Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Blady
Zoloft je za zakon.... bas bas.... za takve stvari...
sto kazu, dve nedelje grozote i pakla, posle uzivancija...
Korisnikov avatar
By Tungi
A da pokusam ponovo?Pa da se budim sa derealizacijama,koje mi od svega najteze padaju:cut:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Zwezdica
Ih koliko vas koristi antidepresive.. :shok:
Nikad ranije nisam usla u ovu temu i moja reakcija je bila jednaka tvojoj. :shocked:

Ali, drago mi je sto su mnogi svesni svojih poteskoca i spremni da se bore sa njima. Moja "sreca" je sto su mi psiholozi radne kolege, pa kad god treba, obratim se njima, ali desavalo mi se da u centru za mentalno zdravlje sretnem poznate osobe, koje reaguju kad me prepoznaju, identicno onima koje vidim u gay klubovima i pocnu da se opravdavaju. Mis`im, to mi se ne svidja, dok umesto da se prihvatis kakav jesi i da zivis svoj zivot, ti izvrdavas i izmisljas jer ti je bitno sta drugi misle, tesko da ces moci napred.
Korisnikov avatar
By Tungi
Pivo posebno...Al' sto je i medj' zenama zavladala pomama za istim:pivce:
Korisnikov avatar
By Tungi
Znam i za njega:drama:

A da uzmem sve to,seroxat,zoloft,prozac(flunirin),cipralex...?:povez:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ne verujem da kolicina i raznovrsnost dovode ro resenja problema...
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa ne dovode..Kao sto ni rivotril ne dovodi.Pretapanje iz supljeg u prazno.Njime ce da lece panicne napade i anksioznosti,a zapravo je sve samo ne antidepresiv-lepeza anksiolitik,antiepileptik..Uglavnom ima to sedativno dejstvo i trebalo bi ga piti po potrebi.Mislim se kojoj potrebi,to je vec konstanta.Sto se tice zolofta,moje iskustvo,rekao sam vec...Dosta me iscrpljivao,oduzimao mi energiju,samo sam jos vise osecao nemir.Prozac je kod nas registrovan kao flunirin ili flunisan,i shatro se pije pola godine,potom se ukida.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne znam zasto nasi obavezno uz antidepresive prepisuju i sedative.

Pitao sam....nije da antidepresivi iziskuju po sebi (inace bi vec smuckali takav lek u jednom).

I mislim da iako bi trebalo da su isti, Xanax je bolji od Xalola.
Korisnikov avatar
By Tungi
Zato sto se obicno kasno javis.Kad depresija postane telesni kosmar,preraste u anksioznost,dobijes tahikardije i sve moguce vrste napada,pa ti onda prepisuju anksiolitike,sedative,kako bi uklonili posledicu.To samo maskira celu stvar.Xanax,deluje dva sata,super ti je,euforija,malo kontuzovan,ali odsustvo teskobe,posle te jos vise stroposhta...I opravdano je u neku ruku uzimanje sedativa,ako si dogurao do tog stanja.Nekim antiepileptikom zele da pospese posledicu,a potom antidepresivom da uklone uzrok.
Korisnikov avatar
By Mars
Eto ti ga sad.

Ovde mi ljudi kažu da ih je preporodio.
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa kako ko...Sta znam kako na druge deluje i kako bi na mene delovalo...Uglavnom su svi uz seroxat:neznam:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Ma zar je moguce da prave razliku u proizvodima za istocno i zapadno trziste. :kafa:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Tungi

Pa kako ko...Sta znam kako na druge deluje i kako bi na mene delovalo...Uglavnom su svi uz seroxat:neznam:
Uglavnom su svi za farmako kuće sa kojima imaju dilove.
Korisnikov avatar
By Tungi
Pricam o pojedincima i ljudima koji boluju od depresije,ne znam kakav oni deal imaju sa farmaceutskim kucama:D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by E.c.h.o...

Ma zar je moguce da prave razliku u proizvodima za istocno i zapadno trziste. :kafa:
Ne.
Cula sam dosta pozitivnih komentara o SSRI (tu spada taj Cipralex), ali ljudi razlicito reaguju na nuspojave, koje su brojne. Kazu da nuspojave prestaju nakon 10-14 dana, ali ja nisam bila dovoljno istrajna.
By Ulix
Originally posted by Mars

Ne znam zasto nasi obavezno uz antidepresive prepisuju i sedative.
Iz dva razloga:

a) Lakše se pregrme neke eventualne nuspojave uzimanja lekova (a svaki lek ima nekakve neželjene efekte) i smanji se anksioznost kod pacijenta dok "čeka" da antidepresiv učini nešto; ovo potonje je dosta važno jer antidepresivi nisu lekovi koji se piju za bilo kakve instant rezultate, potrebno je makar dve nedelje da počnu da deluju, često i nekoliko meseci da bi efekat bio u potpunosti izražen, a ni celokupno lečenje nije kratko.

b) Zato što naglo poboljšanje stanja nije uvek dobra stvar. Kod nekih pacijenata postoji povišen rizik od samoubistva. Zvuči možda paradoksalno, ali se na samoubistvo neki odlučuju tek kad počnu da se osećaju bolje. Uzimanjem sedativa se taj rizik svodi na minimum.

