Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by PlasticBrain
Jao divno :love: :love: ...

'Ajmo malo usporedjivati homoseksualce sa narkomanima...
'Ajmo. jeeee... Pa da, jos se ja cudim sto se vec par dana homofobi ne oglasavaju. Mozemo mi i sami da se pokopavamo.

Za pedere i lezbejke moze da kaze ko god hoce da su gadni... Ali je cinjenica da su pederi i lezbejke emocionalno, radno i socijalno 100% sposobne osobe.
Plasticna, vidim i ti si krenula da kenjas...., btw jesi diskriminator....
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Delete
Winter,

-Oni se drogiraju, ti cutis. I sve ide svojim tokom.
-Oni se drogiraju, ti napises ili kazes nesto u svom stilu. I dodje do komesanja, raspravljanja, vredjanja, mnostva negativnih propratnih pojava, a oni se i dalje drogiraju. Bi li ona bilo bolje da si cutala!?
:yes:
Korisnikov avatar
By Winter
ne bi bilo bolje ,jer ima ljudi koji nisu naklonjeni narkomanima i ne gaje sažaljenje prema njima.....žalim njihove porodice...a ne njih.....i ne smatram da sam ikog uvredila ako kažem da je sam si kriv za narkomaniju i da izgovora za istu nema....kažete da je to posledica...čega? teškog im života? toga što su ili pi.de da se suoče sa stvarnošću pa su se priklonili drogama, ili žele da budu 'in' ili su fensi šmensi na položajima i dobrostojeći,pa oni diktiraju moralne norme i eto može im se......
Korisnikov avatar
By svejedno
Zasto pricas kao da nesto znas a ne znas nista?
Korisnikov avatar
By Winter
a to si zaključio po tome sto se ne drogiram :yay:
Korisnikov avatar
By svejedno
Da.

..

Jel ti zaista mislis da znas zasto ljudi pocinju da se drogiraju?
By ...Sitnicava...
Originally posted by svejedno

Jel ti zaista mislis da znas zasto ljudi pocinju da se drogiraju?
Hajde, odgovori ti, mene zanima. :)
Korisnikov avatar
By Winter
Prvenstveno počinju jer su idioti...svi ostali razlozi dolaze posle toga :mag:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Winter
AMAN ZENO! Brate, da te ne znam.....
By ...Sitnicava...
Originally posted by hlaefdige
E, stvarno, bezveze pričaš.
Korisnikov avatar
By Winter
Znas isto tako da sam u pravu...za narkomaniju nema opravdanja, jer da ima, ja bih davno trebalo da sam od droge ošla na onaj svet
Korisnikov avatar
By svejedno
@ sitnicava

evo ti sa teme 'uzas zvani droga' pisao 10.03.2006:
U zivotu se sve vraca..

Ne znam sta nisam radio. Nisam meskalin, ni pejotl.

Narkomani...Lako je osudjivati. Tesko je shvatiti.
Ja nisam gay. Ali vas shvatam.

I bravo svima koji nikada nisu i nikada nece.

Ja sebe ne bih lisavao svojih iskustava sa raznim drogama.
Sa nekima bih.

Ja sam ono sto se naziva 'narkoman u apstinenciji'.

Biti narkoman nije tesko.
Skinuti se- to je tesko.

A sto su neki sebi priustili takva iskustva, ne odbacujte na glupost odmah.
Neki su poceli prerano da bi shvatili sta rade, neki ZAISTA imaju prirodne inklinacije ka opijatima, neki iz radoznalosti, neki iz ocaja.

Ima raznih ljudi.

I niti preporucujem, niti imam lose misljenje o drogama, osim o heroinu i kokainu.

Ja ne bih menjao svoju proslost ni za sta, ma koliko sjebana bila.
U zivotu se sve vraca, i to treba prihvatiti.

Ja npr. poznajem par ljudi kojima su drogu prvi put dali roditelji.
Kad su bili mali. Nisu oni bas mnogo tu birali taj pocetak.

..

Ja - kad sam vec usao u tu pricu - sam poceo isto bas mlad, iz radoznalosti. I svakako nisam planirao da se navucem. NIKO ne planira to. Ali bio sam realno premlad da bih znao u sta ulazim.

..

I to sto sam nabrojao do sada je bas mali deo ..ko zna cega sve ima, jel.

Ima previse razloga, previse pocetaka.

Samo dva kraja - il se izvuces ili umres.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Nisi u pravu.

Stavise, ne radi se o opravdanjima, nego o razlozima.

Ma nisam ni mislila samo na ovu temu, aj bre radi taj diplomski, i dolazi 'vamo!
Korisnikov avatar
By hlaefdige

ima i ona tema gde ste mi zoe i ti dosta stvari objasnili...probacu da je nadjem
Korisnikov avatar
By Winter

Ja - kad sam vec usao u tu pricu - sam poceo isto bas mlad, iz radoznalosti. I svakako nisam planirao da se navucem. NIKO ne planira to. Ali bio sam realno premlad da bih znao u sta ulazim.

