Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By feno
imuno aktiv je moja najnovija psihoaktivna supstanca, mesavina ehinacea, propolisa, vitamina c, cinka i nke biljke na a.
za koncentaciju je ginko max je neprevazidjen:klap:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by feno
imuno aktiv je moja najnovija psihoaktivna supstanca, mesavina ehinacea, propolisa, vitamina c, cinka i nke biljke na a.
Acerola (da li je biljka sta li je ;) ali tako se zove). Ja Imunactiv pijem vec duze vreme i bas sam zadovoljna :klap:
By Çâðê_DUP
Originally posted by poison_boy
Acerola je divlja tresnja....ima najvise vitamina C
Speaking of which... dal' je
tacno da kiseli kupus ima vitamina C???
Jer ako jeste, zasto bi iko kupovao
Acerolu i slicne stvarcice?
By High Maintenance
koliko ja znam kupus ima, i to dosta....ali sam citao da je utvrdjeno da acerola u poredjenju sa drugim vocem/povrcem ima mnogo veci procenat vitamina C....cak su i naveli neko poredjenje sa limunom...znam da je mnogo,mnogo bogatija vitaminom od limuna za koji se kod nas smatra da je najbolji "izvor" vitamina C...

E sad,ja ne znam da li kod nas uopste ima da se kupi acerola (u prirodnom obliku) ali sada se ona koristi za pravljenje sumecih tableta.... i uopste za neke farmaceutske preparate....
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Deco, kiseli kupus je svojevremeno u 18. veku koriscen za prevenciju skorbuta (avitaminoza C) na engleskim brodovima.

Krompir sadrzi dosta vitamina C koji je vezan u termostabilnom obliku.

Svako sveze voce i povrce sadrzi vitamin C.

Povrce u tursiji je prepuno vitamina C.

Koj ce vam moj jos sumeca tableta?!
By Çâðê_DUP
znam da je mnogo,mnogo bogatija vitaminom od limuna za koji se kod nas smatra da je najbolji "izvor" vitamina C...
Da, al' kod nas vole da iscede limun
u vreo caj!!! (Termolabilnost vitamina C,
sta to bese???)

@ Njuskalo: da, da, ja se slazem sa
tobom! Ja sam uvek pre za prirodne
izvore nego hemiju.
By High Maintenance
Originally posted by pcelica
znam da je mnogo,mnogo bogatija vitaminom od limuna za koji se kod nas smatra da je najbolji "izvor" vitamina C...
sta to bese???)
da,to je najcesci obicaj kod nas...i ne shvataju da nisu uneli ama bas nista od tog vitamina...ali u svakom slucaju pocinju da se osecaju bolje :smeh:

i ja sam naravno,uvek pre za prirodni unos...ali sam vec naveo da neke osobe jednostavno( zbog prirode posla ili recimo studenti) ne mogu svakodnevno da unose sve te namirnice kao sto je tursija,kis. kupus etc.....voca bi u toku dana morao da pojedes bas dosta da bi se unela potrebna dnevna doza...i u tim slucajevima bolje da se koriste sumece tablete (povremeno) nego da dodje do avitaminoze.....
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by pcelica
sta to bese???)

@ Njuskalo: da, da, ja se slazem sa
tobom! Ja sam uvek pre za prirodne
izvore nego hemiju.
Jasta! Hemija je za neke druge stvari!

Mr Musculo za ribanje, na primer, a sta si ti mislila?!
By feno
Hvala na informaciji, sad znam sta konzumiram. :yes:

Slazem da su prirodni vitamini mnogo bolji. Ali ekonomski efekat vremena i novca ne dozvoljava nam da ih svakodnevno unosimo u dovoljnim kolicinama.
Zeleni caj je najbolji stimulator imunosistema, sadzri neke supstance koje deluju bolje od vitamina C.
Istrazivanja pokazuju da od povrca brokoli sadrzi najveci procenat vitamina C, minerala tipa (Ca, K, Mg) i jos neke supstance koje stite organizam od raka. Doduse ne znam bas sta se dogadja sa askorbinskom kiselinom u povrcu kada je izlozimo visokoj temparaturi.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Mars
Trosite li ih?
samo ako su americhke prozivodnje. california fitness, lama itd. ...
Korisnikov avatar
By Dina
Hvala na informaciji i od mene :) Eto sad znam sta vec dugo pijem ;)

Inace ja takodje mislim da je bolje uzimati vitamine u namirnicama ali ja se stalno hranim nekako usput... tako da ne uzimam sumece tablete sigurno bih se negde srusila (to se ustvari jednom i desilo pa sam sebi od tada zabranila da se premaram u toj meri).
By Çâðê_DUP
Originally posted by Njuskalo
Jasta! Hemija je za neke druge stvari!

Mr Musculo za ribanje, na primer, a sta si ti mislila?!
Uh, rado bih ti odgovorila.
Al' em ti imas kliker, pa se igraj,
em me strah od moderatorke.
:smeh:
:kiss:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by High Maintenance
koliko ja znam kupus ima, i to dosta....ali sam citao da je utvrdjeno da acerola u poredjenju sa drugim vocem/povrcem ima mnogo veci procenat vitamina C....cak su i naveli neko poredjenje sa limunom...znam da je mnogo,mnogo bogatija vitaminom od limuna za koji se kod nas smatra da je najbolji "izvor" vitamina C...

E sad,ja ne znam da li kod nas uopste ima da se kupi acerola (u prirodnom obliku) ali sada se ona koristi za pravljenje sumecih tableta.... i uopste za neke farmaceutske preparate....
Nabavio sam Acerolu! Proizvodi se i kod nas. A od vitamina manje-više redovno unosim i kompleks vitamina B, često i Oligogal SE (vitamin A, C, E sa selenom; ali su poslednja istraživanja pokazala da je Se najbolje unositi odvojeno). Od minerala Calcamin (Ca, Mg i Zn). :nazdravlje:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!