno.
Korisnikov avatar
By Zoe
Taj Subutex nema da se kupi u apotekama?!
Koji ce jos diler (osim tvog, ocigledno) da nabavlja i da ga prodaje, kad mu to nije u interesu? I, po kojoj ceni ga prodaje?
Mogu li psihijatri da prepisu Subutex?
By Fester
Subutex kod nas jos nije registrovan. Kada do toga dodje, onda ce najverovatnije na nalog psihijatra moci da se podigne u nekoj apoteci.
Slobodna prodaja u apotekama je nemoguca zbog ogromnog potencijala zloupotrebe (subutex je ipak mi-agonista i pored kapa antagonizacije)

Znaci, za nabavku se svako snadje. Postoji i zavisnost na subutexu i dugotrajno odrzavanje (otud dilerima i interes), ali sve je to zbog pogresnog pristupa lecenju.

Protokol koji sam naveo je jedini ok.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by beobandit
Vise od 10 god.sam bio na heroinu i znam da blokatori i implanti uopste ne pomazu.To su lekovi koji ne otklanjajnu zelju za heroinom i dolazi se u situaciju da zavisnici izbegavaju da ih popiju kako bi mogli da se drogirajubar neki dan.Ja licno sam probao bar 3 puta da se lecim sa njima,1 sam ugradio i implat posle 12 dana lecenja metadonom,ni to nije pomoglo,ali sam za tih 12 dana shvatio da mi je Metadon potpuno ukinuo zelju za uzimanjem heroina.Nekako sam uspeo da iskukam da pocnu da mi ga prepisuju na recept,ali ja sam 1 od 1000 koji nisu dobili,sada sam strejt 18 meseci izuzev ponekog uzimanja koke,ne pusim travu,ne pijem antidepresive,lekove za smirenje i spavanje,terapija mi je 150 kapi Metadona dnevno i ja sam namiren,osecam se super kada popijem terapiju,nema jurnjave i trke za drogom.Zeleo bi svakome ko je duze u problemu sa heroinom da dobije duzu terapiju Metadonom i videce kako je zivot na heroinu bio totalno sranje.

Ti si, covece sad navucen na Metadon. Metadon je mnogo cistiji od heroina na nasim ulicama, i zato mnogo opasniji u smislu navlacenja i zavisnosti.
Skidaj se sa njega sad....
Korisnikov avatar
By spliff
moja drugarica ider u cro po subotex
izdaju ga na recept beogradskih lekara
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Koliko sam ja upoznata sa tim,cula sam da su Trodoni ili (tramadol) tzv. "djonovi" odlicni za skidanje i da se uzimaju prva 4 dana krize.
dnevno se uzima po 6 u hospitalizovanim uslovima,kod tezih slucajeva,a samostalno skidanje 4 dnevno(dva ujutru i dva uvece).
Da li je to tacno?I koliko je uspesno?:neznam:
Korisnikov avatar
By Sutekh
U Drajzerovoj mozhe da dobije/sh terapiju metadonom., mada i to zavisi..

A btw, mozhe da se skine kriza sa trodonima + bensendinima. Ne znam da li se uzima 2, ja sam uzimao dosta vishe.
Korisnikov avatar
By svejedno
Trodonima se ne skida kriza.. metadonom se ne skida kriza..

Njima se ne skida sa dopa... njima se zamenjuje dop.
...

Ne kazem da lekovi ne mogu da pomognu u krizi, niti da je neophodno izgurati zizu na suvo (znam koliko je to tesko)..

..ne znam sta da kazem na sve ovo..
..

Mozda je poenta:

Izgurajte krizu, na koji god nacin, DO MOMENTA DOK NE POSTANE MOGUCE DA POPIJETE BLOK, a da vas nista ne boli.

Popiti blok i ne osecati bolove je siguran znak da je prosla FIZICKA kriza.
...

Onda ide tezi deo..

Psihicka kriza.

Godinu, dve...deset... Varira.

..

Tu se svako bori kako zna & ume, ali bih ja svakome preporucio strucnu pomoc.
..

Don't want to preech.. ali ako ste u mogucnosti, zamolite nekoga da vam DAJE blokove, SVAKI dan, barem god dana.
A posle..

Pa, posle blokova ne moze biti gore nego posle dopa.
Korisnikov avatar
By svejedno
Jos nesto, za 'mladje'..

NE POSTOJI JOS JEDAN PUT, POSTOJI SAMO PROSLI PUT

...

I palim sa ove teme, bedaci me.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by svejedno
Trodonima se ne skida kriza.. metadonom se ne skida kriza..

Njima se ne skida sa dopa... njima se zamenjuje dop.
...

Ne kazem da lekovi ne mogu da pomognu u krizi, niti da je neophodno izgurati zizu na suvo (znam koliko je to tesko)..

..ne znam sta da kazem na sve ovo..
..

Mozda je poenta:

Izgurajte krizu, na koji god nacin, DO MOMENTA DOK NE POSTANE MOGUCE DA POPIJETE BLOK, a da vas nista ne boli.

Popiti blok i ne osecati bolove je siguran znak da je prosla FIZICKA kriza.
...

Onda ide tezi deo..