..

Kao prvo , ne izvučeš se..jer se od narkomanije ne leči, niti se iko ko je bio ogrezao u tome izvukao, tako da je to jedan veliki bulšit....druga stvar je da se narkoman uvek vrati tom svom ''pozivu'', jer nije dovoljno jak za život ,jer mu je droga izlaz iz svega....ja verujem da je lepše biti nafixan,nego se suočavati sa svakodnevnim brigama i problemima.....treće, mnogima od nas je bilo i ovako i onako u životu,pa nismo posegli ni za travom, ni za tabletama, ni za špricevima.....i ne osuđujem ja nikog, samo smatram da opravdanja nema.....a nisam htela da citiram onaj post koji si ti citirao...ali je krajnji apsurd porediti homosexualnost sa narkomanijom....tipa 'eto,ti si lezba,pa te ja ne osuđujuem'....' a ja sam narkoman, pa mi se sudi'.....to dvoje ne može da se poredi......
Korisnikov avatar
By svejedno
Nisam poredio narkomaniju i homosexualnost.

Opet, drugi put na ovoj temi, poredio sam diskriminaciju sa diskriminacijom.

..

I ti meni sad zapravo kazes da cu se 100% ponovo drogirati?

Jer, veruj mi, bio sam bas 'ogrezao'

..

Necu.

Za razliku (najcesce) od pocetka, kod prestanka POSTOJI izbor. I samo on je nesto relevantno ako covek zeli da se 'izvuce'.

To sto ti rece je..jel..'bulšit'.

..

Malo ljudi se izvuce, to je druga prica. Ali poznajem ih, a i ja sam jedan, a ima ih i na ovom forumu.

EDIT - da, od narkomanije se leci.

Lakse malo sa tim bulshitima.
Korisnikov avatar
By Azdaja

ja je ne znam, ali imam zelju da je klepim po sred fejsa (book nije u pitanju.... :glupan: )
Korisnikov avatar
By jenny
Naravno da se leči! Samo je problem što je postatak izlečenih bolno i deprimirajuće mali..
Korisnikov avatar
By svejedno

..

Kao prvo , ne izvučeš se..jer se od narkomanije ne leči, niti se iko ko je bio ogrezao u tome izvukao, tako da je to jedan veliki bulšit....druga stvar je da se narkoman uvek vrati tom svom ''pozivu'', jer nije dovoljno jak za život ,jer mu je droga izlaz iz svega....ja verujem da je lepše biti nafixan,nego se suočavati sa svakodnevnim brigama i problemima.....treće, mnogima od nas je bilo i ovako i onako u životu,pa nismo posegli ni za travom, ni za tabletama, ni za špricevima.....i ne osuđujem ja nikog, samo smatram da opravdanja nema.....a nisam htela da citiram onaj post koji si ti citirao...ali je krajnji apsurd porediti homosexualnost sa narkomanijom....tipa 'eto,ti si lezba,pa te ja ne osuđujuem'....' a ja sam narkoman, pa mi se sudi'.....to dvoje ne može da se poredi......

Zanimljivo mi sto od svega nisi citirla ovo:
Ja npr. poznajem par ljudi kojima su drogu prvi put dali roditelji.
Kad su bili mali. Nisu oni bas mnogo tu birali taj pocetak.
..

Kad vec pricamo o pocetku i 'izborima'.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Azdaja

ja je ne znam, ali imam zelju da je klepim po sred fejsa (book nije u pitanju.... :glupan: )
:rotflmao:
Korisnikov avatar
By Tungi
ne bi bilo bolje ,jer ima ljudi koji nisu naklonjeni narkomanima i ne gaje sažaljenje prema njima.....žalim njihove porodice...a ne njih.....i ne smatram da sam ikog uvredila ako kažem da je sam si kriv za narkomaniju i da izgovora za istu nema....kažete da je to posledica...čega? teškog im života? toga što su ili pi.de da se suoče sa stvarnošću pa su se priklonili drogama, ili žele da budu 'in' ili su fensi šmensi na položajima i dobrostojeći,pa oni diktiraju moralne norme i eto može im se......
:hail:
Korisnikov avatar
By SabotagE
Svasta bih rekla.Ne na konto teme,posto vidim da je otisla u kurac,vec na konto ove poslednje stranice i ovog prepucavanja.
Moje misljenje je da postoje ljudi koji su jednostavno podlozni narkoticima.
Banalan primer,ali to je kao sto postoje ljudi koji jednostavno ne mogu da zive bez slatkisa,makar bili dijabeticari i slicno.
Isto tako smatram da je moguce izleciti se,ali da je veoma bitan smisao izlecenja i kolicina zelje za istim.
Da,porodica narkomana dosta ispasta,ali ko ce mu pomoci ako ne porodica(iako to i nije bas cest slucaj).
Iz vise razlicitih prica cula sam da vecini ne pomazu nikakve solo ili grupne terapije,nikakvi odlasci u karantine itd,vec samo jaka volja i neki smisao nadjen van droge.
Ja sam jedna od onih sto osudjuje narkomane i divi se onima koji su uspeli da se izlece.Ma kako nebulozno to zvucalo.
Korisnikov avatar
By zozefin st
dovraga sa drogom i dilerima,
uzasno je..
moja poznanica se navukla i neznam kako da joj pomognem
Steta ogromna
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
dobro de, dosta vise!!! :vulkanac: (samo se nerviram!! )

