Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By mikka
Imao sam puno lucidnih snova, da se granice sa fantastikom.
Ne usudjujem se ni da ih napisem koliko su neverovatni.
Osecaj je predivan, jer kada je covek u snu svestan da je u pitanju san, mogucnostima nema granica. :andjelak:
Korisnikov avatar
By Val
Retko sanjam, ali kad sanjam, obichno ruzhe snove nastavljam nakon budjenja, a snovi koji su :mljac: nikako da se nastave kada ponovo zatvorim ochi! :( Povremeno mi se desi da sanjam i u snu KAO sanjam, pa se probudim, a u stvari sam se probudila iz sna u snu. :smeh: Ko razume...

Naravno, poneki san je toliko tripozan i ruzhan da pozhelim da se probudim, jer znam da to samo sanjam. I da mi ta zhelja bude uslishena. :hail:

Bem ti koMfuzije!
By mikka
Originally posted by Val
Povremeno mi se desi da sanjam i u snu KAO sanjam, pa se probudim, a u stvari sam se probudila iz sna u snu. :smeh: Ko razume...
val, potpuno te razumem :mazi:
verovatno zato što se i meni to dešavalo :lol:
"buđenje" iz jednog sna u drugi,
nekad imam osećaj da sam u tim snovima kao najmanja babuška u onoj igrački, taman pomisliš da si došao do poslednje, al cvrc, u njoj još jedna, maja :maji: :lol: :beba:
By жњ
Krajem prosle godine sam imala vrlo intenzivan lucidni san koji se zbog jacine i realnosti dozivljaja moze protumaciti i kao dozivljaj astralne projekcije/vantelesnog iskustva, tako da nisam bas sigurna sta je od to dvoje u pitanju. Mogu samo reci da me neke stvari pre tog dozivljaja apsolutno nisu interesovale, sto se nakon toga... jako promenilo :blush:

Da ne bih duzila, u tom snu sam bila u apsolutnoj kontroli, sve se desavalo tik pred svanuce, dugo je trajalo, letela sam, tacno se secam da sam imala znanje letenja (vrlo vrlo cudan osecaj).... letela sam iza svog naselja.... i bilo je jezivo realno. Isla sam posle budjenja proveravati da li se tamo zaista nalaze neka teritorijalna obelezja koja sam zapamtila iz sna, a ako se uzme u obzir da nikad u taj deo nisam pre tog sna ni zakoracila... sve to je zaista bilo tamo, bas tako kao sto sam u snu videla. E sad, poslednja stvar koje se secam pre budjenja, jeste da sam uletela nazad kroz svoj prozor i stajala gledajuci napolje. Kada sam se konacno probudila, bilo je jako cudno. Prva stvar na koju sam pomislila je bila "e odoh da malo proletim pre dorucka", i zakoracila sam ka prozoru... tek na pola koraka od prozora mi je pala na pamet pomisao da sam tek ustala i da sam MOZDA sve sanjala. Ne da sam se skenjala zbog izgubljene vestine letenja, nego..... Mislim.... mogla sam vrlo lako i roknuti kroz prozor! Zvuci vrlo sasavo dok ovo pisem... ali eto, bilo je tako. :blush:

E sad... da se vratimo lucidnom snevanju. Kazu da je skill moguce vrlo lako nauciti i postoji citav niz programa koje mozete naci na netu, a koji vam u tome mogu pomoci. Cekirajte Hemi-Sync materijale, Monroe Instituta, njih dosta hvale. Sigurno cu se posvetiti i tome uskoro :)
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by operativni kadar
Pogledajte film Waking Life. Odlican je.
Meni se nije dopao... nekako je usiljeno wannabe umetnicki...