:sesir:
Korisnikov avatar
By deran
...a ja ne znam zašto naši tako lake ruke daju "teške" lekove...
By Ulix
Originally posted by Tungi

Seroxat je jako dobar antidepresiv, ali različiti pacijenti različito reaguju. Znam primere gde ljudima nije odgovarao seroxat, ali jeste flunirim, recimo. A on se danas i ne prepisuje tako često, skoro pa je opšte prihvaćeno da je seroxat bolji.

Ako već hoćeš da uzimaš antidepresive (tj. ako smatraš da su ti potrebni) najbolje bi bilo da vidiš sa psihijatrom, na osnovu simptoma i, u krajnjoj liniji, svog iskustva, znaće šta da ti da, i kako da ti menja lekove, dok ne pronađe onaj koji ti odgovara. Jer ne mora da znači da ćeš odmah potrefiti onaj pravi. A i - nije nezanemarljivo - mnogooo je jeftinije uzimati ih na recept.

:sesir:
By Ulix
Originally posted by deran

...a ja ne znam zašto naši tako lake ruke daju "teške" lekove...
Zato što se depresija leči antidepresivima, a ne svetom vodicom. :)

Šta podrazumevaš pod depresijom? Treba i to pitati, jer se pokazalo u onoj drugoj temi o depresiji da ljudi stravično potcenjuju depresiju i izjednačavaju je sa lošim raspoloženjem, što je, pa... :piski:
Korisnikov avatar
By deran
o tom pričam...a ježim se kad čitam kako se o tim lekovima diskutuje kao o bombonama-pola foruma pije ili je pilo nekakve antidepresive,psihostimulanse i ostale hemije...

što se pak tiče svete vodice...nemoj je potcenjivati...:andjela:
By Ulix
a ježim se kad čitam kako se o tim lekovima diskutuje kao o bombonama-pola foruma pije ili je pilo nekakve antidepresive,psihostimulanse i ostale hemije...
Neodgovorno je uzimati bilo kakav lek na svoju ruku, bez konsultovanja lekara. I tačka. Tu nema šta da se diskutuje.

A to što mnogo njih pije antidepresive, to i nije čudo, jer je depresija jako jako česta. Kod nas se ne zna tačno koliko, ali je Svetska zdravstvena organizacija prošle godine na jednom kongresu o mentalnom zdravlju upozorila da će do 2020 depresija postati najčešća hronična bolest na svetu, češća od dijabetesa ili hipertenzije - a znaš li neku stariju osobu koja ne pije neki lek "za srce"?
Korisnikov avatar
By deran
ima šta da se diskutuje-naročito otvaranjem privatnih praksi ili poluilegalnim radom lekara u državnim ustanovama,kad ljudi plaćaju i praktično naručuju lekove...(ovo što sad pišem vežem za kikindu...)

znam osobe koje ne piju lek za srce,ali ne znam stariju osobu koja ne pije lek za živce....

"Zoloft je za zakon.... bas bas.... za takve stvari...
sto kazu, dve nedelje grozote i pakla, posle uzivancija..."

:povez:
By Ulix

ima šta da se diskutuje-naročito otvaranjem privatnih praksi ili poluilegalnim radom lekara u državnim ustanovama,kad ljudi plaćaju i praktično naručuju lekove...(ovo što sad pišem vežem za kikindu...)
Načelno se slažem da ima šta da se diskutuje, samo ne znam kako zamišljaš da nas dvojica možemo da vodimo tu diskusiju bez ikakvih objektivnih podataka.

Što se tiče konkretno antidepresiva - oni deluju slabo ili nikako na osobe koje nisu depresivne i ukoliko je neko "nepotrebno" uzeo antidepresiv, šanse su da će uludo da troši pare i da će osećati samo neželjene efekte. Antidepresivi su dosta bezbedni lekovi, i zbog toga je moguće prepisivati ih slobodnije nego neke druge. A ako neki psihijatar i nije siguran da li je potrebno da ih prepiše, ima niz dijagnostičkih procedura koje mu mogu pomoći da se odluči.

I još nešto, u vezi sa ovom temom: ljudi generalno imaju potrebu da preuveličavaju svoje probleme, a još kad na to dodaš udobnu anonimnost foruma, naravno da su svi pili lekove i da im je to bio super trip tra la la la la la. Kao što su svi seks mašine, jebači, manekeni i ne znam šta. Zato ja prihvatam sa rezervom sve što pročitam ovde. :)
Korisnikov avatar
By Srklet
Bio sam na Xanaxu jednom, dva dana, kad sam bio pod veeelikim stresom...
Bilo je super, bio sam svjestan svega, mogao normalno razmišljati i govoriti, jedino me nije bilo briga za ništa... Uglavnom, inače mi ne treba...
Korisnikov avatar
By deran
@ulix ne mislim da nas dvojica vodimo diskusiju-ja se s tobom slažem ne načelno,nego potpuno...

hoću samo (opet) da istaknem da mladi ljudi često nepotrebno piju te lekove i da se možda opet vrlo često preskače psiholog/psihoterapeut...

nije mene samo forum nagnao da sve ovo pišem-veliki broj mojih prijatelja i ljudi iz moje okoline nosaju po džepovima flašice ili folije i da ih se hvataju svako malo...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!