tema je izgubila svaki znacaj, i totalni je off!!

:offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic:
By XanaX
Well, Winter, povodeći se za tvojom slobodom postanja, koju također poštujem (do određenih limita) mogu ti reći da si u najmanju ruku, neinformirana (ili tupava) i vrlo zlonamjerna (ili zlobna), a još i podosta bezobzirna i još tako dalje...

Jedino dobro jest to što si protiv narkotika, iako nisam shvatio ono s rakijom - odobravaš li i žestoka pića ili pušenje - ti opijati stvaraju usporedivo brzo ovisnost i imaju posljedice po organizma slično kao i ilegalni opijati.

Uglavnom, narkomanija jest bolest. Ovisnost. Uzroci te ovisnosti mogu biti različiti, i tvoje banaliziranje na ideju da su "drogeraši" samo neki opskurni tipovi koji ne znaju što bi od obijesti ili samosažaljenja ili ispraznosti - jako je daleko od stvarnosti.

Ja sam npr. postao tabletoman, i to u 21. st. i prvenstveno zbog krive procjene i tretmana kojeg je sprovodila moja liječnica - psihijatrica. A nikad u životu nisam probao niti heroin, niti sam (a baš spadam u onu techno-generaciju) divljao na bonkasima, tek ponekad sam pio i, na kraju krajeva, ja sam takva osoba koja niti ne bi znala dobaviti neku "tešku drogu" jer sam totalno asocijalan i uopće se ne krećem "ni u kakvim krugovima".

I ipak me je "uhvatilo". Naravno da sam ja pripomogao, jer kada je "lijepo" uklanjati sve probleme tabletama, a liječnica ti ih daje kapom i šakom, misliš - sve je ok. Malo se zabrineš kad te ostavi na "suho", ali se snađeš - uz malo grizodušja, počneš nabavljati svoje tabletice, i stalno misliš da je sve još uvijek ok. A nije.

I onda te lupi. Kad vidiš koliko si godina potrošio na gluposti, kakva si s*anja napravio dok si bio nafiksan (jer ja sam razvio tehniku opasnih tripova s razl. kombinacijama), shvatiš da si ovisnik. I moraš se liječiti. I ovisnost je stoga bolest. I to je bolest koja ima svoje uzroke. Nije sve u osobi i njenom ponašanju.

Mogu ljudi dobiti npr. rak zbog tvornice s otrovnim otpadom u blizini. Meni bi možda rekla da sam "slaba osoba", da se ne znam "boriti". Nekad me je to diralo, ali sada, nakon svega - shvaćam koliko su ljudi koji govore takve stvari i tako osuđuju druge zapravo - glupi (sorry). A još kada za narkomane, alkoholičare ili ovisnike o nečemu drugom, ne daš "ni' po' pare" - to dovoljno govori o nečijoj, neću pogriješiti ako napišem, humanosti.

I da, ja te zapravo i mogu razumijeti, jer ja sam bio dobar "mamin i tatin" sin sve do faksa, i tada sam dosta slično razmišljao o drogama. Pa i sada, kada znam kako izgleda jedna ovisnička kriza ili kako se osjećaš kada napraviš nešto loše drugima (osobito bližnjima), ja i dalje teško mogu razmijeti kako netko može biti alkoholičar... Ono, pa alkohol je tako bljutav, kako stalno ispijati toliko alkohola, pa zgadi ti se... Ili ovisnici o kockanju, a ima ih hrpa. Uopće ne mogu razumijeti, ali ako poslušam njihove razgovore, kada govore o svojim problemima, nekako vidim da uvijek postoji određena "podloga", nešto što te povuče, nešto s čim kreneš. I imaš mogućnosti da prekineš, barem na početku, ali treba ti netko pametan objasniti da trebaš prestati... (osobito ako si mlad i misliš da je cijeli svijet tvoj).
Korisnikov avatar
By Winter
Budem ti rado odgovorila čim mi skinu jednu opomenu....:iskusenje:
Korisnikov avatar
By Azdaja
odgovori, nece ti dati opomenu :)
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by Tungi
:hail:

:up: :up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!