Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Nbegi
Originally posted by Azdaja
Originally posted by Nbegi
Još kad bi znala da posle zapete dolazi razmak... :lol:

Dragi,ti to meni? :vrcka:

Aha, malo da razvedrim temu :D
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Mars
Koka kola je klasika. Evergreen. Mada razumem tvoju poentu, naravno.

Ja pričam o besomučnom smenjivanju jednih proizvoda, jednih trendova - drugim, novijim (tek ponekad i BOLJIM), a sve u cilju popunjavanja praznine u životu modernog čoveka. I da se namlate pare.
i ja razumijem tvoju poentu i potpuno se slažem sa tim...to se uveliko radi i dešava....ALI!
Ja lično sam pila navedeni lijek i ne kažem to u smislu da sam ja mjerodavna,nego ljekarka iz Bg,koja ima svoju ordinaciju,koja je mlada i vrlo posvećena svom poslu,žena,iznad svega vrlo educirana,kompetentna i nekonvenijalna doktorka.
Žena odbija pacijenta ako smatra da nešto nije skroz u njenom domenu,ili ako smatra za da određeni problem,neko bolje može riješiti,znači apsolutno oslobođena principa,"daj samo pacijenata i love"
na sreću,ipak postoji takvih ljekara,u manjini su ali postoje.
Ljekove koji ti odgovaraju,svakako ne treba menjati.
By zbunjeni
Uh desava mi se da me nekada prodrma,kao sada na primer.
Mislim da tu nista ne pomaze.
Korisnikov avatar
By pthalo
ova depresija jednostavno neće proći

ne znam šta bi trebalo da uradim.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
kaze dusko radovic "hoce, hoce....misli da nece....a hoce!"
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by pthalo
ova depresija jednostavno neće proći

ne znam šta bi trebalo da uradim.
Da vidis pod broj jedan od cega je nastala....
Korisnikov avatar
By cranky
Phtalo, svakako neće proći sama od sebe. Kao i uvek - moraš sve sama, ma koliko ti to bilo mučno.
Korisnikov avatar
By pthalo
pokušala sam mnogo stvari. čekala sam. pisala sam. plakala sam. pokušala sam da budem zahvalna, da se sećam da nije sve ružno, da ima i lepe stvari. ne znam šta bi trebalo da pokušam što nisam već pokušala. hoću da budem u redu.
Korisnikov avatar
By cranky
pokušala sam mnogo stvari. čekala sam. pisala sam. plakala sam. pokušala sam da budem zahvalna, da se sećam da nije sve ružno, da ima i lepe stvari. ne znam šta bi trebalo da pokušam što nisam već pokušala. hoću da budem u redu.
Sve pogrešno. Nema čekanja, nema plakanja...samo ćeš produbiti takvo stanje.

Izbegavaj da budeš u zatvorenom prostoru, šetaj što više (naročito ako u blizini imaš reku), pokreni se i zadaj sebi nemoguće obaveze da ne bi imala vremena da razmišljaš suviše, i pojačaj fizičku aktivnost (i to je dosta pojačaj).

Depresija neće proći brzo, ali bar pokušaj da je pobediš. A ako pustiš da ti tako prolazi vreme, zakopaće te.
Korisnikov avatar
By pthalo
Ima Tisa reka u Segedinu. Lepa je u zimu. Pokušaću. Znam da nije zdravo da retko izlazim iz stana. I pokušaću da jedem češće. čak i ako "nemam energiju da jedem".
Korisnikov avatar
By Blady
Onda idi kod psihologa, ako treba i kod psihijatra, ako ne mozes samoj sebi da pomognes....
Korisnikov avatar
By cranky
Odlično, šetaj pored reke, to se savetuje depresivnim ljudima. Psihijatri kažu da reka odnosi negativnu energiju.
Korisnikov avatar
By cranky
Ishranom se ne može izlečiti depresija, ali ishrana ipak može donekle pomoći.

Najbitnije je znati šta se NE savetuje za konzumaciju:
- kafa, koka-kola, jako gazirani napici, da ne pominjem napitke tipa red-bul i sl - sve što nadražuje nervni sistem treba odbaciti (i cigarete)!

Hraniti se zdravo bez mnogo masnoća a sa dosta prirodnih vitamina, naročito vitamina grupe B, a od minerala konzumirati magnezijum i kalcijum - danas ćeš lako naći tablice u kojima ćeš procitati koje namirnice su bogate tim vitaminima i mineralima.

Naravno da se ne valja prejedati, ali je vrlo važno da nikada ne budeš mnogo gladna!
Zato moraš imati redovne obroke: 3+ 2 užine.
Savetuje se i jedno 2 štangle crne čokolade/dan (to moze biti 1. užina).

Šolja umereno toplog mleka sa kasičicom meda (ili čaj od kantariona) uveče će ti prijati.

Probaj.
Korisnikov avatar
By pthalo
Znam da ishranom se ne može izlečiti, ali znam da ako ne jedem bar dnevno onda depresija će samo biti loše. Vrlo retko pijem kafu, koka-kolu. Pijem čaj i vodu. :) Pušim, ali ponekad ne znam zašto. Mogla bih da bacim cigare da imam volje.

