Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Dina
Seaman,
Imala sam neki predosecaj, ali sam ipak mislila da se varam... Slazem se sa tim sto si rekao za ponasanje kao prema tinejdzerki, ja to prosto ne mogu da verujem... Ali sta reci kad kod nas lekari misle da je brak-maska odlicno resenje, sve samo da se umiri okolina, zbog koje ce pojedinac imati konflikte ako mu nije "odobrila" zivot! Moji roditelji bar imaju "opravdanje" da nisu iz takve profesije pa ako im lekar kao autoritet potvrdi ono sto oni inace misle... Mozda je trebalo da budem nepristojna i okrenem se i odem, kako si ti rekao da bi ucinio.

Hvala Totu i tebi na podrsci i savetima. :kiss: :kiss:
Korisnikov avatar
By Seaman
Drago mi je sto si doktoru rekal svoje misljenje o ljudima kojima je brak maska.To bas cijenim. :kiss:

A trebala si da budes drska i da napustis misiju.Tvoj problem je sto si previse fina.Moras biti ostrija.Da se zna ko je gazda. :mazi:

:uljenavatru:

Mogu li ja da podjem umjesto tebe kod tog psihijatra? :D :psiholog:
Korisnikov avatar
By Dina
Da si video doktora, mislim da se prilicno iznenadio na moje kontriranje i razmisljanja po tom pitanju!

Sto se tice psihijatra - moze svakako, samo se nadam da nema slicno misljenje kao doktor koji ga je preporucio... Dolazi Maza posle par poseta psihijatru i otvara na GS temu - "brak pod maskama" pravo resenje!!!!

:lol:
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by Dina
Da si video doktora, mislim da se prilicno iznenadio na moje kontriranje i razmisljanja po tom pitanju!

Sto se tice psihijatra - moze svakako, samo se nadam da nema slicno misljenje kao doktor koji ga je preporucio... Dolazi Maza posle par poseta psihijatru i otvara na GS temu - "brak pod maskama" pravo resenje!!!!

:lol:
Tesko da bi se tako nesto desilo.Poznavajuci sebe,mislim da bi prije psihijatar promijenio stav o "braku pod maskama". :smeh: :nunchake: :sw: :die: :domino: :elektro: :bic:
By Simor
Dina, takvo sta ne treba da te cudi. Mnogi psiholozi i psihijatri u Srbiji prihvataju definiciju normalnosti, koja podrazumeva ne-odstupanje od drustveno prihvacenog ponasanja. Ja sam strasno skeptican prema profesionalnosti nasih "strucnjaka za mentalno zdravlje".
Korisnikov avatar
By Dina
Simore,
Ako je tako onda - jadni oni koji im se obrate... :(

Covek sa kojim sam ja pricala je lekar ali ne iz te oblasti. Svejedno, nije imao bas takvu definiciju normalnosti jer da je bilo tako bih mozda poslusala Seamanov savet i otisla ili sto je verovatnije ostala ali ne bih nista raspravljala... On je, medjutim, istakao da je to "merenje" ljudi konvencionalnim merilima povrsno i cesto netacno ALI da je mudrije ziveti tako. Pa sam ja osporavala da je to mudrije i to se jasno vidi u primeru maska-braka. Ali cak i kad je rec o heteroseksualcima ne slazem se da je mudrije. Imam nekoliko prijateljica koje su se udale najvise zbog pritiska okoline i sad su nesrecnije i konfliktnije nego sto su bile. Kad god uporedim njih i sebe smatram da sam ja mudrija...
By Simor
Dina, ti jesi mudrija. Razliciti ljudi da bi bili prihvaceni treba da lazu. Lazi o "srecnom braku", o ljubavi prema domu - u kojima smo bile saucesnice, kreirale su fikciju o dobro prozivljenom zivotu, sve do dana kada budemo svedocile na sudu o silovanjima, prebijanjima, psihickim maltretiranjima, javnim i privatnim ponizavanjima. (Adrienne Rich) Poruka koju nam drustvo stalno upucuje jeste: lazite, samoobmanjujte se, cinite nepravdu prema svojoj slozenosti, i onda cete biti prihvaceni/prihvacene, i onda cemo vas ostaviti na miru. Ali, i to je laz. Drustvo nas nikada nece ostaviti na miru. Ziveti prema svojim unutrasnjim imperativima je tezi put, posebno kada imas na umu da mozemo racunati na toliko malo ljudi koji ce sa nama krenuti ovim teskim pravcem. Ja sam uvek imao jedan panican strah - bojao sam se da ne shvatim na kraju da sam, sto kaze Fromm, porazeni, slomljeni, pateticni dokaz pogresnog nacina zivota, i stoga mislim da je mera psihickog zdravlja u tome koliko si neprilagodjen mainstream zivotu, struji koja guta sve pred sobom, koliko si se odupreo "patologiji normalnosti".
Korisnikov avatar
By Dina
Hvala Simore :kiss:

