Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Sutekh
Eh.. Dosta ljudi za koje znam da su se skidali 6 meseci u izolaciji, su barem jedanput ili dvaput ponovo uzeli.. Neki su se opet navukli, a neki su u mnogo gorem stanju nego shto su ikad bili..

Ja sam se bocnuo posle jednog kracjeg perioda gde nisam nishta uzimao, jer mi je naishla jako losha materijalna situacija (10 dana nisam imao pare za hleb), a naravno sranje uvek mozhe da se dobije prvih par puta na ler. Time ne opravdavam sebe, ali sam bio u hebenom downu, upravo jer sam 10 dana gladovao i spao na 69 kg.. No, od tada nisam bash nishta uzeo (od trave, pa na dalje), mada se sa time svakodnevno borim. Borim se tako shto okupiram sebe i svoj mozak svim i svachim..

Ne zhelim da opravdam sebe, znam da je svaki beg iz problema big shit, da se tako ne reshavaju stvari, da problem uvek ostaje (i prerasta vecji - u snowball effect).

Sada kada me spopadne ludachka zhelja, da uzmem iz "zajebavanja", automatski krenem sa introspekcijom - zashto i zbog chega mi se ta zhelja pojavila, koji je bio okidach, pochnem da posmatram taj feeling kao da se dogadja nekom drugom.. Ako to ne uspe, a uglavnom uspe, onda se otkinem od sklekova ili trchanja..
Korisnikov avatar
By Sutekh
Btw, u kriznim momentima, uvek mogu da razgovaram sa 1-2 prava prijatelja i sa mojim dechkom koji je upoznat sa mojim problemom i koji me podrzhava u borbi 100%
Korisnikov avatar
By bigirl
Radoznalost, nesigurnost, nezadovoljstvo... brojni su razlozi zbog kojih se mladi ljudi okrenu drogama. Pored legalizovanih - alkohola i duvana, postoje i brojne nelegalizovane droge. I baš kao što svoju decu učimo da rešavaju različite životne probleme i situacije, treba i da ih upozorimo na opasnost od upotrebe droga. Da bi svaki roditelj bio u stanju to da učini, kao i da (ne daj bože) prepozna simptome i odreaguje na vreme, u ovom broju Vam predstavljamo najčešće korišćene droge.
Pa, upoznajte neprijatelja!

AMFETAMINI
Amfetamini su hemijske supstance dobijene sintetskim putem. Na tržište najčešće dolaze u vidu tableta. Drugo ime za amfetamine je "spid". Amfetamini se šmrču, puše, gutaju ili injektiraju.
DEJSTVO: amfetamini stimulišu nervni sistem, otklanjajući umor, glad i pospanost dovodeći onoga ko ih uzima u stanje euforije. Pojačava se koncentracija, pažnja, refleksi i imaginacija.
POSLEDICE: prevelika doza može dovesti do vrtoglavice, drhtanja, uznemirenosti, panike, grčeva u stomaku, bolova u grudima i ubrzanog rada srca. Posledica može biti potpuni telesni i psihički kolaps. Hronično trovanje (posledica duže upotrebe) može izazvati paranoične ideje i halucinacije. Stvara zavisnost.
SPOLJAŠNJI ZNACI: širenje zenica, nesanica, prolivi, drhtavica, mršavljenje.
NA ŠTA TREBA PAZITI: tablete, kapsule, promene u ponašanju, nespavanje, izrazita euforija i naglo mršavljenje.

EKSTAZI
To je sintetička psihoaktivna droga, derivat amfetamina sa halucinogenim dejstvom, poznatim i pod imenom MDMA. Spada u jače droge iz grupe psihostimulanasa. Uzima se oralno.
DEJTSVO: oblik u kome se distribuira na elgalno tržište je vrlo različit, a obično su to "šarene" tabletice. Dejstvo počinje posle 20-40 minuta od uzimanja. Osoba pod dejstvom ekstazija ima osećaj snage, dobrog raspoloženja, bezbrižna je i spokojna, prema drugim ljudima oseća posebnu naklonost i prijateljstvo. Zloupotreba je najčešća na tehno-zabavama.
POSLEDICE: Brojni problemi slični su kao i kod amfetamina i kokaina. Psihološki problemi kao što su konfuzija, depresija, problemi sa spavanjem, izrazita potreba za drogom, paranoja, pa i psihotične epizode mogu se javiti već posle nekoliko nedelja konzumiranja droge. Štetno deluje na jetru, pogoršava epilepsiju, visok krvni pritisak i glaukom. Prag tolerancije se prelazi vrlo brzo i nastaje psihička zavisnost. Ekstazi doslovno razara mozak i nastaju posledice kakve imaju Parkinsonova i Alchajmerova bolest. Stručnjaci upozoravaju - već i jedna tableta ekstazija može značiti smrt.
SPOLJAŠNJI ZNACI: proširene zenice, grčenje mišića, cvokotanje zubima, povraćanje, zamagljen vid, nagli pokreti očiju, znojenje i drhtavica.
NA ŠTA TREBA PAZITI: tablete vrlo širokog spektra boja, različitih oblika i veličina, najčešće na površini imaju utisnut neki znak ili lik.

