Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Rei
Znam da ima vec jedna tema ali ova je malchice drugachija (mada mozhda i nije .. :doh: )

Koliko dugo 'svezhem' pirsingu od mesec dana treba da zaraste?

Shta je u pitanju, imam drugaricu koja je napravila pirsing ispod usne, pre neshto malo vishe od mesec dana i problema sa njom nije imala, do sada. Inache ne zhivi sa svojima, pa je mesec dana izbegavala da ide kuci, jer bi je baba ubila kad bi je videla sa pirsingom : ) medjutim nije vishe mogla da odlazhe i otishla je kuci juche, a mindjushu je skinula da baba ne vidi. Vec popodne me je zvala, uplakana, jer joj je rupica otekla i jako ju je bolelo, a mindjushu nije mogla da stavi...
Ispirala je hidrogenom i mazala enbecinom, i proshlo ju je do vecheri i ne boli vishe, ali i dalje ne mozhe da stavi mindjushu, i oseti tvrdo pod jezikom. :shrug:

Da li je ikako moguce da to zaraste za jedno popodne?
Ne zvuchi mi logichno...
Korisnikov avatar
By Delete
Itekako moguce...meni je lik koji radi pirsinge rekao da se tek posle 6 meseci formira "prava" rupica, koja teze zarasta...a tek kad je u pitanju samo mesec dana...odakle je drugarica? Mozda da ode kod nekog strucnijeg da to pregleda, mozda nije u pitanju samo zarastanje, nego i nesto drugo...
Korisnikov avatar
By Dominion
jezik zarasta u roku od 2-3 sata, pa razmisljaj koliko je usni potrebno.
obrva moze da zaraste od nedelju dana a nekada se ne zatvori i do par meseci. jedino resenje jeste takozvani 'retainer' (ne znam kako na nashem da to prevedem) u sustini, to ti je nakit od akrila, silikona ili sta je vec providno koji sluzi da ti odrzi piercing kanal otvoren i sprecava zarastanje. ja sam se opremio sa gomilom zbog posla i savrseno mi obavljaju posao, znaci niko ne primecuje. kada dam otkaz i pojavim se sa pirsingom svi se zabezeknu i pitaju kad sam se pre pirsovao, a pirsingu ima jedno pet-sest godina :D

ovo je moj 'retainer' koji obicno kupujem >>LINK<<

Slika
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by Delete
Itekako moguce...meni je lik koji radi pirsinge rekao da se tek posle 6 meseci formira "prava" rupica, koja teze zarasta...a tek kad je u pitanju samo mesec dana...odakle je drugarica? Mozda da ode kod nekog strucnijeg da to pregleda, mozda nije u pitanju samo zarastanje, nego i nesto drugo...
ps. rupica nastaje posle 6 meseci ali tek posle godinu - godinu i po nastaje oziljak iliti scar tissue i tek tada se smatra da je piercing zaista formiran.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Dominion
jezik zarasta u roku od 2-3 sata, pa razmisljaj koliko je usni potrebno.
:wow:
Originally posted by Dominion
obrva moze da zaraste od nedelju dana a nekada se ne zatvori i do par meseci. jedino resenje jeste takozvani 'retainer' (ne znam kako na nashem da to prevedem) u sustini, to ti je nakit od akrila, silikona ili sta je vec providno koji sluzi da ti odrzi piercing kanal otvoren i sprecava zarastanje. ja sam se opremio sa gomilom zbog posla i savrseno mi obavljaju posao, znaci niko ne primecuje. kada dam otkaz i pojavim se sa pirsingom svi se zabezeknu i pitaju kad sam se pre pirsovao, a pirsingu ima jedno pet-sest godina :D

ovo je moj 'retainer' koji obicno kupujem >>LINK<<

http://g-ec2.images-amazon.com/images/I ... SS500_.jpg
Ahm, ovo bi bilo super kada bi bilo da se nadje kod nas, poshto nismo u prilici da kupujemo preko neta. :)
Jei mozhda trazhio negde?

A inache smo se dogovorili da odemo u salon gde se bushila chim se vrati, da vidimo mozhe li se tu neshto uraditi...
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Moze
Ponovno busenje :-))
Korisnikov avatar
By Rei
Pa da :plavuso:

A kontamo mozhda ni to ne bi smelo iz ko zna kakvih mogucih razloga...
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by REI

Ahm, ovo bi bilo super kada bi bilo da se nadje kod nas, poshto nismo u prilici da kupujemo preko neta. :)
Jei mozhda trazhio negde?