Najzdravljije bi bilo da jedem redovne obroke i da jedem zdravljije stvari. Pokušaću. Znam (i volim) da kuvam, samo često nisam raspoložena. No, pokušaću, jer važno je. :kiss:
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by Black Lady
Da vidis pod broj jedan od cega je nastala....
Znam od čega je nastala. I mislim da sam se suočila sa ovom. Možda nisam potpuno, jer još nisam prebolela, još uvek imam flešbekove, itd. Pitala sam guglu koliko dugo traje, uglavnom, preboleti posle toga. Google mi je rekao da može da traje 5, 10 godine. To nije veliko ohrabrenje, ali ne odustajem. Biće i bolje.
Korisnikov avatar
By Blady
Jel ti pricas o nekoj devojci?
Korisnikov avatar
By pthalo
Ne, silovana sam pre 2,5 godine dana. On me je stalkirao do maja ova godina. Sada ne zna gde živim, i sada sam na bezbednom, i imam posao i niko me ne dira, i to je super. Ali depresivna sam i sve je teško. Samo treba da se izlečim. Želela bih da se krećem napred.
Korisnikov avatar
By cranky
Pročitala sam ovaj post pre pola sata i još mi odzvanja u glavi, ali glupo je išta reći na ovo što si napisala. Kad samo pomislim kako je u tvojoj glavi ja se naježim, a kako je tek tebi?!...užas. Phtalo, to onda nije depresija, to je prirodno stanje nakon takvog iskustva...i najiskrenije ti preporučujem da potražiš stručnu pomoć, veruj mi, moglo bi da pomogne, makar malo, ali i to puno znači.
Ne znam šta da ti kažem, jednostavno ne znam.
Korisnikov avatar
By pthalo
da, ovo je nešto više od depresije. Ali pokušaću da izlazim češće, da šetam pored reke, da jedem redovnije, jer i to će mi pomoći. upravo si da bi trebalo da potražim stručnu pomoć. Verovatno nema izlečenje bez razgovora makar teško je govoriti o tome. Ne znam da li sam spremna, ali stvarno želim da se krećem napred. Možda u januaru. :uplasen:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
posttraumatski stres sindrom

lepe su ti savete dali, pokusaj da ih se pridrzavas sto vise mozes...

nadam se da ces sto pre biti ok.
Korisnikov avatar
By pthalo
da, posttraumatski stres. hvala svima za savete. :hug:
Korisnikov avatar
By Nbegi
I ovo je bila jedna vrsta depresije :lol:
By ...Sitnicava...
Originally posted by Nbegi
I ovo je bila jedna vrsta depresije :lol:
:lol:

Pthalo, a koliko sam upućena, nisi potražila stručnu pomoć?
Korisnikov avatar
By pthalo
nisam. možda u januar.

plašim se da će mi reći da ja sam kriva zbog toga, ako tražim stručnu pomoć.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by KissQueen
posttraumatski stres sindrom

lepe su ti savete dali, pokusaj da ih se pridrzavas sto vise mozes...

nadam se da ces sto pre biti ok.
:up:
Korisnikov avatar
By cranky
Phtalo, nijedan lekar ti to neće reći - to ti garantujem.
By ...Sitnicava...
nisam. možda u januar.

A zašto MOŽDA? Za svoje dobro se suoči sa tim što pre. Eto, sutra u ponoć poželi sebi da prevazidješ tu traumu. Kada pomisliš na želju, budi istovremeno svesna da je jedini put do brzog i efikasnog ostvarenja iste odlazak psihijatru. Neka ti to bude prioritet za narednu godinu.

Složila bih se sa Cranky - lekar ti sigurno neće reći da si krivac.
Korisnikov avatar
By Sing
Yoga i pranayama takodje pomazu u depresiji. Nije potrebno da ides na neke posebne casove, nadji u google najosnovnije yoga pozicie i pranayama breathing exercises, i kroz vizualizaciu pokusaj da tu blokiranu energiu (koju nosis minimum izmedju tvoje 2ge i 3ce cakre, a mozda i vise) dozvolis da sama ode (kao sto je neko naveo gore da 'reka odnosi depresiu', tako i sami pokreti tela, kroz laganu muziku, yoga i pranayama mogu da pomognu).
Na primer: http://www.itsallaboutyoga.com/2008/07/ ... xiety.html

Reiki pomaze takodje, i ne mora niko da ti radi reiki, mozes sama jer nase telo ima self-healing energiu u sebi.
http://ezinearticles.com/?Treating-Depr ... &id=189088

Cigare i kafa ti ne trebaju, zameni ih zelenim cajem i vegetarianskom hranom na primer, i kvalitetnim/zdravim stilom zivota, eto za neku pocetnu promenu. Promena zivota je u tvoim rukama, sto znas, i vremenom uspevas da kreiras svoi zivot onako kako tebi odgovara.
Sve najbolje!
:zastava:
Korisnikov avatar
By Mars
Hemija! Zoloft! Nema depresije!!!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!