KOKAIN
Nekad droga viših klasa, danas je sve dostupniji, pa je i sve više onih koji posežu za njim. To je bezbojni kristalni prah, gotovo nerastvorljiv u vodi, ali rastvorljiv u alkoholu. Snažan stimulator nervnog sistema, dovodi do promena u ponašanju i podizanja nivoa energije slično amfetaminu. Izaziva snažnu zavisnost. Najčešće se uzima ušmrkavanjem, injekcijama ili pušenjem (krek-kokain).
DEJSTVO: kokain je vrlo snažan stimulator nervnog sistema i stvara osećaj visine, "podiže osobu". Trajanje euforičnog dejstva (hiperstimulacije, smanjenog umora i mentalne bistrine) zavisi od načina upotrebe. Što je brža apsorpcija to je kraće trajanje akcije - od 5 do 30 minuta.
POSLEDICE: čak i u malim dozama kokain sužava krvne sudove u mozgu - što povećava rizik od cerebrovaskularnih bolesti, izaziva proširenje zenica, povišenu temperaturu i ubrzan puls, i povišen krvni pritisak. Česta upotreba može skratiti vreme trajanja stimulacije, pa se droga mora sve češće uzimati. Vremenom se pojavi zasićenje - nema dovoljno zadovoljstva prilikom konzumacije kao u početku. Posledica prve upotrebe kokaina može biti i nagla smrt. Visoke doze i trajna upotreba mogu biti okidač paranoje. Dolazi i do oštećenja nosne sluzokože. Prestanak rada srca i napadi praćeni prestankom rada pluća su uzroci smrti od kokaina.
SPOLJAŠNJI ZNACI: problemi sa spavanjem, curenje iz nosa, seksualne smetnje, crvenilo kože, proširene zenice.
NA ŠTA TREBA PAZITI: plastične kesice, alu-folije, bočice sa belim prahom, staklene ili metalne cevčice, često trljanje nosa, crvene i nadražene nozdrve, nosna sekrecija.

HEROIN
Spada u grupu opijata. Injektira se, ali i puši i šmrče. Jedna od najopasnijih, visoko zavisničkih droga i sinonim za "pravu" zavisnost. To je kristalni prah, bele ili boje slonove kosti, ponekad tamnije siv, a može biti i smeđkast ili crven.
DEJSTVO: stvara euforiju, nakon koje slede razdoblje smirenja i pospanosti. Uzima se, u najvećem procentu, intravenski, ali i potkožno ili se ušmrkava. Na ilegalnom tržištu je u raznim koncentracijama, a razređuje se sa svim i svačim - od šećera do cementa. Ubrizgavanjem heroina zavisnik nikada ne može znati šta je uneo u telo i u kojoj koncentraciji. Zbog toga je poređenje sa ruskim ruletom zaista na mestu.
POSLEDICE: heroin izaziva brzu i snažnu zavisnost, uz brojne i brze psihičke promene. Povezan je sa ozbiljnim zdravstvenim komplikacijama - smrtonosno predoziranje, spontani pobačaji, propadanje vena, infekcijske bolesti. Infekcije srčanog tkiva i zalistaka i bolesti jetre (hepatitis B i C) su gotovo pravilo kod heroinskih zavisnika. Takođe, među zaraženima virusom HIV-a (izazivačem SIDE) najveći je procenat heroinskih zavisnika. Kako droga nikad nije čista, u krvnim sudovima nastaju ugrušci, koji mogu dospeti do pluća, jetre, bubrega, a posledica je propadanje tih organa i smrt. Heroinska tolerancija se razvija vrlo brzo, pa je osobi potrebno sve više droge za postizanje istog dejstva. Heroinska kriza (period bez droge) javlja se 48-72 sata posle poslednje doze, a karakteriše se nemirom, bolom u mišićima i kostima, nesanicom, prolivom i mučninom, naglim trzajima udova. Apstinencijski sindrom je vrlo jak, pa je i ostavljanje droge teško - ali moguće.
SPOLJAŠNJI ZNACI: uske zenice, pospanost, slabiji glas, slaba osetljivost na bol, opšta usporenost.
NA ŠTA TREBA PAZITI: plastične kesice ili alu-folije sa žućkastim, smeđim prahom, pribor poput cevčica (za ušmrkavanje), injekcije, trake za povezivanje ruke, tragovi uboda igle na rukama (ali i nogama, stopalima i vratu), jako sužene, upaljene i suzne oči, iscrpljen izgled, letargija.