Psihicka kriza.

Godinu, dve...deset... Varira.

..

Tu se svako bori kako zna & ume, ali bih ja svakome preporucio strucnu pomoc.
..

Don't want to preech.. ali ako ste u mogucnosti, zamolite nekoga da vam DAJE blokove, SVAKI dan, barem god dana.
A posle..

Pa, posle blokova ne moze biti gore nego posle dopa.
:hail: :hail: :hail: odlichno napisano

Nemojte se zajebati pa uzeti i dop i blokove u isto vreme..

A i jebesh blok kad ti ne menja stanje u glavi.. Meni je trebalo 9-10 meseci da budem van grada da bih se stabilizovao.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
sreca pa nikada nisam dosao u fazu da mi treba lijecenje (jos uvijek) .
Mozda cu zvucati bzvz, ali meni evo vec nekoliko godina ganje, potom exera, pa speeda, koxa i dopa, i nikada - NIKADA nisam imao krizu.
Ja smatram da je moguce sa drogama experimentisati na pametan nacin, i cist sam dokaz za to.
zadnjih nekoliko mjeseci jedva da zapalim jox,a bilo je perioda kad sam danima bio na speedu ili cak i dopu.
Ali sam UVIJEK znao svoje granice, i zaustavljao se prije nego postane cupavo.
Korisnikov avatar
By Sutekh
zavisi od osobe do osobe... Koliko se najduzhe nisi radio?

Meni je psihichka kriza bila gora uvek.. Ja sam poslednji put uzeo heroin kad sam bio na "vikendu" takozvanom i zajebao sam se stravichno. To je bilo pre.... ne znam, vishe od godinu dana svakako. Ima mozhda chak i 2. A uzeo sam gram odjednom da mi ne bi ostalo za sutra :doh:

Bio sam bash dugo chist i uzeo sam pola grama na nos i pola na venu u istom danu i umalo nisam umro.. Povracjao sam kao mentol i bilo mi je jako loshe. Posle sam se tresao od hladnocje, itd.. Od kad sam se vratio za stalno u BG, a tome ima vishe od 15 meseci, uzeo sam 3-4x eksere i spid i to je to. Mada poslednji put sam uzeo pre 4-5 meseciai to 1 ekser, tako da sam zadovoljan..
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
nemam pojma, nekoliko mjeseci.
Ali znam da sam se najduze radio (mislim, bez prestanka) 15 dana. To mi je ujedno i najcupavije drogiranje, jer sam se grdno prepao.
No, hvala bogu, znam da stanem:)
Korisnikov avatar
By Sutekh
to je dobro kad znash da stanesh.. ja ne znam, pa sam proshao chupavo :P
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
no, da se ne lazemo - imao sam i ja teskih momenata, ali samo psihicke prirode... sjecam se momenata kad sam ga toliko zelio da sam mu pisao ljubavna pisma.. i ode i hvalospjeve...
i svi su se uglavnom zavrsavali sa "kako te volim, picka ti materina!" :sigh:
mislim da znas o kome govorim:D

ipak, milo mi je sto sam u takvim momentima (cak i kad sam imao para) odolijevao, i iskulirao. minimum koji sam sebi postavljao je nedelja dana pauze. Ali, uglavnom su teska samo prva tri dana - tako da sam pravio pauze po mjesec i vise dana, rijetko manje.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by bananica
no, da se ne lazemo - imao sam i ja teskih momenata, ali samo psihicke prirode... sjecam se momenata kad sam ga toliko zelio da sam mu pisao ljubavna pisma.. i ode i hvalospjeve...
i svi su se uglavnom zavrsavali sa "kako te volim, picka ti materina!" :sigh:
mislim da znas o kome govorim:D

ipak, milo mi je sto sam u takvim momentima (cak i kad sam imao para) odolijevao, i iskulirao. minimum koji sam sebi postavljao je nedelja dana pauze. Ali, uglavnom su teska samo prva tri dana - tako da sam pravio pauze po mjesec i vise dana, rijetko manje.
klasika.

meni i kad je bilo loshe (a tachno sam znao shta cje se desiti, zato sam i potroshio sve ono) nakon toga, imao sam zhelju da uzmem.. bila je bash jaka. posle 5-6 dana sam bio okej.

o tome sam ti i prichao.. necjem da ti kenjem, ali to "mogu ja da ga kontrolishem" sam chuo x puta :)
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
in my opinion, kontrola se i sastoji u tome da ne uzmes, koliko god ti se radio. Zato das sebi nekoliko dana zajebancije, a onda stanes na duzi period. Tako ja radim evo cetvrta godinica. Kao kad radis kao konj da bi isao na odmor na neko egzoticno putovanje...:)
Korisnikov avatar
By Sutekh
ok je to, ako mozhesh.

mada, zajebi kontrolu hera. previshe sam vremena i rada utroshio na to da mu kazhem bye da bih ga uzeo ponovo. ne volim osecjaj praznine koji dolazi nakon toga. bolje da ga onda nisam ni uzeo, ali shta je tu je, zinulo mi doope.

poneki eks, jednom u 4-5 meseci, na nekom partiju je ok. ostalo me ne zanima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!