A inache smo se dogovorili da odemo u salon gde se bushila chim se vrati, da vidimo mozhe li se tu neshto uraditi...
weeeeell, i guess you're screwed :( ja sam prevrnuo beograd uzduz i popreko kada su mi dali neodoljivu ponudu za posao i nisam nigde uspeo da nadjem nista ni priblizno slicno. onda sam se ipak okrenuo amazonu, narucio i stiglo u roku od nedelju dana. gledaj da se ogrebes od nekoga za kreditnu karticu i naruci. nije nista komplikovano :)
By жњ
darling , imala sam pirsing na donjoj usni, tj ispod na sredini do brade, sto pretpostavljam da je imala i tvoja drugarica. (najcesce mesto)

ako je skinula na duze od sat-dva moze slobodno da se od nje i oprosti (i manje od sat), jer svi pirsinzi na sluzokozi zarastaju mnogostruko brze od ostalih.

inace, i sam jezik zarasta za manje od sat (na svega od desetak minuta, moja drugarica se oprostila i od jezika, jbg... pokusavale da uglavimo, nije islo) ;)

joj sto mi je drago sto me ta manija prosla :astral2:

u odnosu na deo zivota u kome sam mislila kako necu moci bez pirsinga i novih tatua - mnogo sam mirnija :sigh:
Korisnikov avatar
By Nestao
moj na kurcu nikada nije zarastao....
Korisnikov avatar
By Rei
^^ :lol:

Elem, tnx na informacijama.
Kakav smor...
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Jao ja imam jedan drugi problem.Meni su se (pirsing na obrvi )rupice totalno priblizile.Samo cekam da n kad ce da se spoje a pirsing ispadne.. :drama:
Razmisljam cak i da skinem pirsing :(
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Najsporije zarasta na nosu,povremeno skidam i bez problema vratim posle 1-2 dana
Usta i jezik brzo zarastaju
Obrva je negde izmedju
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Deity Marduk,mislim da je bolje da skinesh da sluchajno ne dodje do neke deformacije
To je danas manje-vishe bezazleno ali ja se ne bih zezao s tim
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by Deity Marduk
Jao ja imam jedan drugi problem.Meni su se (pirsing na obrvi )rupice totalno priblizile.Samo cekam da n kad ce da se spoje a pirsing ispadne.. :drama:
Razmisljam cak i da skinem pirsing :(
telo ti odbacuje pirsing - izvadi ga da se ne bi na kraju napravio gadan oziljak jer ce ga telo neminovno isterati.

kod izvesnog procenta ljudi postoji ... ajd da kazem 'alergija' na hirurski celik i li akril. mozda da probash da napravish pirsing na nekom drugom mestu? nos, usna? znam da je znj imala iste probleme.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Claires_Horrors
Najsporije zarasta na nosu,povremeno skidam i bez problema vratim posle 1-2 dana
Usta i jezik brzo zarastaju
Obrva je negde izmedju
nos me je toliko otkinuo od bola, da mi ne pada na pamet da ga skidam.. josh sam ja totalno zaboravio na to da treba da ga vrtim levo-desno, pa je krenulo da mi urasta.. ufff :grom:

inache, nos sam uradio u londonu (tamo sam bio siguran da cje mi staviti hirurshki chelik) a na obrvi imam od titanijuma..
Korisnikov avatar
By Gothrose
Ja sa piercingom u nosu nisam imala nikakvih problema....
inace ovih dana planiram da stavim piercing i na obrvu(vec kupila pierce-mala kuglica iznad obrve,mala kuglica ispod)pa cu da se odmah posle toga javnem i napisem impresije iz prve ruke.... :)

:lukavi:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
ja sam radila dve rupice na hrskavici pre dva meseca, a ona blize glavi mi i dalje pravi probleme....crvenilo i ponekad mala nadutost, tako da nikako ne mogu da stavim jebenu mindjusu koju sam kupila. I cekam da prodje i cekam...umrecu cekajuci
Korisnikov avatar
By Dr.Lee
:smeh:
Kao Dr. i ponosan nosilac piercinga, konstatujem da svaka rana zarasta svojim prirodnim tokom, naravno svako telo drugacije reaguje na ''strano'' telo (piercing) koje je pravi heavy metal :lol: osim ako nije plati-vestacki pierce.
Zasto vi svi dramite :jazzva:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Evo,uradih moj pierce na obrvi...i sve je ok..a sada osim sto sam nocas ,dok sam spavala ,to nesto malo raskrvarila ali nista strasno...
Za nedelju dana to ce biti ok...a kojekakve destilovane vode i soli etc koje preporucuju :hand: ...to ce organizam sam da "odluci"- da li da prihvati strano telo ili odbaci...no big deal... :hvala:

:lukavi:
Korisnikov avatar
By MajstoriVoland
Imam pirsing na obrvi od pre manje od nedelju dana. Tretiram ranu samo troprocentnim hidrogenom ujutru i uvece i skroz je ok. Osetim u toku dana da me pomalo svrbi, sto kapiram da znaci da mi rana zarasta. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!