MARIHUANA
Iz biljke Cannabis sativa ili indijske konoplje dobija se marihuana, tzv. "trava" (osušeni listovi i tučkovi), hašiš (smola smeđe boje, specifičnog mirisa na sušeno seno, najčešće u obliku pločica sličnim čokoladi) i ganja . vrhovi biljaka. Uglavnom se puši pomešana sa duvanom u "džointu" ili luli. U sušenim listovima konoplje se nalazi oko 426 jedinjenja, a više od 70 njih su biološki aktivna jedinjenja.
DEJSTVO: u bilo kom obliku marihuana deluje na mozak izazivajući euforiju, uzbuđenje, vizuelne i slušne halucinacije, gubitak osećaja za vreme i prostor. Dugotrajna upotreba hašiša dovodi do hroničnog trovanja, povišene razdražljivosti, smanjene sposobnosti učenja, pamćenja i koncentracije. Može dovesti do napada panike i toksičnih kriza. Na plućima je uzrok istih štetnih dejstava kao i duvan. Dovodi do slabljenja imunog sistema organizma i tako olakšava nastanak i razvoj infekcija. Ubrzava rad srca, pa je zato posebno opasna za one sa srčanim tegobama. Smanjuje nivo testosterona, kao i kolčinu i pokretljivost spermatozoida, dok kod žena utiče na plodnost.
POSLEDICE: marihuana je česta tema rasprave, naročito kad se govori o legalizaciji, ali većina stručnjaka se slaže da može izazvati zavisnost i najrazličitije mentalne, zdravstvene i socijalne probleme. Najnovija istraživanja pokazuju da stvara i psihičku zavisnost, iako apstinencijalna kriza nije tako jaka kao kod heroina, kokaina i amfetamina.
SPOLJAŠNJI ZNACI: zakrvavljene oči, stanje slično pijanstvu, izrazita želja za slatkišima.
NA ŠTA TREBA PAZITI: cigaretni papirići, paketići sa smrvljenim lišćem (marihuana) ili grumenčići slični čokoladi u staniolu (hašiš).

INHALATI
Udisanju isparenja hemikalija koja imaju psihoaktivno dejstvo najčešće su sklona deca i mladi ljudi, jer su na dohvat ruke i relativno jeftine. Najčešće se koriste rastvarači (benzin, lepkovi, korektori...) i razni gasovi (iz lakova za kosu i dezodoranasa, sprejeva za zaštitu tkanina, čak i plinskih upaljača).
DEJSTVO: svi inhalati proizvode dejstvo slično anesteticima, tako da usporavaju telesne funkcije. Udisanje većih količina može imati dugotrajne posledice. Prvo se oseća euforija, koja se postepeno smanjuje, a na kraju se može pasti u nesvest.
POSLEDICE: udisanje visokih koncentracija može dovesti do srčanog udara i smrti, a kao manja posledica može se javiti gušenje. Kao trajna posledica primećeni su gubitak sluha, periferna neuropatija i grčevi udova, oštećenja mozga i nervnog sistema, oštećenje koštane srži. Moguća su i oštećenja bubrega.
SPOLJAŠNJI ZNACI: stanje slično pijanstvu, zbunjenost, poremećaj ravnoteže i koordinacije, u dahu se oseća miris inhalata, curenje iz nosa, zamuckivanje i suzne oči.
NA ŠTA TREBA PAZITI: fabrički lepkovi, nitrolakovi i benzin - supstance su koje treba držati dalje od dece! Obratiti pažnju na krpe sa tragovima lepka, papirne ili plastične kese specifičnog mirisa, tragove lepka na odeći.

