Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Sing
Pusti hemiju, pesma leci sve!

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Ali za razliku od ove golubice, Zoloft ne izaziva mučninu.
Korisnikov avatar
By pthalo
haha, Mars.

Popila sam Zoloft kao tinejdžer, ali nije bilo dobro. Kada sam popila zoloft, jedva sam mogla da govorim. Pokušali smo mnogo varijante antidepresije ali uvek sam imala čudne poslednice, ili jednostavno nisu pomogli. Od jednok leka sam spavala 18 sati po dana, od drugog OCD je postao jači, itd.

@Sitnicava: upravo si. ovo je bitno. Potražiću pomoć.

@cranky: upravo si.
Korisnikov avatar
By Mars
Jel si krenula sa malim dozama? Postepeno uvodila?
Pretpostavljam da jesi, to su osnovne neke stvari...

Ne znam, ima ljudi koji ga ne podnose.
Korisnikov avatar
By pthalo
da krenuli smo malim dozama samo loše podnosim lek. Jedan lek mi je mnogo pomogao, ali moje telo je počnelo da pravi mleko -- ja sam mislila da to je baš kul, tada sam imala 15 ili 16 godine, ali psihijater nije se slažila sa mnom.

Verujem da lek može pomoći mnogo ljudi, posebno ako depresija dođe samo od sebe, zbog hemiskih razloga ali kada depresija dođe kao poslednice loših događaja, nema izlečenja bez suočanja i razgovora.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa tako se i dele. A dalje se i tretiraju drugačije.

Ja sam ima taj prvi oblik, ono što opisuju kao bezrazložnu tugu, i Zoloft je lepo pročistio te neke bitne sinapse, serotonin se nije gomilao već odlazio tamo gde treba i ... to je bilo to.
By Paris
Uz sve tvoje dobre namere, potpuno je van pameti preporucivati nekome preko interneta terapiju ili lek.
Korisnikov avatar
By Mars
Ama ne samo preko interneta, nego i preko telefona. U razgovoru uz kafu. Dimnim signalom. To što sam se javio ovde, kao jedan od mnogih, treba da kaže nekome da nije usamljen u svom problemu i da postoje rešenja.

Ja podrazumevam da niko posle toga neće da ode u apoteku i kaže "Teto, dajte mi Zoloft", ne znam odakle tebi tako nisko mišljenje o ljudima ovde. Ako su depresivni nisu glupi.
Korisnikov avatar
By Sing
Pa i da ode i kaze "Teto, dajte mi Zoloft", teta bi trebalo da pita za recept... :bubbles: osim ako se prodaje na buvljaku ili na zeleznickoj stanici bez recepta...
Opet, odgovornost je na nama a ne na nekom koi postavlja informaciu na forumu... :geisha:
Korisnikov avatar
By spliff
zoloft je uvozni lek, recept (uglavnom) ne treba
Korisnikov avatar
By Mars
Da, naročito ako imaš babu (može i imaginarna) koja ne sme da izlazi po ovom klizavom napolje.
Ali svejedno bi trebalo pre toga prepustiti se nekom zgodnom psihijatru.
By mikka
Svako može pasti u depru povremeno zbog raznih stvari, ali ako govorimo baš o dijagnozi, nemam ličnog iskustva, ali naravno, pored lekara (psihoterapija, i po potrebi isključivo prepisani lekovi), mislim da puno može pomoći i fizička aktivnost (sing je pomenuo jogu, posle koje bar ja osetim pun naboj pozitivne energgije, ali i bilo koji sport), odgovarajuća ishrana... Znam da sam možda otkrio rupu na saksiji, ali to je neki moj savet :turban:
Korisnikov avatar
By Mars
Ne, dobro je podsetiti se i toga. Medjutim, problem je što ima takvih depresija da ne možeš da se dovedeš u stanje da ustaneš iz kreveta, a kamoli neke složenije radnje tipa joga, sport.

Nisam ni ja nikad bio u tom stanju, niti znam nekog, ali sam jednom čitao jedan tematski forum o tome. Stravičnih sudbina ima.

Samo sam lagano otišao mišem gore na krstić, kliknuo, i reko sebi "Ok si ti, nije tebi ništa..."
By mikka
:lol:
ma što manje čovek zna o takvim slučajevima :uplasen: to bolje :pinknaocari:
e sad kad si me malo okuražio :P , možda lupam, ali ću preporučiti i veselu muziku :dancing: , komedije, jer smeh ma kako otrcano zvučalo jeste najbolji lek, proizvodi čitave talase endorfina u telu :hvala:
rekao bih da pomaže i izlazak i :sunce: , ali depra stvarno čoveka zna da zaključa u kuću :closet:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa to je ono. Mislim...nije problem ni u samom zaključavanju (zaključaš se sa nekim zgodnim dečkom pa da vidiš talasanje endorfina u krvi) nego ti nije ni do koga...