Ali mi je zanimljiva ta ideja o sanjarima.
By жњ
a da,

neke dve-tri nedelje nakon tog sna, usledio je i drugi koji sam mogla kontrolisati. isto vrlo snazan, po intenzitetu jednako jak kao i taj prvi, samo sto nije imao elemente realnog.

sanjala sam apsolutno kontrolisani san... da imam zenu (inace vrlo poznatu glumicu), da zivimo u vili (rimskog stila) na obali jezera, okruzenu drvoredima... i svasta jos..... i secam se da sam crkla od muke kada sam se probudila i zatekla prazan jastuk pored svoje glave :P

bas cudno, od tada nisam imala lucidne snove, a volela bih.... mozda je vreme da se prione na uchenije! :knjiga:
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by жњ
E sad... da se vratimo lucidnom snevanju. Kazu da je skill moguce vrlo lako nauciti i postoji citav niz programa koje mozete naci na netu, a koji vam u tome mogu pomoci. Cekirajte Hemi-Sync materijale, Monroe Instituta, njih dosta hvale. Sigurno cu se posvetiti i tome uskoro :)
Ali koliko je zapravo dobro imati lucidne snove... koliko je dobro biti svestan toga da sanjas? Kao da se svesnoscu u snovima polako prekida kontakt sa podsvesti. A podsvest je najlakse upoznati kroz obicne snove.
By жњ
Originally posted by Hton
Originally posted by жњ
Ali koliko je zapravo dobro imati lucidne snove... koliko je dobro biti svestan toga da sanjas? Kao da se svesnoscu u snovima polako prekida kontakt sa podsvesti. A podsvest je najlakse upoznati kroz obicne snove.

Niko ne zna koliko je dobro, niti koliko nije dobro. Bas kao sto ne postoji toliko savrseni sistem psihoanalize koji se moze postaviti kao sasvim pouzdan. Medjutim, cinjenica je da se lucidni snovi javljaju prirodno i sasvim spontano.

S jedne strane stoji to sto ti kazes. Prekid kontakta sa podsvescu.

S druge strane stoji da trecinu zivota provedemo sanesvesceni.

S trece strane... nit se secamo sna od svake veceri (zbog cega mislimo da nismo sanjali), nit ljudi koji ovladaju ovom vestinom TO rade bas svake noci.

U svakom slucaju, na ova pitanja se tek traze odgovori. Psihologija je vrlo mlada disciplina, tek cemo otkriti sta je korisno i to je ono sto je cini izuzetno zabavnom. Evo, ja cu probati, pa makar prsla kao Timoti Liri ;)
By mikka
Originally posted by жњ
A mozda i ne mora uvek da se prekine kontakt sa podsvescu :nerd: , vec lucidni snovi u svoju podlogu postavljaju "teritoriju", tj. arhetipe i simbole koje mozemo svesno u snu da istrazujemo? :hvala: :kupanje: a mozda i lupam :novine:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
prije neku noc sam ostao skoro do zore budan, gledao Prison Break i pusio travu:)
elem, u nekom momentu sam zaspao a TV ostao upaljen.
I sanjam da sam u zatvoru, i da neki tip pokusava da me siluje:D
Uzasno sam uplasen, i u jednom momentu dok on skida farmerice vidim njegovu dignutu kitu ispod plavog kupaceg (!) i skontam da je to san.
I krenem da kontrolisem situaciju. Tacnije, nisam je potpuno kontrolisao, samo mislim da je moja svjesnost da je to san izmijenila tok radnje.
On se pogubi i kaze da me je povukao u tu sobu samo da bi se dokazao drugim zatvorenicima, i da nece da me siluje.
Ali jok - ja sam vec napaljen kao svinja, i kazem da svakako mozemo da se kresnemo, da ce mu biti fino, bla bla - 'ladno ga NAGOVARAM da me kresne:doh:
Mislim da sam bio prokleto blizu da mu skinem kupaci kad sam se probudio:lol:
By mikka
^ ^
:smeh:
probudio si se jer si se previse napalio
sledeci put doziraj to malo, pa ce biti belaja :smug: :lol:
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by mikka
Originally posted by жњ
A mozda i ne mora uvek da se prekine kontakt sa podsvescu :nerd: , vec lucidni snovi u svoju podlogu postavljaju "teritoriju", tj. arhetipe i simbole koje mozemo svesno u snu da istrazujemo? :hvala: :kupanje: a mozda i lupam :novine:
da, ali kada si svestan da je sve to san, postupci mogu da budu potpuno drugaciji od onih kada mislis da je to realnost. Na kraju krajeva to je valjda i najbitnije kod podsvesti-sta bi ti uradio u tom svetu simbola, jer on sam po sebi nista ne znaci bez interakcije sa tobom(dobro, sigurno postoje odstupanja). I zanimljivo je sto bi u vecini slucajeva u obicnom snu odreagovao potpuno drugacije nego u stvarnosti.
By mikka
Da, ima istine u tome, rekao bih da je glavna razlika u tome sto u lucidnom snu covek gubi strah, jer je svestan da je san u pitanju, sto nije slucaj sa "obicnim snom". Valjda :sveca:
Korisnikov avatar
By Galadriel
cesto mis e to deshava
jos od klinachkog perioda
samo jako zamislim sve sto hocu da sanjam
pred san