Preuzeto iz časopisa "Apoteka"
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by bigirl

KOKAIN
Nekad droga viših klasa, danas je sve dostupniji, pa je i sve više onih koji posežu za njim. To je bezbojni kristalni prah, gotovo nerastvorljiv u vodi, ali rastvorljiv u alkoholu. Snažan stimulator nervnog sistema, dovodi do promena u ponašanju i podizanja nivoa energije slično amfetaminu. Izaziva snažnu zavisnost. Najčešće se uzima ušmrkavanjem, injekcijama ili pušenjem (krek-kokain).
bozze (darvine), kakva glupost (boldovani delovi)!!! :lood:

- a kako se sprema fix ako se coca ne rastvara u vodi?
- coca ne izaziva fizichku zavisnost

@ bigirl: shta ti uopshte znash o drogama? i zashto si najvecci fanatik na ovom topicu (kad nemash pojma)? :povez:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by spliff
@ bigirl: shta ti uopshte znash o drogama? i zashto si najvecci fanatik na ovom topicu (kad nemash pojma)? :povez:
Sinko, pročitaj ponovo text gore...

Nisam ga sama izmislila, već je prekucan iz medicinskog časopisa.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ spliff

1.Fix se pravi dodavanjem nekih kiselina, nije bitno kojih, inace je tacno ono gore.

2. Koka zaista stvara zaista tesku fizicku krizu, samo sto ti verovatno ne poznajes nekoga bas navucenog na cox.

Znaci, znam.
Korisnikov avatar
By spliff
:lood:

i te kiseline se ubrizgavaju u venu? wtf?
Korisnikov avatar
By Gothrose
@ spliff and svejedno

Tvrdim da se coca rastvara u vodi...Uistinu neka teze neka lakse.Neku cocu je dovoljno samo razmucjkati u vodi i to je to(ako je dovoljno chista,like apotekarska npr.),neku treba kuvati(ovu nasu "ulichnu" uvek)-ali samo u vodi-ako ide teze tj ima tzv "ostosa" shtos je u nechem shto je ubacheno u cocu(sa chime je mixana) ali nema potrebe za dodavanjem alkohola nego samo josh vode...
Bez ljutnje bigirl ali knjige chesto tj uvek pishu kojekakvi knjishki moljci koji osim razgovora sa pacijentima nisu imali dodira sa d od droge...
Stoga ja stalno i zagovaram autentichost priche na ovu temu-valjda mi koji smo proshli kroz sve to znamo i osecjaj i kako se shta radi(npr. kako se sprema cox)...
Vazi i za zavisnost-od coce...
Cox ne izaziva fizichku vecj samo psihichku zavisnost koja je,bar po meni,chak i gora od fizichke...Kad si u fizichkoj zikri mozesh i da se potpomognesh sa nekim lekovima da ti ublaze bolove,nervozu i sl.A coca daje osecjaj koji je prosto neopisiv te necju ni pokushavati da ga opishem i mozak stalno radi samo u tom smeru,pravo ludilo u glavi-uzeti jos,uzeti jos-samo to je choveku na pameti...iako telo ne trazi dozu kao hors koji mora da uzmes da bi makar normalno funkcionisao.Mozak je trazi,trazi taj osecjaj koji coca daje narochito ako se uzima na iglu.Ljudi su u stanju da sate i sate provode fixajucji se da bi doziveli fleshPrava agonija :( ...Jako je teshko prekinuti sa cocom,ko je jednom proba tesko da necje pozeleti da oseti taj feeling ponovo.Potrebno je mnogo psihichke snage i volje da se skine sa coce iako se radi samo o psihichkoj zavisnosti...

:lukavi:

ps.Welcome back Sutekh! :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja na cox nisam, hvala bogu, je li, nikada bio navucen, i verujem da Elena zna o cemu prica, ali ono sto sam ja video kao krizu od coxa se stvarno granici sa fizickim bolom. Neizdrz, odvratno.