Ja sam imala veliki strah da cu ziveti zivot koji mi ne odgovara prihvatajuci zelje okoline. Sad je taj strah daleko manji ali sa druge strane mene jako iritiraju i stvaraju mi otpor neka nametanja. Ne volim da nemam izbor i da ne mogu da odlucujem o sopstvenom zivotu, cak i ako bi se mozda neka moja htenja poklopila sa stavom okoline. To mi javlja novi strah da cu zbog pokazivanja recimo da eto neko moze da odluci da nema decu i... otici u drugu krajnost pa zbog bunta ne primetiti sopstvene zelje i opet dovesti sebe do nezadovoljstva. Tako da nastojim da proniknem u svoje istinske zelje sto ponekad ne ide lako...
By Simor
Originally posted by Dina
Tako da nastojim da proniknem u svoje istinske zelje sto ponekad ne ide lako...
Da citiram moju omiljenu knjigu "Pomorandze nisu jedino voce": Ako zelis da saznas obim jedne kapi ulja, mozes da upotrebis likopodijumski prasak. To cu ja naci. Kutiju likopodijumskog praska i poprskacu ga po svojim potrebama da saznam koliko su velike... Osim ako potrebe nemaju stepen rasta koji se ne da izmeriti, ili se mozda one preinacuju ili cak nestaju.
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
Originally posted by Tot
Originally posted by bisex-I-guess
da odgovorim na temu..

Ne bih volela da idem jer bi to znacilo da imam neke bas velike probleme i da mi drugi ljudi ne mogu pomoci dovoljno.. sto do sada nije bio slucaj (thank God). Vise volim sama da resavam probleme i da se izborim sa tim jer dosta toga mogu da podnesem..
Prvi tvoja teza nije tacna. Psihijatri su tu i da preveniraju ozbiljnije probleme.

A izmedju "drugih ljudi" i psihijatra u najvecem broju slucajeva biram psihijatra. Kada se radi naravno o stvarima koje se ticu psihijatra a ne drugih ljudi. Naime dobro je ako imas nekog narocito bliskog da mu poveris problem; ako ne veruj mi bolji je psihijatar.

I konacno psihijatar, ako je dobar, pomoci ce ti da sama resavas probleme.

ja se slazem sa tobom.. ali ono sto sam ja gore napisala odnosi se samo na mene. Dakle, ne mislim da to sto sam rekla vazi kao opste pravilo, vec vazi u mom slucaju.. tj. tek bi se obratila strucnom licu kad bi imala bas vece probleme a prethodno bi potrazila neki drugi nacin i pokusala to da resim samostalno. Jednostavno, takva sam... ;)
By Çâðê_DUP
Kratko i jasno:

MASINA ZA PRAVLJENJE PARA, MOJ ZAKLJUCAK. AKO ODES KOD DRZAVNOG, SAMO ETIKETA U DUPE.

:( (
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!