e sad ne desi mi se scenario koji sam zamislila
vec samo mogu da kontrolishem sta radim
u nasumicnoj situaciji u kojoj sam se nasla u snu
nekad sam svesna da sanjam nekad nisam

obozavam te snove^^:sunce:
By Çâðê_DUP
iam trenutno imam velki problem sa lucidnoshcu-nastavljam snove non stop, u pitanju su agresivni snovi*[nisam ja ta koja je agresivna, vec ona na kojoj se vrsi agresija,nisam jedina ali ocigledno igram glavnu ulogu]

problem je taj shto jako teshko zaspim a kad zaspim sanjam ludachki[bukvalno], tako da snovi uticu kasnije na ceo dan iako ja to ne zelim, a ne mogu da se otresem tog osecaja kasnije ceo dan, i kad ne zelim da razmisljam o tome razmisljam....

neki lek, savet, bilo shta?????[odlepicu...]

unapred fala....

*[trenutno su najcheshci agresivni snovi mada nije uvekk tako...]
Korisnikov avatar
By 11111011100
:bye: Hey svima, evo neka bude moj prvi post u ovoj temi

Sto se tice lucidnih snova, svako treba da pokusa i da ostvari to. Oduzima nekih 15ak minuta dnevno da se aktivno trudite to da postignete. Sto i nije mnogo u poredjenju koliko se dobija samim radom na snovima.
To nije nesto sto je dostupno samo nadarenima, naravno ima i tu prirodne/psihicke i sl predispozicije tako da neko ovlada time brze a neko sporije, ali bukvalno moze bilo ko.
I prvo iskustvo kada svesno dostignete lucidan san je, kao sto su neki ovde vec rekli, nezaboravno. :)

Sto se tice da li je duzi uzastopni period samo lucidnih snova dobar ili los...pa po mojim saznanjima nije preporucljiv. Mozete imati ludicne snove, ali ne treba se svaku noc mesati. Znaci biti nemi, ali svestan, posmatrac.

A sto se tice tehnika, metoda, vezbi i sl, gomila toga se moze naci na internetu, samo zavisi kome sta vise lezi.
A na kraju volja je najbitnija.
Korisnikov avatar
By nev
hey i tebi. :) super nick. :)
Originally posted by 11111011100
I prvo iskustvo kada svesno dostignete lucidan san je, kao sto su neki ovde vec rekli, nezaboravno. :)
O, da!! :)
Originally posted by svejedno
NAime, poceo sam sam sebe da pitam, i kada sam budan 'da li sada sanjam', kada god se setim, sto cesce, ekstremno cesto.
izmedju ostalog ovo sam i ja radila. vrlo brzo sam naucila da uvedem sebe u lucidan san. do toga su me dovodili "trigeri" kao sto je pokusaj citanja ili sabiranja u snu, zatim prepoznavanje sna koji mi se ponavlja godinama itd, a nekad se desavalo slucjano. osecaj se stvarno neverovatan. :)
ali stvar koju jos uvek ne mogu da izvedem je da ostanem u lucidnom snu, a da ne pominjem mogucnost da upravljam njime. ili se posle nekoliko trenutaka probudim, ili se san jednostavno prekine.
Korisnikov avatar
By 11111011100
@nev
Moguce je da je problem u tome sto se previse uzbudis kada ukapiras da sanjas. Ako ti se to desava moras da se smiris, opustis i sl. Mozes neke vezbe disanja za smirivanje da radis u javi, vidis sta te opusta i snizava brzinu rada srca i smiruje misli i onda pokusas tako nekako da se umiris kada ukapiras da sanjas. :)
Ne znam koliko dugo imas taj 'problem', ali mislim da ce se vremenom i sam od sebe regulisati kada se malo naviknes na osecaj lucidnog sanjanja. Ali svakako preporucujem da probas da se umiris kada ukapiras da sanjas.
Korisnikov avatar
By nev
i ja sam pomislila da bi to mogao biti razlog, bas zbog osecaja koji mi se javi kad ukapiram da sanjam. nisam previse dugo u tome tako kapiram da cu i to nauciti. :)
tnx na savetima, svako cu probati. :)
Korisnikov avatar
By 11111011100
np :)
Srecno sa tim. Evo ti i hint sta da trazis: pranajama :B
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by mirth