@ elena

Ako tvrdis, onda ti verujem ;)

E, i welcome back i tebi.
Korisnikov avatar
By Gothrose
@ svejedno - pazi,to shto si video stvarno se na izgled i moze pobrkati sa fizichkom krizom.Ima ljudi koji sede mirno ali su u dubini dushe nervozni do bola i jedino shto rade je da razmishljaju o tome kako da dodju do kinte i coce.A ima i onih josh nervoznijih(histerichnih) koji su u fazonu da bukvalno lupaju glavom o zid ili razbijaju sve oko sebe jer je taj osecjaj nezadrzive potrebe toliko jak da na neki nachin i postaje bol(dushe?)...A mogucje je da ih i hvata neka vrsta paranoje i ochaja te po svaku cenu traze josh da bi ostali "up" ili im je potreban dop da se "spuste"...Sa te strane gledano i ti si u pravu...Big shit,kako god okrenesh...

Thanx za welcome back :)

Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by Elena
...Big shit,kako god okrenesh...

... upravo tako ....

uglavom uvek neshto zhelim da kazhem u vezi droga
ali nekad mi prosto ponestane rechi ...

pokolebam se ....

i nekako me sramota ...
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Egon
uglavom uvek neshto zhelim da kazhem u vezi droga
ali nekad mi prosto ponestane rechi ...
pokolebam se ....
i nekako me sramota ...
Kad god osetish potrebu kazi...dobro je i za tebe i za druge...
A da ponestanu rechi-znam na shta mislish...i teshko je rechima opisati ono shto se osecja,narochito na ovu temu...ili ih ima previshe(rechi)pa nastanu postovi jako dugachki...ja nekad napishem post od pola strane...i opet se osecjam kao da nishta nisam rekla...ili "zanemim" pa ne napishem nishta...i nemoj da te je sramota,zashto bi bila,chega bi se stideo?Ko dolazi na ovu temu zna zashto to radi...nema nas tako mnogo...i mislim da se razumemo...

Korisnikov avatar
By Gothrose
Tema je prilichno zamrla-kamo srecje da je razlog tome nestanak narkomanije te i prestanak potrebe za ovakvom temom...Ali,pandemija droga je tu,sveprisutna...mozemo samo da se trudimo da je ne vidimo i okrecjemo glavu na drugu stranu...ali od sve veceg broja ljudi-nasih prijatelja,clanova porodice...droga je zasla svuda,mislim da skoro i da nema vise ikoga ko nije posredno ili neposredno povezan sa ovim problemom i na neki nachin je i sam zrtva droge...

Ovih dana mi je u ruke dosao casopis "Story" gde na naslovnici pise "Droga me je unistila"...intervju je sa Nikolom Pejakovicem...
Iskreno,nisam ceo intervju procitala,samo fragmente i nashla neshto shto mi se dopalo(ako moze da se dopadne ishta u vezi droge)...
Pitanje je bilo njegovoj spremnosti da u javnosti govori o svom iskustvu da bi ukazao na opasnost ovog poroka...
Nikola nije bash striktno odgovorio na pitanje ali nebitno,rekao je par rechenica koje mogu da privuku paznju:

"Ne bih da puno pricham o tome,ali jednu stvar moram da istaknem:narkomanija je veliki problem,jer joj je zapadna civilizacija gorivo.Zavisnicima je bolesna dusa i nju treba leciti,a drustva su licemerna,jer ih u isto vreme i lece i proizvode.Da bi se stvorio narkoman mora biti jeftine droge i beznadja,odnosno odsustva smislas.Namece se pitanje sta od toga fali u nasem drustvu?"

Korisnikov avatar
By svejedno
Inace, sto se koxa tice, ja ga nikada nisam nesto voleo, probao sam ga na razne nacine, znaci, 'rastvarao sam ga u vodi' (samo sto sam bio ubedjen, a tako je i delovalo, da je potrebno ubaciti 'kiselinu' a mozda je to ipak samo navika od mog 'otrova po izboru'), radio na nos, to mrzim, mrzim osecaj utrnulosti i td.

No, fuck that.

Citao sam i ja intervju, nekom igrom slucaja, cekao sam u nekoj cekaonici i nabasam na bas taj text.

Ono sto je super jeste to sto je neko izasao i prica o tome, ono sto je lose je sto niko to, zaista, ne shvata ozbiljno, vec samo kao, eto 'ispovest'.

Tipa Aca Lukas radi kox.

Svaka coveku cast, u svakom slucaju, neko mora da krene, ali to je i dalje samo 'intrigantno stivo' i ne verujem da bilo ko obraca paznju na to.

Sto je steta, jel.