Tamo na tom sajtu postovi uobičajeno počinju sa "U depresiji sam 10/15/20 godina...Pijem x,y,z lekove 10 godina..." i sl. Nekad prosto pomogne spoznaja da iako NAŠ, objektivno problem nije nužno i najveći. Samim tim i lakše rešiv.
Korisnikov avatar
By Tot
Dobro je da se priča na ovoj temi. Kratko bih se još nadovezao: vrlo je važno uspostaviti kakav takav dnevni ritam pošto zapadanje u ukočenost i letargiju može odvesti u još goru situaciju, biti u fazama otežanog funkcionisanja popustljiv prema sebi; samopoštovanje je u depresiji veoma ugroženo: ne biti surov prema sebi, izbegavati misaone obrasce koji se vrte oko samomržnje, samoprezira itd; naći neku aktivnost koja može privući pažnju i koja angažuje neke kreativne potencijale; biti u dodiru, onoliko koliko smanjena komunikativnost omogućava, sa bliskim prijateljima, dečkom, devojkom itd; naterati dakle sebe na određeni nivo komunikacije ali ne po svaku cenu, tj. izbegavati opterećujuće kontakte, situacije i ljude kad god se može; birati, kad god se može, one situacije koje povećavaju sposobnost uživanja u životu.
Korisnikov avatar
By Mars
Zdrav san je deo terapije.
Korisnikov avatar
By pthalo
Počnela sam da tražim stručnu pomoć. Dugo sam tražila na google na mađarskom i napokon naletila na jedan aktiv blog, u kome piše mađarski feministi psihologi o temi silovanja i o problemu što je teško naći psiholog koji neće osuditi žrtve, koji ne misli da žena uvek ima izbor (da koristim mamine reči). (http://megeroszakoltak.blog.hu/, ako nekome zanima) I ja sam bojala da će biti teško naći takav psiholog u našoj zemlji. Pisala sam poruku danas i već dobila odgovor. Još uvek se bojim ovog koraka, ali sada znam da ima bar jedna psiholog koja se bavi samo ovom problemom, koja možda može da mi preporuče nekoga u Segedinu. I ako nema u Segedinu (4. najveći grad u Mađarskoj), ma Budimpešta je samo 180 kilometara daleko.
Korisnikov avatar
By Mars
Samo napred.

Pa da andjeo sa tvog avatara promeni boju, digne pogled i nasmeje se.
Korisnikov avatar
By *deni*
Hvata me polako postpraznicna depresija.
Uz to strepim i od odgovornosti koja me ceka na novom poslu.
Prvi put cu raditi u struci za koju sam se skolovao i uzasno se plasim da li cu uspeti da se snadjem.
Velika plata, velika i odgovornost.
Molim se Bogu da me gleda i cuva.
:molise:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by mikka
... , možda lupam, ali ću preporučiti i veselu muziku :dancing: , komedije, jer smeh ma kako otrcano zvučalo jeste najbolji lek, proizvodi čitave talase endorfina u telu :hvala: ...
:fancyklap:

Komedije u sto vecim kolicinama.
Ja cu danas da se dopingujem vecim brojem trash komedija. To preporucujem i vama.
Za pocetak, ne propustite " Tesnu kozu 4 " danas popodne na Pinku.
:rock:
Juce sam gledao ono djubre od domaceg filma " Zikina zenidba " i imao nekoliko napada histericnog smeha tokom filma.
:smeh:
Korisnikov avatar
By Mars
Ima Tesna koža 4 ?? Ja mislim da sam samo dve gledao...
Sad ću da padnem u depresiju.
Korisnikov avatar
By *deni*
Cetvrti deo je iz 1991.
To je deo kad Pantic, umesto ocekivanog unapredjenja iz zvanja " mladji referent " u " visi samostalni referent ", dobije od Sojica suspenziju, pa se zaposljava kao spijun.
Umesto Rahele Ferari, u ovom delu igra Olivera Markovic.
Sigurno si gledao.
:)
Korisnikov avatar
By Mars
Samo se toga i sećam, da je u jednom trenutku umesto Rahele bio neko drugi. Možda sam zato i potisnuo kompletan film iz sećanja. Čim počnem da kopam po mozgu, iskoči mi "Davitelj protiv davitelja", zbog te špijunaže, i "Laf u srcu", ko zna zbog čega, i te TK4 ne mogu da se setim nikako...
Korisnikov avatar
By Sing
... mislim da puno može pomoći i fizička aktivnost (sing je pomenuo jogu, posle koje bar ja osetim pun naboj pozitivne energgije, ali i bilo koji sport), odgovarajuća ishrana...
Evo ja jutros na rolerima otisao do mora da vidim izlazak sunca (06:30), pa onda to na plazi radio jogu, a nakon toga pojeo vocnu salatu za dorucak i popio zeleni caj ... :teg2:
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Mars
Samo napred.

Pa da andjeo sa tvog avatara promeni boju, digne pogled i nasmeje se.
Izaberi boje, oblik, scenu, itd na avataru koje bi za tebe predstavljale tvoju buducnost/tvoj zivot, onako kao ga ti zemisljas da bi ga htela imati. :dancing:
By mikka
Originally posted by Sing
... mislim da puno može pomoći i fizička aktivnost (sing je pomenuo jogu, posle koje bar ja osetim pun naboj pozitivne energgije, ali i bilo koji sport), odgovarajuća ishrana...
Evo ja jutros na rolerima otisao do mora da vidim izlazak sunca (06:30), pa onda to na plazi radio jogu, a nakon toga pojeo vocnu salatu za dorucak i popio zeleni caj ... :teg2:
:klap:
Ja ipak ne mogu tako rano da se budim jer kasno dođem kući, a i ne znam koliko bi mi joga bila izvodljiva napolju u snegu :lol:
Ali je svejedno praktikujem kod kuće svakodnevno :cvetduga:
A čim grane sunce, i otopli, obožavam rekreaciju u prirodi :cheer:
Korisnikov avatar
By pthalo
Idem kod psihologa u 16 januar u 16:40.

:uplasen:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Moj savet: manuti se hemije ali ne okretati ledja valjanom terapeutskom programu. Eto.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!