Hm, citam i cudim se... Ili ja nisam bas najbolje skontala koncept, ili to kod mene oduvek lepo sljaka i bez vezbi i trikova (a ne znam zasto, do upravo sada sam bila u tripu da je to tako kod svih ljudi)...

Dakle, ne samo da sam svesna snova, vec mogu da ih "vozim" u pravcu u kome zelim i koliko god "dugo" zelim. Cak mi se desava i da se probudim, pozelim da ipak nastavim pricu i da zaspim ponovo i nastavim tamo gde sam stala
tek nakon što sam pročitao ovaj post i temu shvatih da sam to jutros radio :wow: ali opet ne sećam se šta je bilo i šta sam to nastavio da ''vozim''
hopefully it was some wild sex
By str00ja
Meni se dešava relativno često, obično kada nepovezanosti i opšti besmisao sanjane situacije pređu sve granice, pa mi onda nepogrešivo sine da je u pitanju san.

Problem je što od tog momenta bukvalno krene da mi se "urušava" san, i vizuelno i konceptualno. I kao da ostali akteri u snu skontaju da ja kontam da je u pitanju san i onda oni zli uspevaju da me uhvate, ili se desi ono od čega ceo san bežim i sl. I onda sve postane pomalo jezivo, i obično se ili namerno probudim iz sna od straha (znači bukvalno naglas kažem u snu "sad ću da se probudim" i krenem na silu da otvaram oči), ili pak iz sve snage pokušavam da ostanem u njemu, ali mi ne uspeva, jer san prosto izbledi i jednostavno se probudim.

Voleo bih da uspem da ostanem duže u takvom snu, al za to valjda pomažu ovi saveti što ljudi gore navodiše :)
Korisnikov avatar
By bothways
Eh, jutros sam imao jedan lucidan san. Nije imao mnogo smisla. After all, i ti si bio u njemu, str00ja. :D

Idemo ti mi tako, scene se menjaju, malo sta ima smisla, i onda predlazes da svratimo u jedan kafic pored koga smo prolazili, jer u njemu "radi trandza". I mi odemo unutra, kad ono neki crnac. Pa nas je naterao (ne fizicki, vec mentalno) da igramo sa njim karte za pravi novac.

I onda je zazvonio budilnik. :)
By Orion
Originally posted by str00ja

Meni se dešava relativno često, obično kada nepovezanosti i opšti besmisao sanjane situacije pređu sve granice, pa mi onda nepogrešivo sine da je u pitanju san.

Problem je što od tog momenta bukvalno krene da mi se "urušava" san, i vizuelno i konceptualno. I kao da ostali akteri u snu skontaju da ja kontam da je u pitanju san i onda oni zli uspevaju da me uhvate, ili se desi ono od čega ceo san bežim i sl. I onda sve postane pomalo jezivo, i obično se ili namerno probudim iz sna od straha (znači bukvalno naglas kažem u snu "sad ću da se probudim" i krenem na silu da otvaram oči), ili pak iz sve snage pokušavam da ostanem u njemu, ali mi ne uspeva, jer san prosto izbledi i jednostavno se probudim.
copy/paste
Korisnikov avatar
By Dina
Imala sam lucidan san nocas... juuuupiiiiiii :yay:

Od pre nekog vremena pocela sam da se bavim snovima ali sinoc tek pokusala da imam neki lucidan san, bez mnogo nade da ce uspeti jer za to treba vremena... Kad... uspelo odmah, bas sam srecna... Nije mi se nista posebno desilo jer posle kratkog vremena kad sam shvatila da je to lucidni san sam suvise emotivno reagovala sto je vodilo budjenju... Ali sam jako zadovoljna jer sam videla kako izgleda, da moze da uspeva i funkcionise, sledeci put bice bolje...

:klap: :dance:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!