Ali njemu svaka cast.
Korisnikov avatar
By Val
[- a kako se sprema fix ako se coca ne rastvara u vodi?
- coca ne izaziva fizichku zavisnost

Dobro de, nije rekla na koliko stepeni tecnost treba da se greje. :P

A shto se tice zavisnosti...daleko svim tim drogama kuca od moje. Neka, hvala... Imam ja energije i ovako na prodaju. ;)
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by svejedno
Inace, sto se koxa tice, ja ga nikada nisam nesto voleo, probao sam ga na razne nacine, znaci, 'rastvarao sam ga u vodi' (samo sto sam bio ubedjen, a tako je i delovalo, da je potrebno ubaciti 'kiselinu' a mozda je to ipak samo navika od mog 'otrova po izboru'), radio na nos, to mrzim, mrzim osecaj utrnulosti i td.

No, fuck that.

Citao sam i ja intervju, nekom igrom slucaja, cekao sam u nekoj cekaonici i nabasam na bas taj text.

Ono sto je super jeste to sto je neko izasao i prica o tome, ono sto je lose je sto niko to, zaista, ne shvata ozbiljno, vec samo kao, eto 'ispovest'.

Tipa Aca Lukas radi kox.

Svaka coveku cast, u svakom slucaju, neko mora da krene, ali to je i dalje samo 'intrigantno stivo' i ne verujem da bilo ko obraca paznju na to.

Sto je steta, jel.

Ali njemu svaka cast.

Pa nije Aca jedini...ali samim tim pokazuju kako ne umeju da se izbore sa pritiskom, sa samim sobom. Ljudi bre ne umeju da zive bez droge, pa to ti je. Po meni, to svedoci o karakteru.

I skidam kapu svakome ko je uspeo da se skine. Ko je skontao da svom organizmu na duze staze ne cini nishta dobro.

:up:
Korisnikov avatar
By spliff
cocta se rastvara u hladnoj vodi (ako je kvalitetna, rastvara se brzinom svetlosti)
Korisnikov avatar
By Val
Joj, ja coctu ne volim. Lepshi je Jupi! :mljac:

Nego, zbog cega se kokain uopshte rastvara? :nerd: Prvo ga sastave iz nekih "hemija" pa ga onda rastvaraju. :lood:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ja cu se samo ubaciti sa jedno velikom odlukom...

prvo sam mislio da otvorim temu, ali bih da ujedno izbjegnem navalu ljudi koji me napadaju zbog samopromocije, pa cu to reci ovdje:

od danas, pa do daljnjeg, ne uzimam gudru!

to se, naravno, ne odnosi na ganju, ali cu neko vrijeme i nju da izostavim.
ali u svakom slucaju- exeri, kox i doup- nikad vise...
Korisnikov avatar
By Deksi
uz drustvo sam probao ganju i tatule par puta...nista vise....
Dosta ljudi koje znam su na necemu...par slucajeva koji su zaista navuceni i to je to...samo za jednu ortakinju mogu da izjavim da je navucena na cox je ga uzima par puta nedeljno...ali ona je jedna od onih koja ima pa joj se moze
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
never say never
u're rirght!

ali ovog puta pravim zaista veliku pauzu..
Korisnikov avatar
By Gothrose
@ spliff- pa ja to i napisah-ako je chista rastvara se u vodi-samo mucjkanjem(ja je nazvah u jednom od gornjih postova)"apotekarskom"...ove "ulicne" se kuvaju jer ko zna sta se tu sve nalazi osim coce...

@ svejedno- sorry,ali likove tipa Aca Lukas i njegovu bratiju sa 'scene' sa sve njihovim 'ispovestima' ne priznajem jer poenta njihove price nije da su pogresili pa radili koku,imali problema sa njom i sobom,vodili borbe sa psihickim krizama etc...Poenta njihove price je,bar po meni,samo to da se zna da su imali kinte da rade grame i grame super kvalitetne coce,cirkaju najbolji whisky i puse najbolje pljuge uz to...A na te priche o kinti koju mogu da razbacuju mogu samo da pljunem a ne da im rec hvale kazem..."Svaka cast"?Na cemu-sto je lik imao para za sve to- tipa ako moze Maradona-the-big-star mogu i ja... :bljak:
Cenim price ljudi koji o tome ne pricaju sa ushicenjem(vidno odvaljeni od neceg)-cenim price sto obicnijih ljudi koji su bili u problemu,ukazuju na to i daju neku poruku mladima da kazu "NE" kad im se ponudi...
A Aca i co. ako i ulete u problem lako ce dati par somica evra da odu u neku privatnu kliniku(nastalu od para zaradjenim bas na dopu)gde ce dobiti katalog usluga da biraju od lekova do klope i pica...I tu je,kao,problem resen...Nije-jer se nije ulozio napor,dala sva psihicka i fizicka snaga,odolevalo iskusenjima,odricalo se onog sto te cini da bar funkcionises normalno itd...

@ Deksi - drugarica ti ,bar trenutno,i nije bas navucena ako radi par puta nedeljno...ima jos sanse za nju ako to ne pocne da se desava svakog dana i to vise puta dnevno....Iskreno se nadam da nece...mnogo je to zeznuta stvar taj cox...

@ Unique - postujem tvoju odluku i spremnost da se upustis sa mocnim neprijateljem u kostac...i razumem i to sto pises to jer osecas snagu i radost sto ces se osloboditi sranja...Ali,poslusaj me, molim te,povuci se od ljudi sa kojima to radis...ne idi Djavolu pod noge i ne iskusavaj se u fazonu da mozes da odes na junky gajbu,gledas ih kako se rade a ti odbijas...Povuci se,nestani makar za njih,promeni broj mobilnog...jer medju narkomanima retko ima pravih prijatelja,podsvesno ce te zamrzeti sto imas snage a oni ne...zivkace te telefonom mozda ne direktno nudeci nesto ali navodeci na to- pricati kako im fali kinta pa ako mozes da utrcis...,kako su sve seme bas sad nestale,u frci su pa ako imas neku bili bi ti zahvalni,nudice ti "pomoc" ako ti bude mnogo lose a to nece biti pomoc vec korak ili vise njih unazad...I trpeces i guraces ali vrlo brzo ce ipuci slusajuci i gledajuci sve to...i uzeti malo,cisto da te mine zelja...i uskoro sve ce biti isto-po starom...Znam,prosla sam kroz to,mislila sam da sam mnogo jaka..i bila u jednom periodu,onda se ispostavilo da su mi "prijatelji" bili zapravo neprijatelji...puno je proslo dok nisam shvatila koja su 3 osnovna principa za skidanje:1.motivacija(imas li je,umes li da je definises a da nije da si pukao sa kintom pa ne ide dalje-stos je imati a ne uraditi) 2.izolacija 3.adekvatna podrska-i lekarska i nekog ko jos bolj kapira problem=jer je bio u njemu...
Drzi se...ako imas zelju da popricas sa nekim ne zovi one koji ce ti stondirajuci pricati kako je lepo kako to radis...ma kako se budes osecao ubacice ti "rovca" u glavu...
Sve najbolje ti zelim,znam-nece ti biti lako ali moze se :yes:
Imas punu podrsku sa moje strane... :up:
(ako treba nesto imas i u2u...i mail u profilu... :) )

Korisnikov avatar
By svejedno
@ Elena

Mislio sam na Nikolu Pejakovica i na to da je steta sto ce ljudi njegovu pricu shvatiti poput price tipa 'Aca Lukas radi kox'.

Drugim recima, nismo se razumeli.

Svaka cast Nikoli, neko treba da krene, od javnih licnosti, da prica sta droga moze da uradi coveku, steta je sto na to niko ne obraca paznju.
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
za sada imam cilj...Onako kako sam se osetila na heroinu par puta,zelim da se uvek osecam tako a da budem strejt. :kesa:
I izbegavam da pricam o drogama jer onog trenutka kada ne budem imala da napisem nista lepo o tome,onda cu i da napisem sta objektivno mislim...Droga je shit i treba je zabraniti!!!
ali trenutno ne mislim tako...i ..ma cutacu. :odbij: Slika
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Par puta sam uzeo travu u zivotu i zakljucio sam da me vise zadovolji cigara nego ona...tako da .... ne droga me ne zanima...alkohol DA...
:comingout:
By Çâðê_DUP
:stopdrogi:
Korisnikov avatar
By Deksi
Pocinjem da shvatam da ima malo istine u onome : Drugs make the problems go away....

Ali i dalje sam protivnik cestog konzumiranja bilo kakvog narkotika,plasim se da se ne navucem valjda pa ne volim previse da eksperimentisem....:smirk:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!